- הוסף לסימניות
והצילצול? לא מגיע?נכתב ע"י קורג;1767029:מסכים בכל מילה עם rubi
והצילצול? לא מגיע?נכתב ע"י קורג;1767029:מסכים בכל מילה עם rubi
נכתב ע"י PBיסטית;1766719:ממש לא!!
מנסיוני, רוב בני משפחתי מעלי מתחתי ומצדדי יודעים לנגן בכמה סוגי כליםרק משמיעה!
אבל אלה שלמדו גם- (ואני לא מדברת על לימוד תווים) מנגנים ברמה אחרת..
סורי..
מכירה המון, ומלמדת - גם המון
לנגן לפי שמיעה בלי ללמוד- זה חלטורה..
והכוונה למידה זה כמובן ובעיקר הרמוניה סולמות מהלכים הרמוניים וכו,
והרבה אימון ותרגול- שזה גם סוג של למידה
מי שלא לומד לא יודע. נקודה!
נכתב ע"י דוד מרדכי;1767119:אני לא יכול להתווכח לגבי עצמי כי אין הנחתום מעיד על עיסתו. אבל זה לא רק אני.
הקלידנים הטובים ביותר בין נגני החתונות החרדים מנגנים משמיעה!
הרמוניה סולמות מהלכים הרמוניים... זה הרי המהות של הכשרון המוזיקלי! (היכולת להמציא אותם)
אחרי שידעתי לנגן למדתי תווים וכו' אצל מורה. זה לא הוסיף לי כלום!
מה שכן שיפר אותי זה האזנה רבה למוזיקה בתשומת לב רבה, לימוד על ידי הקשבה למהלכים הרמוניים, הקשבה והתבוננות בנגנים גדולים, ואימון ותרגול רב.
יש כנראה רמות רבות לכשרון מוזיקלי, ולמרות שעל פי רוב מי שמנגן משמיעה בלבד יש לו הרבה מה ללמוד, אי אפשר לקבוע חד משמעית שמי שלא לומד (בצורה מסודרת אצל מורה) לא יודע.
נכתב ע"י rubi;1767002:ונכון שאפשר ללמוד ולדעת יותר, רק הבעיה בזה, שזה כמו לדעת להקליד מהר מהר לא בשיטה עיוורת
נכתב ע"י דוד מרדכי;1769061:כשהיינו שומעים מוזיקה בבית, אבא שלי הפנה את תשומת לבי להקשיב להרמוניות, לתפקידים של הכלים וכו' ולא רק לזמר. משם הבסיס שלי.
אני מאלתר הרמוניות, גם בנגינה באירועים. זה מעשיר את המוזיקה מאד. כמובן שזה לא קשקושים אלא תואם לעקרונות וכו', אבל כל החוקים קיימים אצלי בתחושה וברגש, ואני לא יודע איך להגדיר במילים מהם החוקים שלי. אבל הם קיימים אצלי כמו אינסטיקטים של חיה.
וכו, כשאני משתמש באקורד יפה ומורכב, זה לא אומר שאני יודע מה השם שלו. האצבעות זוכרות את המיקום במקלדת.
טעות.אכן, מי שמנגן לפי שמיעה, לימוד תאוריה, הרמוניה ,מהלכים רק משפרת את היכולות והביצועים שלו! פתאום יש משמעות למה שהוא מנגן...
שאלת האם יש סיכוי להגיע לרמה של זריזות ידיים בלי ללמוד יצירות, אז ככה: בנגינה ע"פ שמיעה, בד"כ אין כ"כ מקום לזריזות ידיים (בשירים חסידיים וכד') ויצירות שמתאמנים עליהן פעם אחר פעם- ברור שזה אפקט אחר!
מה שבטוח זה , שמי שמנגן ע"פ שמיעה וחושב שאין לו עוד לאן להתקדם, אחרי שילמד- יבין שהוא עוד לא יודע כלום...
.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //