כללי מנסיוני המר...

• הוסף לסימניות
אפרופו דפוס השושנים, ידוע לי שהם מחפשים גרפיקאית עם ידע בקורל לשעות אחר הצהרים. לנסיון זה בטוח יוסיף לך.

• הוסף לסימניות
מחיר זול למתחילה זה יכול להיות הוגן, בתנאי שיש יחס הוגן, שניתנים כל התנאים הסוציאלים והזכויות שמגיעות על פי החוק, דבר שלצערינו הרב מאוד מזולזל בחוג שלנו.

• הוסף לסימניות
השאלה שלי היא: גם אם והשגתי עבודה בבית דפוס, משרד פרסום וכד'..ואני מקבלת שכר מינימום האם ומתי אני אתחיל לקבל שכר יותר גבוה?? או שכל חיי אני אצטרך להסתפק במקסימום עבודה ובמינימום שכר?! :confused:

• הוסף לסימניות
אני מאוד רוצה לעודד, ומקווה שלא תשברי, אבל בהחלט מבינה למה בגרפיקה חשוב הניסיון.
כי יש לי ניסיון עם גרפיקאיות חסרות ניסיון...
יש יצירתיות, יש מעוף, המון מעוף אפילו, אבל הביצוע איטי ודורש מעקב צמוד שלא יהיו פשלות של מאות ואלפי שקלים בחישוב מידות מוטעה וכדו'.
אז תביני את אלה שדורשים ניסיון, הם רוצים להיות שקטים ולסמוך על הגרפיקאי שלהם.

במקביל, אני בעד השיטה של לצנוח בבתי עסק עם תיק עבודות הבוסים באמת מתקשים להישאר אדישים ויש לך סיכוי טוב להתקבל לתקופת ניסיון אם באת ביום טוב.
אני גם בעד עבודה כמעט בהתנדבות כדי ליצור ניסיון, ולא רק לקורות חיים, גם לעצמך. הלימוד והעבודה בפועל שונים מאוד.

בהצלחה, ואל תוותרי!!

• הוסף לסימניות
חברי פורום יקרים,
כל עובד מתחיל בסטאז': רופא, עו"ד רו"ח וכדו', כולם עוברים תקופת סטאז' כמה שנים.
ואפילו מורות עושות כמה שעות טובות (?) עבודה מעשית מול כיתה שלימה, בהשקעה של המון שעות עבודה ולא מעט כסף.
בואו נסתכל במראה ונודה - גרפיקאי/ת מתחילה ברמה של חודש/חודשיים ראשונים היא לא שווה כלום. ההספקים הם עשירית מגרפיקאי מנוסה, התוצאות עוד פחות, והפשלות - בשמים, ואין מה לעשות, זו המציאות ואנחנו צריכים לחיות איתה.
מי שחושב שביום אחד הוא ימצא עבודה נוחה, עם שכר הוגן, ומעסיק נחמד ומתחשב הוא חי באשליה גמורה, וחבל!
אני בטוחה שרב החברים כאן עברו כמו עמיתים במקצועות אחרים דרך רצופה מכשולים, שעות עבודה זוועתיות ויחס משפיל, והמשיכו הלאה והתקדמו.
מי שהרים ידיים בשלב מוקדם, או לחילופין ציפה לכבוד גדול על זה שהוא למד גרפיקה נאלץ להשאר בבית או לטפל בתינוקות/קשישים או בתרומות לארגוני צדקה.

אני ועוד הרבה חברותי התחילו את דרכן בבתי דפוס נידחים, כ"גרפיקאיות" בחנויות לצילום מסמכים, בעבודות דפוקות לבתי ספר, ועוד. והן צברו שעות עבודה - וזה הכרחי! אל תוותרו על זה!
בזה תלוי עתידכם!
קחו את זה כתקופת סטאז' ולא כתקופה חשוכה בחיים שבה עבדתם כמו כושים בשוק עבדים.
תחממו שם את הכיסא טוב טוב עד שתמצאו משהו טוב אחר.
ועוד נקודה חשובה - שורה בקורות חיים בנוסח: כרגע מובטלת / סיימתי את לימודי לפני שנה ומחפשת עבודה בתחום וכדו' זה הכי גרוע. תעבדו במה שיש העיקר שיהיה כתוב משהו כמו: כרגע עובדת במקום פלוני אלמוני ומחפשת להתקדם.

הצלחות לכולם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;396368:
חברי פורום יקרים,
כל עובד מתחיל בסטאז': רופא, עו"ד רו"ח וכדו', כולם עוברים תקופת סטאז' כמה שנים.
בואו נסתכל במראה ונודה - גרפיקאי/ת מתחילה ברמה של חודש/חודשיים ראשונים היא לא שווה כלום. ההספקים הם עשירית מגרפיקאי מנוסה, התוצאות עוד פחות, והפשלות - בשמים,

עבודה מעשית קוראים לזה.
אין דבר כזה בגרפיקה?
תיק עבודות לא נחשב, כי זה בעצם המחברת של התלמידות.
אבל איזה משהו שנעשה בלחץ של זמן, עם בוס על הראש, ולקוח שלא אוהב עיצוב של שעות?

• הוסף לסימניות
כשאני חיפשתי בהתחלה עבודה כתבתי בקורות חיים שאני מחפשת עבודה כסטאג' ותתפלאי דוקא היו הצעות ואפילו טובות. בהצלחה

• הוסף לסימניות
צר לי, אבל יש כאלו שמחפשים כח עבודה זול, לא מתכוונים לשלם, ואף גרוע מכך; מזלזלים באיש המקצוע באופן כזה, שאין לו אומץ לעמוד על שלו ולדרוש את מה שמגיע לו בצדק. אישית נכויתי מאדם כזה, והוא מקוטלג אצלי כ'אדם מרעיל'.

גם אם מוכנים לעבוד ב"רעבע געלט", חייבים להתרחק מאנשים כאלו!!! המחיר שמשלמים על הלימוד גבוה מידי ולא מכסה את הנזקים.

• הוסף לסימניות
פרוגיסטית, הסיפור שלי דומה למדי לדולב:
לא חיכיתי ל"דרושים" התקשרתי מעצמי לכל בתי הדפוס ומערכות העיתונים הרלווונטיות מבחינת המיקום, והצעתי את עצמי. שאלו אותי אם יש לי נסיון, הודיתי שלא, אבל יש לי כשרון ואמביציה. אני בטוחה שבעצם העובדה שהתקשרתי הם כבר קיבלו רושם שיש לי אמביציה...
בסופו של תהליך מצאתי את עצמי בשכר מינימום, שעות אחר הצהרים באיזשהו בית דפוס קטן. הרבה נשמות טובות הציעו לי לוותר על הגרפיקה, אבל התעקשתי. כשכבר כמעט נשברתי, ועמדתי לפתוח עסק עצמאי, מצאתי ב"ה עבודה טובה יותר, וכבר היה לי נסיון... הוא באמת שווה המון, זה לא סתם!
זהו, מאז כמו בסיפורים הטובים אני מתקדמת הלאה, ויש למה להתאזר בסבלנות. לא ממשיכים לקבל כל החיים 20 ש"ח לשעה.

הרבה הרבה סייעתא דשמייא!!!

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם סיפור נחמד, היו היה פעם מנכ"ל באחת החברות שפירסם בעיתון מודעת דרושים. הפקס במשרדו לא חדל לצלצל ולפלוט עוד ועוד קורות חיים של מועמדים. באחד הימים נטל המנכ"ל מתוך הערימה את 30 הפקסים הראשונים והורה למזכירתו לקבוע לו ראיונות עם מועמדים אלה, ואת שאר דפי הקורות חיים הורה לה להשליך לפח האשפה. שאלה אותו המזכירה, למה לזרוק את כולם, אולי באחד הפקסים האלו שנשליך יש בהם אדם מוצלח יותר? אמר לה מנכ"ל: אנשים בלי מזל אני לא צריך....:cool::cool:

לעניינו, הדבר שהכי עוזר, זה פשוט להתפלל ועוד פעם להתפלל ועוד פעם להתפלל. להתפלל לה' שנישא חן בראיון, שנקבל את העבודה, שתהיה לנו פרנסה. להתפלל במילים פשוטות, שוב ושוב, בלי להתייאש.
תאמינו לי שהוא שומע.
(כמובן, אסור לזלזל בראיון עבודה בגלל שהתפללו והכל משמים. את ההשתדלות חייבים לעשות כמו שצריך, את הפרנסה ה' כבר שולח).<O></O>
<O>המון המון הצלחות לכולם.</O>
<O></O>
עוד סיפור נחמד שמסתובב, ואני חושב שהוא מתאים לכאן. אמנם הוא מוקצן מאוד, אבל בכל זאת, הרעיון והכיוון. (מי שמכיר כבר - עמו הסליחה)<O></O>
<O></O>
אלכס בוגוסקי, מאנשי הפרסום המובילים בעולם, גילה באחד הימים שמישהו עוקב אחריו. הוא זיהה אותו כמעט בכל מקום שאליו הלך, וקיבל ממנו מכתבים ותמונות כמעט מדי יום. לאחר זמן מה שלח בוגוסקי אל הבחור מכתב רשמי שבו ביקש ממנו להפסיק. כשהוא סירב, עבר בוגוסקי לתוכנית ב' - הוא העסיק אותו כעובד מן המניין במשרדו.

"באותם ימים חשבתי שהאמרה 'שמור את חבריך קרוב ואת אויביך קרוב יותר' תקפה בדיוק במקרים כאלה", מסביר בוגוסקי את ההחלטה. "אנשים רבים שולחים לכאן קורות חיים, ולרוב זה מסתכם בלינק לאתר אינטרנט שבו אפשר לראות את העבודות שלהם. מכיוון שזה כל כך פשוט, הם שולחים את הלינק אלי ולעוד 4,500 משרדי פרסום. "האיש הזה הצליח לבלוט. כנראה שהוא מאוד רצה לעבוד כאן, ואני חייב להודות שבמידה רבה החמיא לי שהוא עוקב אחרי. הוא יכול היה לבחור הרבה אנשים אחרים לעקוב אחריהם, והוא בחר דווקא בי. בכל מקרה, כיום הוא כבר לא עובד כאן, אבל הוא עבד אצלנו שנים, והיה עובד מצוין".

בוגוסקי, אחד השותפים במשרד הפרסום האמריקאי קריספין, פורטר ובוגוסקי, הוא אחד הפרסומאים המוערכים בעולם. "AdAge" - המגזין הבולט ביותר בתעשיית הפרסום - הכתיר אותו לפני שלושה חודשים לפרסומאי הטוב של העשור, ומשרדו נבחר למשרד הפרסום הטוב של העשור, לאחר שבע שנים רצופות שבהן נבחר למשרד הפרסום הטוב של השנה. המגזין "Adweek" הגדיר את בוגוסקי "פרסומאי הדיגיטל הטוב של העשור", לאחר שזכה בכל פרס בולט בעולם השיווק והפרסום הדיגיטלי בשנים האחרונות.

הסיפור על המטריד שנהפך לעובד מעיד במידה רבה על האופן שבו מתנהל בוגוסקי. הוא נחשב לפרסומאי אמיץ ויצירתי, שלא חושש להמר גם כשההימור נראה מוזר. העוקב המסתורי לא היה היחיד שבוגוסקי קיבל לעבודה באופן יוצא דופן: לפני כמה חודשים יצא בחור צעיר בשם כריס קייל בקמפיין בטוויטר שמטרתו היתה לגרום לבוגוסקי לשים אליו לב. הוא הקים אתר שבו התחייב שעבור כל הודעת טוויטר שמישהו ישלח לבוגוסקי ובו יציע לו לקחת את קייל לעבודה, הוא יתרום דולר לקרן צדקה. סיסמת הקמפיין היתה: "טוויט אחד = דולר אחד = תרומה אחת = מקום עבודה אחד".

אחרי יותר מ-180 טוויטים שקיבל בוגוסקי מאנשים זרים שדחקו בו להעסיק את קייל, הוא ניאות לעשות זאת. הוא פגש אותו, ולאחר הפגישה פירסם את הטוויט הבא: "אנשים שואלים אותי מה קורה עם הבחור שניהל קמפיין בטוויטר כדי לגרום לנו להעסיק אותו. ובכן, לקחנו אותו לעבוד אצלנו".

בוגוסקי מספר שהוא מקבל מדי חודש כ-2,000 קורות חיים, שרובם נשלחים במייל. "גם אם הייתי רוצה לעבור על כולם, זה היה בלתי אפשרי, ולכן מי שרוצה לעבוד כאן צריך לעבוד קשה כדי למשוך את תשומת לבנו", הוא מודה.<O></O>
(יש המשך ואין כאן המקום, מי שרוצה - בפרטי.)<O></O>

• הוסף לסימניות
התפרסם אי שם בפורום פרסום ושיווק.

נודה מראש למי שיחפש, לענ"ד זה עוד אמור להופיע בדף האשכולות הנוכחי.

• הוסף לסימניות
אולי אני אצא פה "הצדיק", וזה ממש לא הכוונה. אני גם לא כזה צדיק גדול,
אבל מה שאני כן מקפיד עליו זה לתת מעשר כספים. במשך שנים עוד מאז שהתחלתי לעבוד (17 שנים)
וב"ה, אני חייב לומר את הפסוק: "ובחנוני נא בזאת". הקב"ה מרחיב את הפרנסה באופנים וצורות שלא היית חושב עליהם מלכתחילה.
לכן גם היום, אני לא כזה אחד שרץ על כל עבודה, ובדרך כלל מעדיף את המשפחה וגידול הילדים על פני עוד שעה של גרפיקה, וב"ה הקב"ה דואג לי טוב טוב.

• הוסף לסימניות
פעם פגשתי אישה שסיפרה לי שהיא גרפיקאית של גן החיות התנכ"י, איך היא הגיעה לזה? היא התקשרה להמון בתי עסק והציעה את עצמה כגרפיקאית, כשהתקשרה לגן החיות הם בדיוק חיפשו אחת כזו וקיבלו אותה - מאז היא עובדת שם שנים ומרוצה מאד.

• הוסף לסימניות
אם יש לך זמן להשתלם ולצבור נסיון,
הכי טוב לעשות את זה בדפוס פעיל או חנות קופי.
התשלום לא יהיה גבוה. יהיה צעקות מהבוס (כי למעשה כל הפאשלות עליהם ולא עליך, מה שחשוב לך לתחילת הדרך),
אבל אין כמו נסיון של עבודה מול דרישות של הרבה סוגי אנשים - למשך שנה, שנה וחצי.
לומדים מזה המון (מנסיון :))
מקסימום תצטרכי קורס אח"כ קצר להחזרת הבטחון עצמי(אולי פרוג יארגן לך משהו עד אז).
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;396473:
אולי אני אצא פה "הצדיק", וזה ממש לא הכוונה. אני גם לא כזה צדיק גדול,
אבל מה שאני כן מקפיד עליו זה לתת מעשר כספים. במשך שנים עוד מאז שהתחלתי לעבוד (17 שנים)
וב"ה, אני חייב לומר את הפסוק: "ובחנוני נא בזאת". הקב"ה מרחיב את הפרנסה באופנים וצורות שלא היית חושב עליהם מלכתחילה.
לכן גם היום, אני לא כזה אחד שרץ על כל עבודה, ובדרך כלל מעדיף את המשפחה וגידול הילדים על פני עוד שעה של גרפיקה, וב"ה הקב"ה דואג לי טוב טוב.
אוהב ישראל - בקצב שהעיניינים זזים אני בדרך לעשות חומש ---

אם יש לך זמן להשתלם ולצבור נסיון,
הכי טוב לעשות את זה בדפוס פעיל או חנות קופי.
התשלום לא יהיה גבוה. יהיה צעקות מהבוס (כי למעשה כל הפאשלות עליהם ולא עליך, מה שחשוב לך לתחילת הדרך),
אבל אין כמו נסיון של עבודה מול דרישות של הרבה סוגי אנשים - למשך שנה, שנה וחצי.
לומדים מזה המון (מנסיון )
מקסימום תצטרכי קורס אח"כ קצר להחזרת הבטחון עצמי(אולי פרוג יארגן לך משהו עד אז).
המון הצלחה!

פרוג - תרימו את הכפפה - "קורס קאוצ'ינג לנפגעי חוסר ניסיון"...
בקורס:

* כיצד לקבל את צעקות הבוס (מה קורה?! היית צריכה לשלוח את הקובץ לפני 5 שעות!!)
* כיצד לעבוד (על) עם בתי דפוס (מה?... לסגור לPDF? עם בליד?... אה, כןןן בטח שאני יודעת איך סוגרים לדפוס, מה זאת אומרת?! כמובן! הרבה פעמים שלחתי קופסא מתומנת לדפוס... אז איך אמרת לשלוח, בJPG? :D )
* איך לעבוד עם לקוחות (בגללך אנשים לא באו לחתונה שלי!! רשמת תאריך שגוי!! *בכי בכי* )
* ולבסוף, איך להוציא ממך את המירב (טוב, אני חושבת שגרפיקה זה לא בשבילי... שיהיה, לפחות תמיד נשאר הנהלת חשבונות....:cool: )

נראה לי שאני לא היחידה שתרשם. :p

היי! אני יכולה לעצב לכם את הפלייר!

באמת! ;)

(ותודה לכל מי שהגיב עד כה :eek:)

-פ-

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרוגיסטית;396804:
אוהב ישראל - בקצב שהעיניינים זזים אני בדרך לעשות חומש ---
נכתב ע"י פרוגיסטית;396804:
פרוג - תרימו את הכפפה - "קורס קאוצ'ינג לנפגעי חוסר ניסיון"...
בקורס:

* כיצד לקבל את צעקות הבוס (מה קורה?! היית צריכה לשלוח את הקובץ לפני 5 שעות!!)
* כיצד לעבוד (על) עם בתי דפוס (מה?... לסגור לPDF? עם בליד?... אה, כןןן בטח שאני יודעת איך סוגרים לדפוס, מה זאת אומרת?! כמובן! הרבה פעמים שלחתי קופסא מתומנת לדפוס... אז איך אמרת לשלוח, בJPG? :D )
* איך לעבוד עם לקוחות (בגללך אנשים לא באו לחתונה שלי!! רשמת תאריך שגוי!! *בכי בכי* )
* ולבסוף, איך להוציא ממך את המירב (טוב, אני חושבת שגרפיקה זה לא בשבילי... שיהיה, לפחות תמיד נשאר הנהלת חשבונות....:cool: )

נראה לי שאני לא היחידה שתרשם. :p

היי! אני יכולה לעצב לכם את הפלייר!

באמת! ;)

(ותודה לכל מי שהגיב עד כה :eek:)

מצחיק אותי להזכר בדברים האלה.
חמודה את.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבע;396142:
לא עומד לי בראש איפה זה כתוב, אבל נדמה לי שזה המסילת ישרים, וגם בעל חובות הלבבות אומר משהו על זה- שההשתדלות לפרנסה צריכה להיות בתחום נטית ליבו של האדם.
ושהכשרונות שנתנו לו לא נתנו לו ב'מקרה' אלא כדי שישתמש בהם!!
לתשומת לב כל המחפשים עבודה... (גם אני..;))

זה כתוב ב"חובות הלבבות"- "שער הבטחון":
"מאחר וה' הוא זה שמפרנס את האדם, ומה שהאדם עובד הוא רק לקיים רצון ה', בידו לבחור מקצוע שיש לו נטיה אליו ושהוא נוח לו... וגם אם לפעמים אין לו ממקצוע זה די פרנסתו, אין לו צורך ולא תועלת לעבור למקצוע אחר, כי לא המקצוע הוא מפרנס אותו, אלא ה' הוא מפרנס אותו".

• הוסף לסימניות
מה שאני יכולה להוסיף זה:
1. כשהתחתנתי, אחותי כל הזמן אמרה לי בזמנו :קחי ספר טלפונים ותתחילי להציע את עצמך.
2. לעשות עבודות לאנשים במחירים זולים בשביל לצבור תיק עבודות. (חפשי את אלו שלמדו משהו ורוצים להתחיל לשווק ת'צמם בשוק, אלו שפותחים מכירה ביתית וכו...)
3. אני מצאתי עבודה ב"ה בדיוק כשהסתיימה לי חופשת לידה (לא עבדתי קודם), ואני יכולה להעיד שזה פשוט היה נס גלוי, צריך להתפלל ולבקש. (בעלי ב"ה יושב ולומד וכל הזמן כשהתפללתי על פרנסה הוספתי: בשביל שבעלי יוכל לשבת וללמוד תורה (כן כן, זה חשוב להוסיף..)).
4. לא היה לי נסיון בפועל אבל אני שולטת היטב בתוכנות הגרפיקה ואני ידעתי "לשחק" במחשב בשעות הפנאי בשביל "להשתפשף". (וכמובן שכתבתי שיש לי נסיון של 3 שנים. (מאז שהתחלתי לללמוד).
ויש לי משפט בקורות חיים שלדעתי הוא מוסיף המון ואני יכולה להעיד שזה משך הרבה אנשים (לאו דווקא בתחום הגרפיקה):
" בנוסף אני בעלת מעוף, יצירתיות וכושר ארגוני מעולה, יכולת עמידה בלוח זמנים ובשעות לחץ, מוטיבציה גבוהה להצליח."

והכי חשוב זה לא לוותר על גרפיקה. לא להתייאש!!!!!!!!!!!

בהצלחה והמון סיעתא דשמיא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה