לא בטוח שאת צודקתנכתב ע"י נתנאלה;1170165:תני לה יום אחד תפקיד של כבוד, עם פרסומת, לסדר את הארון של הכיתה. היא תראה לך ולכולם שהיא יודעת יותר טוב מכל העולם מה זה סדר!! מה עושים פה מילדה בכיתה ו'? מינימום של אמונה ביכולות שלה, זה מה שהיא צריכה!!!
ובמחילה מכל הטבלאות, השקפים והבדיקות, שמראים על רצון ומסירות מדהימים של המורה! לעניות דעתי (ולדעתם של גדולים מאד!), הם עלולים להוות סטירה מצלצלת לכל טיפת אמון של הילדה בעצמה. אם המורה המקסימה הזאת חושבת שצריך ללמד אותי כמו ילדה בגן, אז כנראה שאני כזו...
גם אם יתכן שבתחום הספציפי הזה תצליחי, והילדה תתאמץ לסדר את התיק ולהביא כל מה שצריך. עדיין אין כאן הצלחה כללית! עדיף שתמשיך קצת לשכוח ולהיות מבולגנת, ובמקביל תבנה את האמון שלה בעצמה, מה שיגרום שזה לא ימשיך לזמן רב.
נכתב ע"י נתנאלה;1170165:תני לה יום אחד תפקיד של כבוד, עם פרסומת, לסדר את הארון של הכיתה. היא תראה לך ולכולם שהיא יודעת יותר טוב מכל העולם מה זה סדר!! מה עושים פה מילדה בכיתה ו'? מינימום של אמונה ביכולות שלה, זה מה שהיא צריכה!!!
ובמחילה מכל הטבלאות, השקפים והבדיקות, שמראים על רצון ומסירות מדהימים של המורה! לעניות דעתי (ולדעתם של גדולים מאד!), הם עלולים להוות סטירה מצלצלת לכל טיפת אמון של הילדה בעצמה. אם המורה המקסימה הזאת חושבת שצריך ללמד אותי כמו ילדה בגן, אז כנראה שאני כזו...
גם אם יתכן שבתחום הספציפי הזה תצליחי, והילדה תתאמץ לסדר את התיק ולהביא כל מה שצריך. עדיין אין כאן הצלחה כללית! עדיף שתמשיך קצת לשכוח ולהיות מבולגנת, ובמקביל תבנה את האמון שלה בעצמה, מה שיגרום שזה לא ימשיך לזמן רב.
נכתב ע"י מילה בסלע;1170549:ואת כל זה עשו קודמותי, ולא עזר, וללא הועיל.
נכתב ע"י רותי12;1170362:לא בטוח שאת צודקת
ילדי ריטלין כן צריכים עיצוב התנהגות
זה לא דבר חדש
זה מה שעוזר להם לקחת אחריות על עצמם
אמת. אבל הוא יכול לדעת שהוא נכה. או לדעת שהוא יכול לעשות הכל עם הרגל השבורה (ראה ערך בוני...)נכתב ע"י אפרתה;1171275:נתנאלה כל מה שאת כותבת הוא נכון כשמדובר בילד עם נתונים רגילים. ברגע שילד מאובחן נוירולוגית וכו' כבעל קושי שדורש טיפול מוגדר אז כל התיאוריות שלך לא יעבדו על זה. אם יש למישהו רגל שבורה לא יעזור שהוא יאמין שהיא שלמה.
נכתב ע"י רותי12;1171343:יכולה לצאת מאד מתוסכלת (המורה\האמא)
אם לא תצא מראש מנקודת הנחה שהילדה הזו
יש לה הפרעה שבגללה היא 90% לא תזכור להביא את המחברת למחרת,
נכתב ע"י נתנאלה;1171229:אולי "קודמותי" עשו זאת כדרך המקובלת אצל רובינו: 'לעזור לילדה הנכה והנחשלת לארגן את עצמה. אולי אם אתן לה תפקיד היא תרגיש יותר טוב, המסכנה. אולי זה יעזור במשהו, הן כך אומרים הפסיכולוגים....' וכו', על זה הדרך...
לא זאת היתה כוונתי. הכוונה היא לעשות עבודה קשה ועמוקה יותר עם עצמך, ולהאמין, ול-ד-ע-ת ב-א-מ-ת !!! שהיא יכולה לא פחות מכל אחת אחרת ואולי אף יותר! הרושם המטעה שהיא לא מסוגלת הוא הצגה אחת גדולה!! שהרי כך היא נמצאת אצלך עמוק בלב. כך את חושבת עליה יותר. עד כדי כך שאת כותבת עליה בפורומים (היא לא יודעת, אבל מרגישה!) וכו' וכ'ו.
נכתב ע"י נתנאלה;1171354:המורה באמת אמורה להיות מתוסכלת אם היא תצא מראש מנקודת הנחה כזו!
אבל הענין הוא, שהמורה תצא מנקודת הנחה שהילדה היא לא כזו!! וממילא אין פה מה להיות מתוסכלים! הרי הילדה לא כזו (הכל הצגה, זוכרים?), אז ממה להיתסכל???
מזה שהיא דוקא כן מאורגנת? האם גם מרותי (הילדה החרוצה הזו, עם ההצגה המסודרת...) - המורה מתוסכלת?
נכתב ע"י מילה בסלע;1171451:נתנאלה,
בואי נימנע מהחלטות פזיזות.
מנין לך שאין לי אמון בילדה? מנין לך שהילדה מציגה?
נתתי נתוני פתיחה מדויקים למצב: ילדה שמאובחנת נוירולוגית כילדת קש"ר. זהו, אין מה ללכת אחורנית, היינו שם 5 וחצי שנים עד שהגענו הלום.
נכתב ע"י מילה בסלע;1171451:ושוב, היחס האנושי הוא כילדה רגילה, הרי בפן החברתי קשייה אינם צפים. אני עוסקת בפן הפורמלי לחיים: סדר וארגון. אמון ביכולותיה? ודאי, זה נתון פתיחה של מחנכת.
מציגה??? זו ספקולציה! ולבוא ולטעון שהיא מציגה כדי לזכות באהבתי??? זו העזה.
נכתב ע"י מילה בסלע;1171451:סלחי לי על הבוטות, אולם שאיפתי היא לחנך לעצמאות פנימית בעבודת ה' ולא לתלות של התלמיד במורה. ברגע שאזהה תלות אטפל בה מכיוון אחר לגמרי. א"א להניח הנחות ועל גבן לתת עצות.
נכתב ע"י מילה בסלע;1171451:יישר כח בכל אופן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים