שאלה קשה מציקה לי מזה זמן רב: מדוע סופרים רשאים להוציא ספר, בו כתוב ככל העולה על רוחם, מבלי שאי מי יפקח על התוכן, או יעמוד על מהות הכותב לפני שהוא מוציא ספר אל מדפי חנויות הספרים החרדיות?
שאלה טובה וקשה שאלת.
אם את שואלת על ה"רשאי" ? מי אומר שהם
רשאים? האם כל פושע שעושה מה שעולה על רוחו רשאי לעשות כן?
ואם הוא לא רשאי, מה אפשר לעשות ש"הוא" לא יפשע? אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו.
- כמובן חוץ מלהרבות בטוב, שתמיד מוסיפה זכויות לעולם (ואוההו..... כמה שהיא זקוקה לזה).
ואם השאלה היא על הפיקוח,
אז ביקשתם להקים כאן ועדה שתשלח איזה משלחת לרבנים אנא פקחו לנו על ספרותינו? מעשה זו יבורך.
הציבור מעריך את עצמו למספיק חכם בשביל לסנן את הספרים הבעייתים הנמצאים בחנויות הספרים החרדיות.
הציבור מעריך את עצמו למספיק חכם? אני אישית לא כ"כ בטוחה בזה.
הציבור לוקח לעצמו את תפקיד המצנזר (ויבורכו הורים אלה)
מכיוון שאין מישהו אחר שיעשה זאת, ובמקום שאין אנשים השתדל.....
לי מאוד כאב לאחרונה על כמה ספרים "באמת יפים" שקראתי, כמה נקודות קטנות אפילו, כגון ספר שלם ועבה שמתאר עולם חיים מושלם מבלי אזכור "
אחד" של ברוך ד' (והוא ספר חרדי רואים לפי הסגנון ותוכן איכותי).
א. ועדות הבקורת למיניהן חוששות מהצל של עצמן ופוסלות כל חומר שלא מרצה את הקשוחות שבמורות
וזה כנראה הבעיה האמיתית למה הועדות למיניהן נקברות עוד לפני היוולדן, כי גם אני (הקטנה) הייתי פוסלת מאוד הרבה מחשש כמו שכתב
@דיונון , אבל גם מחשש לקחת אחריות על כל מיני נושאים שאולי כן ואולי ככה ואולי בכלל לא....
לעבוד באופן שההורים יקראו כל ספר וספר שהילד מביא, ויחוו את דעתם אם הוא מספיק מתאים ל'השקפה הטהורה' - זה לא ישים [בפרט כשמדובר במשפחה של תולעי ספרים], וגם יכול להביא לריאקציה.
כמו שכתבה
@הנף מקלדת עדיין ישנה אפשרויות לעשות זאת בצורה חכמה (בפרט כשמדובר במשפחה של תולעי ספרים:
א' ברוב המקרים זה ירושה מאחד ההורים כך שלפעמים יוצא ש"זה נהנה וזה לא חסר".
ב' אז זה עוד יותר חשוב שהילדים ילמדו שיותר חשובה מהאות הכתובה, היא מה שעומד מאחוריה.)
מה שנראה לי :
על הספרים והספרות אין לנו שליטה,
ושאנחנו הכותבים וודאי וודאי צריך לשים מעצור, ולא רק אחד.
ועל הילדים שלנו מוטל עלינו לשמור עליהם (על מי מופקד תפקיד החינוך אם לא על ההורים?).
וכל אחד עושה כפי הבנתו.... הדלה או העשירה - ולכן באמת יבורך איזה ועדה שתעשה עבודה טובה (לו יהיה כך).
אולי מישהו מתנדב לכתוב סיפור על השפעת הכתיבה והשלכותיהן? להעלות למודעות הציבור כמה צריכים לשמור על הילדים, שלא כל ספר עם שם וניראות חרדית היא באמת ככה... יכול להיות לזה תועלת גדולה.
ותמיד צריך ס"ד והרבה תפילות.
שאנחנו וילדינו יחשפו לדברים הנכונים בזמנים הנכונים.
וגם אם ח"ו נחשפנו לתוכן לא טוב כנראה יש לזה איזה תיקון (כמו שנזהר יותר מעתה, ונזהיר אחרים).