אם אני לא טועה, פוטותרפיה זה טיפול לפסוראיזיס.
בכל מקרה מדובר בכלי אבחוני בעיקרו. גם הטרנספורציה המוצעת תוך כדי טיפול נועדה בשביל לקרב ולחדד את רצונות המטופל.כל הדברים האלה הם כלים נוספים למטפלים מוסמכים. כמו שבCBT היא שיטה נהדרת כשפסיכולוג או עו"ס קליני משתמש בה, והימור וסיכון כשאדם שלמד רק את זה חושב שהוא כבר יכול לטפל.
דווקא אני חושבת אחרת.אבל אני חושבת שאפי' אם המטפל ליטאי אבל עם ראש פתוח והבנה, יוכל להבין מה קורה בעולם החסידי (וכמובן להיפך..) ומסבירים לו איך נהוג בנושא X ומה הנורמה ומה הדקות וכו הוא יוכל להבין.
לכן כתבתי 'ראש פתוח'. כי מי שאין לו ראש פתוח לא יוכל להבין.דווקא אני חושבת אחרת.
דווקא בגלל שכבר יש ל ורקע מסוים על החיים החרדיים והוא בעצמו מנהל חיים חרדיים יהא לו קשה לקבל בהבנה דברים שלא נראים לו. לדעתי חסידים וליטאים זה דוגמא מצוינת למה צריך למקריים מסוימים - כמובן - דווקא מאותו הזרם.
למדתי משהויש פוטותרפיה - כלי עזר טיפולי דרך המצלמה וניתוח צילומים .
השימוש בטכניקת הצילום מאפשר למטופלים רבים לתקשר באופן לא-מילולי ולפרוץ מגננות רבות. בכך שהוא מאפשר "להקפיא את המציאות" - הצילום מעניק לנו אפשרות נדירה להתבונן על עצמנו ממש מבחוץ בסיטואציות שונות, ולשחזר באמצעותן רגעים וזיכרונות מן העבר וכן להתמודד עם נושאים רגישים בתוכנו בהווה.
ויש גם
פוטותרפיה בעור - הינו כלי יעיל זה עשרות שנים לטיפול בטווח רחב של מחלות בעור
ואני הבהיר שזה רק עוד כלי טיפולי ולא הבסיס בטיפול מקצועי נפשי\רגשי
אשכול מעניין, כמובן שאצל הרבה אנשים בציבור שלנו המודעות ירודה מאוווווד.
אנשים לא ממש יודעים מהו טיפול רגשי (כמובן אלו שלא חוו ולא שמעו או התנסו),
והמבט שלהם על זה מאוד שלילי.
טוב להעלות את המודעות.
בדיוק, בדיוק עליהן מדברים פה. כאלו מדהימווות שלמדו קורס ומתימרות לטפל.אבל מאמינה שמי שלא עשתה תואר בפסיכולוגיה,
אבל כן למדה את כל התחום, אולי זו מילה נרדפת ליועצת?!
אגב, בפסכולוגיה השיטה שונה מטיפול רגשי (ואני כמובן לא מתכוונת לכל הצחוק שעשיתם פה מכאלו שקוראות לעצמן מטפלות רגשיות והן לא, אלא כאלו שבאמת זה המקצוע שלהן, ואני מכירה מדהימווווות כאלו. שהן לא פחות טובות מכל פסיכולוגית שהכרתי. ברצינות.)
ושמעתי ממישהי שיש ממש לימודים כאלו, קורס טיפול רגשי.
הרגשות של המטופל הם הכי חשובים , ואם צריך לסמוך על משהו - זה עליהם.אז אמנם כתבו כאן שאי אפשר לסמוך על רגשותיו של מטופל בעניין,
טוב, קצת התערבבו פה דברים.בדיוק, בדיוק עליהן מדברים פה. כאלו מדהימווות שלמדו קורס ומתימרות לטפל.
פסיכותרפיה טובה זהה לכל דבר לטיפול פסיכולוגי
והשיטה , היא אותה שיטה, שהוכחה במאות או אלפי מחקרים במשך שנים.
אני רצינית , גם כאלו שלמדו עוד ועוד קורסים לא טוב לי ,טוב, קצת התערבבו פה דברים.
קודם כל יש כאלו שכתבו על בנות שקוראות לעצמן מטפלות בשעה שלא למדו או עברו קורסון קצר. לא עליהן דיברתי. אלא כאלו ששנים למדו עוד ועוד קורסים וחרשו את התחום והתנסו.
כשכתבתי על זה שיש קורס כזה - זה היה כדי להסביר ללבן, כי היא בקשה הסבר על השם ומקורו, לא כדי להבהיר על כאלו שלמדו קורס אחד בשם טיפול רגשי וקוראות לעצמן מטפלות. לא על זה דברתי. מבינה?!
ואגב, לא הבנתי אם את צוחקת או לא...
גם אני חשבתי שיש מאוד מודעות עד שנתקלתי בשיחות הזויות עם אנשים מחיי היומיום שממש חושבים אחרת על טיפול ופסיכולוגיה.לא חושבת שהבעיה שלנו היום היא מודעות.
אלא יותר כפיפות לסמכות.
והמטפל נתפס כסמכות בחדר הטיפולים.
כשהמטופל גם כך בא מעמדת חולשה.
מה שגורם לו פחות לעמוד על המשמר.
הכתבה שתמר ה. העלתה מעולה, ממש.
אה, מי שלא הוציאה תואר בפסיכולוגיה לא יכולה להיות יועצת בעינייך?אני רצינית , גם כאלו שלמדו עוד ועוד קורסים לא טוב לי ,
וגם כאלו שעובדות 30 שנה,
בשביל זה צריך להגדיר טיפול
כבר פותחת אשכול חדש, ואולי לא אספיק אז זה יחכה למחר..
אין רע ביעוץ,אה, מי שלא הוציאה תואר בפסיכולוגיה לא יכולה להיות יועצת בעינייך?
לא דיברתי על להיות פסיכלוגית.
חסר שם ו' או שהתכוונת למטפל ולא למטופל??! (אם כן תסדרי את זה כי זה יוצר פרדוקס..)הרגשות של המטפל הם הכי חשובים , ואם צריך לסמוך על משהו - זה עליהם.
אולי כדאי למטופל ללמוד מה טוב , ומה צריך להיות, ואז הוא יוכל להיות קשוב ולזהות כשלים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים