לא פשוט הלכתית (אולי אצל ספרדים זה אחרת)תודה לעונים
כןחוזה על מה?
דחוף?
חשש להפסד מרובה?
שאלת רב.
לא כדאי
ואפילו רחוקים משתדלים להמנע מזה כי רוצים ברכה.
ברב המקרים האמונה שמה ששלך-שלך ולא יברח פותרת את השאלה
לנו פסקו על כך בדיוק לחכות לאחר תשעה באב ולא הפסדנו כלום.אני מבקשת לא לענות מרגש.
רק מי שיודע/ת את ההלכה הפסוקה בנושא
זכרון דברים נחשב כחוזה לכל דבר ועניין.בתשעת הימים ניתן לעשות זכרון דברים.
אנחנו עשינו כך לאחר התייעצות.זכרון דברים נחשב כחוזה לכל דבר ועניין.
ואגב גם כשחותמים חוזה הדירה לא נקנית מייד זה תהליך
ורק בהבאת כל הכסף הדירה נקנית
זה דוקא מאוד מחייב משפטיתאנחנו עשינו כך לאחר התייעצות.
זה רק הסכם נאמנות בין הקונה למוכר ותו לא ולא מחייב אותם משפטית.
אצלנו רצו לבטל את הכל לאחר הזכרון דברים. היה מותר להם, אבל בסוף בחסדי השם המשכנו בתהליך אחרי ט באב.
(בימינו מחירי הדירות קופצים כל הזמן אז זה בגדר דבר האבד)
* בפועלבשעתו בררנו את הנושא והרב התיר לנו אבל ממש ממש לא המליץ
בפועם באמת חיכינו לאחרי ט' אב
אנחנו באותו מצב. עשינו הכל כדי שנוכל לחתום לפני תשעת הימים. לצערינו היה סעיף שלא הומצא עדיין מסמכים לגביו, והקפאנו את עריכת החוזה עד לאחר ט' באב (שני הצדדים חרדים. אולי במקרה אחר זה נחשב להפסד מרובה. אין לי מושג).אני מבקשת לא לענות מרגש.
מותר כיון שהיום יש יותר מתמיד שמא יקדמנו אחראני מבקשת לא לענות מרגש.
זהו, שלא. תבררי!זה דוקא מאוד מחייב משפטית
זה חוזה לכל דבר
יש לכם מקור שזה לא לכתחילה?אנחנו באותו מצב. עשינו הכל כדי שנוכל לחתום לפני תשעת הימים. לצערינו היה סעיף שלא הומצא עדיין מסמכים לגביו, והקפאנו את עריכת החוזה עד לאחר ט' באב (שני הצדדים חרדים. אולי במקרה אחר זה נחשב להפסד מרובה. אין לי מושג).
יכול להיות שיהיו מקרים שיקלו בנושא, אבל בגדול - זה לא פשוט, ובוודאי שלא לכתחילה.
אצלינו כן שותים לחיים לאחר חתימת חוזה, וזה בהחלט שלב משמח.יש לכם מקור שזה לא לכתחילה?
אני חרשתי בנושא וראיתי רק בספר טעמא דקרא בשם החזו"א
שעדיף שלא לחפש דירה בימים אלה ,
הבעיה בקניית דירה כמו בכל קנייה שגורמת שמחה שמברכים עליה
כאן בוודאי שלא מברכים (בחתימת חוזה.) ולפי מה שציינתם זה היה מונח לפניכם עוד לפני תשעת הימים
אני לא פוסק לכם אלא תשאלו את הרב שאתם סומכים עליו ותעלו לו את הצדדים הנ"ל
(אני נפלתי במקרה כזה עם חרדים יר"ש באמת... באמת שלא חששתי ואני מאמין שהכל משמים וזה היה הפסד ממש מרובה.)
ומה שכתבתי זה בשביל להסביר את הנושא.[SPOILER='הפסקי תשובות שמביא את הטעמא דקרא בשם החזו"א'
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים