נכתב ע"י בבא קמא;n5068986:קראתי את האשכול הזה ואת מאות הקודמים לו בעיון, אז ראשית, לעובדות שאין עליהם חולק:
עובדה מספר אחת: עשרות ניקים ותיקים, מכובדים ומפורסמים מעידים כי ידוע להם באופן אישי וללא כל אפשרות הכחשה או הדחקה כי סיפורי 'נחלאות' והמסתעף על כל התוספות והריביות אכן היו גם היו. ולא זו בלבד אלא שאותם בני בליעל קבעו את משכנם בעיר התורה והחסידות ומבצעים כאן באופן שיטתי מעשים מחרידים.
עובדה מספר שתים: רבני ועסקני בני ברק ובראשם הגר"י סילמן מבהירים שוב ושוב שאכן יש פגיעות קשות ונוראיות, אך לאחר בירורים מעמיקים עולה כי אין שום התארגנות מאחורי המקרים וכל הסיפורים על כת ונצרות וכו' וכו' הם 'סיפורי בני ברק', כלשונם (ורק בני ברקי מבין את עוצמתם של סיפורי בני ברק....).
המסקנה הבלתי נמנעת היא זו (וניק בעל אבחנה דקה כבר רמז עליה באחת מההודעות) - שכוחה ועוצמתה של אותה כת כה רבה, שמעבר להשפעה האדירה שיש לה על המשטרה בכך שהצליחה למנוע לחלוטין את טיפול המשטרה בנושא ועוד גרמה לה לצאת בהודעות שמטרתן להרדים את השטח, הם הצליחו באמצעים שעדיין לא ידועים לגייס לצידם גם את הרב סילמן, הרב צ'ולק ושאר רבני ועסקני העיר.
פחד!!! בטוח שלא אצליח להרדם הלילה ובכל הלילות הבאים, אם אי אפשר לתת אמון ברבנים לא נותר אלא לרדת למחתרת ולא לראות אור יום עד יעבור זעם.
בקיצור, סידרתי לעצמי מקלט עם חיבור לנטפרי כדי שאוכל להתעדכן, תודיעו כשאפשר לצאת.
נכתב ע"י ariels;n5069488:מלפפון - לשאלתך בהערה -
(כי אין לי אפשרות להגיב שם תגובה ארוכה)
במקרה אחד - ההורים שמו לב מיד, הילדה טופלה טיפול ארוך, כיום היא בחורה.
במקרה השני - התוקף היה מתוחכם מאוד, והשתמש באמצעים פסיכולוגיים כדי לגרום לילד לא לספר, מה שאכן קרה במשך כמה שנים.
בשלב מסויים, כשכבר עזב את הת"ת - שיתף את הוריו והסיפור "התפוצץ".
נכתב ע"י מלפפון;n5069611:גם כשילד לא מספר, איך ההורים לא רואים שעובר עליו משהו?
לא שאני יודעת כל פיפס מחיי ילדיי, למרות שאני אמא 'חופרת',
אבל זה משהו משמעותי.
נשמע לי תמוה שהורה לא שם לב להתנהלות חוזרת.
גם אם מדובר חלילה בדמות מאד קרובה, כמו רבה או סב,
רואים איך הילד מתנהג לידו, רואים אותו מתפקד,
גם אם הוא לא קולט את גודל הטראומה וחושב שזו התנהלות רגילה, עדיין.
נשגב מבינתי.
אני נוטה לחשוב שהורים קולטים אבל חוששים להתעמת עם העובדות, במיוחד כשמדובר בדמות קרובה,
כי אין להם כלים לטפל בזה.
וזה מבהיל.
לכן יש מדיניות מסוימת של התעלמות לא מכוונת.
כשזה מתפוצץ ההורים אומרים: איך לא קלטנו שזה שהוא אמר כך העיד על כך,
אבל הם כן קלטו.
(אמא לילדה חולת סרטן ראתה גוש, הוא הדאיג אותה, אבל התת מודע שלה גרם לה להתעלם.
עד שחברה שלה הסבה את תשומת ליבה, והיא קלטה את מה שידעה תמיד. זו הדחקה פסיכולוגית).
נכתב ע"י chavi9;n5069623:התנהגויות חריגות אצל ילדים אנחנו נוטים הרבה פעמים לתלות בגורמים סביבתיים / משפחתיים 'רגילים' -
לידת תינוק, פטירת אחד הסבים-סבתות, לחילופין שמחה משפחתית כמו חתונה של דוד וכו'. אפילו מורה / גננת שחסרה שבוע...
תקופות עומס בעבודה של ההורים, ערב פסח.......
נכתב ע"י מלפפון;n5069641:בהנחה שאכן ההורים קולטים שיש משהו שעובר על הילד אבל מדחיקים מחשש להתעמת מול המצב,
אני חושבת שמה שיכול לעזור, זה לתת להורים עצות גלובליות מה עושים לאחר חשד.
אם היו הנחיות ברורות להורים מה ההליך במקרה והורה חושד, לדעתי היו נמנעות 50% מהפגיעות החוזרות!!
חברה שלי חשדה, אבל היא לא ידעה למי לפנות, והיתה נבוכה.
לא רצתה לפרסם בציבור, כי מה יקרה בשידוכים?
לא היתה לה כתובת!!!
מישהי נוספת שיתפה אותי שלא היה לה למי לפנות.
למשטרה היא לא רצתה, ומה יהיה עם שידוכים?
אז מה החכמה שעושים הרצאות למוגנות ושולחים להורים חוברות הפחדה,
בלי לתת להם מענה במקרה הצורך?
זה כמו להחזיר בתשובה ואח"כ לא לקבל את הילדים שלהם למוסדות.
אז עוררתם את ההורים, אבל מה אתם מצפים שיעשו במקרה של חשד?
אסור לפנות למשטרה, צריך להאבק עם החיידר כשמדובר בדמות תורנית שפגעה,
כולם יוצאים נגד ההורים במקום לטפל בענין, כי כולם פוחדים!!
ואז לא פלא שהורה רואה התנהלות מחשידה והוא אומר לעצמו:
יאלה , מה אני מדמיין?? כזה אדם ירא שמים. כנראה קראתי יותר מדי ספרים.
ומדחיק.
והפושע ממשיך לבצע את זממו.
נכתב ע"י לילי 1;n5069737:ואולי הכי חשוב, יסוד שלמדתי מפסיכולוגית חכמה מאוד- לא כל כך משנה מה קרה לילד. בכל קושי. מה שיכריע את עתיד בריאותו הנפשית של הילד הוא התגובה ההורית
נכתב ע"י חייקי;n5069811:מהי מטרת האשכול?
סיפורי בלהה?
זרית אימה?
מה הענין להעלות למודעות שוב ושוב אם ממילא אין דרך להתגונן?
צריך להתפלל ולעשות כמיטב יכולתנו בשמירה על ילדינו.
למנוע- כראות עיני לא ניתן.
נכתב ע"י Tperkal;n5069838:המטרה היא קודם כל לעורר את המודעות.
לא חסר הורים שבכלל לא יודעים שקיים דבר כזה, או מתכחשים לו.
ויש גם דרכים להתגונן.
ילד צריך לדעת שאם קורה משהו לא בסדר- לצעוק, להתנגד.
דבר שני,
אם ח"ו קרה
אסור להתעלם!!!!!!!!
הפשע הכי גדול הוא להתעלם ולא רק כלפי הילד,
כי ילד נפגע יהפוך למבוגר פוגע!!!!!!
חייבים חייבים לטפל.
ולא מספיק שיחות של ההורים הכי מכילים בעולם.
טיפול מקצועי. בלי פחד על שידוכים!
אין מצב שילד שנפגע יוצא מזה בלי טיפול- אין!!
נכתב ע"י לילי 1;n5069737:ואולי הכי חשוב, יסוד שלמדתי מפסיכולוגית חכמה מאוד- לא כל כך משנה מה קרה לילד. בכל קושי. מה שיכריע את עתיד בריאותו הנפשית של הילד הוא התגובה ההורית
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים