אצלינו התשלום הוא בהחלט היה שיקול מכריע.... 40 ש"ח לעומת 5000 ש"ח.....נכתב ע"י א.ד.;638685:היתה עוד מעלה לטובת מאוחדת למרות שלא היא היתה השיקול - התשלום.
כנראה שזה תלוי בילד, כי הבת שלי ממש מהר חזרה לעצמה, בלי הגזמה, תוך שעתיים מהרגע שהיא התעוררה היא כבר רצה ושיחקה כאילו כלום.... ואח"כ אכלה הכל בלי שום בעיות וב"ה גם לא היו לה שום כאבים....נכתב ע"י א.ד.;638685:אחרי הטיפול זה לא קל כמו שכבר כתבו, עד שהילד מתעורר, ועד שהוא חוזר לעצמו ממש- לוקח 12 שעות לא פחות. גם אח"כ צריך זמן הסתגלות לפה החדש וכל האורחים שהשתכנו שם דרך קבע.
אי אפשר להשוות את ההרדמה שלך לילדים מכמה סיבות:נכתב ע"י רותי12;638667:כמי שעברה 4 קיסריים כולל הרדמות, לא היה בא בחשבון מבחינתי שילדי (בגיל 3) יעברו הרדמה כללית לצורך טיפול שיניים.
נכון שהרופאה מהקופה טענה שאין לו שן שאין בה חור רציני ושלא שייך לטפל בילד קטן בכ"כ הרבה שיניים, וטענה שזה מאד מאד דחוף, בכ"א התייעצתי עם כמה רופאי שיניים פרטיים ואמרו שאפשר לחכות וטיפלתי לאט לאט בהתחלה אצל ר.שיניים מומחה וסבלני מאד לילדים (אם הוא הצליח לעשות לשני ילדי אלו טיפולי שורש מצידי עבר את מבחן הסבלנות בגדול)ואח"כ לאט לאט כשגדלו טיפה עברתי למאוחדת לרופאה מדהימה וסבלנית.
שווה לנסות. לא לרוץ מהר להרדמות כלליות.זה לא פשוט.
נכתב ע"י yosher2005;638971:אולי זה לא כ"כ אפקטיבי לומר את זה עכשיו, אבל הכי הכי חשוב זה לשמור על השיניים של הילדים כדי לא להגיע למצב כזה.
ממש בבחינת ונשמרתם...
נכון.לאחד מילדי הייתה עששת דוהרת עקב נשימה בפה פתוח בלילה. הרופאה הסבירה שזה לא קשור בכלל לאכילת ממתקים ושתית מתוקים, היובש בפה במהלך הלילה מסיר את השכבה המגנה על השיניים. היא המליצה בד בבד עם הטיפול (שנעשה בסבלנות אינסופית) לטפל בעניין הנשימה אצל רופא אף אוזן גרון. לתשומת לב.נכתב ע"י mig;638981:זה כ"כ מגוחך לומר את זה, יש ילדים שנולדים עם שיניים חלשות שמתפוררות מרוק!!
(כן, רוק זה חומצה)
2 ילדים בגיל קרוב מאד באותו בית עם אותה תזונה בדיוק! זאת שיניה התפוררו והחלו להירקב עוד בטרם היתה בת 3, וזה שיניו חזקות שלמות ובריאות ומכיר רופא שיניים בספרים בלבד.
זה לא תמיד נכון לומר את זה.
נכתב ע"י mig;638981:זה כ"כ מגוחך לומר את זה, יש ילדים שנולדים עם שיניים חלשות שמתפוררות מרוק!!
(כן, רוק זה חומצה)
2 ילדים בגיל קרוב מאד באותו בית עם אותה תזונה בדיוק! זאת שיניה התפוררו והחלו להירקב עוד בטרם היתה בת 3, וזה שיניו חזקות שלמות ובריאות ומכיר רופא שיניים בספרים בלבד.
נכתב ע"י mig;638981:זה כ"כ מגוחך לומר את זה, יש ילדים שנולדים עם שיניים חלשות שמתפוררות מרוק!!
(כן, רוק זה חומצה)
נכתב ע"י yosher2005;639428:לא בדקתי באחוזים, אבל נראה לי הגיוני לחשוב שיש יותר ילדים בעלי שיניים בריאות שנהרסות ע"י ממתקים, מאשר כאלו שנולדו עם תורשה של שיניים מתפוררות.
ואכן, לא תמיד נכון לומר מה שכתבתי לעיל, אבל הרבה פעמים זה כן נכון.
אם אתה מדבר עלי ספציפי, אז לילדונת הזו , ששיניה החלו לבקוע בגיל חמישה חודשים- התחילה עששת כאשר היא עדיין ינקה לפחות מחצית מארוחותיה, בלי לדבר על הלילה! כך שלא הייתי אומרת שיש כאן חשד לממתקים.נכתב ע"י yosher2005;639428:לא בדקתי באחוזים, אבל נראה לי הגיוני לחשוב שיש יותר ילדים בעלי שיניים בריאות שנהרסות ע"י ממתקים, מאשר כאלו שנולדו עם תורשה של שיניים מתפוררות.
ואכן, לא תמיד נכון לומר מה שכתבתי לעיל, אבל הרבה פעמים זה כן נכון.
נכתב ע"י אושר;639457:אם אתה מדבר עלי ספציפי, אז לילדונת הזו , ששיניה החלו לבקוע בגיל חמישה חודשים- התחילה עששת כאשר היא עדיין ינקה לפחות מחצית מארוחותיה, בלי לדבר על הלילה! כך שלא הייתי אומרת שיש כאן חשד לממתקים.
אחיה הגדול, לעומת זאת, שישן עם בקבוקי איזומיל ודיסה ללא הנקה- התפתחה אצלו עששת הרבה הרבה אחריה, וגם זה בר טיפול בצורה הרגילה בלי צורך בהרדמה.
מלבד זאת- אני חושבת שהתודעה של ההורים בעניין בריאות השיניים גדולה, ואם הם באמת בסופו של דבר נותנים ממתקים/שתיה מתוקה בבקבוק וכד' כנראה שיש להם קושי מסוים (יש כל מיני ילדים עם כל מיני אופיים, לדוגמא הבן הגדול שלי שהזכרתי - הודיתי לה' על כל טיפת דיסה שהכניס לפה, לא העלתי על קצה דעתי לנסות לתת לו מים ולצמק את קיבתו המצומקת בלאו הכי)
יש לפעמים זמנים קשים בבית, כמו ל"ע ילד חולה או משהו כזה שאז ממילא ההורים מעדיפים לריב על דברים הרבה יותר עקרוניים וחיוניים (אני לא יודעת מה עדיף לריב עם ילד, אם להוציא כינים מהראש, לעשות אמבטיה שהוא שונא או לצחצח שיניים כשהוא מתמרד, שלא נדע)
ולפעמים יש סתם תקופה קשה לילד שמעדיפים לא להיכנס למלחמות איתו בדברים שהם לא פיקוח נפש
בכל אופן לא צריך להמטיר נקיפות מצפון על הורים שמגיעים לכזה דבר -בטח לא מבחירה אישית![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים