נכתב ע"י יעקב1;215927:בס"ד
כולם יפות הבעיה שלי שבכולן אין מספיק עומק שדה מבדיל כדי לבודד את הרקפת.
ברקע לא מספיק חלק ומושך את העין.
נכתב ע"י yossmor2;215931:בידוד מהרקע בוודאי שקיים.
אבל אם רוצים בידוד מושלם, אפשר לקחת ולצלם בסטודיו
בתמונה הראשונה הייתי לוקח מעט שמאלה ומבודד אחת מהרקפות בלבד.
נכתב ע"י יעקב1;215927:בס"ד
כולם יפות הבעיה שלי שבכולן אין מספיק עומק שדה מבדיל כדי לבודד את הרקפת.
ברקע לא מספיק חלק ומושך את העין.
נכתב ע"י יעקב1;215936:בס"ד
או כפי שלימד אותי אלון קירה מצלמים בעדשה בעלת צמצם מאוד מאוד פתוח שנותנת ג"כ רקע (בוקה) רמה מאוד גבוהה.
נכתב ע"י צל99;215944:הצמצמים פה בין 1.8 ל2.5.
יש להבדיל בין העומק שדה (הגבול הקדמי והאחורי של החדות) לבין הבוקה של הרקע שמושפע מאוד גם ממרחק הנושא לרקע. פה הכל היה מאוד צפוף.
לשם המחשה בצמצם 5.6 התמונה נראית כך.
נכתב ע"י יעקב1;215959:בס"ד
הבוקה זה לא שהרקע יותא מטושטש הבוקה זה איך החלק שמחוץ לטווח עומק השדה ייצא.
אצלך זה לא יצא חלק בעדה טובה יותר זה היה יוצא חלק.
במקרה והיית משתמש בעדשה ארוכה ההשפעה על הבוקה הייתה עקיפה- כיוון שעומק השדה היה עוד יותר קטן אז מימלא הרקע היה נמרח יותר והבוקה הייתה יוצאת יותר חלקה אבל לא בגלל שהעדשה נותנת בוקה טובה אלא מהסיבה הפשוטה שהרקע יותר מטושטש.
נכתב ע"י yossmor2;215931:בידוד מהרקע בוודאי שקיים.
אבל אם רוצים בידוד מושלם, אפשר לקחת ולצלם בסטודיו![]()
נכתב ע"י moyshi;215961:תמונות יפות וחדות!!
את התמונה השניה פחות אהבתי.
גם בגלל הרקע כמו שהזכירו ובנוסף לכך התמונה לא ממש טובה טכנית
יש הפרעות של על כלים שיצרו טשטושים בשמאל ובאמצע.
עם איזה ציוד צולם?
צבעים מעולים
נכתב ע"י moti!a;215978:לא מדוייק יוסי
אורך מוקד גדול יותר כמו 200 או 300 היה מטשטש לגמרי את הרקע
לי בכל אופן בתמונה הראשונה לא רק שהרקע לא מפריע אלא הוא מעניין
יותר ככה , התקבל מרקם מעניין
לגבי התמונה הראשונה , רצוי לקרופ את הפרח משמאל עם החלק המטושטש
למטה (למטה אפשר להשאיר קצת מהחלק המטושטש)
הפרח משמאל מושך את העין ומפריע לקומפוזיציה (ללא הקרופ)
בנוסף השמש הרצחנית שרפה את הפרחים וחבל
מה שעושים במקרה כזה זה
או מחכים לענן
או מצלים עם משהו
או יוצאים לצלם ביום מעונן יותר
2 האחרונות סתמיות לגמרי בנוסף להערות הנ''ל (של השמש והקומפוזיציה)
מוטי![]()
נכתב ע"י צל99;215989:לא מדוייק מוטי
אתם פשוט לא מבינים עד כמה המרחק בין הפרח לנושא היה קצרצר.
למיעוט הבנתי ביחס הגדלה זהה (מסגור דומה של הנושא) עדשת 85 בצמצם 2 תתן עומק שדה רדוד יותר מאשר עדשת 300 בצמצם סגור יותר (כי אין 300/2).
לו הייתי מחכה לענן (וש לי גם כמה תמונות תחת עננות) הצבעים היו יוצאים הרבה פחות רווים מאשר תאורת שמש שעה לפני השקיעה.
סורי, לא רואה חלקים שרופים ובטח לא היתה שמש רצחנית.
לגבי קומפו' לא מתוכח - ענין של טעם, רק אומר שבתמונה הראשונה הפרח לא נכנס ללא רשות לרקע.
צבי.
נכתב ע"י צל99;215977:סתם כך, כמה עדשות את מכיר שטובות יותר לבוקה מה85 1.8?
אתה חושב שב85 1.2 בצמצם מקביל זה היה יוצא אחרת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים