מה עם יום הזיכרוןנכתב ע"י פסח יהודה;2074690:סגורים ב100%
(לדוג' גן החיות בי-ם סגור יומיים בשנה [ר"ל]יום כיפור ויום השואה)
יום הזיכרון לחללי צה"ל זה דבר אחד,נכתב ע"י שמחו;2074754:כל משהו שהוא קצת רשמי ממסדי, סגור ומסוגר.
כדאי קצת לא לבלוט מחר בכל מקרה. הם לא מסוגלים להבין את הזלזול שלנו ביום הזה ולא ביום הזכרון לחיילים.
נכתב ע"י בת ציון;2074925:יום הזיכרון לחללי צה"ל זה דבר אחד,
ויום השואה זה דבר שני- ה ם לא יגידו ל נ ו איך להתאבל על הסבים והסבתות שלנו!
חבל שיש חוסר הבנה ופילוג בהרבה נושאים.נכתב ע"י שירו;2074980:חבל שיש חוסר הבנה ופילוג בנושא כ"כ טעון
נכתב ע"י בת ציון;2074925:יום הזיכרון לחללי צה"ל זה דבר אחד,
ויום השואה זה דבר שני- ה ם לא יגידו ל נ ו איך להתאבל על הסבים והסבתות שלנו!
נכתב ע"י מוטיבציה;2075248:הזכרתם לי להתקשר לסבתא שלי. תודה.
בכל שנה ביום שואה עולים אצלה הזיכרונות הטראגדיים, היא לא מצליחה לישון בלילה ובוכה. נזכרת בכל מה שעבר עליה. זה פשוט לא נתפס מה שהיה שם.
היום הזה עובר עליה בקושי גדול, היא עצובה ואני מתקשה לשמוע על כל מה שעשו לה.
קשה לי לחשוב על ילדה בת 7 שהוריה נורים מול עיניה ונופלים לבור.
קשה לי להסתכל בעיניים של בת ה7 שלי בכזה יום, ולחשוב שגם סבתא שלי רצתה ילדות שמחה ומשוחררת ב"ה כמו כל הילדות סביבנו, אבל היא לעומתן, נאלצה להתמודד עם קור ובריחה ממלתעות הנאצים, להסתובב ביערות, להגיע לבתים ולהסתיר את יהדותה. התייחסו אליה בחשדנות ובאכזריות.
אני מסתכלת על הילדה שלי בגיל הזה ולא מבינה את חיות האדם הללו.
ביום כזה אני אפילו לא חושבת האם הדרך שלי שונה משלהם. ושהם לא יגידו לי איך להנציח את קרוביי. כי כואב להם, ואני לא רוצה לרקוד על הדם.
אני יהודיה.
וכל מי שרוצה לדעת למה לא ראוי להתחיל להתגרות בדרך הזיכרון שלהם, מוזמן ללכת לבקר את סבתא שלי. לשמוע את הכאב שלה, ולהבין שיש דברים שגם אם אנחנו צודקים והם לא, הכי צודק זה לשתוק להבין ולהזדהות.
נכתב ע"י נפ;2075357:מוטיבציה , גם אני קשורה לשואה במשפחה כמו הרבה הרבה אחרים
ולכן גם לי יש את זכות הדיבור
אמנם אני יעמוד בצפירה ולו מחוסר ברירה
אבל המדינה לא תגיד לי איך להתייחס לשואה!!
את יודעת איך באיזה שאט נפש התיחסו במימסד בקום המדינה לניצולי השואה?
הביאו להם גיבוי? תמכו בהם? סבונים קראו להם!
ואת יודעת שלא רצו להציל יהודים בשואה, ידועות הדעות של בן גוריון שהעדיף שימותו כמה שיותר וכך יאשרו את המדינה
תבדקי גם היום כמה כספים נגזלים מניצולי שואה שבמקום להגיע אליהם מגיע למשרד האוצר
באיזה רגשות פוגע היהודי שנוסע ביום השבת?נכתב ע"י שיפוצניק;2075553:שאלה: למה אתה פוגע ברגשותי ונוסע בשבת?
תשובה: כי אני יהודי חילוני,
ואני יחליט במה אני יהודי
גם אני חילוני ביום השואה!!
ואני (וההלכה) תחליט איך לזכור ולהתאבל על השואה.
זה לא בדיחה, זו מציאות
חלילה מלכתוב ככה..נכתב ע"י קקטוס;2075566:באיזה רגשות פוגע היהודי שנוסע ביום השבת?
בכלום. (שבת זאת מצווה שכלית לחלוטין)
הוא פוגע בעיקר בעצמו, זה חיוב שבין אדם למקום.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //