- הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותם;310386:באומנות לכאורה אין נכון או לא נכון
אומנות זה ביטוי הנפש
אך אם אני צובע את השמיים בירוק
הנפש שלי מבטאת שהיא זקוקה לעוד שיעור שניים...
צר לי רותם אבל אני חולק עליך.
לצורך העניין צריך כמובן להבין שבאמנות יש לכל ז'אנר חוקים ומסגרת. אבל כל זמן שאלו נשמרים, יש לאמן מרחב פעולה בלתי מוגבל באופן תיאורטי.
אם קדישמן היה מתחשב בדעתך או בדעתיי לגבי ציורי הכבשים שלו, ומתקן אותם באופן שיתאימו יותר לתפיסה הרווחת של כיבשה, מן הסתם שהוא היה נשאר אלמוני.
צפה בקובץ המצורף 46436
"ראש כיבשה 18" - מנשה קדישמן
אם פיקאסו לא היה ממציא ז'אנר שנקרא "קוביזם", ובו אובייקטים נתפסים ומיוצגים בצורת ריבועים וקוביות, הוא היה סתם משעמם. למזלנו, יש לאנשים מסויימים יכולת מופלאה לתאר דברים באמצעות מוסיקה וציור, לא לחינם קוראם לעבודתם יצירות, הרי בסופו של דבר, הם יוצרים משהו חדש וייחודי מעצמם.
צפה בקובץ המצורף 46435
"שלושה מוסיקאים" מאת פאבלו פיקאסו
אם נרצה לחדד את המסר, אפשר להתייחס לעבודותיו של האמן האוקראיני המפורסם קזימיר מלביץ' שעבודותיו עזרו להגדיר מחדש את משמעות המושג אמנות.
הז'אנר שמלביץ' ייצג נקרא סופרמטיזם, והאמן "מוותר בכוונה על התיאור של האובייקט על מנת להשיג את התמצית. ניסיון לבחון את החיים דרך הפריזמה של התחושה האמנותית הטהורה" כדברי קזימיר.
אני שמח שהוא לא העלה את יצירתו "ריבוע שחור על רקע לבן" לשיפוטם של אנשים שסבורים שאסור לשמים להיות ירוקים.
צפה בקובץ המצורף 46437
ריבוע שחור על רקע לבן - קזימיר מלביץ' 1915
לסיכום. יצירה, היא קניינו הרוחני של האמן, והיא הטריטוריה שלו. אנו זוכים להתבונן בה ולהנות ממנה, זכותנו גם לבקר אותה, ממהיבט האמנותי הטהור, אבל אל לנו לטעות ולדמות ברוחנו שמא יש מקום כביכול להכניס את תפיסתנו האמנותית לתוך יצירתו של אחר.
שהרי אם ייאות האמן למלא את מאוויינו, יהפך מיד לאומן ואמנותו כבר לא תהיה טהורה.
שמים ירוקים או עור אפור, כולם אמצעים כשרים להבעת הרעיונות של האמן.
---
נכתב ע"י evart;310411:נכון או לא נכון זה בעקר במדעים מדויקים ..
גם גרפיקה היא סוג של אמנות..
על כל עבודה יש דעות שונות של אנשים שונים אפילו שהם גרפיקאים..רואים היטב כאן באתר איך אחד קוטל משהו ומישהו אחר מאד אוהב זאת ..
אז ומי המחליט בסוף מה נכון או לא נכון???
גרפיקה, או עיצוב גרפי, יש בו מימד אמנותי. אבל אל לנו לשכוח שגרפיקה היא "אמנות פונקציונלית" שיש לה ייעוד ומטרה ספציפיים.
אפשר לבחון עבודה גרפית לפיפרמטרים מאוד ברורים.
לדוגמה, מודעה שאמורה לספר שיש הנחה של 25% על משקפי שמש ברשת אופטיקנה, צריכה להיות בצבעים של אופטיקנה, עם כיתוב בולט וקריא של 25% הנחה, ורצוי גם עם תמונה של משקפי שמש אופנתיות.
אם יחליט המעצב, שיותר יפה בעניו לכתוב את העניין של 25% הנחה, באותיות קטנות בתחתית המודעה, יש פה טעות.
אם יחליט המעצב לשנות את הצבעים לפי טעמו האישי, אופן שייטיב להביע את תחושותיו ואת תפיסתו, הרי שהוא ימצא את עצמו מחוסר עבודה במהרה.
מעצב צריך תמיד לפסוע על חוט דק שבין ביטוי אמנותי שתורם לאטרקטיביות הויזואלית של הפרינט לבין העברת המסרים התקשורתיים באופן יעיל וברור.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //