מידע שימושי מי שלא מחסנת לכאן!

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
יש חיסון אחד שאני לא נותנת - וזה צהבת B.
הוא הוכח מחקרית, קונבציונלית, כמעודד (טריגר) להתפרצות של אסטמה של העור.
והיות שיש לנו כבר ילדים עם אסטמה של העור, הפסקנו לתת אותו.
יש ארצות (דומני ארה"ב) שיש עליו התווית נגד - משפחה שיודעת שיש לה רקע תורשתי של אסטמה של העור, לא נותנים אותו לילדיה.
החיסונים האחרים, נותנת את כל מה ששייך לקטגוריה חיסונים מצילי חיים.
מחומשת, אדמת-חזרת-שעלת.
לא נותנת חיסון נגד רוטה. שאלנו מה הסיכונים, אמרו לנו התייבשות ואשפוז. שלא נדע.
מתלבטת כל פעם מחדש לגבי הפרבנאר :) כשהגדולים שלי היו קטנים, הוא עוד לא היה בסל.
דלקת ראות ודלקת אוזניים שייכיום יותר לחלק ה'לא נעים לא נורא' (חוץ ממתי שמסתבכים :( ), אבל החלק של דלקת קרום המוח זה כבר משהו אחר :(
אבעבועות רוח - בהתחלה לא נתתי, והם באמת נדבקו.
אחר כך, החלטתי לחסן היות שרוב האוכלוסיה מחסנת, וזה מעלה את הסיכון שיידבקו בגיל גדול ולא סימפטי. במיוחד בנות, הריון, לידות וכל זה.
מה עוד יש?
ובכל מקרה, בשום אופן לא מחסנת שני חיסונים באותו יום!!!

נכתב ע"י נינה;2388434:
לא יודעת אם נכון או לא, אבל שמעתי שמוות בעריסה מאוד קשור לחיסון נגד שעלת.

משום מה, לי המליצו מאד מאד על החיסון הזה. [ולבני בגלל הסיבות שלו המליצו לי לא לחסן על שפעת, אבל גם לזה היה דיונים לכאן ולכאן, בינתיים לא חיסנתי, היות ולא הרגיש טוב... ואז מסוכן לחסן]

נכתב ע"י פסיכודינמי;2388426:
זה ממש מצחיק אותי... :):):)
את מוזמנת להביא כאן הגדרות ומונחים מקצועיים...

בעז"ה נביא למעוניינות חומר מקצועי עם מונחים מקצועיים:)

יש לי טבלה שמראה את כמות החיסונים שהייתה לפני 30 שנה 15 שנה והיום. וכן כמות של חיסונים שהיה מותר לעשות יחד אז והיום...
וכמות האוטיזים מאז ועד היום.

לא מנסה להיות מקצועית, אמרתי מה שאני יודעת וקראתי.. אולי תסבירי לי מה מצחיק אותך, אבדוק אם טעיתי?

אבל זה שחיסונים הכפילו והשלישו את הכמות בשנים האחרונות...
וגם כמות האוטיזים עלתה, זה ברור!
אם זה קשור או לא. לא אני החלטתי. יש מחקרים לשני הכיוונים..

ואם זה מצחיק אותך, תצחקי:p

אני הייתי נגד חיסונים, עד שחברה שלי איבדה את התינוקת שלה,
כי אחותה נדבקה בשעלת מילדה לא מחוסנת.
אחותה עברה את זה בקלות אבל התינוקת (פחות מחודשיים), תפסה את המחלה קשה קשה.
מאז אני מחסנת לפני הספר.

נכתב ע"י אסתי קונץ;2388480:

יש לי טבלה שמראה את כמות החיסונים שהייתה לפני 30 שנה 15 שנה והיום. וכן כמות של חיסונים שהיה מותר לעשות יחד אז והיום...

לא מנסה להיות מקצועית, אמרתי מה שאני יודעת וקראתי.. אולי תסבירי לי מה מצחיק אותך, אבדוק אם טעיתי?

טוב.. את יכולה רק לכתוב כאן את שם החוברת... יש סיכוי גדול לזהות מחבריה...
מקווה שבגלל שאת לא באה עם ידע מקצועי. אלא מסתמכת על הטבלה.
פשוט החלפת בין P לA. (בקשר לADD ואוטיזם...) כי אחרת אין מגוחך מכך!! :)

ולידע כללי. קצת הבנה בשיטות מחקר.
המחקר שאת מתארת נקרא מחקר מיתאמי. שאינו יכול לספק קשר סיבתי בין שני משתני המחקר (במקרה זה חיסונים ואוטיזם).

חוקרים רבים או גופים שממנים מחקרים. מנצלים את בורות הציבור. ומפיצים מחקרים "אמפיריים" מיתאמיים. והציבור, שלא מודע לכך שהמחקרים לא מוכחים על קשר נסיבתי. קונה זאת בעיניים עצומות כמחקר ניסויי (שבאפשרותו להוכיח על קשר סיבתי)!!

הי חברות.

שלחו לי באישי שיש קורס הכנה ללידה מגמתי.
שדואג להפחיד נשים ולגרום להן לא לחסן ולא לקחת אפידורל.
ואולי פותחת האשכול שלנו נמצאת שם.
קיימת סבירות שהוא קשור לכת ההיא, (באמצעות עמותת בת) רק מכיון שהמילים מסובכות (תנסו להגות סיינטולוגיה, תשברו שיניים ועוד יאסרו עליכם ללכת לרופא כדי לא להתערב בטבע חלילה:D), קוראים לו בשמות אחרים. הוא נכנס לציבור החרדי ומסכן נשים תמימות וילדיהן.

ומישהי נוספת מהקורס הזה פתחה אשכול נוסף בפורום חרדי אחר.

כך שקחו את הכל בפורפורציות. או שתחסנו או שלא.
רק אל תתנו לכתות לסכן את חייכן וחיי ילדיכן.

לילה בריא לכולנו.

נכתב ע"י אהובה ו;2388251:
אז תחסני כשהם מגיעים לגיל שנתיים! אז כבר אין את הסיכול למוות בעריסה, והם עדיין ח״ו בסיכון למחלות שמחסנים נגדם.

ד״א, מוות בעריסה זו תופעה הרבה יותר עתיקה מהחיסונים (תחשבי על הסיפור של שלמה המלך עם שתי האמהות...)
תאמיני או לא, אבל בגיל שנתיים כבר אין טעם לחסן את רוב החיסונים.

נכתב ע"י GRN;2388538:
תאמיני או לא, אבל בגיל שנתיים כבר אין טעם לחסן את רוב החיסונים.

חזרתי...
למה?

נכתב ע"י מלפפון;2388537:
הי חברות.

שלחו לי באישי שיש קורס הכנה ללידה מגמתי.
שדואג להפחיד נשים ולגרום להן לא לחסן ולא לקחת אפידורל.
ופותחת האשכול שלנו נמצאת שם.
הוא ככל הנראה קשור לכת ההיא, רק מכיון שהמילים מסובכות (תנסו להגות סיינטולוגיה, תשברו שיניים ועוד יאסרו עליכם ללכת לרופא כדי לא להתערב בטבע חלילה:D), קוראים לו בשמות אחרים. הוא נכנס לציבור החרדי ומסכן נשים תמימות וילדיהן.

ומישהי נוספת מהקורס הזה פתחה אשכול נוסף בפורום חרדי אחר.

כך שקחו את הכל בפורפורציות. או שתחסנו או שלא.
רק אל תתנו לכתות לסכן את חייכן וחיי ילדיכן.

לילה בריא לכולנו.
אני לא מבינה אותך?
מה פירוש פותחת האשכול נמצאת שם? איך את יודעת איזה קורס אני נמצאת? חשבתי שהבהרתי את עצמי מספיק, הקורס שלי הוא נייטרלי לחלוטין המדריכה תומכת בלידה טבעית אבל היא מאוד ממליצה על אפידורל במקרים מסויימים,
איך את מחליטה דברים וקוטלת אותי שוב ושוב על דעת עצמך, ואח"כ את מתנצלת?

נכתב ע"י אסתי קונץ;2388480:

נכתב ע"י אסתי קונץ;2388353:
אין בעיה תמשיכי לחסן

רק שתדעי שמי שלא מחסן זה לא בגלל שמרחמים על הילד שמקבל דקירה ויצרח ויהיה לו תופעות לוואי יומיים ואפילו שבוע...

זה הנזק שזה יכול לגרום במוח/בגוף.... נזק לנצח.

אוטיזם שנגרן מחיסונים זה למי שחיסנה ילדים מנוזלים/חום ועוד...
וזה לא האוטיזם הרגיל מלידה זה סוג שונה

שנייה אחת, אנשים!!
אתם לא חושבים שהגזמתם?

קראתי את כל האשכול (השתדלתי....) ואני בכלל בכלל לא נכנסת בעד/נגד. אני רק רוצה לעורר את תשומת ליבכם.
נכון. יש צדדים לכאן ולכאן. ואף אחד לא יוכל לשלול דרך חיים של אדם אחר בגלל שהוא חושב אחרת. מי ששולל, שולל מתוך הידע האישי שלו, אבל הוא צריך לזכור שהידע של האחר לא ידוע לו, (סורי אם סיבכתי...)

אנשים לא הולכים בעיניים עצומות(אני מקווה), אל דאגה. הם מפעילים שיקול דעת לפני. אז יכול להיות שהוא שונה מאחד לשני, אבל גם אנשים שונים מאחד לשני, והמקרים/מחקרים/סיפורים שהם נחשפו אליהם ג"כ שונים.

אז קודם כל, אנחנו בנ"א, וכולנו רוצים לעשות את הטוב והנכון ביותר. אבל אנחנו רק בנ"א!! ואנחנו לא באמת יודעים מה נכון. אנחנו רק משתדלים.
ומרגע שאנחנו באמת משתדלים, המושכות עוברות לידיים של הקב"ה, כי אנחנו את שלנו עשינו. (ההשתדלות שונה מאדם לאדם, כל אחד לפי דרגתו....)

אני מקווה שלא קוממתי כאן אף אחד ולא עוררתי דובים מרבצם..

אה, ועוד משהו, אם מותר לי. אני אשמח אם לא תגיבו על ההודעה הזו, זה לא הייתה המטרה שלי. (להפך.)

בשורות טובות אצל כולם!

בלבלתן אותי לגמרי...
אני פשוט סומכת על משרד הבריאות, ומחסנת לפי מה שהם קבעו, בלי לחקור יותר מדי.
לפעמים זה יכול להיות גם שלושה חיסונים באותו יום :eek:
אני חושבת ששם יש כאלו שמבינים בזה קצת יותר מאיתנו, לא ככה?

דרך אגב, חיסון נגד שפעת אני נותנת לילדים כל שנה לקראת החורף
זה לא משהו שמחייבים, אבל לדעתי זה ממש חבל לא לעשות!
כי ילדים קטנים שהולכים לגן בחורף ולא מתחסנים, אין כמעט סיכוי שלא ידבקו מחברים, בפרט בתקופה כזו שהחיידקים והוירוסים חוגגים ועוברים מאחד לשני...
זה חיסון שפשוט חוסך לנו, האמהות, להישאר בבית כל שבוע עם ילד חולה אחר!

נכתב ע"י cyp;2388567:
אני לא מבינה אותך?
מה פירוש פותחת האשכול נמצאת שם? איך את יודעת איזה קורס אני נמצאת? חשבתי שהבהרתי את עצמי מספיק, הקורס שלי הוא נייטרלי לחלוטין המדריכה תומכת בלידה טבעית אבל היא מאוד ממליצה על אפידורל במקרים מסויימים,
איך את מחליטה דברים וקוטלת אותי שוב ושוב על דעת עצמך, ואח"כ את מתנצלת?

אין לי מושג מהו הקורס שלך.
ככה כתבו לי באישי.

אז אם באמת את לא מהאחראיות שם, ההיא שהעירה על זה תציל אותך מלקחת הכרעות על סמך עדויות שמתבססות על כת מסוכנת.

שוב, כבר כתבתי ך באישי.
אני בעד שכל אישה תעשה מה שטוב לה.
אם היא מרגישה שהיא יכולה בלי אפידורל- שתעשה מה שנח לה.

אבל לבוא ולכתוב בפורום דעות של הדרכת לידה טבעית ולבלבל את הציבור?
זו הונאה מבחינתי.

גם אם את בסך הכל כלי בידיהם, עדין. מצד האחריות היא להתריע על כך ולא לתת לציבור להאמין לעובדות שיכול להית שיש להן בסיס, אבל לא כשמגיעות מעמותת חסון ושות'.

וקיבלתי תגובה נוספת מאחת שעברה קורס כזה וסבלה כל הלידה רק כי המורה היתה בעד לידות טבעיות.

אז כן כת או לא, זכות הציבור לדעת.

ותביני שהתגובות שלי לא נכתבות נגדך כי באמת אין לי מושג מה החלק שלך בענין.
אני רוצה להניח שאת בסה"כ לומדת בקורס שהכניס לך רעינות חדשים לראש ומבררת עניינים בתום לב.
זו זכותך.

בדיוק כפי שזכותי לכתוב את דעתי.

זו קצת מניפולציה שאת כל הזמן 'נעלבת' ממני, כי אני לא מתקיפה אותך, אין לי שום דבר נגדך. לא כותבת נגדך אלא מציינת שיש כאן מה לחוש.
וכמו שאת מגיבה נגד, מותר לי להגיב בעד גם אם זה נגד דעתך כפותחת האשכול.

לא קראתי את כל התגובות, אולי אני מחדשת.
אני גרה באירופהה וכרגע בלי אישורי שהייה.
המדינה משלמת את החיסונים של הילדים שלי כדי שלא יסכנו ילדים אחרים!!!!!!!!
אני לא משלמת על שום חיסון רק כי זה מאד חשוב בעינהם.

נכתב ע"י מלפפון;2388626:
אין לי מושג מהו הקורס שלך.
ככה כתבו לי באישי.

את לא כתבת שאולי היא בקורס הזה אלא כתבת פותחת האשכול נמצאת שם? מה איתך תתכווני למה שאת כותבת, זה משדר רע מאוד שאת משייכת מישהי לכת מסויימת בלי שום סיבה רק על סמך דעות קצת שונות,
ולגבי האפידורל זה מה שכתבתי:

היום יש הרבה תומכות לידה ומדריכות הכנה ללידה שהן נגד אפידורל,
גם אם הן לא חורצות חד משמעית לא לקחת הן עדיין בגישה הטבעית,
הן מספרות על קשר אחר עם התינוק בהתחלה (באמת?) על חווית לידה מדהימה (תמיד?)

אם יש נשים שלקחו חלק לידות אפידורל וחלק בלי יכולות לספר מה ההבדל? גם אם זה לא קשור רק לאפידורל ויש עוד נתונים שגורמים ללידה להיות חווייתית או טראומטית, בכל אופן אשמח לשמוע,
אשמח לשמוע גם דעות בעד או נגד, זה חשוב לי!

מפה את רואה שאני חורצת שאין לקחת אפידורל? בדיוק ההפך אני כבר כתבתי לך ואני אכתוב שוב שתביני, אני ילדתי עד היום רק אם אפידורל, ומאחר שיש הרבה שממליצות ללדת בלי אני שואלת מה דעתכן זהו! למה את עושה מכל דבר עניין, ומצרפת אותי לכתות וכו' תגידי את בסדר, את יושבת בבית ומחפשת לאכול אנשים?

וזה שאת לא מבינה מה הבעייה בזה באיך שאת מנסחת זה מראה קצת על חוסר רגישות,

נכתב ע"י פסיכודינמי;2388525:
טוב.. את יכולה רק לכתוב כאן את שם החוברת... יש סיכוי גדול לזהות מחבריה...
מקווה שבגלל שאת לא באה עם ידע מקצועי. אלא מסתמכת על הטבלה.
פשוט החלפת בין P לA. (בקשר לADD ואוטיזם...) כי אחרת אין מגוחך מכך!! :)

ולידע כללי. קצת הבנה בשיטות מחקר.
המחקר שאת מתארת נקרא מחקר מיתאמי. שאינו יכול לספק קשר סיבתי בין שני משתני המחקר (במקרה זה חיסונים ואוטיזם).

חוקרים רבים או גופים שממנים מחקרים. מנצלים את בורות הציבור. ומפיצים מחקרים "אמפיריים" מיתאמיים. והציבור, שלא מודע לכך שהמחקרים לא מוכחים על קשר נסיבתי. קונה זאת בעיניים עצומות כמחקר ניסויי (שבאפשרותו להוכיח על קשר סיבתי)!!

הי! הצטרדתי כבר מלומר את זה באשכול המקביל...

http://www.prog.co.il/showpost.php?p=2388482&postcount=133

העבדת אותי בפרך באמצע הלילה להתחיל להוסיף ציטטות שלך.:eek:
רק אל תגידי שאת לא הגעת קודם לכן בדעה ברורה נגד חיסונים,
ובקשר לקורס הכנה ללידה- הסתמכתי על דברייך שאת נמצאת בכזה מקום.

נכתב ע"י cyp;2386998:
ממחקר קטן שאני עשיתי עם בערך 5 נשים לא מחסנות ו5 נשים שכן מחסנות מהמגזר שלנו הרוב המוחלט של הצינונים והשפעות ודלקות האוזניים, גרון, ריאות וכו' היו אצל אלה שמחסנות לפי הספר,
לא יודעת כמה אפשר להסתמך על זה ולא משכנעת אף אחד אפילו לא את עצמי אבל זו נקודה למחשבה שגרמה לי לרצות לבדוק אצל עוד נשים שלא מחסנות,
אז קדימה יש מישהי?

נכתב ע"י cyp;2387006:
שכחת כמה ילדים מחוסני חזרת נדבקו שוב בהתפרצות החזרת? זה רק מוכיח כמה החיסון לא יעיל, הרוב של אלו שחלו היו מחוסנים!

נכתב ע"י cyp;2387066:
את באמת חושבת שאין בעיה עם חיסון מומת?
אני יכולה לספר לך מקרוב על מקרים של תינוקות שחלו ואושפזו עם שעלת קשה לאחר חיסון,

נכתב ע"י cyp;2387302:
כשקורה משהו אצל משפחה שלא מחסנת אז ההורים רשלנים ופושעים, וחוסר אחריות וכל התקשורת והמדינה חוגגת על חשבון ההורים שלא חיסנו
דברים תמיד יכולים לקרות, את המקרים הבודדים שקורים לאלו שלא מחסנים כולם יודעים למה?
כי זה חשוב להם להוכיח את הצורך בחיסונים ולשכנע את כולם בחשיבותם (חשיבות הכסף למדינה!!!!),
אבל המקרים הרבים שקורים אצל אלו שמחסנים חולפים כעוד ידיעה סתמית למה? כי אם מקשרים את זה לחיסון מיד כל המערכת הרפואית מזדעקת שזה לא קשור ועוד קשקושים כגון זה, ואם זה קצת רחוק מהחיסון אז אף אחד לא מתעכב על זה שלפני כך וכך שבועות הילד חוסן בחיסון זה וזה,
וזה גם מאוד קשה להוכיח שזה מהחיסון אז מאוד קל לשכנע את ההורים והציבור שזה לא קשור!
כל המילים הללו של חשיבות הכסף למדינה וכאלו- זה בול המילים של הכת.

נכתב ע"י cyp;2387309:
כן! אצל החילונים הפשוטים חסרי ההשכלה הגבוהה מחסנים בשגרה, אצל אנשי הידע, רופאים, נשים בעלות השכלה גבוהה יש אחוזים יפים של ציבור שלא מחסן, וזה בדיוק מה שמלחיץ את המדינה שאנשים האלו שיש להם השפעה ישפיעו על הציבור הפשוט שעושה מה שאומרים לו!
עוד אמירות אופייניות לכת.

נכתב ע"י cyp;2387638:
ועל הרופאים ומערכת הבריאות את כן יכולה לסמוך שהשיקולים שלהם הם טהורים נטו מחשיבה על בריאות הציבור או שמעורב פה גם שיקולים כלכלים וכו'?
כנ"ל

נכתב ע"י cyp;2387693:
את האשכול על האפידורל פתחתי בלי קשר לאשכול הזה פשוט השתתפתי בקורס הכנה ללידה והנושא של האפידורל הועלה וחשבתי לשקול שוב אם כן או לא לקחת ובקשר לחיסונים זה נטו מתום לב, בקורס שהשתתפתי יצא שדברנו שוב על החיסונים וגיליתי שיש עוד נשים שלא מחסנות או שמחסנות חלקית מחשש

שוב, יתכן שאת לא קשורה לענין.
אבל עצם ריבוי האשכולות וחזרה על מילים של אנדי הכת (היה פעם מייל מהם שהתפרסם כאן בפרוג לפני כמה שנים, אותו נאום) ופתיחה של הנושא בפורום חרדי מקביל, אומרת דרשני.

אז בסדר. הבנו שאת לא קשורה לזה.
בכל זאת יש פה הקבלות בלתי רצוניות.

נכתב ע"י מלפפון;2388666:
העבדת אותי בפרך באמצע הלילה להתחיל להוסיף ציטטות שלך.:eek:
רק אל תגידי שאת לא הגעת קודם לכן בדעה ברורה נגד חיסונים,
ובקשר לקורס הכנה ללידה- הסתמכתי על דברייך שאת נמצאת בכזה מקום.

ברור שבאתי בדעה נגד חיסונים, אבל תמיד יש חששות ועדיין יהיו, ובגלל זה קראתי לנשים שלא מחסנות לשתף,

כזה מצחיק שאת אומרת שזה בול המילים של הכת שמעולם לא שמעתי את שמעה עד הדיון האחרון באתר בנושא הריטלין,
זה ידוע שהשיקולים הם כספיים ואת זה אמר לי רופא ילדים!
ומה יש לך את עם הכת הזו שאת כל כך מעורבת בכל מה שאמרו, כתבו וכו' למה זה בכלל מעניין אותך?
די נמאס לי לדסקס על העניין, לא יודעת איך הגענו לזה מדיון תמים לגמרי,

נ.ב אולי תלמדי אותי איך מצרפים ציטטות?

כדי לצרף ציטטות את לוחצת על הריבוע האמצעי בהודעה שאותה את רוצה לצטט.

אפשר לדעת מה המטרה של הסיינטולוגים האלו כשהם מתנגדים לריטלין לאפידורל ולחיסונים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

13 ביוני 2025

מבצע עם כלביא

משרד העבודה מפרסם: שאלות ותשובות בנושא זכויות עובדים

בעקבות מצב החירום שהוכרז בעורף היום (13.6.25), ולאחר הערכת מצב עם שר העבודה יואב בן צור, מנכ"ל משרד העבודה ישראל אוזן עם הממונה הראשית על יחסי עבודה במשרד העבודה, עו״ד רבקה ורבנר, אנו מפרסמים תשובות לשאלות עובדים:

1. איך אני יודע אם אני עובד חיוני או לא?

על העובד לברר מול מעסיקו אם הוא נמנה על רשימת העובדים שבצו הקריאה.

מקום עבודה שאושר כמפעל למתן שירותים קיומיים או כמפעל חיוני מחזיק באישור רלוונטי ממשרד העבודה ובאחריות המפעל לעדכן את כלל העובדים על כך שהמפעל מוגדר ככזה וכי יש לו אישור בתוקף.

ניתן לבדוק האם מפעל אושר כמפעל למתן שירותים קיומיים או כמפעל חיוני במנוע החיפוש באתר אגף כח אדם לשעת חירום, בהזנת מספר החברה, או מספר המפעל או שם המפעל בקישור הזה במנוע החיפוש . יש לשים לב שמנוע החיפוש אינו כולל מפעלים של מערכת הביטחון ומפעלים שהינם עוסקים מורשים.

כמו כן, ניתן לבדוק עם המעסיק האם המפעל בעל אישור כאמור והאם העובד נמצא ברשימת העובדים החיוניים המצויים בידי משרד העבודה.

2. אני עובד חיוני- האם אני מחויב להגיע למקום העבודה?

מי שהוצא לה/ו צו קריאה לשירות עבודה חייב/ת להתייצב לעבודה בין אם פיזית או עבודה מרחוק לפי בחירת המעסיק.

אי הגעה לעבודה במפעל חיוני מהווה לכאורה עבירה פלילית

3. מי לא חייב להתייצב לשירות העבודה חיוני?

חובת התייצבות לשירות העבודה לא תחול על :

שוטר; חייל – כולל המשרת שירות מילואים לפי צו על פי סעיף 8 לחוק שירות המילואים;

אישה בהיריון או שטרם חלפה שנה מיום הלידה;

אם טרם מלאו לך 16 שנים או הגעת לגיל הפרישה כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004.

4. אני הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 ואני מוגדרת כעובדת חיוני- האם אני מחויבת להגיע לעבודה?

בקריאה לשירות עבודה של אישה שהיא אם לילדים הנתונים לטיפולה יובאו בחשבון הקשיים העלולים להיגרם לאשה בטיפולה בילדיה ובדאגה להם.

5. אני מוגדר כעובד חיוני- האם אני רשאי לעבוד מהבית?

המעסיק רשאי, לפי לשיקול דעתו ובתום לב לאשר, בין אם מיזמתו או על פי בקשת העובד, ביצוע עבודה מרחוק.

במצב שאין באפשרות העובד לבצע את העבודה מרחוק נוכח נסיבות מסוימות יש ליידע את המעסיק על כך ולסכם מולו מסגרת העבודה.

6. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי סגור- האם אני רשאי לעבוד מהבית?

המעסיק רשאי, לפי לשיקול דעתו ובתום לב לאשר, בין אם מיזמתו או על פי בקשת העובד, ביצוע עבודה מרחוק.

במצב שאין באפשרות העובד לבצע את העבודה מרחוק בשל השגחה על ילדים עד גיל 14 שבהחזקתו הבלעדית או בשל אי הגעה לעבודה לפי הוראות פיקוד העורף, יש ליידע את המעסיק על כך. המעסיק אינו יכול לחייב עבודה מהבית שכן ממילא החוק מקנה הגנה מפיטורים לעובד שזכאי להיעדר, כולל אי ביצוע עבודה.

7. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי סגור- האם יכולים לפטר אותי על כך שלא הגעתי לעבודה?

ככל שלא ניתן לקיים פעילות במבנה או במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות אין חובת התייצבות לעבודה וקיימת הגנה מפני פיטורים.

"פיטורים" – לרבות אי-חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה, שהוא אחד מאלה:

(1)חוזה עבודה לתקופה קצובה של שנים עשר חודשים או יותר;

(2)חוזה עבודה לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, שהאריך או שחידש העסקה קודמת של העובד שהיתה סמוך לפני תחילת תוקפו של החוזה;

8. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי סגור- האם אני יכול לממש את ימי החופשה שלי?

רשאי המעסיק לסכם עם העובד לממש ימי חופשה על חשבון ימי חופשה שנתית ככל שעומדים לרשותו.

9. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי סגור- האם אני זכאי לתשלום שכר?

ככל שהעובדים נעדרו מהעבודה, שלא בשל אחת הסיבות המנויות בחוקי העבודה –כולל חופשה שנתית או מחלה יחול האמור להלן:

עד כה לא נקבעה הזכות לשכר בשל היעדרות באזורים שהוכרז לגביהם מצב מיוחד זאת בשל ציות להוראות פיקוד העורף או בשל טיפול בילד שהמוסד הלימודי שלו נסגר לפי הוראות פיקוד העורף. במערכות קודמות קביעת הפיצוי וגובהו בעתות ואזורי הלחימה נבחן ומוכרע בדרך כלל, לקראת סוף המערכה או בדיעבד בדרך כלל בתום התקופה של הכרזה על מצב מיוחד בעורף.

בעבר, בעקבות הסכמים קיבוצים בין ארגוני המעסיקים והעובדים שהורחבו בצו בידי שר העבודה על כלל העובדים ותקנות מס רכוש עובדים שנאלצו להישאר בבית ולשמור על ילדם (עד גיל 14) בעקבות הודעות פיקוד העורף קבלו תשלום שכרם כאילו עבדו.

אנו מצויים בעת לחימה ולאחריה תאוסדר הזכאות לשכר. כאמור נושא הפיצוי והשכר המגיע לעובדים בעת היעדרם מהעבודה מוסדר בדרך כלל בדיעבד.

10. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי פתוח ואני הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 והמוסד החינוכי נסגר לפי הוראות פיקוד העורף- האם אני רשאית להיעדר מהעבודה והאם אני מוגנת מפיטורים?

הינך רשאי/ת להיעדר מהעבודה וחל איסור על פיטוריך בשל כך ובתנאי:

הילד נמצא בהחזקתך הבלעדית או שהינך ההורה העצמאי של הילד;

בן הזוג עובד או עובד עצמאי, ולא נעדר מעבודתו, מעסקו או מעיסוקו במשלח ידו, לצורך השגחה על הילד, ואם בן הזוג אינו עובד או עובד עצמאי – נבצר ממנו להשגיח על הילד.

אין במקום העבודה של העובד או של בן זוגו סידור נאות להשגחה על הילד.

11. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי סגור ואני הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 והמוסד החינוכי נסגר לפי הוראות פיקוד העורף- האם אני יכולה לעבוד מהבית?

המעסיק רשאי, לפי לשיקול דעתו ובתום לב לאשר, בין אם מיוזמתו או על פי בקשת העובד, ביצוע עבודה מרחוק.

במצב שאין באפשרות העובד לבצע את העבודה מרחוק בשל השגחה על ילדים עד גיל 14 שבהחזקתו הבלעדית או בשל אי הגעה לעבודה לפי הוראות פיקוד העורף, יש ליידע את המעסיק על כך. המעסיק אינו יכול לחייב עבודה מהבית שכן ממילא החוק מקנה הגנה מפיטורים לעובד שזכאי להיעדר, כולל אי ביצוע עבודה.

12. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי פתוח ואני הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 והמוסד החינוכי פעיל לפי הוראות פיקוד העורף- האם אני רשאית להיעדר מהעבודה?

הינך חייב/ת להתייצב לעבודה בהתאם להסכם העבודה שחל על מקום העבודה, למעט אם הינך זכאי/ת להיעדר מהעבודה בשל אחת הסיבות המנויות בחוקי העבודה, כולל היעדרות בשל מחלת עובד, מחלת בן משפחה או בשל קיום חובת אבלות ובכפוף לתנאים שנקבעו לעניין סיבת ההיעדרות.

13. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי פתוח ואני הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 והמוסד החינוכי סגור על פי הוראות פיקוד העורף- האם אני רשאית לעבוד מהבית?

במצב שאין באפשרות העובד לבצע את העבודה מרחוק נוכח נסיבות מסוימות יש ליידע את המעסיק על כך ולסכם מולו מסגרת העבודה.

14. על פי הנחיות פיקוד העורף-מקום העבודה פתוח אבל אני מפחד ללכת לעבודה. האם אני זכאי לשכר?

מעסיק אינו מחויב לשלם שכר לעובד שלא הגיע לעבודה ככל שההיעדרות לא מוסדרת בחוק או בהסכם. על כן, מעסיק יכול לדרוש מעובד להגיע למקום העבודה, למעט אם הוראות פיקוד העורף הנחו אחרת במפורש. עם זאת, עובד ומעסיק יכולים להסכים על היעדרות בתשלום או על מימוש ימי חופשה, לדוגמה.

15. האם חייבים להגיע למקום העבודה גם אם אין בו מרחב מוגן?

יש לנהוג בכל מקום לפי הנחיות פיקוד העורף ואסור לפטר עובד בגלל ציות להוראות. לכן התשובה תלויה בהנחיות פיקוד העורף באותו זמן ובאותו מקום.

יובהר כי אם אין הגבלות על המשך פעילות במקום העבודה לפי הנחיות פיקוד העורף או העובד אינו נעדר מהעבודה לצורך השגחה על ילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 עקב סגירת מוסד חינוכי לפי הוראות פיקוד העורף, ההיעדרות על אחריות העובד. אין באמור כדי לגרוע מזכות העובד בשל היעדרות רגילה לפי חוקי העבודה, כגון חופשה, מחלה ועוד.

16. על פי הנחיות פיקוד העורף- מקום העבודה שלי יכול לפעול, אך המעסיק בחר שלא לפתוח את העסק מסיבותיו- כיצד המעסיק צריך לפעול?

על המעסיק לסכם מול עובדיו את הסדר ההיעדרות, בין היתר:

הוצאת העובדים לחופשה שנתית עד 7 ימי חופשה ללא הודעה מוקדמת. באשר לחופשה העולה על שבעה ימים, על המעסיק להודיע לעובד על כך שבועיים מראש. לא ניתן להכניס את העובד ליתרת חופשה שלילית ללא הסכמת העובד המפורשת.

הוצאת העובד לחופשה ללא תשלום בכפוף לקבלת הסכמת העובד המפורשת.

מעבר לעבודה חלקית או גמישה לרבות צמצום היקף משרה ובלבד שהתקבלה הסכמת העובד. שינוי חד צדדי ללא הסכמת העובד עלול להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי העסקה – יש לשים לב כי קיימות קבוצות מוגנות מכוח חוק עבודת נשים –

ככל שבכל זאת המעסיק שוקל לסיים העסקת העובד, יש לקיים הליך פיטורים כדין ובשל נימוקים מוצדקים.

עובד שלא הסכים לחל"ת או ליתרת חופשה שלילית, אומנם אין הוראת חוק המחייבת תשלום שכר במצב זה, אך ייתכן והעובד יהיה זכאי לשכר עבור ימי עבודה שבהן העמיד את עצמו לרשות העבודה אך המעסיק סגר את העסק- לעניין זה על העובד להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

17. אני הורה לילד בן 15 ומוסד החינוכי סגור על פי הנחיות פיקוד העורף- האם אני זכאית להיעדר מעבודה ולקבל פיצוי תשלום?

בעבר ניתן פיצוי להורים לילדים עד גיל 14 שנאלצו להיעדר מהעבודה. הורים לילדים בני 15 ומעלה לא זוכו בשכר על ימי היעדרותם. העובד יכול לממש כרגיל את זכאותו להיעדרות בשל מחלת ילד, בהתאם לחוק דמי מחלה. אין באמור כדי לגרוע מזכאות העובד להיעדר מהעבודה בשל מחלת ילד לפי חוק דמי מחלה.

18. אפוטרופוס שלא יכול לעבוד כי החוסה שוהה בבית בשל מסגרת יומית סגורה. האם המעסיק אמור לשלם לו משכורת על הימים האלה ?

חוק הגנה על עובדים בשעת חירום מעניק הגנה מפיטורים לגבי הורה לילד עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 בשל סגירת המוסד החינוכי לפי הוראות פיקוד העורף.

האמור אינו חל על אפוטרופוס שאינו ההורה של הילד. בהסכמים קיבוציים שהסדירו את חובת תשלום שכר בשל היעדרות מהעבודה עקב מצבי חירום קודמים, לא קבעו חובת תשלום שכר לאפוטרופוס שאינו ההורה של הילד.

19. האם עובד שעתי שעובד ארבעה חודשים בלבד שנאמר לו לא להגיע לעבודה עקב הוראות פיקוד העורף ולא פוטר- זכאי לקבל משכורת?

על מנת שעובד יהיה זכאי לשכר נדרש מקור חוקי או הסכמי. כך לדוגמה תשלום שכר בעד היעדרויות שאנחנו מכירים כגון חופשה או מחלה.

עד כה לא נקבעה הזכות לשכר בשל היעדרות במסגרת המערכה זאת בשל ציות להוראות פיקוד העורף או בשל טיפול בילד שהמוסד הלימודי שלו נסגר לפי הוראות פיקוד העורף. במערכות קודמות קביעת הפיצוי וגובהו בעתות ואזורי הלחימה נבחן ומוכרע בדרך כלל, לקראת סוף המערכה או בדיעבד בדרך כלל בתום התקופה של הכרזה על מצב מיוחד בעורף.

בעבר, בעקבות הסכמים קיבוצים בין ארגוני המעסיקים והעובדים שהורחבו בצו בידי שר העבודה על כלל העובדים ותקנות מס רכוש עובדים שנאלצו להישאר בבית ולשמור על ילדם (עד גיל 14) בעקבות הודעות פיקוד העורף קבלו תשלום שכרם כאילו עבדו.

חשוב להדגיש כי בהתאם לחוק הגנה על עובדים בשעת חירום, חל איסור על מעסיק לפטר עובד שנשאר להשגיח על ילד עד גיל 14 או על ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21, מפאת סגירת מסגרת חינוכית, בשל הוראה שניתנה עקב מצב מיוחד בעורף, וזאת בכפוף לאחד מאלה:

ההורה הוא הורה עצמאי או שהילד נמצא בחזקתו הבלעדית

שיש לו בן זוג אשר נבצר ממנו להשגיח על הילד.

במקרה שמקום העבודה של העובד או בן זוגו סיפקו סידור נאות להשגחה על הילד, העובד לא יוכל להעדר מהעבודה ולא תקום לו ההגנה מפני פיטורים. ככל שעובד פוטר בניגוד לחוק, המעסיק חשוף לענישה פלילית והעובד אף רשאי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בשל פיטורים שלא כדין ועל המעסיק יהיה הנטל להוכיח כי הפיטורים היו כדין.

העובד לא נקרא לעבודה לפי חוק שירות עבודה בשעת חירום.

20. האם ניתן להעדר מהעבודה כשהעובד מטפל יחיד בהורה סיעודי?

חוק הגנה על עובדים מעניק הגנה מפיטורים בשל ציות להוראות פיקוד העורף המגבילות פעילות במקום העבודה או לצורך השגחה על ילדים עד גיל 14 או ילד עם צרכים מיוחדים עד גיל 21 בשל סגירת המוסד החינוכי לפי הוראות פיקוד העורף.

העובד רשאי לבדוק זכאותו להיעדר מכוח חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה).

21. מקום העבודה שלי פועל כרגיל -אך בשל מוגבלות אני לא יכול להגיע לעבודה. האם מותר לפטר אותי?

אם העובד לא יכול להגיע לעבודה בשל הוראות פיקוד העורף, חל איסור לפטר אותו. במקרה שהוראות פיקוד העורף מאפשרות לו להגיע לעבודה, אך הוא לא יכול בשל מוגבלותו, פיטורין יכולים להיחשב לאפליה פסולה.
בחצי השנה האחרונה כתבתי תוכנה שמפיקה את זמני היום על פי מודול חישובי שנקראת NOAA.
מתוך כך, חקרתי את נושא החישובים של הזמנים ובחנתי לוחות שונים.
לאחר בדיקות והשוואות רבות בין לוחות שונים — “חזון שמים”, “עיתים לבינה”, “לוח ירושלים”, וגם חישובי NOAA ו-VSOP — הגעתי למסקנה חד-משמעית:
אין דבר כזה “זמנים מדויקים”.
כל לוח טוען שהחישוב שלו המדויק ביותר, אך בפועל קיימים ביניהם הבדלים של דקות שלמות — וכל אחד מהם “צודק” על פי ההנחות שעליהן הוא מבוסס.
אבל האמת הפשוטה היא שאין שום דרך לדעת בוודאות מתי באמת מתרחשים הזמנים האלו במציאות.
הלוחות אינם אלא אינדיקציה משוערת, המבוססת על נוסחאות מתמטיות ותנאים תאורטיים — ולא על מדידה ממשית של תופעה פיזית.

למה אי-אפשר לדעת בדיוק?
1. שבירה אטמוספרית משתנה מדי יום לפי טמפרטורה, לחות ולחץ אוויר.
2. גובה המקום והנוף הסובב משפיעים על השקיעה והזריחה עד דקה-שתיים.
3. הגדרות שונות – האם מחשבים לפי מרכז השמש או שפתה, לפי גובה ‎-0.833°‎ או אחר – יוצרות הבדלים ניכרים.
4. אין “מד” טבעי שאפשר להצמיד לאופק ולומר “כאן בדיוק השקיעה”.

גם אם המחשב משתמש במודל מדעי מדויק כמו NOAA או VSOP87 – מדובר רק בהערכה גיאומטרית, לא בתוצאה מדודה מהשטח.

ומה לגבי “חזון שמים” ודומיו?
גם “חזון שמים” אינו אלא מודל חישובי – משוכלל מאוד, מותאם להנחות הלכתיות, אך עדיין מודל בלבד.
אין שום הוכחה אמפירית שהחישוב הזה מדויק יותר ממודל אחר; לכל היותר ניתן לומר שהוא עקבִי ומתבסס על שיטה מסוימת.

המסקנה:
הלוחות אינם “מציאות” אלא אינדיקציה.
הם כלי עזר חשוב – אך אין להסתמך עליהם בצמצום ובדקדוק של שניות.
ההבדלים בין לוח ללוח משקפים הנחות שונות, לא “טעויות”.

לכן נכון לומר:
אין זמני היום מוחלטים – רק חישובים משוערים.
והשכל הישר הוא להשתמש בלוחות כהכוונה כללית, לא כמכשיר מדידה מדויק.

לשם דיון:
מה דעתכם?
האם אפשר בכלל לדבר על “דיוק מוחלט” בזמני היום, או שכל לוח הוא בסך הכול אינדיקציה נוחה?
האם לדעתכם יש דרך מעשית לבדוק את הזמנים בפועל, למשל באמצעות תצפיות מצולמות או מדידות אור?
אשמח לשמוע דעות, מקורות וניסיון מהשטח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה