נכתב ע"י קריאייטיבית;2065991:השאלה הפותחת מבחינתי היא-
כשאת קונה לילד שלך עיתון,
מהי המטרה שלך?
להעסיק אותו?
לשמור עליו, שלא יכיר שום דבר אחר?
או לחילופין
להעניק לו ידע, אינטלגנציה, מרחבי חשיבה והעמקה בנושאים שונים?
או סתם לכיף.......
או שלא חשבת על זה, פשוט הוא ראה אצל השכן ובקש גם....
זאת אומרת שהקושיה כאן היא עמוקה הרבה יותר,
איזו צורת חינוך את מעדיפה להעניק לילד שלך?
ויש בהחלט אנשים שיעדיפו חינוך שמרני, גם אם הוא פחות אינטלגנטי ומעשיר (בסוף יום אחד הוא יתוודע לשמות נוספים חוץ ממענדי וקריינדל לא?) ולעיתים גם מתאים מאד לסביבה שבה הילד חי/לומד,
ויש שיעדיפו להעניק לילדיהם חינוך לפתיחות (ולא במובן השלילי של המילה) להכרת האחר, לאהבת השונה, להתענינות בתחומי ענין נוספים וכדו' (מה שלא מקובל בכל מגזר)
קצת נסחפתי אני רואה....
אבל זה נושא מענין, אין ספק.
מעניין לראות את תגובות האנשים מפה ומשם ..
אז תודה לכל מי שהגיב ואתגר לי את החשיבה![]()
נכתב ע"י BRO;2066076:כשאני קונה עיתון, יש לי עניין לספק את יצר הסקרנות של הבן שלי, ולגרום לו לקרא תכנים מבוקרים. הוא ילד שאוהב לקרא באופן מיוחד, ואם אני לא אדאג לו למקורות קריאה, אני חוששת שימצא חומר קריאה שלא מצא חן בעיני מסיבות שונות.
נכתב ע"י תקוה;2065908:מה הם מעצבים בזה?
נכתב ע"י זלפה;2065978:האם בזרקור יש גם שמות כמו ליבי, ורייזי?
או שזה ליטאי מצומצם ויש שם רק שמות בעברית?
סתם לשם האיזון![]()
נכתב ע"י nc;2066444:תודעה!!
נכתב ע"י מה הענינים;2065735:הרעיון שהעלית על הילד שרמסו אותו הזכיר לי נושא שדיברתי עליו הרבה.
הגיעה אלי גננת וסיפרה לי על ילד בגן שלה שילד אחר הרביץ לו. היא פגשה את אמו של הילד שהרביצו לו, והאמא אמרה לה: לימדתי את הילד שאם מרביצים לך - תחזיר.
הגננת היתה מזועזעת מהרעיון ואמרה לי: איך מחנכים ילדים? כך צריך לנהוג?
אמרתי לה: אז מה את רוצה שהילד יקבל מכה מחבר וישתוק? זו דרך החינוך שאת מצפה לה? ואני חושבת שבאמת המערכת מעודדת היום מהילדים להיות 'מסכנים' ו'רמוסים' העיקר לא להחזיר.
לא חושבת שזו דרך התורה, ועוד יותר מכך - בחיים האמיתיים (לא במסרים) א"א לחיות כך. אז לשם מה להעביר לילד מסר מעוות כ"כ?
נכתב ע"י במבה נוגט;2066457:כן. יש.
נכתב ע"י זלפה;2066505:אם כך זה אכן עיתון שפתוח לכל קהלי היעד
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים