נכתב ע"י רינת;955820:במה המחיר תלוי?
נכתב ע"י איש טוב;955834:מן הסתם: בניסיון, במיקצועיות, וידע,
ובכמה שהמעסיק צריך דווקא אותך....
נכתב ע"י s976;955860:וכן, בתמימות הלקוח, בחוסר התמצאותו בתחום, ובאם אתה יודע לבקש.
הבורות של מבקשי השירות, לעתים לא יודעת גבולות. פעם שמעתי מישהו שרצה לקחת מתכנת (דווקא לא בשביל בניית אתרים), ואמר לי, שההוא מבקש 90 ש"ח לשעה, וזה נראה לו סביר. כאשר שאלתי אותו, האם הוא ראה את העבודות שלו, והאם הוא יודע איזה ניסיון יש לו (אם בכלל), ובכלל, האם הוא שאל, כמה שעות בערך ייקח לו הפרוייקט - הסתבר שהוא לא חשב על הנקודות האלה.
יש סוג אנשים שאת יכולה להגיד להם, תראה, בתחום הזה השכר הוא בין 40 ל-250 ש"ח, כך שאני רוצה משהו באמצע (150ש"ח). והוא יבלע את זה.
וכמובן, לא הרבה חושבים על כך שבסופו של דבר, יתכן שזה שלוקח 60 ש"ח לשעה, יגיש חשבון פי שתים גדול יותר מזה שלוקח 200 ש"ח לשעה.
פשוט כואב הלב על התמימות הזו.
נכתב ע"י KingYes;955878:לא מה שהוא זול.. הוא באמת הזול.
נכתב ע"י studio dv.d;955929:לרוב כל אחד מצדיק את המחיר שלו.
המתחיל מצדיק את המחיר הזול שלו בעצם חוסר הנסיון והלמידה על גב הלקוח. ולהיפך המנוסה מצדיק את המחיר שלו בעצם זה שהוא גומר מהר את העבודה ובמקצועיות כפולה.
יוצא דופן זה השרלטנים שעושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס.
נ.ב. אני מכיר אישית אחד שלוקח 500 ש"ח לשעה ומבקש ממך בבקשה אל תבואי אלי אני עמוס עבודה כרגע חכה עוד בתור. הוא גם בנה את ההפצה הזאת של דרופל http://drupal.org/project/commerce_kickstart
וזה האתר שלו www.gizra.com
הוא קצת יותר צנוע ומתמחר את השעה שלו ב 400 פלוס מינוס http://www.linnovate.net/about וזה בתנאי כמובן שתקני בנק של 10 שעות.
גם הוא עמוס עבודה ומבקש ממך אם את לא ממש פרויקט רציני בבקשה עדיף שלא תשגעי את השכל.
לשם, אם תשאלי אותי מומלץ לשאוף.
יש דברים מינימאליים שראוי ללקוח, בתור לקוח, לדעת אותם.נכתב ע"י mat;956157:בורות.
אם הלקוח לא היה כזה בור לעומת המתכנת והיה יודע לתכנת לבד למתכנת לא היה פרנסה.
ידע שווה כסף.
נכתב ע"י תילתן;955925:לא צריך לכאוב לך הלב...
בכל ענף במשק שנותן שרות אנשים חיים על "הבורות של מבקשי השרות"
אין לי ספק שגם כאשר אתה מבקש שרות, מישהו מנצל את התמימות והבורות שלך בתחום ועושה עליך איזה "סיבוב" לפעמים גדול ולפעמים קטן.
על זה נאמר "כל החיים לומדים, ומתים טיפשים"
![]()
נכתב ע"י s976;956582:ואחרי הכל, הייתי מציע לכל השרלטנים, שילכו לתחום של קדום אתרים. שם באמת הם יכולים לחגוג רציני... (ולהצטרף לאלו, שכבר חוגגים)
כי אם אתה גרפיקאי-שרלטן, אחרי הכל, אתה צריך לעשות משהו. אבל אם אתה מקדם-שרלטן, אתה לא צריך לעשות כלום, חוץ אולי מקצת רוח.נכתב ע"י מיכל123;956598:מה רע להיות גרפיקאי ולקבל 400 ש"ח לשעה... ?
נכתב ע"י מיכל123;956598:מה רע להיות גרפיקאי ולקבל 400 ש"ח לשעה... ?
נכתב ע"י מיכל123;956714:דברו כאן על נושא של בניית אתרים, לא על קידום...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים