אז מה היה בסוף!
היום בבוקר בתי המקסימה יצאה עם ראש נקי לביה"ס (אפילו לבי"ס באמריקה היא הייתה יכולה להתקבל....)
המשוכה לא הייתה גבוהה כ"כ כמו שהשבועיים המאיימים האלה גרמו לה להראות.
כמו בכל תחום אחר פשוט הודעתי לבתי שהיום (אתמול) אטפל לה בכינים. היא הגיבה בסירוב, אך הודעתי לה נחרצות שאין לה ברירות, ולא נבהלתי מהמרי. וגם, למרבה הפלא, לא הייתי צריכה להשתמש בכוח הזרוע, שלא כפי שחשבתי.
את החפיפה והסירוק ביצעתי בנחת, תוך כדי שיחה נעימה וקולחת. השתדלתי להקל עליה במידת האפשר.
וכשהייתה כבר נקיה- אז הסברתי לה על חשיבות העניין, כשלא היה לה אינטרס נגדי כבר לא להקשיב.
הסבתי את תשומת ליבה לכיף של הניקיון, ולכך שתוכל כעת להתקרב לחברות, ללכת לשחק איתן, ולא להדביק אותן ביודעין או שלא ביודעין.
ובאמת, בדרכי נועם הכל מתקבל אחרת.
תודה לכן נשים על העצות- שאיתן אמשיך להשתמש הלאה אי"ה.
ושה' יתן לנו שכל ישר להשתמש בו בחינוך ילדינו הטהורים והתמימים.
אגב, השתמשתי בעצה שניתנה פה באחד האשכולות בנושא, ולעת עתה, עד שיעלה בידי לרכוש תכשיר מקצועי, מרחתי שמנת חמוצה בכמות גדולה על שערותיה למשך כחצי שעה(מה שהוסיף אפקט מבדח לכל העניין), למרבה הפלא, כל הכינים נמצאו אכן מתות לגמרי לאחר מכן. (בעבר השתמשתי בעצה זאת אך ל-10 דקות, וזה עזר להמית רק את הקטנות שבהן).
אז נכון שזה לא עוזר לביצים, אך זו עצה זמינה ופרקטית למקרים של SOS.
שנית, חשוב לי שיובהר פה שאני ממש לא אימא מזניחה, אני אף פעם לא משאירה כינים על ראש ילדיי, אפילו לא יום אחד, וממש עושה מסירות בד"כ לנקות, על חשבון הרבה דברים אחרים, אך במקרה זה חשבתי שאין לי ברירה, ולמען השיעור החשוב שתלמד כאן- זה ייצא משתלם. (וכמובן שזה היה בזמן של חופש שאינה עלולה להדביק חברות, אחרת- לא הייתי עושה זאת בשום אופן)
ושלישית- בעלי הלך אתמול לבית מרקחת וכמעט קנה תכשיר ב- 80 ש"ח, שלאחר בירור מצאתי באתר בלה ב-35.5 ש"ח. שאר ההנחות והמחירים הזולים שם גם שווים הצצה, והשירות שלהם מצוין. מומלץ בחום. אני שולחת קישור.
http://www.bela.co.il/SubCategoryItems.aspx?C=0&Q=כינים