נכתב ע"י miri012;2288108:אשמח גם כן לשמוע על מקומות טובים להשקעה - דירות בסדר גודל של 700,000 ש"ח.
והאם, לדעת המומחים, יש איזשהו סיכון של ירידת ערך דירות באזורים מסוימים? [דרום/צפון וכו']
נכתב ע"י GRN;2288289:אמנם כולם כאן בטוחים שנדלן הוא עסק בטוח לגמרי, אבל שוכחים שבתחילת שנות השמונים הייתה נפילה רצינית בנדלן. נדלן הוא לא עסק בטוח, במיוחד עם חגיגת המשכנתאות שהולכת היום, אה מה מה - שאם המטרה שלך היא לחסוך בשביל דירות לילדים הרי שאת משקיעה בדיוק בתחום שאותו את צריכה, והיחסיות כל הזמן נשארת (מחירי הדירות עולים - ההשקעה שלך עולה באותו יחס, וכן הפוך).
מקומות שעלו מאוד עד היום - יש להם פחות סיכוי לעלייה דרסטית במחירים
מקומות שנמצאים בסיכון בטחוני - יש להם סיכון לירידת ערך (אם כי אני לא בטוחה שהמחירים באשדוד ירדו כל כך, מי יכול לעדכן אותי?)
בדיוק, הבנק לא צריך לדעת כמה יש לך מזומן בצד. [גם אם הוא יודע, לא אכפת לו לתת לך משכנתא, אולי ההפך...].נכתב ע"י מוטיבציה;2287919:לא הבנתי.באים לבנק ומבקשים משכנתא על הדירה הראשונה,
ומשאירים בצד את הכסף לדירה שניה?
כלומר קונים את הדירה הראשונה ב800 הון עצמי+200 משכנתא
ואת הדירה השניה ב600 הנותרים?
הערה נכונה.נכתב ע"י מוטיבציה;2287919:ושאלה: אם קונים דירה ראשונה במליון, ואז באים לקנות דירה שניה ב600, מס הרכישה מגיע על 600 אלף? 8% על 600?
ואם אעששה הפוך, קודם אקנה את ה600, ואחכ את המליון, מס הרכישה שוה 8% על מליון?
נכתב ע"י ירושלמית0;2286727:אתן לך דוגמא מהחודש האחרון:
לפני 5 שנים חבר של בעלי קנה דירה בפסגת זאב 3.5 חדרים (לא ידוע לי בדיוק באיזה אזור), עלתה לו בסביבות ה 800.000 ש"ח, לפני חודש הוא מכר אותה ב 1.350.000, ז"א רווח של יותר מחצי מליון ב 5 שנים. תקזז את הריביות של המשכנתא, ועדיין ישאר לך רווח נאה מאוד.
נכתב ע"י תפוז כתום;2288896:אולי אני לא מספיק סוחרת, אבל אני לא מבינה למה זה שווה
הרווחתי 500,000 שקל, כמה נחמד
אבל אם אני רוצה עכשיו לקנות גם דירה - אני צריכה להוסיף גם את ה500,000 האלו.
לא רק מחיר הדירה שקניתי עלה, גם מחירי הדירות שאני אלך לקנות בכסף הזה עלו...![]()
נכתב ע"י כוכב103;2288018:אני לא יודעת על איזה פחת דברו כאן
דירה שגרים בה 11 שנה במקום 10 שנים שווה אחרת???
ולגבי עליית מחירי הדירות אני לא יודעת מה בכל מקום
אני רק יודעת שבמודיעין עילית כל שנה = 100,000 בשנים האחרונות.
נכתב ע"י צילומנציה;2288922:אין פחת בדירות,
אבל יש הוצאות תחזוקה וכשמדובר בדירה להשקעה זה משמעותי. דירה ישנה דורשת יותר. הוצאות תחזוקה נוגסות חזק ברווח.
דירת מגורים היא לא נכס- כי היא לא מכניסה כסף. כל עוד אתה לא חושב למכור אותה בעשור הקרוב אז מה מענין אותך כמה היא שוה? יותר כיף לגור בדירה ששוה מליון מדירה ששוה 800,000?
נכתב ע"י nc;2288992:אין פחת בדירות? את רצינית?
נכתב ע"י גרניום;2287887:כדאי לפנות לחיה ברנדויין- יועצת נדל"ן- שעושה עבודה מדהימה, מקצוענית על בתחום.
טלפון 0504101585
נכתב ע"י nc;2288992:אין פחת בדירות? את רצינית?
נכתב ע"י צילומנציה;2289055:עזבי את ספר החוקים והתיאוריות.
זו המציאות בשטח.
הרכב שלנו- ערכו יורד משנה לשנה.
המכונות בדפוס שלי שוות פחות עם כל יום שעובר.
הדירה שבבעלותי- רק עולה. ולא נראה לי שיש בארץ ישראל כולה דירה ששוה היום פחות ממה שהיתה שוה לפני שנה.
כמו"כ באותו איזור דירה יותר חדשה בכמה שנים לא שוה שקל יותר מהאחרת.
מה שכן- דירות חדשות קל ומהיר יותר למכור לעומת הישנות...
נכתב ע"י מלפפון;2290454:הצלוחעס..
עם כזה מדד..
שנים אומרים שהמחירים ירדו ובועת הנדלן תתפוצץ.
בינתיים החכמים עיניהם בראשם, עשו עסקאות נדלן מאלפות והרוויחו אלפים.
rhon.co.il
oranim-baje.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים