התינוקת בוכה הרבה- עזרתכן הדחופה!

נכתב ע"י שושיה;1239229:
בררתי בזמנו, בגלל כל מיני סיבות לא אופשר לי לדווח, מה שכן, דיווחתי לאמא, היא לקחה את הענין מאוד בקלות, הרמתי ידיים...

הגננת המדוברת רווקה זקנה....
ילדים אין לה
, היא מעולם לא חוותה על בשרה במה מדובר וכמה קשה הבאת הילדים לעולם.

מבחינתה הם מוצרים שאמורים לנהוג לפי הספר, ולהעניק לה כבוד.
אני היום בתור אמא יודעת שכל ילד הוא עולם אחר לחלוטין, אין אצלי מסדרי כבוד...
עכשיו בעצם הסברת את ההתנהגות שלה. מסכנה ממש, אין מה לומר אבל אין לה דרך להבין מה זו אמא. (למרות שיש מספיק גננות רווקות עם לב חם ואוה. אבל מי שאין לו את זה, מה שאהבת אם הייתה יכולה לשנות בו, לא מתאפשרת במקרה כזה.

באמת המטפלות יצאו פה מכשפות, מה שבכלל בכלל בכלל לא נכון!
רובן של המטפלות בסדר גמור, מקסימות, אוהבות ילדים, והילדים אוהבים אותם בחזרה. הן עושות מלאכת קודש (כן, נכון, הן מקבלות על זה כסף) וצריך להעריך אותן! ולתת לזה ביטוי בפועל...
יש אמנם את המיעוט, שהגיע לעבודה הזו בלית ברירה, ועליו נסוב האשכול הזה.

לבדוק ולהיות עם יד על הדופק, זה הכל.

וחיב - תודה רבה על נקיפות המצפון המוגדלות :/

נכתב ע"י רחלים;1238606:
לסיכום, לדעתי אפשר למצוא גם אצל מטפלת וגם במעון, צריך לפקוח עיניים טוב טוב, יש מקומות מקסימים גם פה וגם פה.

הבעיה שעל מטפלת ממעון הרבה יותר קשה לברר, מטפלות מתחלפות וכו..
אותי, הנהלה מדהימה ככל שתיהיה לא מספקת! רק לחשוב שהמטפלת מתנהגת "בסדר" רק כי יש עליה שמירה... :rolleyes:.

מטפלת מהרחוב שלי שאני מכירה כבר שנים, הרבה יותר קל לדעת איך היא ומה האופי שלה, האם היא מתאימה לילד שלי ולדרישותי או לא. ורק ככה אני יכולה להיות רגועה. בעז"ה.

נכתב ע"י שושיה;1239229:
בררתי בזמנו, בגלל כל מיני סיבות לא אופשר לי לדווח, מה שכן, דיווחתי לאמא, היא לקחה את הענין מאוד בקלות, הרמתי ידיים...

הגננת המדוברת רווקה זקנה....
ילדים אין לה, היא מעולם לא חוותה על בשרה במה מדובר וכמה קשה הבאת הילדים לעולם.

מבחינתה הם מוצרים שאמורים לנהוג לפי הספר, ולהעניק לה כבוד.
אני היום בתור אמא יודעת שכל ילד הוא עולם אחר לחלוטין, אין אצלי מסדרי כבוד...

נורא לא אהבתי את השימוש בביטוי כל כך מכליל.

סיפור הפוך ואמיתי:

בגיל שנה בערך, בגלל סיבות טכניות, הבן שלי היה צריך לעבור מטפלת.
בררתי, כמובן.
הבאתי אותו לשכנה בדלת מול גיסתי.
אשה צעירה ונעימה, אמא לשלושה או ארבעה ילדים.
בת לקהילה מכובדת, וכל מה שאתם רוצים בשביל הכותרת הרשמית.
הילד שלי בכה כל בוקר.
נתתי לו צ'אנס שבועיים להתרגל. זה לא עזר.
התחלתי לחפור מה קורה.
ובכן -
יש אצלה 3-4 ילדים בשעות הבוקר.
היא מחליפה טיטול מלוכלך מיד, ורטוב - רק בגלל שאמרתי לה להחליף בכל מקרה כל יום ב- 11:00 :rolleyes:
הילד על הרצפה כל עוד שהוא רגוע. היא לא עושה איתו כלום, לטוב ולרע.
כשהוא רעב הוא מקבל בקבוק, כשהוא עייף שמים אותו במיטה.
הוא יכול לשחק אם הוא רוצה, אבל היה ברור מדבריה שהיא לא בדיוק הטיפוס שיזחל איתו על הרצפה.

זה לא נשמע נורא, נכון?
תכל'ס הילד שלי אותת מצוקה: בכי כל בוקר, בכי כשלוקחים אותו הביתה, שמחת חיים שנעלמה ממנו.

זה היה לי ברור שהמטפלת הזו עובדת נטו בשביל הכסף, ולא ממש אוהבת את העבודה שלה.
אין לה אופציות אחרות. אין לה מקצוע ביד, חייבת לפרנס משפחה ותו לא.
(אף אחת מאיתנו לא עובדת רק בשביל התחביב. זה ברור. השאלה אם אוהבים ונהנים מהעבודה או עושים אותה בלית ברירה.)

תוך פחות משבועיים, בחסד ה' יתברך, מצאתי לו מקום אחר:

גן פרטי, 8 ילדים, גננת רווקה שמבוגרת ממני בכמה שנים טובות.
את כל הנשמה והאימהות הלא-ממומשת שלה היא נותנת לילדים.

התינוק שלי, בן שנה ורבע כולה, לא ממש התעניין בריכוז.
אז בשעה הזאת הוא היה הולך למטבח, ועומד על הכסא ליד אמא של הגננת שהיתה מבשלת ומסבירה לו כל דבר שהיא עושה.

הילד פרח!!!
שנה וחצי הוא היה בגן הזה, עד החיידר.
אמרתי לגננת הזאת יותר מפעם אחת שהיא בנתה לי את הילד.

נכתב ע"י SPOT;1239052:
לא קראתי את כל האשכול

פעם אחת שמעתי מטפלת צועקת : זהו , עכשיו אתה קשור לעגלה, וככה אוכל לנקות:(

אל תאבדו פרופורציות!!!
אולי תינוק אחר פלט על הרצפה והיא רצתה לנקות את זה

לפעמים נראה לי שהורים פה דורשים מהמטפלת של הילד הרבה יותר ממה שהם דורשים מעצמם!
הרבה פעמים שמתי את התינוק שלי בעריסה כשרציתי לשטוף את הבית לכבוד שבת או כשהלכתי להתפנות מחשש שיזיק לעצמו וגם אם זה עלה בבכי קצר אני לא חושבת שנשארו לו טראומות מכך!
ויש לי עוד מלא דוגמאות...

נכתב ע"י pr;1238830:
תסלחי לי, אבל יש פה בעיה לא מטופלת!
זה שההורים מקסימים ואנשי חסד זה לא סותר את זה שהם לא ידעו להתמודד עם ההתנהגות של הבן.
בגן של אחד הילדים שלי היה ילד כזה, גם בן להורים עדינים ונהדרים,
והנהלת המקום הודיעה להם שהוא יורחק עד שיתנהג בצורה ראויה.
ילד בן שנתיים - וקלט טוב מאד! לא יודעת אם לקחו אותו לטיפול או מה בדיוק,
אבל אין אפשרות שילד כזה יישאר ויסכן קבוצה שלמה!
במעון של אחינית שלי הוציאו ילד כזה מהמסגרת, אחרי שאמא של ילדה שנפגעה ממנו (נשיכה מדממת) חוללה בלגן בדרגים הגבוהים.
לא אמורים להגיע למצב של חוסר שליטה, אם יש ילד שלא מתאים למסגרת זה חייב להיות מטופל!

אני חושבת בדיוק כמוך.
אבל לא אלך לומר זאת לאמא שלו...

יש לי שכנה, בניין מול, שעובדת כמטפלת.
יום אחד היא הניחה ילד על הסורגים בחלון, שייהנה מהנוף, ועמדה שם להשגיח עליו.
בדיוק עבר שוטר בחצר. הוא הבחין בילד קטן שיושב בחלון ללא השגחה (הוא לא יכול היה לראות את המטפלת, הוא עמדה מאחור ונקודת התצפית שלו היתה מידי נמוכה).
בקיצור, השוטר עלה, דפק על הדלת ודרש הסבר!

סיפורי מטפלות זה דבר שלא נגמר, אבל גם סיפורי הורים...
יש לי קרובת משפחה שעובדת כמפקחת על משפחתונים. היא נתקלת בסיפורי זוועה, שאי אפשר להעלות לכאן. ולרוב זה כאלו שלא נעים לדווח עליהן כי הן מהקהילה, ומפרנסות בית ברוך.
אבל קחו סיפור אחד על הורים:
אמא אחת באופן קבוע היתה מכניסה את העגלה למעלית בבניין של המטפלת, לוחצת על הכפתור המתאים ורצה לעבודה. בדרך היא היתה מתקשרת למטפלת שתצא למעלית ותשלוף משם את העגלה והתינוק שבפנים. כך כל בוקר.

נכתב ע"י מירה כ;1239322:
יש לי קרובת משפחה שעובדת כמפקחת על משפחתונים. היא נתקלת בסיפורי זוועה, שאי אפשר להעלות לכאן. ולרוב זה כאלו שלא נעים לדווח עליהן כי הן מהקהילה, ומפרנסות בית ברוך.
אמא אחת באופן קבוע היתה מכניסה את העגלה למעלית בבניין של המטפלת, לוחצת על הכפתור המתאים ורצה לעבודה. בדרך היא היתה מתקשרת למטפלת שתצא למעלית ותשלוף משם את העגלה והתינוק שבפנים. כך כל בוקר.

ואם היתה הפסקת חשמל:confused::confused::confused::confused::confused::eek

נכתב ע"י מירה כ;1239322:
לא צריך להגיע לסיפורי זוועה, יש גם דברים לא נוראים בכלל, אבל כואבים בכל אופן...
במעון של הבן שלי יש ילד שאף פעם לא באים לקחת אותו בזמן, תמיד הוא נשאר עד הרגע האחרון ומחכה... (בתחילת שנה ראיתי אותו בוכה כשבאים לקחת, אח"כ הוא התרגל...) הרבה פעמים הגננות מורידות אותו כבר למטה ומחכות ש... המשפחה תבוא לקחת את האוצר שלהן.
כל פעם שאני רואה אותו אני פשוט מרחמת עליו. לכאורה הכל בסדר, אבל...:cool:
אמהות: מי שיכולה מבחינת זמני העבודה שלה כמובן, אל תחכו לרגע האחרון, גם ככה הם רב היום בלעדינו! הם מחכים לנו מאד!!

יקירותי,
אף אמא לא ששה להשאיר את ילדה במטפלת, גם אם היא תהיה מאה אחוז. (כמה קשה זה לשים את העולל בן ה-3 חודשים ויום בפעם הראשונה!!!!)
לא אמרתי שאני מצפה שכל היום היא תרים על הידיים, אלא פשוט שתחוש כאילו זו ילדתה שלה, כמו שאני חשה אחריות על הכספים שאני עובדת איתם יום יום- יותר מכספי שלי.
אם היא לא מסוגלת לכך, לתת חום ואהבה, להתפעל מכל חכמה, לנשק מכל הלב (ולא רק ליד האמא), לחייך באמת----- אז שתעשה הסבת מקצוע. שלא תיקח יותר ממה שהיא יכולה גם אם זה נותן לה הרבה כסף, יש גבול ליחס שאישה אחת יכולה לחלק בין 10 ילדים.
אני מכירה אישה מקסימה (תפוסה כל שנה עוד לפני שנפתח הרישום...) לוקחת מקסימום 4 ילדים, וכל ילד אצלה פרח.
הטעות הבסיסית של כל אלה שעושות משפחתונים כאלה- זה שהן לוקחות יותר ממה שהן מסוגלות כדי להרוויח יותר. אבל הכמות באה על חשבון האיכות.
ילדים שהולכים למשפחתונים- הם לרוב עד גיל שנה- גיל המלאכיות. אם הילד קשור בעגלה וכך היא מדברת אליו, זה עוול משווע. העבודה שלך זה להיות איתו!!!!!! לא לשטוף!! הילד לא רוצה בית נקי עם רצפה בוהקת, הוא בסה"כ רוצה את היחס והחיוך שלך. כבר כמה ילד בגיל שנה שבקושי הולך יכול להזיק?

נכתב ע"י מירה כ;1239316:
יש לי שכנה, בניין מול, שעובדת כמטפלת.
יום אחד היא הניחה ילד על הסורגים בחלון, שייהנה מהנוף, ועמדה שם להשגיח עליו.
בדיוק עבר שוטר בחצר. הוא הבחין בילד קטן שיושב בחלון ללא השגחה (הוא לא יכול היה לראות את המטפלת, הוא עמדה מאחור ונקודת התצפית שלו היתה מידי נמוכה).
בקיצור, השוטר עלה, דפק על הדלת ודרש הסבר!

אהבתי, כל הכבוד לשוטר!!
אני לא הייתי רוצה שישימו בכלל את הילדים שלי על הסורגים - אפילו לא עם השגחה!

זווית נוספת:
נכתוב פה רבות על הקשר בין האהבה למקצוע, לבין רמת הטיפול.
כאנקדוטה המדגימה את מה שאני מנסה לומר, אני אספר על אישה מקרובותי, אשר עבדה כמטפלת במעון למשך מספר חודשים, וממש לא אהבה את המקצוע, עד שבחרה להתפטר ולעזוב לטובת מקצוע אחר (לא משהו מיוחד - עובדת בסופרמרקט)
מאז שהיא עזבה, היא מקבלת מדי כמה ימים הצעות שונות, הן מהנהלת המעון, והן מאנשים פרטיים שמכירים אותה, שהיא תחזר לעבודה, ותטפל בילדים שלהם באופן פרטי.
ומדובר באנשים שמכירים אותה טוב, ומכירים את צורת העבודה שלה.
אבל היא לא אוהבת את העבודה הזאת, מה לעשות...

אף אחד לא התכוון לעשות עליהום על המטפלות, חס ושלום.
יש ויש.
חובה לבדוק בשבע עיניים לאן שולחים את האוצרות שלנו.
יכול להיות גם שילד לא אוהב מקום מסויים בלי קשר למטפלת, או אולי המטפלת לא כל כך אוהבת אותו ספציפית, זה גם קורה. היה לי עם אחד הילדים סיפור ששלחתי למטפלת מסויימת, ואחרי תקופה קצרה שהכל היה בסדר, פתאום התחיל לבכות כל בוקר כשראה את הדלת של הבית שלה. ניסיתי לברר, לא מצאתי שום דבר מחשיד, אבל הוצאתי אותו משם, העברתי למקום אחר והוא פרח! היה רץ בשמחה ובאהבה כל בוקר.

עם בן נוסף שלחתי למטפלת שקיבלתי עליה המלצות מכמה חברות. כשהשארתי אותו שם שמעתי שהוא בוכה, אז נשארתי ליד הדלת להקשיב מה קורה. המטפלת די קשוחה, היא קצת "מפקדת" על הילדים, וזה הפריע לי לשמוע את הטון. ואז בא התסריט הבא: אחד הילדים שהיה בגמילה כנראה "פיספס" והיא צעקה עליו - "אני לא מאמינה, שוב ליכלכת לי את הרצפה!"
אני לא יודעת מה מאחורי הקלעים, אולי היא לא רצתה לקבל אותו והאמא לא התחשבה בה (גם קורה) אולי היא לא הרגישה טוב באותו יום, אבל אני לא רואה הצדקה לצעוק על ילד בן שנתיים שהוא פיספס. הוא לא מודע למה שהוא עושה. מבחינתי זה קו אדום.

את הבנות שלחתי למעון ,
אחת מהן פשוט לא אהבה את המטפלת (ילדה בגיל 4 חודשים) לא רצתה לאכול ממנה , לא חיבוקים (שהייתה לידי) רק בכיות , פניתי להנהלת המעון והחליפו לה מטפלת מדהימה שהילדה רק פרחה אצלה,
אצל בת נוספת המטפלת היתה יותר מדי טובה... היתה פולטת המון , המטפלת החליטה שהפליטות מגיעות מרוב אוכל שהיא אוכלת.. (זה שטויות כי רוב הפליטות מכילות רוק ולא את רובה המזון) ולכן האכילה אותה חצי מהכמות !ושהיא בכתה היא החזיקה אותה המון על הידיים ....נכון היא לא פלטה כי לא היה לה מה.... סיפרתי להנהלה ותוך יום היא כבר לא היתה שם.

