אני מכירה מטפלות דתיות מקסימות שהמטופלים שלהם הם בעיקר חרדים (הדתיים מחפשים יותר פסיכולוגים) והרקע השונה לא הפריע בכלל לטיפול.פסיכולוג לא חרדי - כמה שיהא מקצועי - לא יוכל להבין את הציבור שלנו על כל המורכבות שלו ועל כל הגוונים שבו ועל כל הדקיות שבו. בפרט שגם אצלנו לפעמים חלוקות הדעות בנודע לעינינים שונים והתנהגיות שונות. מה שבמקום אחד מקובל לחלוטין יכול להתפס כחריגה גסה במקום אחר.
לא ממש הבנתי מי מטריד.
אם הייתי צריכה ספציפית הייתי פונה אלייך.
אבל אם יש אשכול וכתוב בו על אנשי מקצוע, זה יכול לסייע לכולם.
מסכימה מאד עם המשפט האחרון. חיבור זה חשוב.לאותה כתבה ראיינתי מישהי אמריקאית שאהבה ללכת לכל מיני מטפלים רגשיים וקאוצרים סתם ככה.
היתה אצל פסיכולוג, עד שהיה לה שכל להמיר אותו בקאוצ'רית שיותר הבינה לליבה.. כך היא סיפרה לי..
אז את יכולה להיות ידועה עם תואר שני, אבל לא תמיד יש חיבור בין הפסיכולוג למטופל.
זו היתה המסקנה שלי באותה כתבה. (רק השתדלתי לא לכתוב שם את דעתי..).
זה לא חסוי, אבל לא נוח לי לפרסם אותן ככה.. הן ממש לא משועממות.אהבת עולם ולבן, תנו שמות.
זה לא אמור להיות חסוי, נכון?
מזה מבינה אותך...כבר התייאשתי מאנשים. עזרתי מאד למישהי עם הבת שלה, ובסופו של דבר היא הפסיקה לה את הטיפול התרופתי אחרי שבועיים בלי להתייעץ עם הפסיכיאטר ועברה לאיזו מטפלת רגשית חמודה שנותנת כדורים הומופאתיים וצמחי באך.
ומי שמוכן להסביר לי סוף סוף מה זה "מטפל/ת רגשי/ת" ומה צריך ללמוד בשביל להפוך לכז/ו ואיך אפשר לקחת תחת הכותרת הזו סכום של 250-300 ש"ח יקבל ממני בתמורה סדרה של טיפולים אחרי שאגמור את ההכשרה ואקים בית ספר למטפלים רגשיים במחסן שבחנייה. מתנה.
לא, אני מדברת על מטפלות רגשיות בלי תואר ראשון, בכלל.
אני אוהבת את ההגדרה טיפול רגשי, תואר שני בעו"ס או תרפיה או פסיכולוגיה.
מקבלת ?
אני גם מדברת עליהן, ובשביל להוציא אותן מכלל הגדרת מטפלת אני מגדירה מחדש.לא, אני מדברת על מטפלות רגשיות בלי תואר ראשון, בכלל.
אה, פשוט.דבר אחד עדיין לא הבנתי-
מה תפקידו של המטפל הרגשי?
אם ישנה בעיה ,
למה לא ללכת לפסיכולוג עם רישום מסודר ותעודה מוכרת?
ולי מישהי הסבירה, שליועצת שלה יש ניסיון של 20 שנה, וזה הרבה יותר חשוב מתואר,נ.ב. חדווה מנוסה מאוד. כבר 3 חודשים בתחום!
מעלה כתבה מ"בתוך המשפחה" כמובן שלא מקיפה הכל ורק נותנת שמץ של מושגים, אבל גם מעט זה טוב...
אה, פשוט.
כי שלומצי המדוכאת מפחדת ללכת לפסיכולוגית חילונית טמאה, והיא מעדיפה ללכת לחדווה המטפלת הרגשית, כי חדווה הבטיחה לה שהיא לא תספר לזלטא השכנה שום דבר, ואנשי חינוך אמרו בעלון שאסור ללכם לפסיכולוגים.
נ.ב. חדווה מנוסה מאוד. כבר 3 חודשים בתחום!
אולי תוכלו לעזור לי...
@אהבת עולם, @לבן וכו'
יש לי קרוב משפחה, בחור שירד מהדרך,
לכאורה הסיבה היא בגלל תסביכים בחיים.
לא היה לא טוב, והוא עד היום מחפש את המקום הטוב בשבילו....
(עד שיגיע למסקנה שהטוב הוא רק במקום אחד...)
אשמח לשמוע המלצות על פסיכולוגית טובה שיכולה לדבר איתו ולעזור לו למצוא את עצמו בתוך עצמו...
דוקא פסיכולוגית ולא פסיכולוג.
לא קריטי חרדית,
אבל כן קריטי מישהי דתית, יראת שמים.
חשוב שתהיה מיקצועית מאוד.
אם אני לא טועה, פוטותרפיה זה טיפול לפסוראיזיס.כמו :פוטותרפיה \ קלפים \ חול \ מוזיקה \ ועוד...
יש איזה טיפול תרפיסטי באמצעות צילום, או וידאו.אם אני לא טועה, פוטותרפיה זה טיפול לפסוראיזיס.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים