- הוסף לסימניות
אכןשלושה אנשים שונים, בוודאות.
אכןשלושה אנשים שונים, בוודאות.
מידיעה, זה גם לא נכון.(ואגב דבורה רוזן זה בן).
זה ספר שלמרות כמות דפיו קראתיו לפחות שבע פעמים מאז שהוא יצא לפני כחמש עשרה שנה ועד היום ואף פעם לא שבעתי.
המסר העוצמתי שבו להיות בן תורה גאה בכל מציאות מיקום ותנאי ומה קורה מאחד שפזל מרעבתנות ותאוותנות החוצה משפיע עמוקות על בחורי ישיבות שקוראים אותו
אגב. יש לו ספר המשך ושמו כמדומני טביעת אצבע.
ספר מלא דרמה גאוני ושנון מלווה בהומור ישראלי משובח.
התיאורים בספר כל כך חיים עד כדי כך שהקורא מרגיש שהדרמה מתחוללת מול עיניו ברגעים אלו.
לדעתי כדאי דווקא לקנות אותו ולא לשאול אותו כי בשונה מאחרים הוא ספר קריאה רב פעמי. לאחר זמן מהקריאה הראשונה כשנזכרים לפתע באחד מהקטעים המיוחדים שהשפיעו על הקורא חזק מתעורר החשק לקרוא אותו שוב ושוב.
ידוע לי על כאלו שהספר השפיע בפועל על שינוי דרמטי בחייהם ואחד מהם שהושפע מהתיאורים הציוריים של רחובות ירושלים מהתקופה של לפני ארבעים שנה וזה הזכיר לו את ילדות נעוריו שם באזור זכרון משה אף ביצע מעבר דירה עם כל משפחתו מיישוב בקצה הארץ לירושלים.
אזהרת קריאה!!! קחו בחשבון שהספר משבית את הקורא במשך כמה ימים לקריאה ברצף. הוא לא יהיה מסוגל לסגור אותו למען עזרה בבית וכדומה...
יש אנשים שקוראים מהר מאד. והם גם מבינים ב"ה.אין סיכוי בחיים!!!! גם אם היית שיא הכישרון הכי מטורף לא שייך שתספיקי לקרוא גם בלי להבין... כמות כזו של עמודים בשעה אחת בלבד..
גם פחות מיום.תלוי בקצב הקריאה.
לבן אדם רגיל הייתי נותנת שבוע- שבוע וחצי.
אבל לתולעת ספרים שנמשכת באופן מתמגנט לספר- הייתי נותנת יום בכיף..
מאיר ברעם ואבנר גולד זה לא אותו אחד.אם כבר-
מי הוא באמת זכריה הופמן?
צ.שפיגלמן=חיים אליאב= פ.חובב / דבורה רוזן / מאיר ברעם= וולך / אבנר גולד / ...
(ואגב דבורה רוזן זה בן).
מי שדוגר על ספר ולא זז ממנו גם פחות מיום- צודקת.גם פחות מיום.
דבורה רוזן היא סופרת.ואגב דבורה רוזן זה בן
(אולי כוונת המשורר הייתה לציפורה אדלר)
מי?אז מי זה במקור?
לא נראה לי..צ. שפיגלמן- חיים גרינבוים
מידיעהלא נראה לי..
אוקיי.מידיעה
מה שלי יודע (מבדיקה) קריאה מהירה לא בריאאה כ''כ ולחלוטין לא מומלצת.מי שדוגר על ספר ולא זז ממנו גם פחות מיום- צודקת.
לכן אמרתי "בכיף יום" משמע שאפשר גם פחות.
אמיתי לחלוטין זו אשתו של אבי רוזן מנהל ברדיו קול חי(ובקו עיתנות לשעבר)אבל אכן, דבורה רוזן זה לא השם האמיתי שלה.
צבי אדלראופס.
נכון.
אז מי זה במקור?
חשבתי שזה השם בו היא בחרה לייצג את עצמה אבל נראה שלא..אמיתי לחלוטין זו אשתו של אבי רוזן מנהל ברדיו קול חי(ובקו עיתנות לשעבר)
כמו שכתבתי כבר קודם כשיש צורך להאט אני מאטה. כשאני לא רואה צורך, משפטים שגרתיים ורגילים בלי הרבה עומק- פשוט עוברת הלאה.מה שלי יודע (מבדיקה) קריאה מהירה לא בריאה כ''כ ולחלוטין לא מומלצת.
אני מאלו שדווקא קוראים מהר מאד ולמדתי את עצמי לעצור (זה לא קל בכלל) ולהאט את הקצב...
נכון. אבל יש גם תופעה שקוראים מהר ומרפרפים על העמודים כי להוטים לדעת מה הסוף, וכך מפסידים את כל ה"לעיסה" של העלילה. ההבדל ביניהם כמו ההבדל בין מי שמפצח פיצוחים ומעניק לכל פיצוח חצי לעיסה ועובר לפיצוח הבא, לבין מי ש"מוצץ" כל פיצוח ולועס אותו הדק היטב, שהנאתו מרובה יותר.זהו שתולעי ספרים לא קוראים מהר כדי להספיק ולהגיד "סיימנו"- זה לא זה.
מי שהוא תולעת ספרים הוא קורא מהר כי הוא כבר הבין את הקטע וזה לא סותר ולא גורע מההנאה שלי מהספר.
משער שזה שילוב בין תחושת השליחות שפיעמה בלבם למול הנחלת ערכים לבני דורם וסביבתם בצורה חוייתית (שיכולה להתמודד בכבוד עם הפיתויים האחרים), ובין כלים שהם עצמם קיבלו מהתרבות שבמקומם.אגב, מענין למה רבים מן הספרים הטובים ביותר נכתבו במקור באנגלית.
במחילה, היא כתבה שהיא קראה משעה 5 אחה"צ, עד 6 בבוקר שלמחרת, = 13 שעות. אכן זה הזמן המשוער למי שקורא אותו ברצף.אין סיכוי בחיים!!!! גם אם היית שיא הכישרון הכי מטורף לא שייך שתספיקי לקרוא גם בלי להבין... כמות כזו של עמודים בשעה אחת בלבד..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //