לא קראתי הכל
אבל ברצוני לשתף אתכן בכמה תובנות אישיות.
1. אמא שעושה לילדותיה את שיעורי הבית עושה להן עוול. יצמחו וילמדו מזה- הן לא.
2. המורה אמורה להתנהל בד"כ מול התלמידה ולא מול ההורה. התלמידה היא ה"לקוח" שלה
עירוב ההורים הוא אך ורק במקרי קיצון יוצאי דופן.
3. על ההורה לתת גיבוי מלא לביה"ס גם במקרים והתנהלות ביה"ס היא לא 100% תקינה
וזה מה שמקנה לילד תחושה בטוחה וטובה. הורה שממריד נגד הממסד והמורים, שיקח בחשבון כמה דברים: א. אל תתפלא אם עוד כמה שנים הילד שלך יקום מולך ויתמרד גם בך.
ב. הילד יסבול הן מבחינה חברתית והן מבחינה לימודית.
ואשתף אתכן בסיפור-
אני מורה צעירונת, ש(אני מאמינה שככל המורות) החלטתי להביא איתי המון שינויים במבנה הכיתה והלמידה. פשוט לקחתי את כל משקעי ועצבי וכעסי העבר, והפקתי מהם הרבה מסקנות של עשה ואל תעשה. אני מעידה שהשיעורים שלי מרתקים, כיפיים, מעשירים ומחדשים!
יום בהיר העברתי תלמידה לשבת בראשון , כי היא פטפטה. לא עברה. אמרתי לה שוב, לא עברה.
בקיצור, נזפתי בה בצורה חד משמעית שאם היא לא עוברת קדימה, זה יעבור הלאה...
בערב אני מקבלת טלפון מאשה שיכולה לדעתי להיות סבתא שלי..
"שלום, אני מדברת עם המורה X"? נכון. "מדברת אמא של שמעונה, רציתי לאמר לך שהבת שלי חזרה היום הביתה בוכה. ולא רק שהערת לה , גם מול כולן, והיא בתחילת דרכה החברתית (ט') וזה יכול להרוס לה מאד מאד בחברה... " כאן נחסוך ממכם כמה הגיגים מיותרים והיא המשיכה "אנחנו רוצים לפנות למנהל אבל קודם רצינו לשמוע את דעתך

" הנס שלי היה שלא איבדתי עשתונות ועניתי לה בביטחון (למרות שליבי פרפר) "בואי נספר לך מה היה בכיתה .. והסברתי לה בצורה חד משמעית ובלי לשדר שום פחד אלא להפך!! .
מה התוצאות של הסיפור הזה? התקשרתי למחנכת שלה, שאלתי אותה מה הסיפור?? היא אמרה לי שאצל כל האחיות שלה זה היה ככה, זו האמא
ולכן הבת סובלת מאד מבחינה חברתית...
בקיצור, הילדה מסכנה ממש! האמא הופכת את הממסד ואת המורות לדמויות מפריעות שאפשר לזלזל בהן ויש לחפש עליהן ביקורת. ולא זה ממש לא תורם לבת שלה. רק מזיק.
4. יחד עם הגיבוי שאנו נותנים לביה"ס יש להיות עם עין פקוחה ולבדוק שח"ו הבת לא עוברת פגיעה.
5. זכותה של כל מורה להעיר לתלמידה ואפילו לנזוף בשעת הצורך.
6. מורות אינן מלאכיות, ואם תבדקו טוב, רוב המורות הכי מצליחות היו פעם תלמידות מופרעות...
הם גם צריכות להשתפר, כמו כל גרפיקאית וציירת וצלמת... תפסיקו לחפש אותן בפינה.