נכתב ע"י ariels;1239385:
אף אחד לא התכוון לעשות עליהום על המטפלות, חס ושלום.
יש ויש.

עם בן נוסף שלחתי למטפלת שקיבלתי עליה המלצות מכמה חברות. כשהשארתי אותו שם שמעתי שהוא בוכה, אז נשארתי ליד הדלת להקשיב מה קורה. המטפלת די קשוחה, היא קצת "מפקדת" על הילדים, וזה הפריע לי לשמוע את הטון. ואז בא התסריט הבא: אחד הילדים שהיה בגמילה כנראה "פיספס" והיא צעקה עליו - "אני לא מאמינה, שוב ליכלכת לי את הרצפה!"
אני לא יודעת מה מאחורי הקלעים, אולי היא לא רצתה לקבל אותו והאמא לא התחשבה בה (גם קורה) אולי היא לא הרגישה טוב באותו יום, אבל אני לא רואה הצדקה לצעוק על ילד בן שנתיים שהוא פיספס. הוא לא מודע למה שהוא עושה. מבחינתי זה קו אדום.

גם אותי מזעזעות הצעקות על ילדים חסרי ישע בני שנתיים שמספסים,
אבל לצערי אני מכירה יותר אמהות שצועקות(!) וואפילו מ-ר-ב-י-צ-ו-ת(!!!) לילדיהם שלא לומדים כל כך מהר את המלאכה, ולכן?
נשלח את כל האמהות לחקירות במשטרה. נמסור אותן לעובדות הסוציאליות מהסיפורים שתקחנה את הילדים מהבית ותכנסנה את ההורים הסוררים לבית הסוהר..
כעת אתן רגועות???
:confused::rolleyes:

סיפרה לי מישהי שעובדת כסיעת בגן פרטי באחת השכונות היוקרתיות, וההורים משלמים המוןןן כסף (עו"ד רופאים וכאלה), שהגננת הראשית, מבשלת לילדים כל יום עוף. מה שאומר שהיא לוקחת סיר, שמה בו מים ועוף ומבשלת. בלי תבלינים, בלי לאדות בצל, בלי תוספות, כלום.

זה מה שאמרתי שלהורים אסור להכות ילד מתוך כעס! שמעתי מרב גדול שבדורנו צריך חיבוקים במקום מכות, זה משפיע על הילד יותר. הילדים של פעם היו מתחנכים מהמכות, הילדים של היום מביאים להורים משטרה....
אגב לגבי העוף בסיר מרק- מה יותר טוב ממרק עוף בריא וחם בחורף קר???

נכתב ע"י חיב;1239412:
אבל לצערי אני מכירה יותר אמהות שצועקות(!) וואפילו מ-ר-ב-י-צ-ו-ת(!!!) לילדיהם שלא לומדים כל כך מהר את המלאכה, ולכן?
נשלח את כל האמהות לחקירות במשטרה. נמסור אותן לעובדות הסוציאליות מהסיפורים שתקחנה את הילדים מהבית ותכנסנה את ההורים הסוררים לבית הסוהר..
כעת אתן רגועות???
לא שאני מצדיקה צעקות של אמהות, אבל אני חושבת שיש הבדל גדול:
אמא שצועקת על הילד שלה, גם מחבקת אותו מכל הלב, מנשקת אותו ואוהבת אותו באמת. זה אולי מאזן, דבר שלא קיים אצל המטפלת.

נכתב ע"י חיב;1239412:
כעת אתן רגועות???

מה פתאום רגועות? זה שיש אמהות מופרעות שמכות עוללים על לא עוול בכפם, לא אומר שהילדה שלי צריכה לסבול הצקות מצד המטפלת שלה...
אגב, רובנו לכל הפחות, אני חושבת לא מכות ילדים בני שנתיים שמפספסים. לתשומת ליבך.
אגב- מה זה אפילו? הרי המטפלת מכה על בסיס יומיומי לפי התיאורים האלה... כך שהמסכן חוטף מנה בבןקר מהמטפלת, ואחה"צ מאמא. יחי החינוך הטהור לאלימות. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה