נכתב ע"י spich;1745037:משהו אגבי, שמתאים גם לכותרת "אימי ואני"
דווקא בגלל שההתארחות בבית ההורים נראית כל כך מובנת מאליה,
ואפילו לא מצריכה הזמנה או תיאום מיוחד,
חשוב שנהיה ערניות:
לא תמיד ההורים בנויים לארוח, גם כשמדובר בבנותיהן היקרות והמקושרות...
הבלגן של הילדים, לפעמים ילדי הבית שנאלצים להתכווץ פיזית ורגשית, הורים שכבר התבגרו, עריכת סעודות חג לכמויות בלתי נדלות - הן מבחינה טכנית והן כלכלית.
בקיצור, בכל החלטה שלנו לבוא לכל אחד מהצדדים, אנו נדרשות לחשיבה מתחשבת ולא אנוכית,
להכנס לראש של הורינו אותם אנחנו מצווים לכבד (ולא להפך...) ולהתפלל לעשות את הטוב והישר בעיני השם ובעיניהם.
(אגב, מותר לקחת חלק של ממש בהכנת הסעודה - סימנים, דגים, בשר, תוספות - ולא רק עוגת דבש כפול מספר המתארחים...)
כשמאמצים מבט כזה, זה חוסך מראש אפשרויות פגיעה בשטח...
נכתב ע"י DigiTali;1745260:מסכימה פה עם כל התגובות...
במקרה שלי - אני הצעירה בבית ובעלי הוא הבכור...
בעלי לא רגיל לתפילות בבית כנסת שם כי מגיל ישיבה קטנה הוא כבר לא מתפלל שם....ככה שהעניין הזה לא רלוונטי...
דווקא חמותי היא בעצמה אמא לתינוק בן שנה וחצי!! אבל גיסתי וגיסים שלי (הרווקים) עוזרים לה מלא והיא לא מסכימה שהם יעזרו לי במקום לה (צודקת) וכך יוצא שבסופו של דבר אני בלי עזרה בכלל (גם אצל אמא שלי אין באמת עזרה פיזית אבל העזרה היא יותר נפשית...אמא שלי מידי פעם תקפוץ לראות שהכל בסדר וכו..ובכלל - התפילות אצל הורי מסתימות ב11:30 (ותיקין) ואצל חמותי ב-3:00 בצהרים וזה הבדל עצום עצום!!
היא מצפה שנבוא כי אנחנו הנשואים היחידים אצלה.....בפסח היא אמרה לי שהיא לא מוכנה שנהיה אצלה פחות מחצי חג....וגם כשנגמר החלק שלה היא ממש התחננה/דרשה שנשאר עוד....ובסוכות - היינו אצלה חג ראשון ולשבת רציתי ללכת לאחותי...וכך עשיתי...אחרי זה חצי שנה היא לא גמרה לדבר על זה שעזבנו אותם כ"כ מוקדם.....
אני לגמרי מבינה את הצורך שלה להיות עם הבן שלה בחגים....אבל זה קשה קשה קשה (החגים אצל הורי הם פשוט מדהימים והאוירה טובה ואצלהם זה מתנהל כזה כמו זוג צעיר כי הם רק לאחרונה התחילו לעשות בעצמם חגים בבית....)
בקיצור....דילמה קשה אבל מה שבטוח - אני מעדיפה לסבול ולא לפגוע בה....
תודה רבה רבה על התגובות...ממש עשיתם לי פרופורציה במחשבה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //