יפהאני מכיר משפחה ברוכה שכל שבוע לפי תור ילד אחר יכול לבקש כל מה שמתחשק לו לכבוד שבת מעבר לממתקים שקונים בשגרה ואותו שבוע כל המשפחה נהנית מהמוצר שקנו לבקשת הילד
אבי המשפחה סיפר לי שכשהרעיון הבזיק לו בס"ד הוא לא ידע עד כמה זה מוצלח לדבריו הרווח הוא עצום במספר מישורים
1.כל ילד מקבל את מקומו ומתאפשר לו לממש את רצונותיו (לרוב הרי הגדולים מנתבים את רכישת הממתקים לפי רצונם) והוא יודע שהוא חשוב וכל מה שיתחשק לו יקנו לכבוד שבת
2.הילדים לומדים שלמרות שביום חול מחשבנים מה לקנות הרי שלכבוד שבת קונים הכל
3.עם הזמן נוצר מצב שהילדים באו להורים ואמרו כבר אין לנו רעיונות לא חסר לנו כלום(זה הרי כ"כ חשוב לפעמים ילד גדל בתחושת חסר לגבי איזה ממתק שלא קונים בביתו והוא גדל עם התחושה הזו ובאמת רואים שיש מבוגרים שיש להם לפעמים צורך מוגזם בדבר שלא קיבלו בילדותם)וכאן הילדים גדלים בתחושה שיש להם הכל
4.כל השבוע זה נושא שמעלים בבית ואותו דרדק מקיים את מה שמובא בקש"ע
כְּתִיב, זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ. פֵּרוּשׁ, שֶׁיִּזְכֹּר בְּכָל יוֹם וָיוֹם אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ, שֶׁאִם נִזְדַּמֵּן לוֹ דְּבַר מַאֲכָל חָשׁוּב שֶׁאֵינוֹ שָׁכִיחַ בְּכָל יוֹם וְהוּא דָּבָר שֶׁאֵינוֹ מִתְקַלְקֵל, יִקְנֵהוּ לִכְבוֹד שַׁבָּת.
כל אחד יכול לקחת את הרעיון כרצונו אצל ידידי עם הזמן נוצרו כללים למשל
עד עלות של כחמישה שקלים לילד,
רק דברי מאכל(הילדים בקשו שבת במירון וספרי קריאה),
עבור כל המשפחה ולא משהו אישי
וכל זה בעלות של כ200 עד 250 ש"ח לחודש
דווקא בגלל שבת אני רכשתי וממליצה על מדיח כלים.
אחרי השימוש בכלים בליל שבת - מכניסים למדיח, כמובן בלי להפעיל,
ושבת בבוקר משתמשים בכלים נקיים מהארון, במוצש בהפעלה אחת הכל נקי ומצוחצח.
נכון שצריך סט כלים גדול יותר, אבל במצטבר זה כנראה זול בהרבה וגם אקולוגי יותר מאשר שימוש בחד פעמי, כמו שקורה ברוב המשפחות מרובות הילדים...
איזה מדיח יש לך?
אני מכיר משפחה ברוכה שכל שבוע לפי תור ילד אחר יכול לבקש כל מה שמתחשק לו לכבוד שבת מעבר לממתקים שקונים בשגרה ואותו שבוע כל המשפחה נהנית מהמוצר שקנו לבקשת הילד
אבי המשפחה סיפר לי שכשהרעיון הבזיק לו בס"ד הוא לא ידע עד כמה זה מוצלח לדבריו הרווח הוא עצום במספר מישורים
1.כל ילד מקבל את מקומו ומתאפשר לו לממש את רצונותיו (לרוב הרי הגדולים מנתבים את רכישת הממתקים לפי רצונם) והוא יודע שהוא חשוב וכל מה שיתחשק לו יקנו לכבוד שבת
3.עם הזמן נוצר מצב שהילדים באו להורים ואמרו כבר אין לנו רעיונות לא חסר לנו כלום(זה הרי כ"כ חשוב לפעמים ילד גדל בתחושת חסר לגבי איזה ממתק שלא קונים בביתו והוא גדל עם התחושה הזו ובאמת רואים שיש מבוגרים שיש להם לפעמים צורך מוגזם בדבר שלא קיבלו בילדותם)וכאן הילדים גדלים בתחושה שיש להם הכל
כְּתִיב, זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ. פֵּרוּשׁ, שֶׁיִּזְכֹּר בְּכָל יוֹם וָיוֹם אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ, שֶׁאִם נִזְדַּמֵּן לוֹ דְּבַר מַאֲכָל חָשׁוּב שֶׁאֵינוֹ שָׁכִיחַ בְּכָל יוֹם וְהוּא דָּבָר שֶׁאֵינוֹ מִתְקַלְקֵל, יִקְנֵהוּ לִכְבוֹד שַׁבָּת.
יפה מאוד.אני עושה את זה עם הילדים עכשיו בשבתות החורף - במלוה מלכה
כל אחד לפי התור מזמין (עוד לפני שבת) מה הוא רוצה שאכין
ואני מכינה לפי ההזמנה... או לפני שבת או במוצ"ש
תלוי ברמת ההכנה.. כמו פיצה, מלאווח, מרקים, לחמניות בסוגים שונים, פיתות, מוקרמים, מטבלים, וכו'
לא תמיד אני מצליחה להבין את הראש שלהם.. פעם אחת אחד הילדים הזמין רוטב פטריות (שקונים בשקית ומכינים) עשיתי כמות גדולה, והיתה התלהבות רבתי, אכלו ונגבו עם לחמניות...
סתם כך, כדאי לדעת, סעודת מלוה מלכה זו סעודה מאוד חשובה ושמעתי עליה דברים מאוד גדולים ונשגבים
וחוץ מזה , זה גם הזדמנות וזמן נחמד ומיוחד, שכולנו יושבים וסועדים יחד,
וזה ממש מקסים!
אני מכיר משפחה ברוכה שכל שבוע לפי תור ילד אחר יכול לבקש כל מה שמתחשק לו לכבוד שבת מעבר לממתקים שקונים בשגרה ואותו שבוע כל המשפחה נהנית מהמוצר שקנו לבקשת הילד
הוא אמר לי מס' דברים מעניינים כגון ילד שביקש לשדרג במקום בשר רגיל לבשר לשון או ילדה שבקשה שיקנו לכל ילד בקבוק שתיה שהוא רוצה לזה פאנטה לזה קוקה קולה וכו' אחד ביקש את החלבה המיוחדת שמוכרים במחנה יהודה יש שם עשרות טעמים חפיסה שוקולד מהמובחרים לכל ילד וכן ארטיק מגנום לכל אחד באמת כבר אין להם רעיונות וזה חלק מהרווח שהם מרגישים שלשבת הם יכולים להגיע לכל דברמעניין תברר מה ביקשו הילדים
לגבי כביסה:
ולגבי לאסוף 10 דברים כל ילד: עובד מעולה גם עם 20-30.
בכל זאת אנחנו משפחה, אבל עדיין לא ברוכה (5 ילדים בעה"ר) אז זה מתחלק בין פחות ילדים, במיוחד ש 2 עדיין קטנים ועוד לא הכי עוזרים...
זה תלוי בסוג הטבליות, וגם בתחזוקה של המדיח - אם יש בו מספיק מלח, נוזל הברקה וכו'בוש אינטגרלי מלא דגם 40E70
לפעמים הניקיון של הסירים לא מושלם, לפעמים הכל נוצץ.
אני עדין מנסה להבין למה זה קורה...
הם לא מוכרים את זה בתור סלי כביסהמעניין מאוד
תודה
שנה שעברה חשבתי על הרעיון הנ"ל ולא מצאתי בשום חנות את המכשיר,גזור ושמור
לפסח שמבחר הממתקים מצומצם
רכשנו מכשיר בייתי לשערות סבתא (ימבמבם) ב240 ש"ח קבלנו ממתק נקי על טהרת הסוכר וגם תעסוקה לילדים
המאירשנה שעברה חשבתי על הרעיון הנ"ל ולא מצאתי בשום חנות את המכשיר,
אשמח לשמוע איפה קנית.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים