נכתב ע"י תקוה;2207306:שמועה חסרת בסיס.
או שעם שם הסופרת טעית
נכתב ע"י מירי;2207735:מידיעה ברורה
השמועה לא נכונה
לקראת חגי תשרי צפוי לצאת ספר חדש
נכתב ע"י רוח סערה;1723695:ואגב, אם כבר העלו את הנושא.
אני כבר כמה שנים מחפשת מטפלת, אין לי בעיה קלינית ברוך ה', שלא נצטרך, אך בהחלט מחפשת מעין מדריכה שתעזור לי בצמתים בחיים, דימוי עצמי, חינוך, שלום בית, מצבי רוח משתנים וכו'סוגיות יומיומיות שללא הכוונה והדרכה יכולות לתפוס במורכבותן ממדים מבהילים, וכואבים.
ניסיתי כבר כמה שמוגדרים כהכי טובים בתחומם, אך מרגישה שזה לא זה....אף אחת לא רוכשת את אמוני בה, ואני מרגישה שלא מבינות אותי עד הסוף, אין חיבור, ממילא קשה לי ליישם את העצות....
אנא, רק מי שנתקלה במטפלת/מאמנת מוצלחת, עמוקה ובעיקר מקצועית, אשמח מאוד לקבל המלצות, זה ממש בדמי.
כבר כמעט 4 שנים שאני שומעת את שיעוריה של הרבנית רות שמש בטלפון, כל יום שיעור חדש, ואני פשוט חייבת להגיד שהיא הפכה אותי לאישה שמחה , רגועה. פחות מתוסבכת עם צמתי החיים. פשוט מים חיים, אני ממליצה מכל הלב לכל אחת שרוצה לחיות באושר - לשמוע את השיעור היומי שלה, עוזר מדהים לשלום בית, ליראת שמיים, לחינוך ילדים, לשלמות הנפש, לאהבת ה' ועוד בכל תחומי החיים.נכתב ע"י רוח סערה;1723695:מעין מדריכה שתעזור לי בצמתים בחיים, דימוי עצמי, חינוך, שלום בית, מצבי רוח משתנים וכו'סוגיות יומיומיות שללא הכוונה והדרכה יכולות לתפוס במורכבותן ממדים מבהילים, וכואבים..
ודווקא אני מאד אוהבת!נכתב ע"י קול דממה;2207951:בין הפטיש לסדן
אם אני לא טועה
אני לא התחברתי לסיפור
נכתב ע"י אן;2212796:לא הייתי אומרת "הרבה יותר מסובך"... זה נשמע נורא מאיים.
זה שלב שבו את לא יכולה להיעזר בבן משפחה/ חברה, או כי אין להם כלים לדבר המסוים, או כי למשל זה עלול להיות כרוך בלשה"ר...
הנקודה היא- ברגע שאדם לא מטפל בקושי שלו, הוא הופך לבעיה
נכתב ע"י בפוטנציאל;2212813:מה מאיים בזה?
שזה מרחיק את הטיפול למי שכן חייב אותו?
את בעצם רוצה לקרב את רעיון הטיפול לכמעט כל קושי רגשי?
יתכן ויש צדק.
מקובל לחשוב שמי שחי בסביבה בריאה בנפשה עם הורים תומכים , ילדות נורמטיבית (ולהגדרה הזו יש מרחב עצום)
יוכל להתמודד עם בעיתו בכוחות עצמו או בעזרת הסביבה התומכת.
ומי שבריא בנפשו ידע לבקש עזרה ממישהו חיצוני כשהקרובים לו חדלי אישים ואין להם כלים מספיקים .
"עגלון טוב יודע לא להיכנס לבוץ."
נכתב ע"י אן;2212819:אגיד לך מה מאיים בזה-
כל אותם אלה שטוענים שהם מעולם לא נזקקו לטיפול, ולפעמים כבר מהנימה את שומעת עד כמה הציניות הלא בריאה או המרירות היו צריכות קצת סיוע, מאד ייבהלו לראות שצורך בטיפול מעיד על קושי הרבה יותר עמוק ומסובך. מה , את טוענת שהם מסובכים??
גם ככה זה שינוי גדול שאנשים (סליחה, נשים) מעיזים לכתוב בריש גלי "עברתי טיפול", בציבור החרדי הסגור זה לא מובן מאליו, אז להמשיך להתייחס לזה כאל מפלה נפשית, זה פשוט לא נראה לי נכון.
טיפול יכול להיות אפילו מסיבה כל כך פשוטה של יולדת עצובה. קרה לך? הלכתי אחרי לידתי השניה- פעם אחת בלבד!! למפגש עם עובדת סוציאלית חרדית ונפלאה, וזה נתן לי כלים עד עצם היום הזה.
וגדלתי בילדות מאושרת, עם הורים שמתייחסים לרגשותיהם ולרגשותינו, עם אמא במיוחד בעלת עוצמות מדהימות ויכולות נפלאות שרבות מתדפקות על דלתותיה. אז מה? לפעמים צריך אדם חיצוני.
זו לא בושה,
זו לא עברה,
זה לא מעיד שום דבר על כשלון אישי או אישיותי.
זו פשוט התייחסות בריאה לנפש כמו לגוף.
אן-
טיפול יכול להיות אפילו מסיבה כל כך פשוטה של יולדת עצובה. קרה לך? הלכתי אחרי לידתי השניה- פעם אחת בלבד!! למפגש עם עובדת סוציאלית חרדית ונפלאה, וזה נתן לי כלים עד עצם היום הזה.
נכתב ע"י dLive;2212821:סליחה על ההתערבות, אבל "טיפול"... לא, עדיף מילה אחרת.
לימוד החוויה הרגשית היא דבר מומלץ לכל אדם, גם אם אין לו שום בעיה.
אנשים שלא עברו "טיפול" לא יודעים עד כמה אפשר להעמיק בחיים ולהרגיש בכל דבר. (מח שליט על הלב - בוחרים מתי להתרגש.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים