- הוסף לסימניות
היום יש הרבה תומכות לידה ומדריכות הכנה ללידה שהן נגד אפידורל,
גם אם הן לא חורצות חד משמעית לא לקחת הן עדיין בגישה הטבעית,
הן מספרות על קשר אחר עם התינוק בהתחלה (באמת?) על חווית לידה מדהימה (תמיד?)
אם יש נשים שלקחו חלק לידות אפידורל וחלק בלי יכולות לספר מה ההבדל? גם אם זה לא קשור רק לאפידורל ויש עוד נתונים שגורמים ללידה להיות חווייתית או טראומטית, בכל אופן אשמח לשמוע,
אשמח לשמוע גם דעות בעד או נגד, זה חשוב לי!
[/QUOTE]
אני אחרי 4 לידות: 2 לקחתי אפידורל ושתיים לא.
הראשונה בזירוז - לקחתי. השנייה לא הספקתי. השלישית בעקבות השנייה שהיה בלי אבל הכאבים של הלידה עצמה היה בפתאומיות ולכן בשלישית בקשתי אבל, לא היה מרדים... והמחשבים קרסו אז עד שהכל חזר ילדתי.
והרביעי זירוז ביקשתי וביקשתי ושוב ביקשתי, עד שנתנו אפידורל, כבר יכלתי ללדת...
ההמלצה שלי הוא: כל לידה הוא לידה לעצמה.
האפידורל הראשון עזר לי מאד, והאפידורל השני, בהתחלה עשה לי רע רע רע, ובסופו עזר.
הלידות בלי אפידורל בשתיהם יכלתי לקום מהר מהמיטה, אבל זה לא אומר לי כלום. בשניה עד שקלטתי שאני בעצם לאחר הלידה וניתן לבשר שילדתי לקח כרבע שעה...
בלידה השלישית היה לי זמן לקלוט, שתתארגני נפשית ללידה בלי אפידורל כי פשוט אין אופציה אחרת כרגע... אז הלידה היה בלי טראומה מסוימת.
גם אם הן לא חורצות חד משמעית לא לקחת הן עדיין בגישה הטבעית,
הן מספרות על קשר אחר עם התינוק בהתחלה (באמת?) על חווית לידה מדהימה (תמיד?)
אם יש נשים שלקחו חלק לידות אפידורל וחלק בלי יכולות לספר מה ההבדל? גם אם זה לא קשור רק לאפידורל ויש עוד נתונים שגורמים ללידה להיות חווייתית או טראומטית, בכל אופן אשמח לשמוע,
אשמח לשמוע גם דעות בעד או נגד, זה חשוב לי!
[/QUOTE]
אני אחרי 4 לידות: 2 לקחתי אפידורל ושתיים לא.
הראשונה בזירוז - לקחתי. השנייה לא הספקתי. השלישית בעקבות השנייה שהיה בלי אבל הכאבים של הלידה עצמה היה בפתאומיות ולכן בשלישית בקשתי אבל, לא היה מרדים... והמחשבים קרסו אז עד שהכל חזר ילדתי.
והרביעי זירוז ביקשתי וביקשתי ושוב ביקשתי, עד שנתנו אפידורל, כבר יכלתי ללדת...
ההמלצה שלי הוא: כל לידה הוא לידה לעצמה.
האפידורל הראשון עזר לי מאד, והאפידורל השני, בהתחלה עשה לי רע רע רע, ובסופו עזר.
הלידות בלי אפידורל בשתיהם יכלתי לקום מהר מהמיטה, אבל זה לא אומר לי כלום. בשניה עד שקלטתי שאני בעצם לאחר הלידה וניתן לבשר שילדתי לקח כרבע שעה...
בלידה השלישית היה לי זמן לקלוט, שתתארגני נפשית ללידה בלי אפידורל כי פשוט אין אופציה אחרת כרגע... אז הלידה היה בלי טראומה מסוימת.
הנושאים החמים

Reactions: אסתי5, בַּת שֶׁל מֶּלֶך, plsql ועוד 3 משתמשים6 //