חד משמעי בן תורה,אבל היה לי כואב לראות את זה......האם היית מעדיף באירוע שאתה מארגן או נוכח בו מלצר בן תורה / בחור ישיבה . או לא בשבתות וביום חול
מסכימה עם זה לגמרי. שאלה באמת מורכבת.שאלה מענינת.
מורכב.
וכן הייתי מעדיפה כבעלת שמחה לשלם לבן תורה שזקוק להכנסה מאשר למישהו אחר,
ועדיין כשהייתי רואה בן תורה ממלצר הייתי מרגישה צביטה בלב
על מה הצביטה בלב.? אני מעריך בן אדם שעובד במה שאפשר ומה שהוא מוצא . או שמפריע לך מבחינת שהעבודה היא כמו לפנות את האשפה ?שאלה מענינת.
מורכב.
וכן הייתי מעדיפה כבעלת שמחה לשלם לבן תורה שזקוק להכנסה מאשר למישהו אחר,
ועדיין כשהייתי רואה בן תורה ממלצר הייתי מרגישה צביטה בלב
בעניין של שבת .אם יש מלצרים רק בני תורה אז יש בעיה הלכתית בעבודה הזו בשבת . מבליאים את הכסף בעבודה של יום חולבכללי אני חושבת שזה לא מכבד בני תורה, וזה כואב לראות את זה,
ועוד יותר ביום שבת.
הכוונה שלי בבן תורה אני מתכוון לבחור ישיבה או אברך שעובד קצת מהצד מפה ועד להיות איזה ערס המרחק עצום הבנת?סתם מעניין במה אחד שעובד במטבח נהיה בן תורה?
למה אני לא יכול להסביר לילדים שלי שהוא מלצר ולא בן תורה אבל מכבד את עצמו בלבוש ראוי?
ושומר תורה ומצוות כמוני
וקובע עיתים לתורה
וירא ממי שאמר והיה העולם?
בן תורה לא אומר מבוגר.באמת יותר סומכת על ניקיון של מבוגר וכו'?
כשרות לא שייך, מדובר על זה שבכל מקרה יש מישהו במטבח ...
מה האינטרס שלך לשכנע שכדאי לקחת בני תורה?!(מצווה גדולה לקחת אותם ולעזור לבן תורה ואיזה ביזיון יש בזה )
אז כן לקחת בני תורה או ערסים?
במה הוא בן תורה?סתם מעניין במה אחד שעובד במטבח נהיה בן תורה?
למה אני לא יכול להסביר לילדים שלי שהוא מלצר ולא בן תורה אבל מכבד את עצמו בלבוש ראוי?
ושומר תורה ומצוות כמוני
וקובע עיתים לתורה
וירא ממי שאמר והיה העולם?
סוף סוף מישהוא מדבר לענייןבמה הוא בן תורה?
בזה שהוא יהודי ירא שמים, עובד את ה' בקדושה ושמחה.
מגדל את ילדיו לתורה ויראה, לומד וקובע עיתים לתורה.
בזה שהוא עושה קידוש ה' ששם ה' נקרא עליו.
ובנוסף כדיי להאכיל את ילדיו הוא עובד לפרנסתו בעבודה כשרה,
ועושה הכל כדיי לא להיות נצרך לבריות.
אם הוא שומר מצוות כמוך, מה זה הזלזול והיהירות,
מי שמך להחליט מי הוא בן תורה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים