ניסיון לפטר אישה בהריון

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול. מישהו יכול להעלות את החוק האוסר לפטר בגלל מחלה?
תודה.

• הוסף לסימניות
תנסה רגע לקחת צעד אחורה ולחשוב על המעסיק.
הוא- משלם כהוגן, בזמן, נותן הכל כחוק +תוספות וצ'ופרים, ומקבל בתמורה עובדת מקסימה, נהדרת, מסורה, ואפילו מעל ומעבר. אבל- לא הוגנת, וגם מדברת באופן לא מתאים עם לקוחות.
מה רצית שהוא יעשה? ישאיר אותה?
עד מתי? עד שהיא תחליט שהיא עוזבת מרצונה?
ואם היא לא מוצאת מקום טוב אחר - אז היא תישאר שם לעולם, ואולי תמשיך לנהוג בדרכה (שוב, כמובן לא בכוונה וכו')
סיבת הפיטורים היא סיבה הגיונית, עניינית, ואינה ניתנת לפרשנות.
אם היא ממשיכה לקבל משכורת- מעולה.
אולי נכון יותר ליזום פניה מצידכם ולבקש שתחזור לעבודה עד הלידה ולאחר מכן היא מתחייבת להתפטר מעצמה מיד בלידה.
כך, יש סיכוי שהמעסיק יסכים להחזיק אותה הלאה כי גם לו אין ענין בהסתבכות הזו מול התמ"ת.

ואגב- יש לך טעות עקרונית- כסף לימי מחלה לא יורד מהתלוש של אף אחד
אלא מכיסו של המעסיק.

בהצלחה, ופרנסה בשפע ובנחת.
ובשמחות.

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי:
חופשת מחלה משולמת לפי הצטברות של 18 ימי מחלה לשנה כך שאני לא מבין מה הכוונה לפטר בגלל מחלה? היא מגיעה לעבודה אבל חלשה? או שהיא לא מגיעה כלל?

לגבי ימי חופשה גם לאחר הפיטורין היא תקבל את הימים שהצטברו

לפטר אשה בהריון זה כמעט בלתי מציאותי [כמעסיק לעשרות עובדות] מה ששייך זה אולי לגרום לה לעזוב לבד.

בכל מקרה פיצויים היא תקבל

מה שברור שימי מחלה וימי חופשה זה מכיסו המלא של המעסיק.

אני לא משווה ולא רוצה להשוות אבל לא תמיד הצדק עם העובדת, לפעמים המעסיק מגיע לעבודה ומרגיש איך שמנצלים אותו ומחזיקים אותו בגרון בגלל שהוא לא יכול לפטר, מספיק למעסיק להיכנס למשרד ולשמוע את אחת העובדות אומרת 'אני כאן כי אין לי מקום אחר' במילים אחרת רע לי אבל מה לעשות... זה מבאס וזה כמעט בלתי נסבל ובפרט כשמדובר במעסיק שמידי חודש משלם בזמן בלי משחקים ובלי דיבורים

חומר למחשבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלג צח;2164276:
גלבוע, לא ברור מאיפה ראית שהמעסיק הוגן ועושה מעבר למה שחייב

הוא בעצמו כתב.
משכורת מעל המינימום (אמנם לא הרבה), ותנאים סוציאליים גם שאינם מחוייבים ע''פ חוק, כמו אוכל ודמי שמרטפות.
בנוסף, מדובר במעסיק ש נשמע הוגן ולא מנסה לעשות טריקים, ממשיך לשלם משכורת כנדרש ממנו גם כשהעובדת למעשה מבחינתו מפוטרת. זה מצב מתסכל מצד מעסיקים - כסף שהולך לפח מבחינתם בלי סיבה, אבל הוא לא מנסה להתחכם.
כך שהוגן הוא בהחלט, ולצאת נגדו במלחלמת חורמה אין טעם.
האסט' של בלוי יכולה לעבוד. אם זה הוגן כלפיו?
לא אמרתי.

ופרופ', ימי מחלה נצברים בתלוש - נצברת הזכאות לימי מחלה אם העובד יחלה.
עד שהוא לא חולה - אף אחד לא משלם עליהם.
זה לא יורד מהמשכורת כמו פנסיה או ביטוח לאומי. זה זכות תיאורטית שאם העובד יחלה המעסיק ישלם לו כך וכך.
רק כאשר העובד חולה בפועל המעסיק צריך לשלם את זה - ומהכיס הפרטי שלו, לגמרי.
לכן, מבחינת מעסיקים, להגיד 'אני אקח ימי מחלה במקום חופש' זה מעבר לחוצפה או פגיעה בכבוד. זה משפט מקומם לגמרי.
כאילו, אני אעבוד עליך כמה שבא לי, ושתקפוץ.
החוק לצידי.
ולא אכפת לי אפילו להגיד לך את זה בפרצוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2164888:
הוא בעצמו כתב.
משכורת מעל המינימום (אמנם לא הרבה), ותנאים סוציאליים גם שאינם מחוייבים ע''פ חוק, כמו אוכל ודמי שמרטפות.
בנוסף, מדובר במעסיק ש נשמע הוגן ולא מנסה לעשות טריקים, ממשיך לשלם משכורת כנדרש ממנו גם כשהעובדת למעשה מבחינתו מפוטרת. זה מצב מתסכל מצד מעסיקים - כסף שהולך לפח מבחינתם בלי סיבה, אבל הוא לא מנסה להתחכם.
לא אמרתי.

ופרופ', ימי מחלה נצברים בתלוש - נצברת הזכאות לימי מחלה אם העובד יחלה.
עד שהוא לא חולה - אף אחד לא משלם עליהם.
זה לא יורד מהמשכורת כמו פנסיה או ביטוח לאומי. זה זכות תיאורטית שאם העובד יחלה המעסיק ישלם לו כך וכך.
רק כאשר העובד חולה בפועל המעסיק צריך לשלם את זה - ומהכיס הפרטי שלו, לגמרי.
לכן, מבחינת מעסיקים, להגיד 'אני אקח ימי מחלה במקום חופש' זה מעבר לחוצפה או פגיעה בכבוד. זה משפט מקומם לגמרי.
כאילו, אני אעבוד עליך כמה שבא לי, ושתקפוץ.
החוק לצידי.
ולא אכפת לי אפילו להגיד לך את זה בפרצוף.

תכירו את מקומות העבודה האלו ואח"כ תכתבו.
במקומות האלו העובדים עבדים פשוטו כמשמעו, ניסיתם פעם לשבת על הכסא בלי לקום שלוש שעות, זה מה שהם חווים יום יום, פלוס צעקות בטלפון וצעקות ברקע מהאחמשיה והמנהלת, תוך כדי צריך גם למכור ואסור להיות על ניירת ואסור לצאת לשירותים רק עם אישור וכו' וכו' (הכל אמת לאמיתה).
כשצריך חופש ממש דחוף אין למי לדבר, העובדת לא בן אדם רק מספר. לא מעניין אותם שהילד חולה (שהבעל ישמור) ולא מעניין אותם תור לרופא (תלכי לא בזמן העבודה!! מתי בדיוק מתי שהיא סופסוף בבית עם הילדים?). וזה רק מקצת שבחם..
בחברת פלאפון העובדים התאגדו ועמדו על זכותם לעשות זאת, זה לא היה קל בכלל, אבל היום התנאים שופרו ללא היכר, בין מבחינת משכורות ובין מבחינת התעמרות בעובדים. הכל מהסיבה הפשוטה שיש ועד עובדים.
למעט מוקד מסוים בעיר רחוקה שמשום מה נשארו מחוץ לענין והם מועסקים דרך חברה קבלנית שעושה על גבם השפוף קופה מכובדת ודורכת עליהם כל הדרך לבנק:mad:

• הוסף לסימניות
זה באמת מאד מתסכל, ולא בציניות.
השאלה מה הדרך הכי קצרה ויעילה להתקדם משם הלאה.
לצבור תסכולים ולשפוך אותם בקול במקום העבודה זה בדרך כלל לא השיטה הכי מומלצת לקידום.
יש טובות ממנה.
אפשר וכדאי להכיר אותן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2164906:
בחברת פלאפון העובדים התאגדו ועמדו על זכותם לעשות זאת, זה לא היה קל בכלל, אבל היום התנאים שופרו ללא היכר, בין מבחינת משכורות ובין מבחינת התעמרות בעובדים. הכל מהסיבה הפשוטה שיש ועד עובדים.
למעט מוקד מסוים בעיר רחוקה שמשום מה נשארו מחוץ לענין והם מועסקים דרך חברה קבלנית שעושה על גבם השפוף קופה מכובדת ודורכת עליהם כל הדרך לבנק:mad:

אולי זה אותו מוקד?

בכל מקרה, עבדתי תחת חברת כח אדם בחברת סלולר, והיה מקרה של נציגה שדיברה לא יפה ללקוח, בחברת פלאפון עלו על השיחה הזאת והכריחו את החברה הקבלנית לפטר את אותה עובדת, ולא היה מצב לעשות אחרת.
כנראה היה כאן את אותו סיפור ולכן המעסיק פשוט מוכרח לפטר את אותה אחת, סוג של הסתכלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2164914:
זה באמת מאד מתסכל, ולא בציניות.
השאלה מה הדרך הכי קצרה ויעילה להתקדם משם הלאה.
לצבור תסכולים ולשפוך אותם בקול במקום העבודה זה בדרך כלל לא השיטה הכי מומלצת לקידום.
יש טובות ממנה.
אפשר וכדאי להכיר אותן.

אין טעם להסתדר עם מעסיק כזה כיוון שממילא זה עניין של זמן עד שהיא תעזוב את העבודה הזו כמו כולם, השאלה היחידה היא האם יש להם את האומץ להתאחד ולומר: לא עוד.
עד שזה לא יקרה ימשיכו להתעלל בעובדות הכל בחסות החסד והעזרה לתת תעסוקה לחרדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EttiB;2164918:
אולי זה אותו מוקד?

בכל מקרה, עבדתי תחת חברת כח אדם בחברת סלולר, והיה מקרה של נציגה שדיברה לא יפה ללקוח, בחברת פלאפון עלו על השיחה הזאת והכריחו את החברה הקבלנית לפטר את אותה עובדת, ולא היה מצב לעשות אחרת.
כנראה היה כאן את אותו סיפור ולכן המעסיק פשוט מוכרח לפטר את אותה אחת, סוג של הסתכלות.

אם היה מדובר בעובדת חברה לא היו מפטרים לאחר שיחה אחת, יש ועד חזק שמגן על העובדים.
כשזה חברת קבלן קל להם להנחית הוראות ולאיים על הקבלן בסגירת המוקד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2164929:
אם היה מדובר בעובדת חברה לא היו מפטרים לאחר שיחה אחת, יש ועד חזק שמגן על העובדים.
כשזה חברת קבלן קל להם להנחית הוראות ולאיים על הקבלן בסגירת המוקד.

נכון, רק אין אפשרות להתגונן בנושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;2164410:
תנסה רגע לקחת צעד אחורה ולחשוב על המעסיק.
הוא- משלם כהוגן, בזמן, נותן הכל כחוק +תוספות וצ'ופרים, ומקבל בתמורה עובדת מקסימה, נהדרת, מסורה, ואפילו מעל ומעבר. אבל- לא הוגנת, וגם מדברת באופן לא מתאים עם לקוחות.
מה רצית שהוא יעשה? ישאיר אותה?
עד מתי? עד שהיא תחליט שהיא עוזבת מרצונה?
ואם היא לא מוצאת מקום טוב אחר - אז היא תישאר שם לעולם, ואולי תמשיך לנהוג בדרכה (שוב, כמובן לא בכוונה וכו')
סיבת הפיטורים היא סיבה הגיונית, עניינית, ואינה ניתנת לפרשנות.
אם היא ממשיכה לקבל משכורת- מעולה.
אולי נכון יותר ליזום פניה מצידכם ולבקש שתחזור לעבודה עד הלידה ולאחר מכן היא מתחייבת להתפטר מעצמה מיד בלידה.
כך, יש סיכוי שהמעסיק יסכים להחזיק אותה הלאה כי גם לו אין ענין בהסתבכות הזו מול התמ"ת.

ואגב- יש לך טעות עקרונית- כסף לימי מחלה לא יורד מהתלוש של אף אחד
אלא מכיסו של המעסיק.

בהצלחה, ופרנסה בשפע ובנחת.
ובשמחות.
1. המעסיק קיבל עובדת נהדרת, שעובדת בשבילו הרבה מעל הממוצע של העובדות האחרות, ומגיעה להישגים גבוההים.
2. בגלל שהיה התקרית עם האחראית, חיפשו משהו להפליל אותה [הרי לא יפטרו אותה רשמית, בגלל שאיימה בלקיחת מחלה], ומצאו סיפור שקורה מידי יום ביומו במוקד.
3. אחזור שוב על משהו שכבר כתבתי: האחראית לא התעצבנה בגלל הכסף שהחברה תפסיד מהמחלה, היא לא קשורה למחלקת הכסף, ומידיעה - לא מעניין אותה שום דבר ממה שקורה שם.
היא התעצבנה, על זה שאשתי מאיימת שתעקוף אותה, [היא סוג כזה שצריכים לדבר אליה בכבוד ואם לא...]
שוב, אני מבין את הבעייתיות באמירה האומללה, אך זה פשע לפטר על דבר כזה.
4. אין סיכוי לשום הסדר עם החברה, גם עכשיו שכבר כמעט חודש היא מקבל משכורת ללא עבודה, הם התחילו לבקש ממנה שתגיע לעבודה, והיא מסדרת חפצים וממיינת קלסרים, וגם בשעות שיש עומס בקווים, הם לא מבקשים ממנה לקבל שיחות, על אף שהיא מקבלת משכורת כרגיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2164888:
הוא בעצמו כתב.
לא אמרתי.

אכן מעסיק שנזהר בד"כ ושומר על החוק [אגב כלכלה זה כן חלק מהחובות עפ"י חוק]
אך היו כבר הרבה מקרים [לא אצלי] שתפסו אותם בגניבות מהתלוש של העובדות, התלוננות ע"כ מהווה מבחינתם עילה לפיטורין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2164906:
תכירו את מקומות העבודה האלו ואח"כ תכתבו.
במקומות האלו העובדים עבדים פשוטו כמשמעו, ניסיתם פעם לשבת על הכסא בלי לקום שלוש שעות, זה מה שהם חווים יום יום, פלוס צעקות בטלפון וצעקות ברקע מהאחמשיה והמנהלת, תוך כדי צריך גם למכור ואסור להיות על ניירת ואסור לצאת לשירותים רק עם אישור וכו' וכו' (הכל אמת לאמיתה).
כשצריך חופש ממש דחוף אין למי לדבר, העובדת לא בן אדם רק מספר. לא מעניין אותם שהילד חולה (שהבעל ישמור) ולא מעניין אותם תור לרופא (תלכי לא בזמן העבודה!! מתי בדיוק מתי שהיא סופסוף בבית עם הילדים?). וזה רק מקצת שבחם..
:mad:

לא מצליחה להבין מה הבעיה.
לשבת על כיסא בלי לקום שלוש שעות? היא לא אמורה לעבוד אז? לאן היא רוצה בדיוק לטייל, ולמה שהמעסיק ישלם לה על זה?
צריך גם למכור. ברור, בשביל מה היא נמצאת פה? כדי לקנות?
לצאת לשרותים עם אישור, נשמע אולי ילדותי, אבל הגיוני מאוד למי שרוצה שיהיה כאן סדר, ולדעת לאן העובדים נעלמים. אף אחד לא אמר אל תלכי למישהי שצריכה לצאת, כן רוצים לדעת לאן היא נעלמת (ולא שיווצר מצב שיצאה לשיחת טלפון פרטית בחוץ, למשך חצי שעה, על חשבון המעסיק).

לא אמור לעניין אותם שהילד חולה. אמור לעניין אותם שעובדת שהתחייבה לבוא תגיע, ושיהיה מענה ללקוחות שלהם. כן. הם לא חברת ביקור חולים או ארגון שמעניק פרנסה/תרומה למשפחות, הם עסק רווחי שצריך מוקד שירות לקוחות. ואם היא צריכה תור לרופא - שתתכבד ותעשה את זה על חשבון זמנה הפרטי. כן, בדיוק כך. כשהיא סופסוף בבית עם הילדים. כי במחילה, המעסיק לא גנב אותה מהילדים, זו היתה בחירה שלה לבוא בשעות העבודה. ואם היא בחרה להחליט לעבוד בין 8-5 אפילו, שתמלא את ההתחייבות שלה. אם היא צריכה תור לרופא, למה זה קשור לשעות העבודה שלה? ולמה נראה לך שהמעסיק חושב שיותר חשוב שתהיה עם הילדים מאשר לעבוד כפי שהתחייבה? זה שהיא חושבת כך, אגב, לא אומר שההלכה גם חושבת ככה. תבדקי. ההתחייבות שלה לכאורה קודמת (ואם לא - אז באמת עדיף שתישאר בבית עם הילדים גם בבוקר).

הגישה הזו, המעסיק אכל לי שתה לי התעלל בי, גורמת למעסיק לשמור לפחות על הזכויות שלו. בכל הכוח. אם הוא לא ישמור, ברור שהעובדות יתחילו לשחק במקום לעבוד. לכן כולם סובלים.

אני חושבת שלא יזיק לעובדים בכלל, להיות בצד של המעסיק איזה שנה שנתיים ולהבין קצת, או לנסות לחשוב טיפה מחוץ לריבוע של עצמם. אולי זה מוגזם לדרוש גם את זה מהעובד, שמסכן - מקבל רק שכר מינימום ונדרש בתמורה אפילו לעבוד. אבל בכל זאת, כואב לי על המרמור ההדדי הזה (המעסיק גם ממורמר, שיהיה ברור. רק שאולי הוא פחות מקטר במסכנות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;2165281:
לשבת על כיסא בלי לקום שלוש שעות? היא לא אמורה לעבוד אז? לאן היא רוצה בדיוק לטייל, ולמה שהמעסיק ישלם לה על זה?
לצאת לשרותים עם אישור, נשמע אולי ילדותי, אבל הגיוני מאוד למי שרוצה שיהיה כאן סדר, ולדעת לאן העובדים נעלמים. אף אחד לא אמר אל תלכי למישהי שצריכה לצאת, כן רוצים לדעת לאן היא נעלמת (ולא שיווצר מצב שיצאה לשיחת טלפון פרטית בחוץ, למשך חצי שעה, על חשבון המעסיק).

לא אמור לעניין אותם שהילד חולה. אמור לעניין אותם שעובדת שהתחייבה לבוא תגיע, ושיהיה מענה ללקוחות שלהם. כן. הם לא חברת ביקור חולים או ארגון שמעניק פרנסה/תרומה למשפחות, הם עסק רווחי שצריך מוקד שירות לקוחות. ואם היא צריכה תור לרופא - שתתכבד ותעשה את זה על חשבון זמנה הפרטי. כן, בדיוק כך. כשהיא סופסוף בבית עם הילדים. כי במחילה, המעסיק לא גנב אותה מהילדים, זו היתה בחירה שלה לבוא בשעות העבודה. ואם היא בחרה להחליט לעבוד בין 8-5 אפילו, שתמלא את ההתחייבות שלה. אם היא צריכה תור לרופא, למה זה קשור לשעות העבודה שלה? ולמה נראה לך שהמעסיק חושב שיותר חשוב שתהיה עם הילדים מאשר לעבוד כפי שהתחייבה? זה שהיא חושבת כך, אגב, לא אומר שההלכה גם חושבת ככה. תבדקי. ההתחייבות שלה לכאורה קודמת (ואם לא - אז באמת עדיף שתישאר בבית עם הילדים גם בבוקר).

הגישה הזו, המעסיק אכל לי שתה לי התעלל בי, גורמת למעסיק לשמור לפחות על הזכויות שלו. בכל הכוח. אם הוא לא ישמור, ברור שהעובדות יתחילו לשחק במקום לעבוד. לכן כולם סובלים.

אני חושבת שלא יזיק לעובדים בכלל, להיות בצד של המעסיק איזה שנה שנתיים ולהבין קצת, או לנסות לחשוב טיפה מחוץ לריבוע של עצמם. אולי זה מוגזם לדרוש גם את זה מהעובד, שמסכן - מקבל רק שכר מינימום ונדרש בתמורה אפילו לעבוד. אבל בכל זאת, כואב לי על המרמור ההדדי הזה (המעסיק גם ממורמר, שיהיה ברור. רק שאולי הוא פחות מקטר במסכנות).

אני מבינה שלא חווית את הצד השני,
החודש היחיד בחיי שעשיתי את הסטז' הזה לימד אותי הרבה,

אגב, לפעמים אומרים יש תור ארוך לשרותים,
או סופרים לאשה במצב את מספר הפעמים שהלכה,

נותנים לצאת להפסקה ראשונה ביום 6 שעות אחרי תחילת העבודה,(לאכול אז ארוחת בוקר!!!)

ועוד אין ספור מקרים קשים של התעמרות ממש!!!

צעקות בלי חשבון, בלי לכבד,
כשעבדתי במקום כזה הרגשתי שוב הילדה הנזופה מכיתה א'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חוה זילבר;2165289:
אני מבינה שלא חווית את הצד השני,
החודש היחיד בחיי שעשיתי את הסטז' הזה לימד אותי הרבה,

אגב, לפעמים אומרים יש תור ארוך לשרותים,
או סופרים לאשה במצב את מספר הפעמים שהלכה,

נותנים לצאת להפסקה ראשונה ביום 6 שעות אחרי תחילת העבודה,(לאכול אז ארוחת בוקר!!!)

ועוד אין ספור מקרים קשים של התעמרות ממש!!!

צעקות בלי חשבון, בלי לכבד,
כשעבדתי במקום כזה הרגשתי שוב הילדה הנזופה מכיתה א'...

כל הכבוד שהחזקת חודש...
לי זה לקח יומיים :p

כבר הגעתי למסקנה: שככל שמשלמים פחות - מתייחסים פחות. מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ערער בערבה;2165296:
כל הכבוד שהחזקת חודש...
לי זה לקח יומיים :p

כבר הגעתי למסקנה: שככל שמשלמים פחות - מתייחסים פחות. מנסיון.

הפקידה בביטוח לאומי אמרה לי שהסיבה היחידה שהיא מאמינה לתלושים שלי,
(היה לי מגוון תלושים כי התגלגלתי באותה תקופה)
זה שאם החזקתי מעמד שם קצת יותר מחודש
סימן שבאמת הייתי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2164928:
אין טעם להסתדר עם מעסיק כזה כיוון שממילא זה עניין של זמן עד שהיא תעזוב את העבודה הזו כמו כולם, השאלה היחידה היא האם יש להם את האומץ להתאחד ולומר: לא עוד.
עד שזה לא יקרה ימשיכו להתעלל בעובדות הכל בחסות החסד והעזרה לתת תעסוקה לחרדים.

היא תעזוב בסוף.
נכון.

ואז לאן היא תלך?

יש לה תכנית?
יעד תעסוקתי לטווח של חמש שנים? עשר?

יש שתי דרכים להתמודד עם מצבים שדוחפים אותנו לפינה לא נוחה -
להתלונן על המערכת (ויש מה!!!), או לנסות לשפר את המצב האישי שלנו בתוך המערכת.
אלו שבוחרים בדרך הראשונה לרוב אוכלים הרבה קש ומרור.
אלו שבוחרים בדרך השניה עשויים להרוויח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;2165281:

הייתי נותנת לך לייק, אם לא הקטע של ההליכה לשרותים.
בעיניי, זה פגיעה בכבוד האדם.

חוץ מזה, את צודקת.

(בקטע של מחלת ילד, יש זכאות לשבעה ימי מחלה בשנה. מעבר לזה, העובד אכן חייב להסתדר.
בתוך זה - בלי פרוט יתר, ובלי ציפייה לרחמים.
זה לא מוסד חסד.)

• הוסף לסימניות
השאלה היא מה הוליד את מה.
אני חושבת שיחסי אנוש תקינים בין שני בני אדם גורמים ליחסי עובד מעביד תקינים שכל אחד מקבל את האינטרסים שלו, ומכבד את של רעהו.
כאשר מלכתחילה העובד מרגיש שמצירים את צעדיו, הוא יתלונן על כל האווירה ועל הכל ביחד.
מה שקורה במקומות של שרות לקוחות מסוימים, זה שקיים חוסר אמון מראש של המעסיק או באי כוחו בהנהלה כלפי העובד.
וזו מערכת שנבנית בהתאם.
המעביד מאזין לשיחות העובד וצורח על כל הגיה.
העובד מרגיש שעליו לעשות את הכל כדי להתחמק מאימת הבוס (או ראשי הצוות) עד כדי ששקר שמשרת לו את המטרה אינו נחשב כלל לשקר.
והנה מערכת יחסים שגויה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2165403:
היא תעזוב בסוף.
נכון.

ואז לאן היא תלך?

יש לה תכנית?
יעד תעסוקתי לטווח של חמש שנים? עשר?

יש שתי דרכים להתמודד עם מצבים שדוחפים אותנו לפינה לא נוחה -
להתלונן על המערכת (ויש מה!!!), או לנסות לשפר את המצב האישי שלנו בתוך המערכת.
אלו שבוחרים בדרך הראשונה לרוב אוכלים הרבה קש ומרור.
אלו שבוחרים בדרך השניה עשויים להרוויח.

מכירה עובדת טובה מאד, בת למעלה מ30 שעדיין לא מצאה מקום עבודה קבוע- בגלל ההתנהלות הזאת.
זה הולך כך: קולטים אותה, היא עובדת חודש נפלא, ואז מתחילה במטר דרישות, הערות/הארות, רטינות- הכל מתוך מחשבה טובה ומתוך רצון לייעל את העסק. ובעיקר מתוך הרגשה שהיא עובדת כל- כך טובה ולכן היא יכולה לחוות דעה ולשפר את תנאי ההעסקה שלה.
התוצאה היא תמיד פיטורים - באיזה שהוא שלב.

רוצה להעלות משכורת? רוצה חופשה? חכי קצת. קחי נשימה. תעבדי טוב ואל תעירי/תאירי תדברי/ תרכלי/תתערבי/תתחצפי/תקחי חופשת מחלת כל יומיים או שבועיים/תתלונני.
אחרי חצי שנה תקבעי פגישה ותסבירי מה מפריע לך ולמה את מצפה בצורה מכובדת, ידידותית ואסטריבית. בדרך כלל ההתיחסות אלייך תהיה ממקום של רצון להבנה והסדרה ולא להפך.
אגב, יש לקחת בחשבון שגם מצד המעסיק יש ציפיות כלשהן, וסביר להניח שאם את מבקשת שינויים/שיפורים, גם לו יהיה מה לומר ותאלצי לקבל את זה, בין אם זה מוצא חן בעיניך- ובין אם לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה