מורה פרטית לבניית אתרים בירושלים

• הוסף לסימניות
מחפשת מורה פרטית לבניית אתרים.
אשמח לקבל הצעות למייל:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
תודה.

• הוסף לסימניות
יש מורה חינמית
קוראים לה "הרשת"
לפעמים היא מבריזה ונראית מייגעת, אבל יש לה עוזרת טובה שיודעת לקבוע פגישות משודרגות תחת פרוטקציה
לעוזרת קוראים "פורום פרוג"
נסי את זה...

• הוסף לסימניות
ראשית כל תודה על ההצעה. אבל בגלל שהרשת באמת מייגעת ואני כבר קצת מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל, החלטתי שאני רוצה לקחת לעזרתי מורה פרטית מנוסה מאוד שיחד איתה אבנה אתר מהתחלה (כולל אפיון, בחירת פלטפורמה, שפה וכן נתינת טיפים) יש לציין שיש לי ידע תכנותי כך שהמורה לא תצטרך ללמד אותי הכל מהתחלה רק פשוט ללוות אותי שלב אחר שלב ולעזור כשצריך.
אם בכל זאת יש מישהי מכם שזה נראה לה מתאים אשמח אם תיצור איתי קשר.

• הוסף לסימניות
בהצלחה!
עם כל זה, הייתי ממליץ לא להתייאש מההצעה של WMW. אכן אולי זה קצת יותר קשה, אבל בסופו של דבר הרבה יותר משתלם שתגיעי להכל בכוחות עצמך.
תוכלי לשאול כאן מה לגבי הנקודות שאת מתלבטת, ויעזרו לך בעז"ה.

• הוסף לסימניות
אפשר להסיק שאת מתכנתת אבל לא תיכנתת אף פעם לWEB
אז מה שעומד בפנייך זה לא אתגר כל כך גדול, אלא יותר חור נשחור נעלם שבו אין לך מושגי "איך" ומה מקובל ואיך להמנע מלהמציא את הגלגל.

אז זה ממש ממש לא מסובך
וכאן תעשי את זה בחינם.

תתחילי בבחירת מטרה, לאיזו מטרה את מעוניינת לבנות אתר
תחליטי על פלטפורמה
תבחרי עיצוב מוכן
גיור שלו לחומרא
ואז הצד התיכנותי

יאללה לעבודה.
כולם כאן ממתינים לעזור לך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wmw;1091624:
אפשר להסיק שאת מתכנתת אבל לא תיכנתת אף פעם לWEB
אז מה שעומד בפנייך זה לא אתגר כל כך גדול, אלא יותר חור נשחור נעלם שבו אין לך מושגי "איך" ומה מקובל ואיך להמנע מלהמציא את הגלגל.

אז זה ממש ממש לא מסובך
וכאן תעשי את זה בחינם.

תתחילי בבחירת מטרה, לאיזו מטרה את מעוניינת לבנות אתר
תחליטי על פלטפורמה
תבחרי עיצוב מוכן
גיור שלו לחומרא
ואז הצד התיכנותי

יאללה לעבודה.
כולם כאן ממתינים לעזור לך

אני כבר מתלבטת די הרבה זמן אם ללכת ללמוד... (בסיס תיכנותי יש לי)

האם הזמן של הניסוי ותעיה אינו שווה? הטעיות הקריטיות שעלולות לעלות ביוקר (זמן, כסף)
האם מספיק לסמוך רק עליכם חברים נכבדים שתמיד משתדלים לעזור,
או באמת שווה לקחת מורה לכמה שיעורים שתעזור להתמקד, לתת טיפים, ולהזהיר ממוקשים?
או אולי ללכת ללמוד קורס מקצועי ב- xxx ???

דרך אגב,
נשמח לקבל קישורים לאתרים המכילים חומר לימודי מקצועי ברור
או חומר בסיסי שיעשה סדר, רשימת נושאים שחובה לעבור עליהם ועוד כהנה...

תודה לכל העוזרים!!!

• הוסף לסימניות
לדעתי התשובה היא ממש אינדבידואלית
זה דבר שתלוי המון במטאקוגניציה, הכרת תהליכים, משטר עצמי, וכמובן יכולות אוטודידקטיות.

אדם צעיר ממוצע , בעל רקע בתחום, יכול לדעתי לרכוש את מידע בעצמו ברשת די בקלות.

לנסות תמיד כדאי [ולראות ולהכיר את עצמך במקרה של כשלון, אף פעם לא יזיק...] במיוחד שזה בחינם.

אולי אכתוב בהמשך האשכול הזה מבוא מקוצר [אולי בכמה פרקים] המיועד למתכנתים ולבעלי רקע תכנותי, ואז תשפטו ותחליטו אם בא לכם לשלם על הפרובלגיה לשמוע את זה בלא אמצעי תיווך אלקטרוני...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1091639:
אני כבר מתלבטת די הרבה זמן אם ללכת ללמוד... (בסיס תיכנותי יש לי)

האם הזמן של הניסוי ותעיה אינו שווה? הטעיות הקריטיות שעלולות לעלות ביוקר (זמן, כסף)
האם מספיק לסמוך רק עליכם חברים נכבדים שתמיד משתדלים לעזור,
או באמת שווה לקחת מורה לכמה שיעורים שתעזור להתמקד, לתת טיפים, ולהזהיר ממוקשים?
או אולי ללכת ללמוד קורס מקצועי ב- xxx ???

דרך אגב,
נשמח לקבל קישורים לאתרים המכילים חומר לימודי מקצועי ברור
או חומר בסיסי שיעשה סדר, רשימת נושאים שחובה לעבור עליהם ועוד כהנה...

תודה לכל העוזרים!!!
אם את לא סומכת על "החברים הנכבדים" של הפורום, למה תסמכי על המורה הפרטית (במיוחד לוקחים אחת מחברי הפורום...) ?...
לגבי הקישורים למדריכים, הייתי ממליץ על http://webmaster.org.il/
(זאת אם מחפשים דווקא בעברית). אבל צריך להיות מוכן לקרוא גם באנגלית, אחרת אי אפשר להגיע רחוק.

ודרך אגב, לא כ"כ הבנתי מה הן הטעויות הקריטיות שעלולות לעלות ביוקר... אני חושב שזה חשש לא מוצדק.

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד לכל המדריכים באינטרנט, הם אינם מהווים תחליף למורה מנוסה שבעצם מקצרת את כל הלמידה ומתמקדת בדברים החשובים(מהנסיון שלה) ללמוד לבד מאתרים מצריך הרבה זמן ויגע שאין לי. לכן העדפתי למידה פרטנית דווקא שתתבסס על בניית אתר אמיתי עם כל השאלות שיהיו לי והדרכה ברורה על כל צעד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;1091669:
אם את לא סומכת על "החברים הנכבדים" של הפורום, למה תסמכי על המורה הפרטית (במיוחד לוקחים אחת מחברי הפורום...) ?...
לגבי הקישורים למדריכים, הייתי ממליץ על http://webmaster.org.il/
(זאת אם מחפשים דווקא בעברית). אבל צריך להיות מוכן לקרוא גם באנגלית, אחרת אי אפשר להגיע רחוק.

ודרך אגב, לא כ"כ הבנתי מה הן הטעויות הקריטיות שעלולות לעלות ביוקר... אני חושב שזה חשש לא מוצדק.

השאלה אינה האם לסמוך במובן של מקצועיות וכד', החברים פה מקצועיים +++
אלא האם נכון להעלות לכאן את מטר השאלות האין סופי ולהסתמך על טוב לבכם... :)

טעויות קריטיות בסיסיות הם לדוגמא בניה לא נכונה, קוד מסורבל (זאת בנסיון להתגבר על חוסר ידע...) כאלו שיכולות להאט את מהירות הטעינה, הגלישה וכד'

כמה זמן יקח לי להגיע לרמה מקצועית נאותה אם אלמד לבד (ולא תוך כדי עבודה עם צוות מיומן ומנוסה, לדוגמא)?

• הוסף לסימניות
פרק ראשון - הערות ייתקבלו בברכה

מבוא למתכנתים המעוניינים להכנס לעולם הWEB
חלק ראשון:

כשאנו מתייחסים ל WEB, אנו בדרך כלל מתייחסים לשימוש בדפדפן האינטרנט [יש עוד דרכים לצרוך מידע, אולי נדבר בהמשך]

דפדפן היא תוכנה מקומית, המותקנת אצל משתמש הקצה, הגולש, והיא מפענחת קבצים המכילים מידע מסוג HTML. [כמו שתוכנת וורד מפענחת {וגם מייצרת - הדפדפן לא מייצר} קבצי מסמכים מסוג DOC, ונגן מפענח קבצי MP3]

תקן ה HTML הוא תקן לכתיבת הוראות תצוגה למסמכי WEB, יש בו חלקים שהם חובה, וישנם חלקים אופציונליים.

כשדפדפן מקבל קובץ לפיענוח, הוא מבצע את אותו תהליך [פחות או יותר] כמו התוכנות שהוזכרו.

השרת הוא גם כן תוכנה שרצה על מחשב, שמריץ תוכנה הבונה את הנתונים המוחזרים לדפדפן.

למזלינו, אנו לא זקוקים לבנות לא את תוכנת השרת, ולא את הדפדפן.

אז היכן תפקידו של המתכנת?

בתיכנות ל WEB יש שני סוגי תיכנות: צד שרת, וצד לקוח.

- צד שרת: ננסה לדמות את השרת לתוכנת אקסס של אופיס.
יש תוכנה, אבל מישהו יוצר עבורה קובץ המכיל טפסים מעוצבים, כפתורים ושדות טקסט, טיפול בנתונים וכו'

כך גם תוכנת השרת.
יוצרים עבורה קבצי קוד, שבשפה המוכרת לה ובהינתן תנאים שהוגדרו, היא תיצור מבנה ספציפי של מסמך HTML.

כאשר דפדפן יפנה אל השרת [איך? לא העסק שלנו {בנתיים}], השרת יחזיר לו [איך? כנ"ל] מסמך HTML שעליו לפענח ולהציג לגולש.

הערה: תמיד קיימת גם האפשרות, הנתמכת על ידי כל השרתים, לקבלת עמוד סטטי, דהיינו קובץ שאיננו קוד. [קובץ עם סיומת HTML למשל] ואז השרת הוא כביכול "טיפש" ואין לו אלא לקרוא את הקובץ מהכונן ולשלוח לדפדפן.

כשאני מתכנת צד שרת, אני למשל מטפל בהזדהות הגולש.
אני שולח לו דף עם שדות טקסט שבהם הוא יזין שם וסיסמה. וכפתור שליחה.
אני מקבל את הדף עם השדות המלאים
בודק את אמיתות הנתונים [באמצעות קוד שנראה בדיוק כמו אותו התהליך אילו היה מתבצע בתוכנה חלונאית רגילה]
ובמידה והמשתמש מזוהה, השרת מבצע את הקוד המתאים [מציג דף עם סמיילי מעשן / מעביר מליון דולר מחשבון לחשבון / כל מה שרק עולה בדעתכם]

אז בעקרון, לסיכום:
שרת הוא תוכנה שאפשר להכין ולתכנת עבורה קוד שהיא תדע לבצע פקודות, ובעיקר, להכין מסמך HTML תיקני ולשלוח לדפדפן .
מתכנת צד שרת מייצר את הקוד המתאים כמו בכל תיכנות חלונאי רגיל.
הוא גם יכול ליצור ולעצב מסמכי HTML סטטיים

בפרקים הבאים:
תיכנות צד לקוח וקבצי הדפדפן [CSS JS]
שפות שרת ומערכות "מוכנות" [ASP PHP WP]
מבנה בסיסי למסמך HTML, עיצוב באמצעות מסמך CSS
תיכנות תסריטים לצד לקוח [java script]
כבקשתכם והזמן הפנוי שלי

• הוסף לסימניות
הסבר ברור מאד, תודה!
הסיבוך הוא בעיקר שאני לא יודעת היכן להתחיל...
HTML בסיסי אני יודעת אבל את כל הקטע של ה-CSS שמפתח הרבה יותר את המראה וכו הסתבכתי בו.
אחכה לפרק הבא... (כמובן זה לא דחוף...)

תודה רבה על הרצון הטוב!!!

• הוסף לסימניות
אשמח בכל אופן להתחיל לפעול לבדי(עד שאמצע מורה ואם בכלל...)
אני מעוניינת לבנות אתר ליצירות של אומן - לא משהו רציני: דף הבית, גלריית תמונות, קצת אודות ודף יצירת קשר.
אני רוצה שהאתר יהיה בנוי בצורה איכותית וברורה.
לשם כך אני צריכה את עזרת המקצוענים כאן:
האם לבנות אותו על תבנית מוכנה ואם כן איך לבחור אותה ואיך לעבוד עליה...
או פשוט לבנות הכל לבד מההתחלה...??? שגם לזה אצטרך הסבר פשוט עם מה להתחיל(ולא עוד קישור למדריך html,css וכו' אלא פשוט את השלבים פחות או יותר.)
סליחה על מטר השאלות....
ושוב תודה לכל העוזרים הנפלאים!!!

• הוסף לסימניות
במה את מתכנתת?
C#?

• הוסף לסימניות
מכירה את השפה מלימודים ופרויקט...זה מספיק??

• הוסף לסימניות
מספיק
עם הזמן תשתפשפי גם בזה [אם תרצי לפתח לווינדוס]

מה סדר השלבים? [אני מנסה לענות לשתיכן יחד]

קודם כל כדאי להגדיר מה אמור להיות באתר? אילו עמודים? איזה סוג אובייקטים? [במקרה הזה גלריה]
מה יהיה סטטי ומה דינאמי?
האם תהיה מערכת ניהול או לא? [מערכת ניהול היא אתר נפרד שאליו נכנס בעל האתר על מנת לבצע שינויים באתר]

כדאי להכין מסמך מסודר ומפורט של תרשים הזרימה של הגלישה באתר
עם סקיצות פשוטות
וכן למערכת הניהול
כדאי לתכנן את מסד הנתונים [אם יש בו צורך] ואולי כבר להכין אותו.
להתקין על המחשב את כל התוכנות הנדרשות [ויזואל סטודיו או איזשהו אדיטור]

אפשר גם לגשת מנקודת העיצוב, להכנס לאתרים המספקים עיצובים מוכנים, ולבחור את העיצוב המתאים, ואז לתכנן את הסקיצה בצורה מדוייקת יותר.

אני אוהב את האתר הזה
http://www.freecsstemplates.org/

• הוסף לסימניות
ראשית כל המון תודה על כל העזרה והסבלנות!
ועכשיו עוד כמה שאלות:
-על איזו מערכת ניהול היית ממליץ? ואם תוכל להסביר לי בקצרה איך זה עובד?
- וכן עם איזה אדיטור כדאי לעבוד?
-האם אני צריכה שרת כלשהוא בשביל דף ליצירת קשר?

• הוסף לסימניות
בוקר טוב ושבוע טוב [וחודש טוב]

בתכנות ל ASP כדאי ליצור מערכת ניהול אישית, תמיד זה מתאים וזורם יותר ממערכת מוכנה.
באתר שכל השינוי שלו זה רק גלריה, אולי כדאי להעתיק מקוד מוכן [או לעשות פעם ראשונה לבד ולהשתפשף]
באתר כנ"ל, כדאי לשקול שימוש בקובץ JSON, XML וכדומה [תלוי בפרטים שכל תמונה מחזיקה] במקום טבלה ומסד נתונים.
ניתן גם לעשות שימוש בקבצי אקסל
אבל כמובן שזה יעיל רק במקרה שללקוח יש ידע טכני
אם את שואלת על אדיטור, את לא מתכנתת ל ASP....
אז אני עובד עם sublime text
אבל אפשר גם עם notepad ++
ליצירת דף לא צריך שרת, אבל כדי שהדף ישלח מייל, צריך ליצור אובייקט מייל בקוד, ולכתוב לו את פרטי ההתחברות.

• הוסף לסימניות
המערכת המקומית התייחסה לתגיות שכתבתי בדוגמה כאל תגיות של העמוד, ונוצר בלבול בעמוד
אז העליתי מחדש ללא סוגריים משולשות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה