וויסטה - מישהו כבר ממליץ?

• הוסף לסימניות
כידוע בההתחלה, שמענו רק תלונות על הוויסטה הזה,
אני רוצה לדעת תכל'ס. האם מישהו כאן משתמש עם וויסטה, ויכול להגיד: כן, אני נהנה מוויסטה, או לא, אל תעבור לוויסטה.

• הוסף לסימניות
ויסטה אנ'לימיטד 64 ביט. התקנה עם סרוויס פק 1 (כאשר ההתקנה עצמה של הוינדוס כוללת סרוייס פק 1).

אני עובד איתה כבר חודש וחצי. טפו טפו טפפפפפפפפפפפפו... ב"ה. העגלה חורשת.

• הוסף לסימניות
אני עובד כבר חצי שנה על הויסטה (אולטימיט 32 ביט +SP1)
עדיין אני לא ממליץ למי שעובד של XP לעבור לויסטה אפילו אחרי הSP1 אצלי יש עדיין תקלות, אמנם מעט אבל מספיק
והסיבה היחידה שאני לא חוזר לXP היא, שיש בויסטה כמה פונקציות מאד נוחות, ואחרי שמתרגלים קשה מאד לחזור אחורה
למשל, האפשרות לצפות בתמונות בתצוגה מקדימה גדולה בלי לפתוח את התמונה,

עוד משהו שכדאי לחשוב עליו למי שאין מחשב מספיק חזק, זה שהויסטה גונב המון משאבים גם אחרי שמבטלים את כל המראה הזכוכיתי (AERO בלעז') ואת כל גילגולי החלונות למיניהם הייתי ממליץ על לפחות 2GB זיכרון פנימי מומלץ מהיר לפחות 667-MHZ

עוד נקודה חשובה, ישנם עדיין סורקים ומצלמות אפילו לא כ"כ ישנים שלא עובדים בויסטה גם אחרי הSP1

• הוסף לסימניות
גם לי יש ויסטה, במחשב החדש שקניתי אצל 'בריס'.

נהנה מכל רגע. שום תקלות, והרבה נוחות! החיפוש בויסטה לא ייאמן! ועוד ועוד.

כמובן שצריך מחשב תואם והתקנה מקצועית. בשביל זה יש לנו את 'בריס' מיודעינו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SAPIR0001;117947:
אני עובד כבר חצי שנה על הויסטה (אולטימיט 32 ביט +SP1)

זה תלוי אם בהתקנה הראשונית המערכת הותקנה עם SP1 או שאחרי שהתקנת ויסטה רגיל עדכנת את ה SP1.

• הוסף לסימניות
ההמלצה שלי (במידה והיא מעניינת משהוא) מתחלקת לשתיים.

למשתמש ביתי פשוט שלא ממש מבין ולא יודע להסתדר עם הודעות שגיאה וכו', שיעזוב וישאר עם XP.

למשתמש המקצועי שידע להינות מכל השיפורים בויסטה ולא יבהל מהודעת שגיאה אחת או שתיים, וכמה נסיונות וטעיה (או שמא תהיה ?) הייתי ממליץ בחום על הויסטה.
היא היום בת שנה ובוגרת כמו XP כשהיתה בת שלוש. עדיין לא מקבילה ל XP מבחינות שונות של תאימות (חומרה ותוכנות מסוימות שעדיין לא עברו הגירה מלאה לויסטה) אבל זה קרוב מאוד למושלם. והיתרונות שווים את זה. במיוחד שחיי המדף של XP הגיעו לקיצם כבר החדש, ועוד מעט גם יפסיקו להוציא עידכונים.

קראתי באיזה מקום ברשת, שבארה"ב עד סוף השנה הנוכחית יהיו יותר מחשבים עם ויטסה מאשר עם XP ! (הכוונה למחשבים עד שנתיים).אז במקום לנסות לדחוק את הקץ...

נ.ב. אין בדברי לעיל התייחסות לאלו שבכלל חושבים שוינדוס 98/2000 או לינוקס בכלל הכי טובים ומי בכלל צריך את כל התוספות וכו'. אדרבה, אתמול מצאתי דיסקט התקנה של 3.11 אם הם ממש רוצים.

נ.ב.ב
עמיר, למה לא סיפרת מי התקין לך את ה Vista ?

• הוסף לסימניות
בריס
אפשר להתקין גם ויסטה מקורית יחד עם SP1?

• הוסף לסימניות
ודאי. למה לא ?
כל המשווקים קיבלו כבר דיסקים עם SP1 מובנה מזמן.

• הוסף לסימניות
למה חשבתי שלא?

מכיון שאת SP2 לXP קיבלתי בדיסק נפרד
בפועל לא התקנתי אותו אלא ישר את SP3, אם היתה לי האפשרות להתקין את SP3 יחד עם הוונדוס, המחשב היה מהיר יותר?

• הוסף לסימניות
מאמר ארוך בעברית של השוואה בין
XP
VISTA
VISTA SP1
http://www.themarkerit.com/tmit/article/2829

לגבי בעיית ויסטה במהירות העתקת הקבצים

מצורף גרף השוואה
[הגרף הוא בשניות, כמה שפחות שניות יותר טוב]

קבצים מצורפים

• onelocal.jpg
    KB 68.5 · צפיות: 21
  • onenetwork.jpg
    KB 69.9 · צפיות: 25
  • multiocal.jpg
    KB 69.6 · צפיות: 25
  • multinetwork.jpg
    KB 66.3 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
זה מה שקורה כשנותנים לחובבנים לעשות מבחנים על טכנולוגיה.

ציטוט מהכתבה "במסגרת הבדיקות לקחנו מחשב נייד בעל מעבד 1.83 ג'יגה-הרץ וזיכרון של 1 ג'יגה-בייט, עליו מותקנות במקביל מערכות ויסטה ו-XP "

איזה מפגרים, מי בודק ויסטה ב-1 גיגה ? ובטח לא היום כשגיגה זיכרון עולה 18 דולר, אז זה לא שיקול.
אני מניח שהמעבד די מיושן (1.8 גיגה יכול להיות גם פנטיום-דותן בן 3-4 שנים עם זיכרון DDR ישן)

בנוסף לא עושים מבחן אובייקטיבי עם DUAL BOOT, ישנם המון פקטורים שמשתנים ב DB, לוקחים שני דיסקים נפרדים ועושים על כל אחד התקנה נפרדת.

ובכלל, ממתי לוקחים מחשב נייד למבחן ביצועים ? ואיזה מחשב לקחו , איזה דרייבירם התקינו ? AV ? עוד מלא פרמטרים לא ברורים.

לכן מי שרוצה מבחנים רציניים ומדיוקים ולא סתם מאיזה כתב של דה-מרקר הולך לאתרים המקצועיים האמריקניים. שם דווקא בכמה מבחנים ויסטה דווקא מובילה על פני XP בהעתקת קבצים לכו תדעו, ובכמה לא. (לא שזה שיקול בפני עצמו מכריע לכאן או לכאן)

הנה קישור וידאו למבחן של העתקה מורכבת שבו ויסטה עקפה את XP (מאוד וטכני, הוא גם מסביר בדיוק את ההבדלים בין XP לויסטה בשיטות העתקת הקבצים מומלץ מאוד למבינים אנגלית)
mms://mschnlnine.wmod.llnwd.net/a1809/d1/edge/9/0/0/1/Windows%20Vista%20against%20Windows%20XP-1.wmv

או כאן

http://edge.technet.com/Media/Windows-Vista-SP1-outperforms-Windows-XP-SP2-in-file-copy/

אחרי שבת אני אביא עוד חומר. בלי"נ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;118202:
ההמלצה שלי (במידה והיא מעניינת משהוא)...

אתה, מה-זה מזכיר לי את חיים גרינבוים מ"בקהילה" שמתייחס רבות ל"ששת קוראיו הנכבדים"...

אז לעניינך, אני בכל אופן, קורא את תגובותיך בשקיקה. (לא שאת כל הBOOT והלטינית שלך אני מבין, אבל אני קורא.

נכתב ע"י bris;118202:
וטעיה (או שמא תהיה ?)

לא ככה ולא ככה! אלא: תעיה. כמו שכתוב "וימצאהו איש, והנה תועה בדרך".

נכתב ע"י bris;118202:
אין בדברי לעיל התייחסות לאלו שבכלל חושבים שוינדוס 98/2000 או לינוקס בכלל הכי טובים ומי בכלל צריך את כל התוספות וכו'. אדרבה, אתמול מצאתי דיסקט התקנה של 3.11 אם הם ממש רוצים.

אהבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אישאשכולות;118346:
(לא שאת כל הBOOT והלטינית שלך אני מבין, אבל אני קורא.

לא ככה ולא ככה! אלא: תעיה. כמו שכתוב "וימצאהו איש, והנה תועה בדרך".

אהבתי.

ראשית, זה לא לטינית זה אנגלית, אבל הבנתי את הרעיון.

שנית, ישנם שלושה פעלין בשורש דומה.

ט.ע.ה - מלשון טעות.
ת.ה.ה - מלשון תוהה על הראשונות.
ות.ע.ה - משלון תועה בדרך.

(אני לא פילולוג, אבל לא צריך להיות הרש"ר הירש בשביל לראות את הקשר כאן...)

יש ביטוי באנג' TRIAL AND ERROR - שזה ניסוי וטעיה - צורה של לימוד. ואני הוספתי בסוגריים "תהייה" - כי לפעמים אין לך מושג מה אתה עושה. :D

• הוסף לסימניות
לגבי עצם הנושא, אני אזכה את הציבור בעוד כמה תובנות כלליות בנושא.

לא קרה לכם פעם שעשיתם איזה העתקה לדיסק-און-קי או לדיסק חיצוני והחלון של ההעתקה כבר נסגר כאילו הוא כבר גמר את ההעתקה אבל נורת הביקורת על הדיסק החיצוני המשיכה להבהב עוד כמה זמן ?
אני מקווה שלא הוצאתם מה USB לפני שהנורה הפסיקה להבהב משום שהוא עדיין לא גמר לכתוב ואם מוציאים כשהוא באמצע אז הוא יכול לפגום בקובץ/מערכת קבצים/פיזית בדיסק.

למה זה ?
מנגנון ההעתקה על כל מערכת הפעלה מודרנית אינו סתם העתקה, המחשב קורא קבוצה של מידע לזיכרון מהיעד (הגודל ב XP די קבוע , בויסטה זה משתנה ) ואז מתחיל לרשום אותו ביעד. ברגע שהוא גמר לרשום הוא עושה נקיון לזיכרון שלו (זה נקרא FLUSH) וקורא מחדש עוד קטע ורושם אותו וכו'
עכשיו המצחיק שב XP החלון של ההעתקה נסגר ברגע שהוא גמר לקרוא את החלק האחרון מהמקור אפילו לפני שהוא בכלל התחיל לכתוב אותו , לכן הנורה עדיין דולקת.
בויסטה, תיקנו את זה (כמו עוד מליון טעויות קטנות שאף אחד לא טרח לספר לך בכלל עליהם) והחלון לא מסגר עד אחרי שויסטה וידאה שהקובץ נרשם כהוגן ביעד. (גם ב XP וגם בויסטה יש מנגנון של VERIFICATION - שהוא וידוא מסוים שהקובץ נרשם כסדר, בויסטה הוא הרבה יותר מורכב, וכולל גם בדיקה של CRC וכו' וזה עוד סיבה למה היא יחסית יותר איטית).

חובבן שיעשה בדיקה עם סטופר יטעה ויחשב את הזמן ש XP גמר להעתיק מיד כשנסגר החלון , ואז יבוא להשוות לויסטה ויחשוב שהיא הרבה יותר איטית, אבל זה שטות כי הוא פשוט לא ספר נכון, כאמור לעיל. אז איך בודקים ?
יש סקריפיטים מיוחדים (זה כמו צירוף של פקודות שרצות ברצף, מוכר ודאי לכמה מעולם המקרו של אופיס) שעושים את הבדיקה בדיוק. אבל אין כאן הבמה.

עכשיו נחזור לנקודה הראשית, איך בכלל בודקים איזה מערת הפעלה טובה יותר ? האם בדיקה של מי מעתיק יותר מהר זה המודד ?או בכלל מי מריץ משחק או יישום יותר מהר זה המודד ? הרי בעולם שבו החומרה מכפילה את עצמה מבחינת מהירות כל 18 חודש, ומערכת ההפעלה אמורה להיות כאן פחות 5-6 שנים הבדלים כאלו פשוט יישחקו עם הזמן. (קחו בחשבון שכש XP יצא החומרה הממוצעת נעה סביב פנטיום 3 800 מה"צ, היום כשהיא יצאה לגימלאות החומרה סביב CORE2 במהירות 2.50 גיגה, שמבחינה מתמטית מהיר בערך פי 30 בערך מהפנטיום 3 הנ"ל ).

עוד שאלה, (היא כמובן לא מיודעת לאוהדי MS המושבעים שכאן). הגיונית.
בחברת MS עובדים 100,000 אנשים, מתוכן כ-5% בבקרת איכות תוכנה, לא כולל אלפי אנשי אדמיניסטרציה שגם מתוקף תפקידם לודא את איכות המוצר גם בשלבי התיכנון וגם בשלבי השיווק.
אז מה נראה לכם שאיזה כתב בדה-מרקר גילה להם את אמריקה ?הם לא יודעים ש XP מעתיקה קבצים יותר מהר מויסטה ? למה לא מוציאים שם להורג בכיכר העיר ברדמונד את האחראים ? (זה יהיה כמובן כמה עשרות אלפי מתכנתים) ?

נחשוב רגע, למה באמת ?

התשובה, ואני משתדל לא להכנס כאן לפרטים טכניים, רק מלמעלה (אציין קישורים לספרות טכנית בנושא לפי בקשה בשמחה רבה) . שזה כמו להשוות בין אופנוע למכונית.
אפשר להשוות בכמה מישורים. מהירות היא רק אחד מהם. אבל אתה למשל יכול לסחוב ברכב הרבה יותר דברים מאשר באופנוע, אבל אתה משלם על זה בצריכת דלק מוגברת ובמגושמות יחסית ביחס לאופנוע.
ישבו המהנדסים של MS, וחשבו במה אפשר לשפר את מערכת הפעלה ?
ויצאו עם רשימה ענקית של שיפורים, כמו למשל שיפורי אבטחה, שיפור יכולת ריבוי משימות גם בפעולות הדורשות נפח תעבורה גבוהה לדיסק (זה תחום ש XP היתה חלשה בו) , יציבות ועוד כל מיני פרמטרים.
והחליטו שכדי לעשות את זה צריכים לעבור מ-2 גלגלים ל-4, זה אולי יותר מגושם אבל יותר יציב. והרבה יותר ורסטלי (=רב שימושי).

אני לא יכול להכנס כאן לכל ההבדלים ש"מתחת למכסה המנוע" בין ויסטה ל XP. ( הרבה לא ידוע, MS לא מתלהבת לספר, זכויות יוצרים חשובות לה יותר מיחסי ציבור)
אבל מה שברור שההבדלים מהותיים, והיתרונות לא תמיד ניכרים מיד לעין, וזה מכמה סיבות.
לפעמים במערכת כ"כ מורכבת (יותר מ-50 מליון שורות קוד!) יש באגים, וככל שהמערכת יותר מורכבת יש יותר באגים, אבל זה דבר שמסתדר עם הזמן. מאותה סיבה גם MS עצמם "כיבו" חלק מהפונקציות כדי לראות איך המערכת עובדת בבסיס ואחרי שהיא תעבוד טוב הם יוסיפו לה עוד פונקציות שהיו חצי מובנות במערכת (מה שנקרא HOOKS).

אם תרצו דוגמא בלי להכנס מדי לפרטים, זה משהוא שהייתה לי תחושה לגביו ולא היו לי האמצעים לבדוק אותו בצורה מדוייקת, אבל מבירור קצר ברשת (בעיקר בפורומים של מפתחים) עולה שניחשתי נכון.
ויסטה תוכננה שהעומס יתחלק בצורה הרבה יותר שיוויונית במערכת. כיוון שהגרעין של (KERNEL) משמש לעוד כמה מערכות כמו ה SERVER 2007 ועוד כמה עתידיות, הם תיכננו אותו מחדש שיריץ בצורה אופטימלית יישומים כבדים.
למשל ב XP אם היית עושה העתקה כבדה מאוד (נאמר 2-3 גיגה של קבצים) המערכת היתה נהיית איטית באופן מורגש תוך כדי וגם אח"כ, ואם למשל היית מנסה להעתיק בבת אחת שתי העתקות גדולות המהירות היתה יורדת להרבה פחות מחצי לכל אחד (בסביבות ה 10 אחוז) , בוסיטה המצב הרבה הרבה יותר טוב

(ואני יודע שיבואו הציניקנים ויגידו, בטח זה כ"כ איטי שזה לא משנה, להם אומר, הנה לינק ל 98 הוא יותר מהיר בהעתקה גם מ XP הנה - http://coolsoftreview.blogspot.com/2008/01/windows-98-second-edition.html
)
המשך יבוא....

הנה מקום אחד שחקרו קצת יותר רציני את מנגנון גישת הדיסק של ויסטה

http://arstechnica.com/reviews/os/vista-under-the-hood.ars/4

נורא מעניין. אולי אח"כ אעלה תקציר.

• הוסף לסימניות
ממש נהנה לקרוא את הידע המושקע!
בכל אופן
א] הדברים ידועים וכתובים באין סוף מקומות על הבעיתיות בהעתקת הקבצים בויסטה, וזה לא חכמה לצטט מקור של MS לסתור את זה, מבחינת MS העולם בכלל נראה אחרת... אם לסתור אז כדאי להביא ממשהוא חיצוני,
ב] גם אם! תמצא שויסטה SP1 עדיפה, אני מניח שתמצא שמצאו להיפך
ג] מה שכתבת בסיום העבודה עם ה USB , גם אם באמת זה יותר זמן ממה שנראה, אתה רוצה להגיד שXP המעתיקה ב10 שניות וויסטה ב35 שניות, בסופו של דבר משתווים? [תוסיף מקסימום כמה שניות, לא 25]
ד] ואולי, אם היו בודקים THE MARKER עם חומרה יותר חדשה\חזקה התוצאות היו מוכפלות לטובת XP....

• הוסף לסימניות
חפשתי קצת, הנה מאמר בן כמה עמודים מענק מגזיני המחשבים המוערך ZDNET
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1332&page=1
[זה מה שקורה כשלא MS מכתיבים תוצאות]
מבחן מקצועי בהשוואה כללית בין XP לבין VISTA SP1
בהרבה פרמטרים
ומדובר על חומרה [לא חלשה...] כזאת:
  • Pentium 950D processor (3.4GHz)
  • 4GB of RAM (being 32-bit, the OS recognizes a shade over 3GB)
  • 2 x 250GB Maxtor hard drive
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1332&page=2

התוצאות הקשות והמאכזבות מאוד לחובבי הויסטה [המועטים]
כאן http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1332&page=4

ובגרפים שלפניכם:

קבצים מצורפים

• 01_data_b.jpg
    KB 41 · צפיות: 24
  • 02_data_b.jpg
    KB 51.2 · צפיות: 23
  • 03_data_c.jpg
    KB 36 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
זה נורא מתסכל שאתה טורח וכותב, ומסביר, שיש יותר צדדים למדידה של מערכת הפעלה מאשר מהירות העתקת קבצים, ושיש סיבה מאחורי כל דבר, וזה שאתה לא יודע מה הסיבה לכל דבר לא הופך אותו אוטומטי ללא טוב. כתבתי ושניתי ושילשתי , ואין, שוב חוזרים למי יותר מהיר. (וכבר כתבנו ש-98 היה הכי מהיר)

לעצם הויכוח הלעוס עד לעיפה,
1. מאיפה לקחת שמה שהבאתי קשור איכשהוא ל microsoft ??
2. מה , חשבת שלא ראיתי את זה ? אני קורא שלו קבוע כבר שנים.
3. למען הדיוק, זה לא שייך ל PC MAG , זה בלוג פרטי של אחד הכותבים שם.
4. אם היית טורח לקרוא את כתבת ההמשך שכתב http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1338
היית רואה שהוא נועץ במומחים מהמערכת שלו, והם הסבירו לו את מה שאני מנסה לטעון כל הזמן שיש עוד אלמטים לבדיקה וזה מורכב מאוד, אני רק אצטט מהמסקנה שלו בסוף

"This benchmark, along with the one I posted last week, go to show how unsatisfying it can be to benchmark one OS against another. Even when you’re dealing with one system there are a huge number of factors to contend with."
- בקיצור, זה רק מראה לנו כמה קשה באמת להשוות ביצועים של מערכת הפעלה אחת לשניה מחמת ריבוי הפקטורים שתלויים בה.

ועוד " So, what this long-winded series of tests shows is that heavy file copy operations has less of an effect on the overall responsiveness when running Vista SP1 than when running XP SP2 (on the test system, all things being equal). "

בקיצור- מה שהראו לנו כל המבחנים האלו, שבמצב של עומס העתקות כבד ויסטה מושפעת פחות מהעומס מאשר XP.

עכשיו תקרא את מה שכתבתי באריכות קודם.

• הוסף לסימניות
הקישור שהבאת
http://edge.technet.com/Media/Windows-Vista-SP1-outperforms-Windows-XP-SP2-in-file-copy

מספיק לראות את השם "technet" כדי לדעת שמדובר על MS, ואם אתה רוצה
תגיע לדף הבית שלהם ותראה את השם MS מתנוסס בגאון....

מה שאתה טוען על 98 שהוא הכי מהיר, אפילו אם חשבת בצחוק, זה ממש נכון בתאוריה מבחינתי, ובטח כל אחד שיחשבן קצת, הייתי מתקין 98 בגלל המהירות אלולא השוני הגדול בינה לבין XP, תאימות תוכנה, וכו', XP ו98 מערכות שונות, ויסטה אמנם גם שונה, אך אין שום דבר שיצדיק את ההגירה אליה, מלבד DX10 [לגיימרים],

בקשר לפילוסופיה על צורת המדידה, ה"עוילם" צריך שורה תחתונה שעובדת כמו שצריך ואף אחד לא יתקין תוכנה "מיוחסת" שתשגע אותו על כל צעד ושעל, וכדוגמאות הנ"ל, תראה מבחני השוואה על "ביצוע" זה מה שצריך, וכבוד [?!]ויסטה במקומה מונח, זה לא משנה לאף אחד, מעודי לא נתקלתי בביקורת חיובית עליה, ואני מאמין שגם אתה, אף אחד לא יקנה מרצדס שלא נוסעת, כולם יעדיפו סוברו שעובדת....
יש אפשרות להסביר איך זה שXP PRO "העתיקה", עולה יותר מאשר VISTA HOME,?
[תראה את מחירי המינימום של שניהם בזאפ]

ציטוט " בקיצור- מה שהראו לנו כל המבחנים האלו, שבמצב של עומס העתקות כבד ויסטה מושפעת פחות מהעומס מאשר XP."
איפה אתה רואה את זה, רק בסינגל, בהעתקה מרובת קבצים XP לוקחת בגדול,

הנושא באמת לעוס מדאי, רק שלא תמצא המלצה גורפת ו\או ביקורת חיובית אחת
עליה, ועי' גוגל....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקארתור;118852:
יש אפשרות להסביר איך זה שXP PRO "העתיקה", עולה יותר מאשר VISTA HOME,?
[תראה את מחירי המינימום של שניהם בזאפ]

אוי באמת, זה ממש שטיות, הרי המחירים נקבעים אך ורק ע"י MS, אין שום קשר להיצע או ביקוש.

נכתב ע"י מקארתור;118852:
ציטוט " בקיצור- מה שהראו לנו כל המבחנים האלו, שבמצב של עומס העתקות כבד ויסטה מושפעת פחות מהעומס מאשר XP."
איפה אתה רואה את זה, רק בסינגל, בהעתקה מרובת קבצים XP לוקחת בגדול,

אני לא ידוע איך אתה באנגלית, אז אני אדגיש לך את המילים באדום.
shows is that heavy file copy operations has less of an effect on the overall responsiveness when running Vista SP1 than when running XP SP2

תרגום מילולי לעברית.
"המבחנים מראים שפעולות של העתקה כבדה יש להם פחות השפעה על התגובה הכללית של המערכת בויסטה מאשר במערכת שמריצה XP"

באמת חבל על כל הויכוח, הרי עוד שנה שנתיים כולם יהיו על ויסטה, כן גם אתה.

• הוסף לסימניות
הפעם אתה צודק....
MS חייבת לקבוע מחירים "לשכנע" בכל זאת לא לקנות XP...
ועוד שנתיים VISTA.... עם ה SP2-3-4 וכו', מקווה שבכל זאת תשתפר,
כעת המצב שלה קריטי אך יציב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה