נכתב ע"י שלג צח;2164276:גלבוע, לא ברור מאיפה ראית שהמעסיק הוגן ועושה מעבר למה שחייב
נכתב ע"י גלבוע;2164888:הוא בעצמו כתב.
משכורת מעל המינימום (אמנם לא הרבה), ותנאים סוציאליים גם שאינם מחוייבים ע''פ חוק, כמו אוכל ודמי שמרטפות.
בנוסף, מדובר במעסיק ש נשמע הוגן ולא מנסה לעשות טריקים, ממשיך לשלם משכורת כנדרש ממנו גם כשהעובדת למעשה מבחינתו מפוטרת. זה מצב מתסכל מצד מעסיקים - כסף שהולך לפח מבחינתם בלי סיבה, אבל הוא לא מנסה להתחכם.
כך שהוגן הוא בהחלט, ולצאת נגדו במלחלמת חורמה אין טעם.
האסט' של בלוי יכולה לעבוד. אם זה הוגן כלפיו?
לא אמרתי.
ופרופ', ימי מחלה נצברים בתלוש - נצברת הזכאות לימי מחלה אם העובד יחלה.
עד שהוא לא חולה - אף אחד לא משלם עליהם.
זה לא יורד מהמשכורת כמו פנסיה או ביטוח לאומי. זה זכות תיאורטית שאם העובד יחלה המעסיק ישלם לו כך וכך.
רק כאשר העובד חולה בפועל המעסיק צריך לשלם את זה - ומהכיס הפרטי שלו, לגמרי.
לכן, מבחינת מעסיקים, להגיד 'אני אקח ימי מחלה במקום חופש' זה מעבר לחוצפה או פגיעה בכבוד. זה משפט מקומם לגמרי.
כאילו, אני אעבוד עליך כמה שבא לי, ושתקפוץ.
החוק לצידי.
ולא אכפת לי אפילו להגיד לך את זה בפרצוף.
נכתב ע"י עוד אחד;2164906:בחברת פלאפון העובדים התאגדו ועמדו על זכותם לעשות זאת, זה לא היה קל בכלל, אבל היום התנאים שופרו ללא היכר, בין מבחינת משכורות ובין מבחינת התעמרות בעובדים. הכל מהסיבה הפשוטה שיש ועד עובדים.
למעט מוקד מסוים בעיר רחוקה שמשום מה נשארו מחוץ לענין והם מועסקים דרך חברה קבלנית שעושה על גבם השפוף קופה מכובדת ודורכת עליהם כל הדרך לבנק![]()
נכתב ע"י גלבוע;2164914:זה באמת מאד מתסכל, ולא בציניות.
השאלה מה הדרך הכי קצרה ויעילה להתקדם משם הלאה.
לצבור תסכולים ולשפוך אותם בקול במקום העבודה זה בדרך כלל לא השיטה הכי מומלצת לקידום.
יש טובות ממנה.
אפשר וכדאי להכיר אותן.
נכתב ע"י EttiB;2164918:אולי זה אותו מוקד?
בכל מקרה, עבדתי תחת חברת כח אדם בחברת סלולר, והיה מקרה של נציגה שדיברה לא יפה ללקוח, בחברת פלאפון עלו על השיחה הזאת והכריחו את החברה הקבלנית לפטר את אותה עובדת, ולא היה מצב לעשות אחרת.
כנראה היה כאן את אותו סיפור ולכן המעסיק פשוט מוכרח לפטר את אותה אחת, סוג של הסתכלות.
נכתב ע"י עוד אחד;2164929:אם היה מדובר בעובדת חברה לא היו מפטרים לאחר שיחה אחת, יש ועד חזק שמגן על העובדים.
כשזה חברת קבלן קל להם להנחית הוראות ולאיים על הקבלן בסגירת המוקד.
1. המעסיק קיבל עובדת נהדרת, שעובדת בשבילו הרבה מעל הממוצע של העובדות האחרות, ומגיעה להישגים גבוההים.נכתב ע"י כוכב103;2164410:תנסה רגע לקחת צעד אחורה ולחשוב על המעסיק.
הוא- משלם כהוגן, בזמן, נותן הכל כחוק +תוספות וצ'ופרים, ומקבל בתמורה עובדת מקסימה, נהדרת, מסורה, ואפילו מעל ומעבר. אבל- לא הוגנת, וגם מדברת באופן לא מתאים עם לקוחות.
מה רצית שהוא יעשה? ישאיר אותה?
עד מתי? עד שהיא תחליט שהיא עוזבת מרצונה?
ואם היא לא מוצאת מקום טוב אחר - אז היא תישאר שם לעולם, ואולי תמשיך לנהוג בדרכה (שוב, כמובן לא בכוונה וכו')
סיבת הפיטורים היא סיבה הגיונית, עניינית, ואינה ניתנת לפרשנות.
אם היא ממשיכה לקבל משכורת- מעולה.
אולי נכון יותר ליזום פניה מצידכם ולבקש שתחזור לעבודה עד הלידה ולאחר מכן היא מתחייבת להתפטר מעצמה מיד בלידה.
כך, יש סיכוי שהמעסיק יסכים להחזיק אותה הלאה כי גם לו אין ענין בהסתבכות הזו מול התמ"ת.
ואגב- יש לך טעות עקרונית- כסף לימי מחלה לא יורד מהתלוש של אף אחד
אלא מכיסו של המעסיק.
בהצלחה, ופרנסה בשפע ובנחת.
ובשמחות.
נכתב ע"י גלבוע;2164888:הוא בעצמו כתב.
משכורת מעל המינימום (אמנם לא הרבה), ותנאים סוציאליים גם שאינם מחוייבים ע''פ חוק, כמו אוכל ודמי שמרטפות.
בנוסף, מדובר במעסיק ש נשמע הוגן ולא מנסה לעשות טריקים, ממשיך לשלם משכורת כנדרש ממנו גם כשהעובדת למעשה מבחינתו מפוטרת. זה מצב מתסכל מצד מעסיקים - כסף שהולך לפח מבחינתם בלי סיבה, אבל הוא לא מנסה להתחכם.
כך שהוגן הוא בהחלט, ולצאת נגדו במלחלמת חורמה אין טעם.
האסט' של בלוי יכולה לעבוד. אם זה הוגן כלפיו?
לא אמרתי.
נכתב ע"י עוד אחד;2164906:תכירו את מקומות העבודה האלו ואח"כ תכתבו.
במקומות האלו העובדים עבדים פשוטו כמשמעו, ניסיתם פעם לשבת על הכסא בלי לקום שלוש שעות, זה מה שהם חווים יום יום, פלוס צעקות בטלפון וצעקות ברקע מהאחמשיה והמנהלת, תוך כדי צריך גם למכור ואסור להיות על ניירת ואסור לצאת לשירותים רק עם אישור וכו' וכו' (הכל אמת לאמיתה).
כשצריך חופש ממש דחוף אין למי לדבר, העובדת לא בן אדם רק מספר. לא מעניין אותם שהילד חולה (שהבעל ישמור) ולא מעניין אותם תור לרופא (תלכי לא בזמן העבודה!! מתי בדיוק מתי שהיא סופסוף בבית עם הילדים?). וזה רק מקצת שבחם..
![]()
נכתב ע"י ckuh;2165281:לא מצליחה להבין מה הבעיה.
לשבת על כיסא בלי לקום שלוש שעות? היא לא אמורה לעבוד אז? לאן היא רוצה בדיוק לטייל, ולמה שהמעסיק ישלם לה על זה?
צריך גם למכור. ברור, בשביל מה היא נמצאת פה? כדי לקנות?
לצאת לשרותים עם אישור, נשמע אולי ילדותי, אבל הגיוני מאוד למי שרוצה שיהיה כאן סדר, ולדעת לאן העובדים נעלמים. אף אחד לא אמר אל תלכי למישהי שצריכה לצאת, כן רוצים לדעת לאן היא נעלמת (ולא שיווצר מצב שיצאה לשיחת טלפון פרטית בחוץ, למשך חצי שעה, על חשבון המעסיק).
לא אמור לעניין אותם שהילד חולה. אמור לעניין אותם שעובדת שהתחייבה לבוא תגיע, ושיהיה מענה ללקוחות שלהם. כן. הם לא חברת ביקור חולים או ארגון שמעניק פרנסה/תרומה למשפחות, הם עסק רווחי שצריך מוקד שירות לקוחות. ואם היא צריכה תור לרופא - שתתכבד ותעשה את זה על חשבון זמנה הפרטי. כן, בדיוק כך. כשהיא סופסוף בבית עם הילדים. כי במחילה, המעסיק לא גנב אותה מהילדים, זו היתה בחירה שלה לבוא בשעות העבודה. ואם היא בחרה להחליט לעבוד בין 8-5 אפילו, שתמלא את ההתחייבות שלה. אם היא צריכה תור לרופא, למה זה קשור לשעות העבודה שלה? ולמה נראה לך שהמעסיק חושב שיותר חשוב שתהיה עם הילדים מאשר לעבוד כפי שהתחייבה? זה שהיא חושבת כך, אגב, לא אומר שההלכה גם חושבת ככה. תבדקי. ההתחייבות שלה לכאורה קודמת (ואם לא - אז באמת עדיף שתישאר בבית עם הילדים גם בבוקר).
הגישה הזו, המעסיק אכל לי שתה לי התעלל בי, גורמת למעסיק לשמור לפחות על הזכויות שלו. בכל הכוח. אם הוא לא ישמור, ברור שהעובדות יתחילו לשחק במקום לעבוד. לכן כולם סובלים.
אני חושבת שלא יזיק לעובדים בכלל, להיות בצד של המעסיק איזה שנה שנתיים ולהבין קצת, או לנסות לחשוב טיפה מחוץ לריבוע של עצמם. אולי זה מוגזם לדרוש גם את זה מהעובד, שמסכן - מקבל רק שכר מינימום ונדרש בתמורה אפילו לעבוד. אבל בכל זאת, כואב לי על המרמור ההדדי הזה (המעסיק גם ממורמר, שיהיה ברור. רק שאולי הוא פחות מקטר במסכנות).
נכתב ע"י חוה זילבר;2165289:אני מבינה שלא חווית את הצד השני,
החודש היחיד בחיי שעשיתי את הסטז' הזה לימד אותי הרבה,
אגב, לפעמים אומרים יש תור ארוך לשרותים,
או סופרים לאשה במצב את מספר הפעמים שהלכה,
נותנים לצאת להפסקה ראשונה ביום 6 שעות אחרי תחילת העבודה,(לאכול אז ארוחת בוקר!!!)
ועוד אין ספור מקרים קשים של התעמרות ממש!!!
צעקות בלי חשבון, בלי לכבד,
כשעבדתי במקום כזה הרגשתי שוב הילדה הנזופה מכיתה א'...
נכתב ע"י ערער בערבה;2165296:כל הכבוד שהחזקת חודש...
לי זה לקח יומיים
כבר הגעתי למסקנה: שככל שמשלמים פחות - מתייחסים פחות. מנסיון.
נכתב ע"י עוד אחד;2164928:אין טעם להסתדר עם מעסיק כזה כיוון שממילא זה עניין של זמן עד שהיא תעזוב את העבודה הזו כמו כולם, השאלה היחידה היא האם יש להם את האומץ להתאחד ולומר: לא עוד.
עד שזה לא יקרה ימשיכו להתעלל בעובדות הכל בחסות החסד והעזרה לתת תעסוקה לחרדים.
נכתב ע"י ckuh;2165281:לא מצליחה להבין מה הבעיה.
לשבת על כיסא בלי לקום שלוש שעות? היא לא אמורה לעבוד אז? לאן היא רוצה בדיוק לטייל, ולמה שהמעסיק ישלם לה על זה?
צריך גם למכור. ברור, בשביל מה היא נמצאת פה? כדי לקנות?
לצאת לשרותים עם אישור, נשמע אולי ילדותי, אבל הגיוני מאוד למי שרוצה שיהיה כאן סדר, ולדעת לאן העובדים נעלמים. אף אחד לא אמר אל תלכי למישהי שצריכה לצאת, כן רוצים לדעת לאן היא נעלמת (ולא שיווצר מצב שיצאה לשיחת טלפון פרטית בחוץ, למשך חצי שעה, על חשבון המעסיק).
לא אמור לעניין אותם שהילד חולה. אמור לעניין אותם שעובדת שהתחייבה לבוא תגיע, ושיהיה מענה ללקוחות שלהם. כן. הם לא חברת ביקור חולים או ארגון שמעניק פרנסה/תרומה למשפחות, הם עסק רווחי שצריך מוקד שירות לקוחות. ואם היא צריכה תור לרופא - שתתכבד ותעשה את זה על חשבון זמנה הפרטי. כן, בדיוק כך. כשהיא סופסוף בבית עם הילדים. כי במחילה, המעסיק לא גנב אותה מהילדים, זו היתה בחירה שלה לבוא בשעות העבודה. ואם היא בחרה להחליט לעבוד בין 8-5 אפילו, שתמלא את ההתחייבות שלה. אם היא צריכה תור לרופא, למה זה קשור לשעות העבודה שלה? ולמה נראה לך שהמעסיק חושב שיותר חשוב שתהיה עם הילדים מאשר לעבוד כפי שהתחייבה? זה שהיא חושבת כך, אגב, לא אומר שההלכה גם חושבת ככה. תבדקי. ההתחייבות שלה לכאורה קודמת (ואם לא - אז באמת עדיף שתישאר בבית עם הילדים גם בבוקר).
הגישה הזו, המעסיק אכל לי שתה לי התעלל בי, גורמת למעסיק לשמור לפחות על הזכויות שלו. בכל הכוח. אם הוא לא ישמור, ברור שהעובדות יתחילו לשחק במקום לעבוד. לכן כולם סובלים.
אני חושבת שלא יזיק לעובדים בכלל, להיות בצד של המעסיק איזה שנה שנתיים ולהבין קצת, או לנסות לחשוב טיפה מחוץ לריבוע של עצמם. אולי זה מוגזם לדרוש גם את זה מהעובד, שמסכן - מקבל רק שכר מינימום ונדרש בתמורה אפילו לעבוד. אבל בכל זאת, כואב לי על המרמור ההדדי הזה (המעסיק גם ממורמר, שיהיה ברור. רק שאולי הוא פחות מקטר במסכנות).
נכתב ע"י גלבוע;2165403:היא תעזוב בסוף.
נכון.
ואז לאן היא תלך?
יש לה תכנית?
יעד תעסוקתי לטווח של חמש שנים? עשר?
יש שתי דרכים להתמודד עם מצבים שדוחפים אותנו לפינה לא נוחה -
להתלונן על המערכת (ויש מה!!!), או לנסות לשפר את המצב האישי שלנו בתוך המערכת.
אלו שבוחרים בדרך הראשונה לרוב אוכלים הרבה קש ומרור.
אלו שבוחרים בדרך השניה עשויים להרוויח.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים