נאצים וארורים - גיוואלד - סלקו ידיכם מפחי הזבל!!

• הוסף לסימניות
אני לא בא להצדיק כל פרחח שבא לבר אילן להתפרק ולתת דרור ליצרים שלו, ובכל זאת תנסו להבין מה עובר בראש של המפגינים (ושוב, לא הפרחחים) ומה התחושות שלהם כשהם באים להפגין, אצלהם (וגם אצלינו במידה כזאת או אחרת) המשטרה מסמלת את השלטון שגנבה לנו את הארץ ושגנבה לנו את ילדי תימן בכדי להעביר אותם על דתם תוך שימוש בכל השיטות הברוטאליות הנהוגות במדינות הכי מפגרות בעולם, נתחו את יקירנו ללא שום הצדקה, חיללו כל השנים את קברי אבותינו ללא שום התחשבות ברגשות הצודקים שלנו, הפעילו תחבורה ציבורית ושאר חילולי שבת בתוך השכונות שלנו אך ורק בשביל להראות לנו מי פה בעל הבית במדינה הזאת, הפיצו ברחובותינו תמונות של תועבה מהסוג הגרוע ביותר תוך זלזול חמור ובוטה ברגשות של הציבור החרדי והדתי, והרשימה ארוכה.... אני לא יודע האם זה באמת הדרך להפגין או לא, אבל תארו לעצמכם (סתם לשם דוגמא) שביום בהיר אחד המשטרה תחדור באישון ליל לאחד השכונות החרדיות ותתפוס 30 נשים תמימות ותושיב אותן בכלא למשך שבוע שלם ללא שום סיבה, האם גם אז נתחיל לחשב בקור רוח האם שוה לנו לשרוף פחים ולנפץ רמזורים, או שנצא מהכלים ונשתק את המדינה בלי לחשוב מה ואיך ולמה? אז מה ההבדל? האנשים האלה שיוצאים להפגין מרגישים ובלא מעט צדק שחונקים אותם שהורסים להם כל חלקה טובה שלא נותנים להם לחיות כאן את חייהם, אין להם שום דרך להלחם, אין להם חברי כנסת אין להם חברי עיריה(ע"פ מה שהורו להם רבותיהם)אין להם שום נציגות בתוך הממסד והם מרגישים חנוקים ונחנקים.
הבהרה: אני לא קנאי ולא בן קנאי, אני בן אדם רגיל מהשורה שמנסה לחשוב קצת אחרת ולהבין גם את הצד האחר והשונה.

• הוסף לסימניות
חיים משה היקר!
קראתי את תגובתך, יש משהו שאנחנו לא שמים אליו לב במהלך העניינים.
יש חלוקה ברורה בין "מפגינים" - היינו אלו הנשמעים לקריאת הבד"ץ, (שדרך אגב, בכל מודעה שלו על מחאה צפויה הוא מזהיר שלא ישתתפו נערים או בחורים, רק נשואים, ולא ישתמשו באלימות מכל סוג שהוא, אבל מי שם לב לזוטות מעין אלו?...) המוחים על ידי אמירת תהילים, הנפת שלטים, במקום החילול / התועבה / הנתיחה, וכו' או לחילופין מארגנים עצרת מחאה ותפילה בבנייני זופניק ללא מגע יד בגפרור ואבן. (לא שזה אופטימלי או אפקטיבי, אבל זה נושא אחר לגמרי) לבין פורעי חוק נערי שוליים במקרה הטוב, או (קונספירטור שכמוני) שליחי שלטון הרשע / תשקורת / הקרן החדשה / השמאל, שמוונדלים אותנו לדעת. את אלו יש להושיב מאחורי סורג ובריח, לתבוע אותם תביעת נזיקין על השחתת רכוש ציבורי, ולטפל בהם בכל דרך חוקית האמורה לתת מענה למקרי הפרת חוק כזה או אחר לפי פקודות העונשין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;394018:
הסתר_פנים;

בעיתונות שלנו הם הופכים ללוחמי חופש נערצים, והתמונה תמיד היא איך הקלגסים הציונים רודים בצדיקים הגדולים שכל פשעם הוא הצתת פחים וזריקת טיטולים, אז אל תתפלאו אם כולכם הופכים להיות מציתים ומדיחים
על איזו עיתונות שלנו את מדברת? ידיעות? מעריב? באיזה עיתון חרדי היללו את מציתי הפחים
?

צר לי מאוד, במקרה דנן לא מדובר בהשפעת התקשורת, אלא בבושה עמוקה שחש כל בר דעת חרדי נוכח המעשים ההזויים הנעשים בשם היהדות ואין פוצה פה ומצפצף

.

מי ולמה צריך לפצות פה? מי עושה את זה בשם היהדות? מהיכן נשאבו רעיונות העיוועים הללו

?

אני מכירה כל כך הרבה אנשים עם זיקה עמוקה למסורת, אנשים שמקיימים מצוות רבות בהידור אך מפחדים לעשות צעד קדימה בגלל אותם אלו שמוציאים דיבתנו רעה

.

ו.. גם בגלל שהם שבויים ביצר הרע, או שעדיין לא תרמו עבורם לאיזו קופת עיר כנראה, אבל זה כבר ממש נושא אחר

.

ו...כן .., גם אצלנו בכל עת בה מישהו סרח בעבר השני של הגדר ממהרים לרקוד על הדם ולומר הנה פירות הבאושים של החינוך שהוא לא משלנו, כאילו כולם כולם שם רוצחים, שיכורים וגזלנים

.

אצלנו, ב"ה לא יודעים באמת מה קורה שם. ומי שיודע מעט, לא מציח לישון בלילה מהזעזוע לאיו דיוטא תחתונה ניתן להגיע, ואם כבר נגעת בנקודה: כן, רק אין יראת אלוקים והרגוני - כולם חשודים על הנ"ל

.

זה הטבע האנושי לעשות הכללות, בגלל זה עניין "חילול השם" כל כך טבוע בדמינו, בגלל זה כל אחד מאיתנו חש בושה כשמישהו מאיתנו נתפס בקלקלתו, ולבד מזה אנו אמורים להיות מגזר מוסרי, רוחני וערכי הרבה יותר מהם, למה לערוך השוואות בכלל? אז תפסיקו להיתמם ולומר, מה לי ולהם, כי כולנו מוכתמים ממעשיהם בצדק ושלא בצדק. ועד שהם לא יוקעו באופן מפורש אנחנו חלק מהם

.

אם עושה לך טוב להרגיש חלק מהם שיבושם לך. אני לא חלק מהם ואני לא חש מוכתם ממעשיהם. אני חש שאיבדנו את הכיוון והשפעת התשקורת כה גדולה עלינו עד שאנחנו חוזרים על תובנות שהם מכניסים לנו לפה. ואני כן יאמר בקול גדול עד שאתה אומר לי טול קיסם מבין שיניך אני אזעק טול קורה כקורת בית הבד מבין עיניך הסמואות

.
די להסתה שכבר מגיעה מתוך מחננו אנו בלי לשים לב לשטיפת המוח שעברנו בעקיפין ובשיטתיות

!!!

מילים כדרבנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;394669:
חיים משה היקר!
קראתי את תגובתך, יש משהו שאנחנו לא שמים אליו לב במהלך העניינים.
יש חלוקה ברורה בין "מפגינים" - היינו אלו הנשמעים לקריאת הבד"ץ, (שדרך אגב, בכל מודעה שלו על מחאה צפויה הוא מזהיר שלא ישתתפו נערים או בחורים, רק נשואים, ולא ישתמשו באלימות מכל סוג שהוא, אבל מי שם לב לזוטות מעין אלו?...) המוחים על ידי אמירת תהילים, הנפת שלטים, במקום החילול / התועבה / הנתיחה, וכו' או לחילופין מארגנים עצרת מחאה ותפילה בבנייני זופניק ללא מגע יד בגפרור ואבן. (לא שזה אופטימלי או אפקטיבי, אבל זה נושא אחר לגמרי) לבין פורעי חוק נערי שוליים במקרה הטוב, או (קונספירטור שכמוני) שליחי שלטון הרשע / תשקורת / הקרן החדשה / השמאל, שמוונדלים אותנו לדעת. את אלו יש להושיב מאחורי סורג ובריח, לתבוע אותם תביעת נזיקין על השחתת רכוש ציבורי, ולטפל בהם בכל דרך חוקית האמורה לתת מענה למקרי הפרת חוק כזה או אחר לפי פקודות העונשין.

הבחנה מדוייקת.
ותסלחו לי, בלי לפגוע באיש, אבל כששומעים את ההתבכיינות הקבועה של 'למה אנחנו לא מוקיעים אותם', ו'איך שזה הורס לנו את התדמית' - זה פשוט מזכיר את השמאלנים, הבוכים על עצמם ועל מדינת ישראל שלהם, שלא מחייכת מספיק אל מבקשי נפשה. הבכי הזה מקרין החוצה, ומלבה את עוצמתם של אויביה.
תפנימו! הם יודעים היטב שזה לא כל הציבור החרדי אלא רק השוליים. הם יודעים היטב שאנחנו מתוקצבים ברבע ממה שמגיע לנו; שאנחנו כן עובדים; ושהצבא לא צריך אותנו.
מי יודע? אלה שמסיתים. כי אלה ששומעים אותם ובולעים את ה'לוקשים' של ההסתה הם אנשים רדודים, שברגע שאתה מראה להם נתונים ומספרים אין להם מה לומר (דוגמה קטנה: לטענה הקבועה שאנחנו לא משלמים מיסים. אנחנו הציבור שצורך הכי הרבה במדינה, ועל צריכה משלמים מס עקיף בשם מע"מ, שלא לדבר על דירות שם משלמים קרוב ל50-% מיסים).
אז כדאי, חבר'ה, כדאי לצאת קצת מהתמונה, לתפוס מרחק מרגשות שגואים בעקבות ההסתה העונתית - מחוץ, או בגלל הנחיתות ההסטורית - מבית. לצאת מן התמונה, ופשוט לבדוק בצורה קרה ושכלית. לשאול את עצמנו את השאלה הבסיסית ששואל את עצמו כל קרימינולוג שמגיע לזירת הפשע:
מי מרויח מן הפשע הזה? מי ירויח מן ההסתה?
ובהתאם לתשובה: מה האינטרסים שלו?למה הוא מלבה אותה ודוקא כעת?
מי שקורא את התמונה הפוליטית, כבר לא מתבייש בעצמו. אלא כועס, ממש כועס שהפכנו כלי בידי כל שדרן וראש עיר, המנסים לשדרג את כסאם. מה עושים עם הכעס הזה?
אפשר לנסות: להשיב להם בכלים שלהם. כלומר: להכות באינטרסים האלה.
איך מכים? בכלים שלהם: תביעות משפטיות (כמו זו שהוגשה נגד גבי גזית, נדמה לי), תחקירים בנוסח יואב יצחק על הביוגרפיות של המסיתים, קמפייני יחצ"נות ונטוורקינג אגרסיביים במדיות החילוניות הלא רשמיות (פייסבוק ודומיו) וכן הלאה. כמו שאומרים, לעשות להם בית ספר.
אז למה רק 'לנסות'? למה באמת לא עושים זאת?
משום שבשיטה הזו צריכים הרבה זמן, כסף ובעיקר סבלנות ועצבי פלדה. צריך איחוד כוחות בין הקהילות השונות שינווט את המערך הזה ויתקצב אותו. וצריך משוגע לדבר, שיריץ את העסק גם כשהם בצד השני יתחילו להשתולל.
כל אילו עדיין לא קיימים, ואין כאן מקום להרחיב למה.
אז בואו נפסיק להתבכיין. לפחות אנחנו נדע שאנחנו בסדר (בתרגום: הפנמת ערכי המותג בתוך הארגון). לפחות בזה נהיה מאוחדים. פחות ניקח את זה ללב, ונהיה פנויים לעבוד מן השכל.
אם נדע, אולי זה יתחיל להקרין החוצה. להקרין בשיחות האוטובוס שלנו, בשיחה עם נהג המונית ורופא השיניים, עם הפקיד בבנק, ועם הפקיד במשרד החינוך הסוחב בדוקא את תקציב העמותה שלך.
זה לא הרבה. אבל בתנאים הנוכחיים, זה מה שאנחנו הקטנים יכולים לתרום לענין.

• הוסף לסימניות
שוקולד לבן כתב:
"אז למה רק 'לנסות'? למה באמת לא עושים זאת?
משום שבשיטה הזו צריכים הרבה זמן, כסף ובעיקר סבלנות ועצבי פלדה. צריך איחוד כוחות בין הקהילות השונות שינווט את המערך הזה ויתקצב אותו. וצריך משוגע לדבר, שיריץ את העסק גם כשהם בצד השני יתחילו להשתולל.
כל אילו עדיין לא קיימים, ואין כאן מקום להרחיב למה."

זה הפוינט. בהא הידיעה.
שאלת מי בראש, כרגיל אצלנו.

• הוסף לסימניות
לאחר קריאת חלק מהתגובות אני מרשה לעצמי לכתוב את הגיגי על הנושא הנ"ל ועל המסתעף.

בעבר גם אני חשבתי לתומי שמציתי הפחים הם רק נערים חסרי מסגרת חינוכית, ונוכחתי לראות באחת הפרשיות האחרונות שמדובר גם ב... את מניעיהם היטיב להגדיר חיים משה היטיב בתגובתו הנ"ל. שאלתי לאחמ"כ את אחד המסייעים לגרירת הפח [שאגב הוא לא יליד ירושלים] למה הוא עושה זאת והאם הוא מודע לאי נוחות שזה יוצר לציבור שכלל לא אשם בפרשי'? הוא ענה לי במילים האלו: הגאב"ד הורה למחות!!! רק ככה אפשר להילחם במדינה!!!

מהסיפור הזה הגעתי לתובנה, שהבעי' הרבה יותר מורכבת. ואין כאן מקום והמקום להאריך בענין. [ולאלו שלא מבינים: אחד הכותרות הוא 'חינוך']

המסקנה שלי היא, שלעולם לא נוכל לעצור את ההשתוללויות האלו במצב הנוכחי.

[אין בהודעתי שום שמץ של זלזול כלפי מנהיגי עדות קדושות בישראל]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;394748:
הוא ענה לי במילים האלו: הגאב"ד הורה למחות!!! רק ככה אפשר להילחם במדינה!!!

הגאב"ד הורה להלחם ככה במדינה או שזו תובנה של הפורע?
כי, פשוט לא ידוע לי על הוראה כזו שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקולד לבן;394744:
איך מכים? בכלים שלהם: תביעות משפטיות (כמו זו שהוגשה נגד גבי גזית, נדמה לי), תחקירים בנוסח יואב יצחק על הביוגרפיות של המסיתים, קמפייני יחצ"נות ונטוורקינג אגרסיביים במדיות החילוניות הלא רשמיות (פייסבוק ודומיו) וכן הלאה. כמו שאומרים, לעשות להם בית ספר.
אז למה רק 'לנסות'? למה באמת לא עושים זאת?
התובנה נכונה המסקנה לא. לא צריך מנגנונים משומנים, איחודי כוחות, גילויי אליהו וכיו"ב. צריך כל אחד ואחד מאיתנו שנפגש בהסתה כזו, להגיב עליה בקור רוח ובעברית תקנית בהבאת נתונים אמיתיים ובדברור נכון של הענין. (כמה כיף שיש אינטרנט? ממש המצאה בשביל הציבור החרדי שיכול להישאר עלום שם. חלק מהחברים שלי כבר עולים לתורה בעילום שם...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;394761:
הגאב"ד הורה להלחם ככה במדינה או שזו תובנה של הפורע?
כי, פשוט לא ידוע לי על הוראה כזו שלו.

זה הי' שתי משפטים נפרדים, ברור שזה תובנה שלו. אבל זה אומר יותר ממשהו על כל הענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;394767:
זה הי' שתי משפטים נפרדים, ברור שזה תובנה שלו. אבל זה אומר יותר ממשהו על כל הענין.
זה אומר שיש מישהו שלא מציית לרבותיו, פורע חוק שמקומו בכלא, וכל נסיון להכפיש קבוצה שלמה בגין חסר דעה אחד - בא מאותו מקום עליו אנו מדברים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;394774:
זה אומר שיש מישהו שלא מציית לרבותיו, פורע חוק שמקומו בכלא, וכל נסיון להכפיש קבוצה שלמה בגין חסר דעה אחד - בא מאותו מקום עליו אנו מדברים

זה אומר שיש מי שלא מבין לנכון את כל צורת המאבק. ושלא תטעה, הוא פועל בהשראת המאבק שרבותיו הכריזו על כך.

• הוסף לסימניות
בואו נצא לרגע מהקופסה.
במקום להתבכיין ולהוכיח בנתונים על ההשכלה המתקדמת של בחורי הישיבות שיוצאים לעבודה ולומדים במשך חודשיים הרבה יותר ממה שהללו הריקניים לומדים במשך שנים, במקום להתחיל להסמיק כשמדברים איתנו על הליב"ה - יש לי רעיון.
אתם הצדקניים שכל כך רוצים לשלב אותנו בחיי מדינת ישראל, בכלכלה המפותחת, ובגולם התוצרתי, סליחה התוצר הגולמי, דואגים לילדנו שלא יהיה עניים חלילה, ולמקררנו שיהיו מלאים,
מה דעתכם על ההצעה ההוגנת שלי?
צ'מעו.
אנחנו נמשיך ללמוד בבתי הספר שלנו בדיוק כפי היום, ללא כל שינוי ליבה או ליבא. ממילא אנחנו מתוקצבים במחצית מהתקציב לתלמיד בבי"ס כללי. עכשיו ככה: כל מי שירצה אחרי נישואיו להשתלם במקצוע ולעבוד בו - יקבל מאותה יתרת המחצית תקציב מיוחד ללימודים מזורזים, הוצאת תואר ויאללה לעבודה.
כן, לקחת את אותו החלק שמגיע לנו בצדק, ואדרבה לחלק אותו פרופר לאלו שבאמת מעוניינים לקחת חלק בכלכלה, שנעבעך אי לימודי הליבה גרמו להם להיות אנאלפביתיים חסרי השכלה, טפילים עלוקות, מוצצי לשד המדינה, פרזיטיים משתמטים וכו'. השאר, גם אם ילמדו בילדותם את לימודי הליבה לא יצא להם מזה כלום כי הם הרי "גזרו על עצמם" עוני.. וימשיכו נא בדרכם שלהם, הם ובניהם ובנותיהם ותלמידיהם ותלמידי תלמידיהם בכל מקומות מושבותיהם.
כך יחולק תקציב משרד החינוך בצורה שויונית בין אלה המעוניינים לתרום לכלכלת מדינת ישראל. כן, ואיך שכחתי - הם ילמדו את כל לימודי הליבה בקורס מזורז ותמציתי בגיל 22 ממש עובר ליציאתם לעבודה, ככה שזה באמת באמת יעזור להם...
אה, מסיתים, מוכנים?
ברכות מעומקא דליב"ה.

• הוסף לסימניות
המייל הזה מסתובב בימים אילו ברשת:

רוצים ליבה? בכיף!!!

‏‏אחריך, גדעון סער!
בטח, שאנחנו מוכנים להכניס את הליבה למוסדות החינוך החרדים.
אנחנו נהיה הראשונים לעזור לכם להביא את הליבה אל מעוזי החינוך החרדים. ומי כמונו מכיר את השטח ויודע איך לעשות זאת?

ואנחנו נעשה זאת.

בתנאי שתוכיחו שהליבה:

-הורידה את עקומת הפשע ברחובות
-סכרה את שטפון השחיתות
-חסמה את הסכינאות בבתי הספר
-עצרה את השימוש בסמים ובאלכוהול
-הפכה את תלמידנו ציונים נלהבים
-בלמה את גלי הירידה מן הארץ על מזבח הכסף והקריירה
-עודדה עליה, חלוציות ומימוש החזון הציוני
-הורידה את אחוזי האבטלה בציבור הכללי (ואל תגידו שאצל החרדים מובטלים יותר. כולה הפרש של 10%).
-העלתה את אחוזי ההצלחה בקריאה ובמתמטיקה

לפחות כמו שמקובל אצלנו בציבור החרדי!

אמנון רובינשטיין, אוריאל רייכמן, אנחנו איתכם.
רק תוכיחו את עצמכם ותנו לנו צ'אנס!

אוהבים ומצפים
ציונים החרדים לעתיד ארצנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;394161:
הערת אגב: שריפת פחים הפך בכל העולם לאקט מחאתי מחוייב המציאות. השאלה היא רק אם המאבק מוצדק. באם תהיה הסכמה משותפת בין קבוצת אנשים בדבר המאבק המשותף, לכאורה מהדין להבעיר אשפה. גם עובדי הטלוויזיה הממלכתית השתמשו באקט זה כשקיצצו בשכרם.

בנודע לענין זה של הרס, השחתה ואלימות, כל העולם יכול לנהוג כך ואנחנו לא!
וכן רבני אותה עדה המואשמת בד"כ בנ"ל גורסים כך. (מורים שנערים לא יצאו ושלא ולא לסכן נפש ורכוש, בעיני ראיתי על קירות י-ם...)
יותר מזה, גם אם אקט זה יעיל עד מאד, אין להשתמש בו,
משום השחתת נפש האדם!
אנחנו הנאצלים והטובים מכל שומרים על נפש האדם שבנו.
והתנהגות בעזות, אלימות והשחתת רכוש הם קודם כל השחתת המידות, היר"ש, ועדינות האדם שהם שורש לכל הטוב. ולהפך שורש כל הרע...

אגב, לקרובי משפחתי היה סב יקר בגיל הקרוב ל100 והטריגר הגורם להדרדרות מצבו ופטירתו היה פח שהובער אל מול חלונו, חרף תחנוני בנו שלא יעשו זאת.

בן נוסף של קרובי משפחתי חלקים גדולים מהדרדרותו הרוחנית היו במפגש עם בני נוער "צדיקים" בהפגנות מסוג זה, הוא כולה יצא בעמדת צופה, למה לא?! סוג של בילוי.

עוד לפני שאנחנו מגיעים לאיך אנחנו נראים אצלם, אנחנו צריכים לדעת בברור שזה אינו לגיטימי באף צורה ואופן!!!

מלבד זאת חייבים לחזק את ההסברה לא היהודית, אלא העובדתית, אנחנו צריכים להפסיק להתנצל על עובדת היותינו חיים וקיימים, ושלא יתנו לבלבל אותנו בעובדות,
אילולא הציונים היו הורגים את ר' ישראל דהאן היה כאן שלום!
אנחנו היינו כאן לפניהם! אנחנו משלמים יותר ממקבלים! הם אלו הכופים עלינו כפיה (אי) דתית!
ועם הסברה נכונה אולי נגיע למצב שהם יתחילו להרגיש לא בטוח... (הלוואי)
(או שכשהם מרגישים את הקרקע רועדת הם בבחינת הכה את החרדים והצל... )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;394804:
עוד לפני שאנחנו מגיעים לאיך אנחנו נראים אצלם, אנחנו צריכים לדעת בברור שזה אינו לגיטימי באף צורה ואופן!!!
מישהו לא יודע את זה? או מישהו הכניס לנו לראש שכביכול אנחנו לא יודעים את זה??????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;394775:
זה אומר שיש מי שלא מבין לנכון את כל צורת המאבק. ושלא תטעה, הוא פועל בהשראת המאבק שרבותיו הכריזו על כך.
הוא פועל בהשראת יצר ההשחתה וההרס. רבותיו מתביישים בו, וברור שהם לאצריכים להסתייג ממנו או לשנות את דעתם בגלל חסר דעה כזה או אחר. מקומו בכלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;394808:
מישהו לא יודע את זה? או מישהו הכניס לנו לראש שכביכול אנחנו לא יודעים את זה??????

אם יש תגובות שמגבות באופן כלשהו את הוואנדליזם הזה, כנראה שזה לא ברור!!!

• הוסף לסימניות
מה ההיתממות הוז? ראית בצורה ברורה שהיא הגיבה את זה על דברי "איש קטן" שהסביר שבכל העולם שורפים פחים. קראת יפה מאד את דברי אותו צ'למער, כמה שורות אחורה, שהגאב"ד אמר להילחם במדינה וזו הדרך היחידה. וסתם אם אתה חי כאן בעולם אז אתה יודע, כנראה טוב יותר ממני שגדלתי בבני ברק, שיש מי "שלא יודע את זה", כדבריך, שלשרוף פחים וכו' זו השחתת הנפש וצורת העדינות היהודית וכו'. ולא משום שזה מה שהכניסו לנו לראש, ואנו מנסים להתיפייף.
אתה שולח אותם לכלא? ואם באמת נעצר מישהו, מיד העיתונות החרדית מוקיע את המעצר הברברי של מי שרק במקרה עבר שם במקום וכו'...
מעניין למה אותי אף לא עצרו בגלל שרק עברתי בזופניק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;394821:
שהגאב"ד אמר להילחם במדינה וזו הדרך היחידה.
שוב אני שואל, מתי הוא אמר את זה הגאב"ד???
נכתב ע"י מי;394821:
אתה שולח אותם לכלא? ואם באמת נעצר מישהו, מיד העיתונות החרדית מוקיע את המעצר הברברי של מי שרק במקרה עבר שם במקום וכו'...
מעניין למה אותי אף לא עצרו בגלל שרק עברתי בזופניק.
דבר אחד שיהיה ברור: מידיעה אמיתית, ולא סתם ממרומי הר הברוגז: הפורעים האמיתיים עדיין לא נעצרים.

• הוסף לסימניות
להסביר לך שוב?
הגאב"ד לא אמר, אבל כל צ'למער ממוצע בטוח שלזה הוא התכוון, ואם במקרה הוא לא התכוון לזה - אז הוא היה צריך להתכוון.
באמת, אל תיתמם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה