- הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;2069517:הי, את!
אל תתערבי לי בעסקים!
![]()
נכתב ע"י pr;2069232:תסלח/י לי אבל אני ממש מתקומם כנגד האמירה 'עצמאי לא מספיק חושב רחוק'. זה כסף שלי, ואני מחליט על מה אני חושב ועל מה לא, ולא ח"כ. בשביל זה הולכים להיות עצמאים [מן הסתם יש כאלו שהם עצמאים בלית ברירה אבל אין שום זכות בעולם שבגללה אפשר להתערב לעמאים אחרים בחייהם].
נכתב ע"י גלבוע;2069728:לא התכוונתי להתערב, חלילה
רק להצביע על העובדה הפשוטה ש - - -
רובנו בתכל'ס לא מפרישים.
ולא חוסכים ולא כלום.
כך שאני מבינה את המניע של המחוקק,
וגם את הקובלנות על כך שזה לא ממש דמוקרטי.
נכתב ע"י שירו;2070089:אני לא בעד החוק, ולא אמרתי שהוא מוצדק בעיני, אבל אם הצליחו לשכנע את ה"מחוקקים" להצביע בעד חוק שכזה, צריך להיות איזשהו הגיון בחקיקה. וחוץ מזה, הרבה מאד עצמאיים "קטנים" שלא מגיעים לרווח של 20,000 בחודש, ובקושי מגרדים את ה10,000 לא חושבים בכלל על השקעה נדל"נית לטווח ארוך, הם בקושי שורדים את היומיום. ובהמשך, בגיל שאין להם אפשרות לעזור לעצמם הם לא צועקים"אנחנו עצמאיים" אלא "הצילו, תרמנו למדינה, איפה היא עכשיו?..."
נכתב ע"י nיה;2070438:"להצליח לשכנע את המחוקקים" זו ממש לא בעיה - כל המחוקקים שכירים עם מעביד מאד מאד הוגן,
מה אכפת להם לחוקק חוק שקשור לעצמאים? הצביעו 41 חברים שאני מניחה שרובם לא הבינו בגרוש מה המשמעות המעשית של החוק חוץ מהעובדה הנחמדה שתהיה פנסיה לעצמאים.
החוק הזה לא תקציבי ולא עולה למדינה שקל, אז ממש אין בעיה להעביר כזה חוק.
חבל שבמקביל לא התירו את התשלום כניכוי או הורידו את דמי הביטוח הלאומי וכדומה.
נכתב ע"י נתין;2070468:בלי שום קשר ל"צדקות" המדינה, גם עצמאיים חייבים לחסוך לפנסיה, אני מכיר אנשים מבוגרים שהתפרנסו יפה כל החיים ובגיל זקנה עומדים לפני שוקת שבורה כי גם הם כנראה "קנו דירות בסביון"...
עשרות אלפי זקנים רעבים חיים על קצבת זקנה עלובה, אל תחכו, זה לא כ"כ רחוק...
נכתב ע"י נתין;2070468:בלי שום קשר ל"צדקות" המדינה, גם עצמאיים חייבים לחסוך לפנסיה, אני מכיר אנשים מבוגרים שהתפרנסו יפה כל החיים ובגיל זקנה עומדים לפני שוקת שבורה כי גם הם כנראה "קנו דירות בסביון"...
עשרות אלפי זקנים רעבים חיים על קצבת זקנה עלובה, אל תחכו, זה לא כ"כ רחוק...
נכתב ע"י pr;2069210:אולי כבר הרבה יודעים את זה. מ2017 תהיה חובה לעצמאי להפריש סכום נכבד [אחרי כל האותיות הקטנות, עדיין משמעותי מאד] לפנסיה.
בעיני זו שערוריה שלא נשמעה כמותה. באיזו זכות לוקחים ציבור עצום של אנשים בוגרים שמשקיעים את כל אונם בפיתוח העסק האישי שלהם, ומחליטים להם איך לנהל את חייהם הכלכליים ואת כספם. אין לזה שום השוואה להפרשה פנסיוני של שכיר, שכל מעמדו הכלכלי הוא שמישהו אחר נותן לו. ושמה המחוקק מחליט שחלק מהדאגה של המעסיק למועסק היא לזקנתו. עצמאי זה אדם שיוצר בעצמו את הכסף לפי תכנית אישית שלו.
ההחלטה להיות עצמאי היא החלטה של חיים. יש לה השלכות על כל תחומי החיים ועל היכולות והמגבלות שיש לעצמאי בחייו. בסדר היום שלו, וכו'. איך אפשר להחליט בשביל אדם שרואה [לא מדמיין שאולי מחר..] שהעסק מתפתח וגודל, ורוצה להשקיע בנדל"ן לדוגמה, שיוציא חלק מפרנסתו בשביל קרן פנסיה שתשקיע את הכסף. עצמאי הוא עצמו משקיע, שמשקיע בחייו הפרטיים.
לאף אחד אין זמן מיותר, אבל אולי לפחות כל מי ששותף לדעה והדבר נוגע אליו, יצהיר על זה, וכך נוכל לפנות לחברי הכנסת, כציבור גדול. אלו שבהינף ידם החליטו איך לנהל לנו את חיינו העצמאיים.
מה אתם חושבים כדאי לעשות, אולי כדאי לפרסם עצומה?
נכתב ע"י גלבוע;2069728:לא התכוונתי להתערב, חלילה
רק להצביע על העובדה הפשוטה ש - - -
רובנו בתכל'ס לא מפרישים.
ולא חוסכים ולא כלום.
נכתב ע"י mig;2070649:מי זה רובנו?
האם זה אומר שבגלל זה ניתן לכפות על כולם מס פנסיה? או שנכון יותר וזול יותר לממן קמפיין המעודד עצמאים לחסוך לעת זקנה...
נכתב ע"י יוסי לוי;2070571:בלי לנקוט עמדה על ההתערבות של המדינה והכפיה של ההפרשה שעתידה להיכפות ע"י אי הכרה בהוצאות ולא בסנקציה אחרת, ההנחה כאילו נדל"ן בטווח הארוך ובממוצע מניב יותר משוק ההון אינה נכונה בעליל, וזאת בלי להיכנס לסיכונים המיוחדים שיש בנדל"ן שבגלל הגאות בשנים האחרונות נוטים לשכוח.
גם אם סוכן ביטוח כזה או אחר אמר לכם אחרת, הוא גם שכנע אותי לקנות ביטוח מנהלים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים