נשמע מוזר...רציתי לשאול אם מתאים לתת לילד בן 13- 14 לעבוד בחלוקת עיתונים וכדו'?
זה שאלה מאוד כללית בלי שום פרטיםאני מסכים אני קצת מתלבט עם לשחרר או לא
אשמח עם תיתנו לי תודות זה חשוב לי כי אני חדש ולא יכול לשאול הרבה ביום
מה השחרור כאן והעידודאני משחררת ומעודדת..
הבן שלי עובד מכיתה ד בכל מיני דברים
מסכים עם הדברים.זה שאלה מאוד כללית בלי שום פרטים
ילד בשיעור א ישיבה קטנה או בכיתה ח רגיל התשובה היא פשוטה שילמד בישיבה או בחיידר ואחר כך במתמידים
אפשר לעשות לו מבצעים להצמיד לו אברך לתת לו לסיים משהו
במקרים מיוחדים תלוי מה זה יגרום לילד וכו
אין כאן שום פרטים
אולי תתיעצו עם רב
מה ההשוואה בכלל בין ישיבת בין הזמנים שמתגמלת על לימוד תורה [וזה דבר חיובי מאוד כדי לשבור את היצר של העצלות - ועובדה שזה מוכיח את עצמו בצורה מיטבית, וילדים ובחורים רבים וכן אברכים יוצאים מביה''ז עם קנייני נצח בתורה] לבין חלוקת עיתונים?לגופו של עניין אין בזה דבר לא חינוכי
זה גיל מספיק גדול בשביל להרוויח כמה שקלים, עוד כמה חודשים גם בישיבת בין הזמנים הוא יוכל ללמוד ולהרוויח.
זה היה תגובה על החשש שיהיה לילד כסף.מה ההשוואה בכלל בין ישיבת בין הזמנים שמתגמלת על לימוד תורה [וזה דבר חיובי מאוד כדי לשבור את היצר של העצלות - ועובדה שזה מוכיח את עצמו בצורה מיטבית, וילדים ובחורים רבים וכן אברכים יוצאים מביה''ז עם קנייני נצח בתורה] לבין חלוקת עיתונים?
נראה לי שיש כאן קצת בלבול...
לכתוב מילים כמו ''לגופו של עניין אין בזה דבר לא חינוכי'' - זה קצת רחוק...זה היה תגובה על החשש שיהיה לילד כסף.
יש הבדל גדול בין למכור בבין הזמנים ערבות שזה חפץ מצווה בבין הזמניםלגופו של עניין אין בזה דבר לא חינוכי
זה גיל מספיק גדול בשביל להרוויח כמה שקלים, עוד כמה חודשים גם בישיבת בין הזמנים הוא יוכל ללמוד ולהרוויח.
ובכלל בגיל הרבה יותר צעיר משלו הרבה מחשובי האברכים כיום מכרו ערבות וקישוטים לסוכה, וחלקם עשו משלוחים באיטליז או בירקות.
לגבי לשחרר, תלוי מי הילד כמה אפשר לסמוך עליו וכו'
וכמובן להציב גבול למשל רק בעבודה אחת מסויימת ורק במוצאי שבת נניח, ולא לתת לו להתחיל לדמיין כל היום איך הוא עושה כסף.
כמובן לברר מה דעת החיידר בעניין, ומה זה יכול להשפיע על התדמית שלו בעיני אחרים, ישיבות וכו'.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים