נכתב ע"י naamah;700575:
אני מוכרחה להסכים עם ציפורה.
אין דבר שלקוח ישראלי מעריך יותר משירות, ומנותן שירות שבא לקראתו.
אין דבר שלקוח ישראלי שונא יותר מקטנוניות, ומנותן שירות שמתקטנן איתו על עלות תיקון.
אז מה עושים כדי לא לצאת פראיירים?
פשוט, מתמחרים גבוה.
כאשר מתמחרים מספיק גבוה, והקשר העסקי ביני לבין הלקוח הוא כזה שמאוד משתלם לי, אני בשמחה אפתח פוטושופ/אילוס'/אינדי' ואעשה לו את התיקון שהוא צריך.
בהמשך למה שאמרתי קודם על לאמץ לעצמך תדמית של מומחה - מומחה יודע גם לפרגן ללקוח ולצאת לארג'. זה חלק מהתדמית.
(מחדדת: לא מדובר על תיקונים במובן של לשנות לי את העיצוב, אלא תיקוני טקסט קטנים שהלקוח צריך, שינוי תאריך, התאמה לפורמט נוסף וכו'. בעבר איימתי שכל תיקון נוסף כזה יעלה עוד X ש"ח וכו'. היום? הפסקתי לאיים והתחלתי להעלות מחירים מראש. עכשיו אני לארג'ית, בכיף).
נכתב ע"י נס ופלא;700649:
אולי כי לגברים אין זמן להתבכיין ולחשוב על כך יותר מידי
.ומיד פונים ללקוח הבא בתור
נעמה, אני באה אליך לקורס פרטי באסרטביות.
בנוגע אליך BBR, עם גברים בכל מקרה הכי טוב לעבוד דרך הטלפון. שווה לשלוח להם דיסק הביתה עשרות פעמים מאשר שישבו לך על הראש, (גם 2 מטר מאחורי הגב לא נעים בכלל) אבל אם לא להתייחס לעובדה הזו, הרבה דברים נכונים אמרו כבר,
אלא שאני הייתי מוסיפה שיש לקוחות שזה הצורך שלהם, ואת צריכה לעשות חישוב אם זה מתאים לך או לא.
בשנים שעבדתי בעיצוב גרפי, הייתה לי לקוחה נחמדה ומקסימה ששילמה טוב מאוד לפי שעה, תמיד היא עיגלה את הסכומים כלפי מעלה.
אבל מה? היא הייתה יושבת אצלי שע-ות והיתה לה כל הסבלנות שבעולם לשנות עשרות פעמים כריכות לחוברות, לא היה איכפת לה שזה לוקח חודשים ועולה לה פי 10,
היה לה סדר משלה איך עובדים, קודם כל היא ישבה אצלי שעות לבחור תמונה מסוימת, מתוך מאגרי ענק. אחרי שבחרה הוצאתי לה מבחר של 20 תמונות שבאות בחשבון ע"מ שתתיעץ עם המשפחה, (אה, והיא גם באה אליך להדפיס דוגמאות...) וזה היה ממש רק ההתחלה...
הרבה פעמים אחרי שהכנתי כבר קובץ לדפוס והוצאתי לה בדיסק "שיהיה לה גיבוי" ואמרנו שלום יפה, היא באה אחרי כמה שבועות והתחלנו הכל מהתחלה.
והנקודה העיקרית היא שבסוף, וגם בהתחלה, אף פעם זו לא היתה עבודה לפי טעמי, אלא בסגנון מאד לא עדכני.
אבל, אלו היו הדרישות של הלקוחה הספציפית הזו. היא היתה ציירת בסגנון מאוד מסוים, ואין סיכוי שהיא היתה מרוצה מעבודה שתהיה המקצועית ביותר, אם היא לא ישבה עליה בעצמה. והחליטה בדיוק את המילימטרים של מיקום הכותרת, והצבע.
הייתי בדיוק כמו שמשהו הגדיר פה: מחשב להשכרה.
כל עוד זה התאים לי, (שילמה טוב, והיתה אישה מאוד נוחה ונעימה) זה עבד נהדר.
ברגע שקצת לא היה לי סבלנות בעיקר כשהתחלתי לעבוד בוידאו, היא אמרה יפה שלום.
אחרי הכל נשאר לי ממנה טעם נהדר, למרות ששום עבודה לא היתה לטעמי...
(היום היא מתקשרת אחרי שנים שאשלח לגרפיקאית התורנית שלה איזשהו קובץ ישן שבזמנו היה אחת הגרסאות שלא יצאו לפועל, כעת כשהחוברת יוצאת במהדורה נוספת היא שוב חוזרת להתחלה)