לגבי עצם הנושא, אני אזכה את הציבור בעוד כמה תובנות כלליות בנושא.
לא קרה לכם פעם שעשיתם איזה העתקה לדיסק-און-קי או לדיסק חיצוני והחלון של ההעתקה כבר נסגר כאילו הוא כבר גמר את ההעתקה אבל נורת הביקורת על הדיסק החיצוני המשיכה להבהב עוד כמה זמן ?
אני מקווה שלא הוצאתם מה USB לפני שהנורה הפסיקה להבהב משום שהוא עדיין לא גמר לכתוב ואם מוציאים כשהוא באמצע אז הוא יכול לפגום בקובץ/מערכת קבצים/פיזית בדיסק.
למה זה ?
מנגנון ההעתקה על כל מערכת הפעלה מודרנית אינו סתם העתקה, המחשב קורא קבוצה של מידע לזיכרון מהיעד (הגודל ב XP די קבוע , בויסטה זה משתנה ) ואז מתחיל לרשום אותו ביעד. ברגע שהוא גמר לרשום הוא עושה נקיון לזיכרון שלו (זה נקרא FLUSH) וקורא מחדש עוד קטע ורושם אותו וכו'
עכשיו המצחיק שב XP החלון של ההעתקה נסגר ברגע שהוא גמר לקרוא את החלק האחרון מהמקור אפילו לפני שהוא בכלל התחיל לכתוב אותו , לכן הנורה עדיין דולקת.
בויסטה, תיקנו את זה (כמו עוד מליון טעויות קטנות שאף אחד לא טרח לספר לך בכלל עליהם

והחלון לא מסגר עד אחרי שויסטה וידאה שהקובץ נרשם כהוגן ביעד. (גם ב XP וגם בויסטה יש מנגנון של VERIFICATION - שהוא וידוא מסוים שהקובץ נרשם כסדר, בויסטה הוא הרבה יותר מורכב, וכולל גם בדיקה של CRC וכו' וזה עוד סיבה למה היא יחסית יותר איטית

.
חובבן שיעשה בדיקה עם סטופר יטעה ויחשב את הזמן ש XP גמר להעתיק מיד כשנסגר החלון , ואז יבוא להשוות לויסטה ויחשוב שהיא הרבה יותר איטית, אבל זה שטות כי הוא פשוט לא ספר נכון, כאמור לעיל. אז איך בודקים ?
יש סקריפיטים מיוחדים (זה כמו צירוף של פקודות שרצות ברצף, מוכר ודאי לכמה מעולם המקרו של אופיס

שעושים את הבדיקה בדיוק. אבל אין כאן הבמה.
עכשיו נחזור לנקודה הראשית, איך בכלל בודקים איזה מערת הפעלה טובה יותר ? האם בדיקה של מי מעתיק יותר מהר זה המודד ?או בכלל מי מריץ משחק או יישום יותר מהר זה המודד ? הרי בעולם שבו החומרה מכפילה את עצמה מבחינת מהירות כל 18 חודש, ומערכת ההפעלה אמורה להיות כאן פחות 5-6 שנים הבדלים כאלו פשוט יישחקו עם הזמן. (קחו בחשבון שכש XP יצא החומרה הממוצעת נעה סביב פנטיום 3 800 מה"צ, היום כשהיא יצאה לגימלאות החומרה סביב CORE2 במהירות 2.50 גיגה, שמבחינה מתמטית מהיר בערך פי 30 בערך מהפנטיום 3 הנ"ל ).
עוד שאלה, (היא כמובן לא מיודעת לאוהדי MS המושבעים שכאן

. הגיונית.
בחברת MS עובדים 100,000 אנשים, מתוכן כ-5% בבקרת איכות תוכנה, לא כולל אלפי אנשי אדמיניסטרציה שגם מתוקף תפקידם לודא את איכות המוצר גם בשלבי התיכנון וגם בשלבי השיווק.
אז מה נראה לכם שאיזה כתב בדה-מרקר גילה להם את אמריקה ?הם לא יודעים ש XP מעתיקה קבצים יותר מהר מויסטה ? למה לא מוציאים שם להורג בכיכר העיר ברדמונד את האחראים ? (זה יהיה כמובן כמה עשרות אלפי מתכנתים

?
נחשוב רגע, למה באמת ?
התשובה, ואני משתדל לא להכנס כאן לפרטים טכניים, רק מלמעלה (אציין קישורים לספרות טכנית בנושא לפי בקשה בשמחה רבה

. שזה כמו להשוות בין אופנוע למכונית.
אפשר להשוות בכמה מישורים. מהירות היא רק אחד מהם. אבל אתה למשל יכול לסחוב ברכב הרבה יותר דברים מאשר באופנוע, אבל אתה משלם על זה בצריכת דלק מוגברת ובמגושמות יחסית ביחס לאופנוע.
ישבו המהנדסים של MS, וחשבו במה אפשר לשפר את מערכת הפעלה ?
ויצאו עם רשימה ענקית של שיפורים, כמו למשל שיפורי אבטחה, שיפור יכולת ריבוי משימות גם בפעולות הדורשות נפח תעבורה גבוהה לדיסק (זה תחום ש XP היתה חלשה בו

, יציבות ועוד כל מיני פרמטרים.
והחליטו שכדי לעשות את זה צריכים לעבור מ-2 גלגלים ל-4, זה אולי יותר מגושם אבל יותר יציב. והרבה יותר ורסטלי (=רב שימושי

.
אני לא יכול להכנס כאן לכל ההבדלים ש"מתחת למכסה המנוע" בין ויסטה ל XP. ( הרבה לא ידוע, MS לא מתלהבת לספר, זכויות יוצרים חשובות לה יותר מיחסי ציבור
אבל מה שברור שההבדלים מהותיים, והיתרונות לא תמיד ניכרים מיד לעין, וזה מכמה סיבות.
לפעמים במערכת כ"כ מורכבת (יותר מ-50 מליון שורות קוד!) יש באגים, וככל שהמערכת יותר מורכבת יש יותר באגים, אבל זה דבר שמסתדר עם הזמן. מאותה סיבה גם MS עצמם "כיבו" חלק מהפונקציות כדי לראות איך המערכת עובדת בבסיס ואחרי שהיא תעבוד טוב הם יוסיפו לה עוד פונקציות שהיו חצי מובנות במערכת (מה שנקרא HOOKS).
אם תרצו דוגמא בלי להכנס מדי לפרטים, זה משהוא שהייתה לי תחושה לגביו ולא היו לי האמצעים לבדוק אותו בצורה מדוייקת, אבל מבירור קצר ברשת (בעיקר בפורומים של מפתחים

עולה שניחשתי נכון.
ויסטה תוכננה שהעומס יתחלק בצורה הרבה יותר שיוויונית במערכת. כיוון שהגרעין של (KERNEL) משמש לעוד כמה מערכות כמו ה SERVER 2007 ועוד כמה עתידיות, הם תיכננו אותו מחדש שיריץ בצורה אופטימלית יישומים כבדים.
למשל ב XP אם היית עושה העתקה כבדה מאוד (נאמר 2-3 גיגה של קבצים

המערכת היתה נהיית איטית באופן מורגש תוך כדי וגם אח"כ, ואם למשל היית מנסה להעתיק בבת אחת שתי העתקות גדולות המהירות היתה יורדת להרבה פחות מחצי לכל אחד (בסביבות ה 10 אחוז

, בוסיטה המצב הרבה הרבה יותר טוב
(ואני יודע שיבואו הציניקנים ויגידו, בטח זה כ"כ איטי שזה לא משנה, להם אומר, הנה לינק ל 98 הוא יותר מהיר בהעתקה גם מ XP הנה -
http://coolsoftreview.blogspot.com/2008/01/windows-98-second-edition.html
)
המשך יבוא....