מילקשייקית
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
וזו הנסיגה הראשונה משפר, והצודקת!דיוק חשוב:
אני דברתי כל הזמן על הגישה המטרתית של הרבנית שרמן
שהיא בגדול נגזרת משיטת שפר אך מדויקת ומכוונת ע''פ רוח התורה וגדולי ישראל.
וזו הנסיגה הראשונה משפר, והצודקת!דיוק חשוב:
אני דברתי כל הזמן על הגישה המטרתית של הרבנית שרמן
שהיא בגדול נגזרת משיטת שפר אך מדויקת ומכוונת ע''פ רוח התורה וגדולי ישראל.
תעברי על ההודעות שלי ותראיוזו הנסיגה הראשונה משפר, והצודקת!
מה שגורם לנו לחשוב כך זה ההתעלמות מכל הצרימות שמנקדות את השטח.כבר שאלתי אלף פעמים למה אתן חושבות שיש אמון בלתי מסוייג, למה את חושבות שיש סגידה עיוורת, אחרי שכבר כתבו פה המון פעמים שלא, למה? מה זה תורם לכם התיוג הזה שמי שלמדה שפר היא סוגדת עיוורת, אני לא מצליחה להבין?
מי שהמציא את המילה אוף התכוון בדיוק למה שאני מרגישה עכשיו אז אוףףףףףףף, אני פורשת בשיא, תמשיכו להידיין בלהט ובכיף, אני הולכת לעשות לילדים שלי אמא יותר טובה למחר, לילה טוב!כבר שאלתי אלף פעמים למה אתן חושבות שיש אמון בלתי מסוייג, למה את חושבות שיש סגידה עיוורת, אחרי שכבר כתבו פה המון פעמים שלא, למה? מה זה תורם לכם התיוג הזה שמי שלמדה שפר היא סוגדת עיוורת, אני לא מצליחה להבין?
על הררי שערה אלה - כל החילוקי דעות.
אולי יש 'זכות' ו'מותר' לדאוג לעצמי כאמא.
אבל באיזה נימה אני עושה את זה?
בכזאת שמבינה שכמו שהילד שלי צריך אותי - אני צריכה את עצמי, או ככזו - שרואה בילד מחסום להשיג את עצמי, ואחרי שאני נינוחה ושבעה - אני יכולה לדאוג גם לילד מתוך המסגרת שלי?
למה ילד שבוכה בלילה זה טרגדיה? אולי זה דוקא כיף? מי החליט שזה אסון?
ההגדרות הקולקטיביות האלה - הופכות אותנו לקדושות מעונות - מחד ובעלות ערך - מאידך, פלא שזה כובש? הרי זה הדברים שבדיוק כל אישה מחפשת להרגיש!
סבא של בעלי זצ"ל היה ת"ח גדול ובעל מחשבה עמוקה מאד.אוף, לא הבנתי את המפשט האחרון.
ואיך אכתוב מה זה שפר לדעתי, אם 289 הודעות מיוחסות לאשכול 'הסבר על שיטת שפר' לא עשו עדיין את העבודה חוץ מלדחוף סמרטוטים לפה שרשום עליהם לכו תלמדו ואח"כ נדבר?
שפר מדברת מגרונך, ולכן אני לא יכולה להתמודד איתה בהפרדה - אלא עם שתיכן ביחד.באמת ילד שבוכה בלילה זה לא טרגדיה, זה דווקא כיף ונפלא, כשהוא שלך.
כשזה הילד שלי, ואני מחר בבוקר צריכה לקום ולהתייחס לעוד כמה ילדים בשפיות, ולא בעיניים טרוטות ובעצבים כי ה' ברא אותי עם צורך בסיסי לשינה כדי לקיים את גופי, וגם הוא עשה שילד שישן בלילה הוא יותר בריא. אז אני רוצה שהוא יישן בלילה ויהיה לי קצת פחות כיף...
מה שגורם לנו לחשוב כך זה ההתעלמות מכל הצרימות שמנקדות את השטח.
הרי אין לך מגמתיות בענין או מנייות, אז איך את רואה את הכול לבן צחור בעוד שיש בו כתמים?
לא שחלילה אנו חושבות שאת 'פרה עוורת' אלא ששטיפת המוח - אם נקצין, עשתה את שלה.
שפר מדברת מגרונך, ולכן אני לא יכולה להתמודד איתה בהפרדה - אלא עם שתיכן ביחד.
וזה נראה לי קצת טעון...
סבא של בעלי זצ"ל היה ת"ח גדול ובעל מחשבה עמוקה מאד.
החזיר הרבה בתשובה וייסד שיטה מסוימת.
התווכח עם המון אנשים בעולם ביניהם ראשי נצרות ועוד.
פעם היה לו ויכוח עם אחד שהגדיר את עצמו קראי. כן בימינו יש אנשים כאלה
התווכחו שעות ע"ג שעות.
בסופו של דבר הוא שאל אותו תגיד לי ת'אמת אתה משאיר אור בשבת או לא?
הוא ענה משהו קטן.
מיד ענה חוק אז אתה בכלל לא קראי סתם אפיקורוס.
ולמה הבאתי את זה- כי לצטט הרבה דברים משפר ולאמר בסופו של דבר אני עושה לפי ליבי ושכלי. ולמדתי עוד קורסים וכו
זה לא שפר.
חבל על הזמן.
אויש זה הרגשה ממש קשה.אני מרגישה ממש פיצול אישיות.
הודעה אחת אחרי השניה, אחת כותבת לי שאני לא שפר, ואחת ששפר מדברת מגרוני?
נו, איפה הפסיכולוג, זה כבר נהפך לדחוף ביותר.
לא, היא מדברת רק שפר.אויש זה הרגשה ממש קשה.
את מדברת שפר אבל לא עקבית..
שפר בתוספת סלטים.
אז שפר ועוד משהו שווה משהו חדש.
ולמה?לידיעתך רק. כל אלה שלומדות בשפר עושות בסוף לפי ליבם ושכלם. לא נותנים שם סמים לאף אחת ולא שוטפים את המח...
גם אמא שהחליטה ללכת עד הסוף עם הגישה עשתה את זה לפי ליבה ושכלה.
וגם אחת שהחליטה לעזוב באמצע, עשתה זאת לפי ליבה ושכלה.
אף מנחה לא עומדת עם אקדח על הרכה של האמהות ומכריחה ליישם בקשיחות את מה שהיא לימדה.
אויש זה הרגשה ממש קשה.
את מדברת שפר אבל לא עקבית..
שפר בתוספת סלטים.
אז שפר ועוד משהו שווה משהו חדש.
לא, היא מדברת רק שפר.
ושפר - זה התגלמות השיטה, של המורכבות האי סימטרית ופסיחה על שלוש עשרה סעיפים.
ולמה?
מה ענין?
זה שיטה שלא מחזיקה את עצמה בוודאות?
והמורה שלי היתה אומרת- סלטים ושוקולד זה דברים שאני בעד אבל לא ביחד....העניין הוא שכך מדברות כל מונחות שפר.
כל דבר שלומדים בעולם, לא משנה באיזה תחום, בסוף אנחנו מביאים גם את עצמינו.
כך שכל דבר בעולם הוא משהו בתוספת סלטים ואז הוא משהו חדש.
אפילו המתנגדות הן בתוספות סלטים....
אוף, הסלטים האלה עשו אותי רעבה עכשיו. אבל הילדים יכולים להתעורר כי אני אפתח את הארון ויוציא שוקולד, בעצם אני שפרית, אני במרכז ואם בא לי עכשיו שוקולד שכולם יסבלו, כי אני במרכז.![]()
והמורה שלי היתה אומרת- סלטים ושוקולד זה דברים שאני בעד אבל לא ביחד....
יקירתי את שוב לוקחת דברים ממכלול ומתייגת אותם כאילו הם נחלת שפר בבלעדיות בע"מ.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //