עד כדי להאמין שהיא היתה קוף? נשמע הזוייי הם ככ קטנים ויש להם ככ הרבה שטויות בראש מסכנים...לא לשכוח שהן (והם...) חשופות לכל כך הרבה השקפות מעוותות דרך המדיה,
אוהו מסכנים!!!עד כדי להאמין שהיא היתה קוף? נשמע הזוייי הם ככ קטנים ויש להם ככ הרבה שטויות בראש מסכנים...
ילדה בכתה ב' לא "מאמינה" או "לא מאמינה".עד כדי להאמין שהיא היתה קוף? נשמע הזוייי הם ככ קטנים ויש להם ככ הרבה שטויות בראש מסכנים...
היום מישהי אמרה שהיא היתה בעבר קוף שאלתי אותה מתי היא הפסיקה להיות כזו אז היא הסתבכה לענות לי ואחרי רגע היא אמרה לי שלא היא היתה קוף אלא האדם הקדמון היה קוף אז שאלתי אותה מתי הוא הפסיק להיות קוף ונהיה בנא והיא לא ידעה מה לענות ושתקה.
הם לא מאמינים שהוא קיים בכלל זה לא נראה לי ככ קשור לגיל זה בעיקר קשור למה שהם שומעים בבית...אם הילדים ממשיכים- אבל אני לא מאמין שאלוקים ברא וכו', הייתי אומרת ברוגע, שהכל כתוב בתנ"ך, אבל אלו דברים שקצת מורכב להבין בגיל שלהם, אבל כשיגדלו בעז"ה הם יוכלו לשאול הכל ולקבל תשובות להכל.
נכון.מבחינתם תנך זה עוד ספר קריאה... לא ספר הסטוריה של עמ"י.
וואו חזק ממשגם לי אמרו בכיתה.
(אחרי הסבר מהידברות..) הילד בכיתה ג' המשיך להתווכח.. (אבא שלו אומן, אם זה אומר משהו..)
אמרתי להם שמי שחושב שהוא יצא מקוף אז אולי הוא ספציפי צודק...
אמרתי עוד שאני מכירה אנשים שההגדרה הנ"ל מתאימה להם..
אני לא יכולה להכריח אותך להאמין שנוצרת מאדם הראשון נזר הבריאה, אבל זה בחירה שלך לחשוב האם יצאת מקוף או מאדם הראשון..
זה לא מרגיש לך קצת כמו 'מי שמדבר על אחרים הוא בעצמו'?אמרתי להם שמי שחושב שהוא יצא מקוף אז אולי הוא ספציפי צודק...
ואם אבא של הילד/ה טוען כך? באמת היית רוצה שהוא/היא יקבלו תחושה שההורים שלהם מתנהגים כראוי למי שיצא מקוף?אמרתי עוד שאני מכירה אנשים שההגדרה הנ"ל מתאימה להם..
תחילת המשפט נכונה, אמיתית ומביעה רוגע. אנחנו באמת לא יכולים להכריח איש להאמין במשהו.אני לא יכולה להכריח אותך להאמין שנוצרת מאדם הראשון נזר הבריאה, אבל זה בחירה שלך לחשוב האם יצאת מקוף או מאדם הראשון..
אני התכוונתי בשאלתי זה מה צריך לעשות באותו רגע שזה קורה כי לחנך אותה אני לא יכולה וזה גם לא התפקיד שלי במיוחד שמדובר בילדה שאמא שלה סינית כלומר - היא גויה!!! (אבא יהודי אמא גויה). אבל באמצע שיעור שמישהי נעמדת ואומרת דבר כזה והורסת את כל השיעור אז צריך לדעת מה לעשות...
בול פגיעה.בכלל, לכל השאלות ולכל התמיהות (גם ילדות חרדיות מתוקות ותמות יכולות לקפוץ עם שאלות של כופרות פתאום...)
תמיד להרגיע, ולא להילחץ.
היהדות שלנו יפה יפה, ובטוחה.
וזה השדר הכי חשוב.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים