דייקי:שיעשה צילום חזה / ספירת דם אחרי כמה ימים שלא רואים שיפור אצל הילד
ממה שאני שמעתי מכמה וכמה רופאים שנוטים לעיתים קרובות למדי ל'פספס' דלקת ריאות סמויה.דייקי:
קודם כל ספירת דם ולא צילום חזה.
אין צורך "להתעקש". רופא ילדים אחראי יתן ספירת דם מעצמו במידה והחום לא יורד.
דלקת ראות עלולה לפגוע בריאות ולגרום לסיבוכים קשים עוד לפני שמגיעים לספירת דם. אבל הפתרון הוא לא לתת אנטיביוטיקה לכל חולה שפעת, אלא לתת חיסון שפעת בפרט לאוכלוסיות בסיכון.
לא הכל קשור לשכל ישר.והקב"ה נתן לכל אמא את השכל והראש שתדע לבדוק ולבחון בכל מקרה סיכון מול סיכוי
הייתי מצפה מרופא לקצת יותר אחריות מאשר לתת אנטיביוטיקה לכל אחד שיש לו חום. (והרי גם הרופא עצמו לא יכול לדעת האם זאת שפעת או סתם וירוס בימי המחלה הראשונים)ממה שאני שמעתי מכמה וכמה רופאים שנוטים לעיתים קרובות למדי ל'פספס' דלקת ריאות סמויה.
ילדים ששכבו שבוע עם חום גבוה שלא יורד
ואם מגיעים לרופא אחרי השעה 10 בבוקר,
אזי התשובה לספירת דם תגיע רק אחרי יומיים
כמובן שבכל דבר יש סיכון
אבל לפעמים יש עוד שיקולים
תודה שעזרת לי להגיע לניסוח הנכון של הדבריםוהורה שמגיע אחרי חמש או שבע ימי חום לרופא או למעבדה זאת באמת בעיה. להורים וגם לרופאים צריכה להיות קצת יותר אחריות ושיקול דעת. הורה שלא מחסן צריך לפקוח פי שבע עיניים על הילד שלו ובמידה שיש חום לבצע ספירת דם בהקדם.
שאלה לי לכל תומכי החיסון:
איך זה שרק בחיסון נגד שפעת, יש כ"כ הרבה המלצות ודרבונים מצד קופות החולים,
ואילו בכל שאר החיסונים אני אמורה לרדוף אחרי טיפת חלב כדי שיהיה לי תור?
התשובה מאד פשוטה.אשמח למענה ריאלי על השאלה שהצגתי לעיל:
השאלה מתעצמת שבעתיים.@בריקים , את הודעת המקור שלך לא מצאתי.
כדאי לדעת שיש חיסון נגד דלקת ריאות חיידקית. (פניאומקוק).
חלק מתכנית החיסונים שילדים מקבלים באופן שגרתי, ומבוגרים מעל גיל 65 יכולים לקבל אם הם רוצים.
מניחה שלא כולם רוצים....
בעיני התשובה הזו לא כ"כ פשוטה.התשובה מאד פשוטה.
בעוד החיסונים לפעוטות ברובם הם חיסונים למחלות ממגורות שאין אליהן הדבקה מיידית בטווח הזמן הקצר, חיסון שפעת ניתן בכל עונה מחדש בשיא ההתפרצות ואלו שלא מחוסנים הם בסכנת הדבקה מיידית, בפרט אוכלוסיות בסיכון. (מידיעה מהשטח: פנימית והריון בסיכון מפוצצים ממש עכשיו בחולי שפעת מאוכלוסיות הסיכון: נשים בהריון מבוגרים וחולי לב שלקו בשפעת)
עכשיו את יותר ברורה.תודה שעזרת לי להגיע לניסוח הנכון של הדברים
יתכן שהמילה אנטיביוטיקה הבהילה את כולם
(שלא תחשדו בי, מעולם לא נתתי אנטיביוטיקה לילד לפני שקבלנו תשובה מהמעבדה)
הרעיון הוא אכן שמי שמעדיף שלא לחסן, שיפקח עיניים על הילד
וידאג לברר שאין התפתחות דלקתית אחרי כמה ימים של חום.
אגב,
בתור אחת שדוגלת במתן החיסון
אשמח למענה ריאלי על השאלה שהצגתי לעיל:
במידה וחיסנת את ילדייך הם קיבלו אותו.אם הסיבוך הכי משמעותי לשפעת זה דלקת ריאות. ולדלקת ריאות יש חיסון. והחיסון הזה ניתן רק פעם - פעמיים בחיים, ולא כל עונה מחדש. אז היו צריכים לרדוף אחרינו להתחסן נגד דלקת ריאות. אבל החיסון הזה משום מה נסתר מעינינו, והוא שמור בכספת רק לקבוצות סיכון.
את רוב הדרמה מבצעים סביב אוכלוסיות הסיכון, אבל הן לא מתחסנות! הן לא מתחסנות!!! באחת השנים כשאני קיבלתי חיסון שפעת האחיות התלוצצו שאני הראשונה שבאה לבקש מעצמה (וגם אני בטפשותי התחסנתי רק אחרי שאחד הילדים שלי חטף שפעת נוראית והרופא נזף בי קשות). אחרי כמה שבועות התחנה קרסה מהדרמה שהנשים בהריון ייצרו כשהן שמעו על אישה אחת בהריון שנפטרה כתוצאה מסיבוך.בעיני התשובה הזו לא כ"כ פשוטה.
א. שיחסנו רק את אוכלוסית הסיכון.
ב. הדרמה מסביב לשפעת עצומה מול המימדים שלה
כמה מתו משפעת עד עכשיו? אנשים ספורים
כמה מתו מתאונות דרכים השנה?מאות אנשים!
לא.החיסון הזה משום מה נסתר מעינינו, והוא שמור בכספת רק לקבוצות סיכון.
ואני צריכה לשמוע עליו בכלל דרך הני בקר.
עדיין אתם לא חושבים שמשהו פה מוזר?
אמממאת רוב הבלאגן יוצרים האנשים, לאו דווקא משרד הבריאות. וכשאנשים שומעים על מישהו שנפטר משפעת, הם חוטפים רגליים קרות.
מה פתאוםנכון
אבל ספירת דם יכולה לקחת לפעמים כמה ימים קריטיים.
שוב,
לא באתי לייעץ שום דבר
רק לפתוח את העיניים
ולדעת מה בסוף הסיכון המשמעותי
שובממה שאני שמעתי מכמה וכמה רופאים שנוטים לעיתים קרובות למדי ל'פספס' דלקת ריאות סמויה.
ילדים ששכבו שבוע עם חום גבוה שלא יורד
ואם מגיעים לרופא אחרי השעה 10 בבוקר,
אזי התשובה לספירת דם תגיע רק אחרי יומיים
כמובן שבכל דבר יש סיכון
אבל לפעמים יש עוד שיקולים
והקב"ה נתן לכל אמא את השכל והראש שתדע לבדוק ולבחון בכל מקרה סיכון מול סיכוי
חחחהשאלה מתעצמת שבעתיים.
אם הסיבוך הכי משמעותי לשפעת זה דלקת ריאות. ולדלקת ריאות יש חיסון. והחיסון הזה ניתן רק פעם - פעמיים בחיים, ולא כל עונה מחדש. אז היו צריכים לרדוף אחרינו להתחסן נגד דלקת ריאות. אבל החיסון הזה משום מה נסתר מעינינו, והוא שמור בכספת רק לקבוצות סיכון.
ואני צריכה לשמוע עליו בכלל דרך הני בקר.
עדיין אתם לא חושבים שמשהו פה מוזר?
העונה מתו 13 משפעת.בעיני התשובה הזו לא כ"כ פשוטה.
א. שיחסנו רק את אוכלוסית הסיכון.
ב. הדרמה מסביב לשפעת עצומה מול המימדים שלה
כמה מתו משפעת עד עכשיו? אנשים ספורים
כמה מתו מתאונות דרכים השנה?מאות אנשים!
לא ראינו שהמדינה משקיעה כ"כ הרבה כספים במיגור תאונות הדרכים.
לא אני המצאתי שהסיבוך העיקרי של השפעת זה דלקת ריאות. נכון?לא.
אנחנו חושבים שיש פה ממסד שמבין שא"א לחסן את כולם בחיסון שמיועד לקבוצות סיכון.
הנטיה של חלק מהציבור שלנו לפתח ולאמץ בחדווה תיאוריות קשר פרועות בכל מה שקשור לממסד מדהימה אותי כל פעם מחדש.
אז זהו שאת כנראה ממש לא מבינה בעניןאמממ
לא ממש מדויק
לא יודעת אם שמת לב כמה כספים זורמים מדי שנה מסביב לחיסון הזה
פרסומת
ימי הפנינג לילדים
(לפי מה שהבנתי, קבוצות הסיכון הם: ילדים עד גיל 5, מבוגרים מעל גיל 65, נשים הרות וחולי לב)
תמונה מצלמת חינם למי שמתחסן
ועוד ועוד
ממה הם בעצם נפטרו? מאיזה סיבוך? דלקת ריאות?העונה מתו 13 משפעת.
רובם לא חוסנו. אם אני לא טועה 11 מתוך 13...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים