נכתב ע"י sari93;1237221:בלי להסיט את הנושא - זה כבר מסקנה מוטעית.
יש המון מטפלות מקסימות שמשקיעות את כל הנשמה בילדים ומתעסקות רק איתן!!!
נכתב ע"י בראש מילה;1237206:פשוט מזעזע! לקרוא ולא להאמין...
תמשיכי להפוך את העולם ולחפש מטפלת חמה יותר שתרגיע אותה! שלא תסחוב את הטראומה הלאה.
לגבי טיפול, יש משהו פשוט שאת יכולה לעשות. זה נשמע מוזר, אבל מניסיון אישי - זה עובד.
תדברי עם הבת שלך! תסבירי לה במילים הכי פשוטות שהיא היתה אצל מטפלת לא טובה שהכאיבה לה, אבל זה נגמר, והיום היא במקום טוב. כל בוקר תגידי לה שתחזרי בצהריים ושיהיה לה היום יום טוב.
תינוקות מבינים יותר ממה שנדמה לנו... בגלל זה יכולות בהחלט להיות טראומות בגיל הזה, אבל בגלל זה גם אפשר לטפל ולעזור. לבן שלי השיטה הפשוטה הזו עזרה - בגיל 4 חדשים הוא היה עושה תנועות מאד חדות עם הראש, זה היה ממש מבהיל. רופאה של טיפת חלב הסבירה שיש לו טראומה מהלידה - הוא נולד בניתוח חירום והיה צריך חמצן - ושהוא פשוט רוצה להרגיש שהוא חי. היא ישבה איתו 10 דקות רצופות והסבירה לו שהוא חי ובריא ושהוא לא צריך לבדוק את זה כל הזמן. מאותו רגע התנועות החדות הפסיקו!!! ראיתי את ההבנה הזו בעוד מקרים.
ומה שבטוח, זה לא מזיק...
הילדים הגיעו לכם כל כך בקלות שאתם מפקירים אותם בידיים לא בטוחות???נכתב ע"י Smeshi;1237205:שאלת מי פה לא נורמלי.. סליחה שאני אומרת,
אין פה אף צד בסיפור הזה..
להרוס פרנסה מול דיני נפשות, מה יותר נורא?
מטפלת כזו צריכה להבדק מיד האם מדובר *רק* בהזנחה או גם בהתעללות.
אם מדובר בהתעללות היא צריכה למצוא את עצמה מאחורי סורג ובריח.
ובכל מקרה, לא לקבל ילדים יותר!! לא עוד יום אחד!!
צריך לדבר עם רווחה, רשויות, רב שכונה לפחות.
כל הסיבות שהמטפלת לא בסדר, איך למען ה' הורים ממשיכים לשלוח אליה???נכתב ע"י תדמית;1237227:בראש מילה תודה! תודה! אני אנסה.גם כך אני מדברת אליה המון. אני מבטיחה לעדכן.
לגבי העניין של המטפלת- היא נראית לי לא בדיוק בסדר בעצמה. אולי טראומה מלהיות בת של ניצולת שואה. מספיק יש לה חיים קשים, היא גם גרושה, וכו'. לכן לא כ"כ רציתי להרוס לה, למרות הכעס הנורא שלי עליה. אני מקווה שההורים יתעוררו.
נכתב ע"י חנון;1237289:הילדים הגיעו לכם כל כך בקלות שאתם מפקירים אותם בידיים לא בטוחות???
כסף בא וכסף הולך אבל הנפש של הילד שנהרסת ללא תקנה, את זה אי אפשר להחליף!!!
נכתב ע"י mig;1237217:זה מספיק גרוע מאד מאד.
נכתב ע"י bracha;1237315:סליחה, למה את מוציאה דברים מהקשרם?
איפה ראית שכתבתי שזה לא גרוע?
זה גרוע מאד מאד!!! אבל פיזית.
אני התיחסתי לסיפור של הטראומה לא לסיפור של המטפלת!!!!
ילד שלא מספיק מטפלים בו, לא מחליפים, או לא שומרים עליו מספיק זה גרוע ואפילו מסוכן, פיזית וצריך להוציא את הילד משם כמה שיותר מהר.
אבל זה לא עושה טראומה לילד.
נכתב ע"י mig;1237322:הבנתי שהתכוונת לומר שהיא אולי לא התעללה אלא "רק" הזניחה.
זה יכול להיות גרוע לפעמים באותה מידה!! (אני לא אספר לך מה קרה לבן שלי כשהייתה לו בייביסיטר חמודה (באמת!) שאהבה והאכילה ו"רק" לא שמה לב והוא נותר שעות עם טיטול לא נקי...) ואם כזה דבר חוזר על עצמו?
אני לא מתמצאת בענייני טראומות בגיל הינקות והשפעתן על המשך החיים, אבל הזנחה גם היא יכולה להוות טראומה בהרבה סיטואציות.
נכתב ע"י תדמית;1237253:סטז'ארית יקרה!
הלוואי ויכולתי. אני חייבת לעבוד, ואין לי להוציא אפילו לא שקל נוסף. לא השגתי תמ"ת שנה שעברה כי הבת שלי עוד לא נולדה.
אגב, התמ"ת הזה זה שערוריה אחת גדולה...
וגם כך אני משלמת מחצית ממשכורתי למטפלת.
ה' יודע שאין לי ברירה.
והוא בטוח שומר וישמור עליה, כמו שרק הוא יכול.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים