ע"פ ההלכה זה לא פשוט בכלל!!!!היה לי מקרה של מתווך שאצלו במשרד, חתמו על זיכרון דברים מנוסח על ידו. הוריתי לאותו אחד שאינו צריך לשלם דמי תיווך, וכך אכן הווה.
(אגב, התברר שהוא גם לא רשום בפנקס המתווכים, כלומר לא חידש את רשיונו, וזאת הייתה עילה נוספת...)
ע"פ ההלכה ל"צ רישיון תיווך בשביל לזכות בעמלהמבחינה הלכתית זה לא משנה, על פי הרב יעקב עמאר, דיין בבית הדין בצפת.
נכון. כמו בשידוך.ע"פ ההלכה ל"צ רישיון תיווך בשביל לזכות בעמלה
יכול מאד להיות, אבל אסור להיות כאן אופטימיזה לא מחייב שהמתווך גנב, לפעמים יש עיסקאות מסובכות, ויש עו"ד שאוהבים לסבך עיסקאות, גם פשוטות, לכן מתווך לא מסכים למכור את הדירה, אא"כ העו"ד יהיה עו"ד שמכיר כבר את העיסקה מבפנים. ולא יצור בעיות יש מאין.
לפעמים יש סיבות נוספות, כגון, שזו עיסקה משולשת, והעו"ד מייצג שלש צדדים, ולכך עוד עו"ד יסבך את העיסקה.
הפיתרון הוא להסכים שהעו"ד שלו ינהל את העיסקה, אבל לפני החתימה, תביא את החוזה לחוו"ד של עו"ד אחר.
למה? אין סיבה כלל.למען הגילוי הנאות, היה כדאי שאחד הניקים כאן יחשוף את העובדה שהוא מתווך...
התכוונו לומר:למה? אין סיבה כלל.
מותר לאדם שהוא מתווך להביא את הצד של המתווכים מבלי להגיד שהוא מתווך.
כמו באשכול על בכי אצל המטפלת לכאורה יש הרבה שהן מטפלות ומגיבות ולא אומרות שהן מטפלות.
הנושא של 'גילוי נאות' הפך כאן קצת ל'גילוי חובה'.
למען הגילוי הנאות, היה כדאי שאחד הניקים כאן יחשוף את העובדה שהוא המתווך...
נכון אך על פי ההלכה דינא דמלכותא דינאע"פ ההלכה ל"צ רישיון תיווך בשביל לזכות בעמלה
אתה טוען טענה מצויינת, אבל לא אני פסקתי, כך שמעתי פסק דין ולא שמעתי פסק דין מדיין מומחה ויר"ש שונה מהדין הנ"לנכון אך על פי ההלכה דינא דמלכותא דינא
(כל עוד זה לא מתנגש עם ההלכה, שאז "אנת וכלבא שווים")
אמנם יש שפסקו שלמדינת ישראל אין דינא דמלכותא דינא
למה? אין סיבה כלל.
מותר לאדם שהוא מתווך להביא את הצד של המתווכים מבלי להגיד שהוא מתווך.
כמו באשכול על בכי אצל המטפלת לכאורה יש הרבה שהן מטפלות ומגיבות ולא אומרות שהן מטפלות.
הנושא של 'גילוי נאות' הפך כאן קצת ל'גילוי חובה'.
למען הגילוי הנאות, היה כדאי שאחד הניקים כאן יחשוף את העובדה שהוא מתווך...
יש כאן הודעה שיכלה להפיל אנשים תמימים וטובים בפח.
אז כן, חובת הגילוי הנאות חלה עליה.
אנחנו מחכים.זה לא מחייב שהמתווך גנב, לפעמים יש עיסקאות מסובכות, ויש עו"ד שאוהבים לסבך עיסקאות, גם פשוטות, לכן מתווך לא מסכים למכור את הדירה, אא"כ העו"ד יהיה עו"ד שמכיר כבר את העיסקה מבפנים. ולא יצור בעיות יש מאין.
לפעמים יש סיבות נוספות, כגון, שזו עיסקה משולשת, והעו"ד מייצג שלש צדדים, ולכך עוד עו"ד יסבך את העיסקה.
הפיתרון הוא להסכים שהעו"ד שלו ינהל את העיסקה, אבל לפני החתימה, תביא את החוזה לחוו"ד של עו"ד אחר.
יש כאן הודעה שיכלה להפיל אנשים תמימים וטובים בפח.
אז כן, חובת הגילוי הנאות חלה עליה.
נו, באמת.אנחנו מחכים.
זה ממש לא "נו באמת" כל מי ששומע את הסיפור הזה,קולט שזה מסוכן מאד, וכשאחד אומר להתעלם מהסיכון, ולא מגלה על עצמו שהוא מתווך + שמו המלא, ואיפה מקום עבודתו, מרצונו החופשי, זה יכול להפיל אנשים תמימים, ומחשיד מאד מאד.נו, באמת.
יש כאן 20 או יותר נגד המתווך ושיטתו, ואולי הודעה אחת בעד, או אפילו לא בעד אלא רק מנסה להביא עוד צד.
זה נקרא להפיל??
מי שיפול בזה הוא טיפש שא"א למנוע ממנו ליפול.
אה, גילוי נאות, יש לי איזה בן דוד מתווך ...![]()
אהבתי במיוחד את זה "משתדל לעזור בהכל, מתפרנס מהקב"ה בעסקי נדל"ן!!"גילוי נאות: אני מתפרנס בע"ה מתיווך נדל"ן.
מדהים אותי מחדש עד כמה הציבור נאיבי ותמים.
זו עסקה שריחה הרע נודף למרחוק, אבל מה לעשות האידישע מאמע נדלקה על הארונות במטבח של הדירה, ולא רואה ממטר...
לברוח מהעסקה ומהמתווך הזה במהירות.
גם אשתי מתווכת, והסיפור נשמע אכן מאוד חשוד.גילוי נאות: אני מתפרנס בע"ה מתיווך נדל"ן.
זו עסקה שריחה הרע נודף למרחוק, אבל מה לעשות האידישע מאמע נדלקה על הארונות במטבח של הדירה, ולא רואה ממטר...
ב"ה יש צדיק בסדוםגילוי נאות: אני מתפרנס בע"ה מתיווך נדל"ן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //