א. קבועה צמודת מדדשלום לכל המומחים
אשמח לדעת לגבי הלוואת זכאות ממשרד השיכון
א. הריבית (שהיא חצי אחוז פחות מהריבית הממוצעת) היא קבועה או משתנה כל חודש עם תזוזת הריבית הממוצעת?
ב. אורך ההלוואה משנה את גובה הריבית?
תודה מראש
סורי , אבל כאן https://www.moti.org.il/article/100 כתוב לא כמו שכתבתאם מדובר על הלוואת זכאות רגילה (ק"צ זכאות מש' השיכון, ללא קשר לפריפריה) אז היא חלק בלתי נפרד מאחוזי המימון אלא שיש לה את ההטבות המיוחדות בריבית, ועמלות הסילוק.
אם מדובר על זכאות פריפריה שזה בכלל מענק, אז הוא מחוץ לאחוזי המימון לכל דבר וענין.
פשוט היה קשה להבין מהניסוח את כוונתכם.
אין לי זמן לקרוא בעיון את המאמר המלא של מוטי שמואלביץ (שהוא דרך אגב איש מקצוע משכמו ומעלה, אבל גם הוא לא תמיד צודק), אמנם מתוך מה שקראתי מלמעלה, הוא מדבר על הקצאת ההון ולא על אחוזי המימון.סורי , אבל כאן https://www.moti.org.il/article/100 כתוב לא כמו שכתבת
ראה היטב מס' 2 של יתרונות משכנתא זו
לגבי המקרה שלי
לפי מה שבררתי הלוואת זכאות לא נחשבת כתוספת לאחוזי המימון (כי לא הבנק נותן אותה)
רציתי לשאול האם במקרה כזה שמשולבת הלוואת זכאות ויש גם מסלול פריים, לפי מה מחשבים את הפריים (לגבי האם זה נקרא שליש או שתי שליש), עם ההלוואת זכאות או בלעדיה?
תודה ליודעים
לא רלוונטיהאם אפשר לקחת את ההלואת זכאות בנפרד מהמשכנתא (לדוג' מבנק אחר או באותו בנק שבוע אח"כ)?
כי אם כן, זה אמור להשתלם, כי אני יכולה לקחת משכנתא (בלי לגלות לבנק שעוד מעט אקח גם את זה,) ואז בעצם הורדתי את אחוזי המימון של הנכס,
יש לי פה כשל טכני?
לדעתי, יש פה כשל חוקי, כי הזכאות היא לדירה ראשונה בלבד ובמחזור היא לא קיימת, לכן לכאורה זה לא ילך חוקית, אבל בענין הזה צריך לשאול עו"ד.האם אפשר לקחת את ההלואת זכאות בנפרד מהמשכנתא (לדוג' מבנק אחר או באותו בנק שבוע אח"כ)?
כי אם כן, זה אמור להשתלם, כי אני יכולה לקחת משכנתא (בלי לגלות לבנק שעוד מעט אקח גם את זה,) ואז בעצם הורדתי את אחוזי המימון של הנכס,
יש לי פה כשל טכני?
rhon.co.il
ההלוואה מאוד נגישה: ה"גלגול" הוא תכונה שניתן להדביק לכרטיס אשראי קיים. כל מה שצריך הוא להיכנס לאתר חברת כרטיסי האשראי ולאשר בכמה קליקים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים