- הוסף לסימניות
ראשית, תודה רבה.נכתב ע"י יניב;868231:תוכל לשתף כמה זמן לקח לעשות אותה? באיזו תוכנה? זמן רינדור וכל שאר הדברים שמסקרן לדעת...?
![]()
נכתב ע"י גיל קוליוק;868905:ראשית, תודה רבה.
שנית, שתי התמונות האחרונות שעשיתי, הינם הראשונות שלי בווירי, אז הזמן שלקח לי לא משקף את הזמן הראוי, את הזמן שזה אמור לקחת.
מסקנות -
א. המודל אינו שלי, האמרתי אותו ממקס לווירי. חשוב לדעת שבמקס צריך לציין בחלון שעולה לאישור האמרה, שהאמרה הינו למאיה. ובמאיה כשמעלים את הקובץ OBJ יש ישר לשמור בקובץ של מאיה, דהיינו MB. מכיוון שמאיה לא שומרת שינויים בקובץ OBJ, היא רק מעלה קובץ זה.
ב. קובץ OBJ, עולה למאיה כאשר כל המודלים שלו ללא רפלקסן ורפרקסן, דבר זה תסכל אותי עד שראיתי מדריך שדיבר על זה (אתה מבין שבסצינה כזאת, זה יכול מאוד, מאוד לתסכל).
IP הציע לי לתקן את זה ב - Attribute spread sheet, לאחר שאני בוחר את כל המודלים. דרך קיצור לבחור את השם של הנתון שרוצים לשנות וללחוץ על 1, שהינו ON.
ג. העבודה מתחלקת לווירי במאיה, ולפוטושופ. לגבי החומרים שני חומרים בסיסים, החומר הבסיסי של ווירי, והחומר של ה - CAR, החומר של ה - CAR (אני כרגע עובד על קובץ אחר לכן איני יכול לבדוק, כזכור לי שהשתמשתי גם בו), חומר זה מצוין לא רק למכוניות, אלא לכל חומר, שרצונך שהמראה שלו יהיה כביכול מצופה בזכוכית, ראה בתמונה של הסלון ששמתי לפני כן, התמונות שעל הקיר הינם בחומר הנ"ל, רק שמתי את התמונה בדיפיוז, ולא לשכוח לבטל את צפיפות ה - FLAKE.
ד. לגבי תאורה - השתמשתי בשני פתחי הגג ובמתחת לארון מגבות ב - RECT של מאיה. ומסביב לחדר עשיתי מודל של ריבוע ועשיתי לו extrude שיקיף את החדר. לאחר מכן הפכתי אותו למקור אור.
ה. את התאורה שמסביב לחדר וכן את התאורה שבארון מגבות חברתי לטקסטורה של RAMP, והעברתי למצב שסדר הצבעים יהיה בעיגול, במרכז האור ובצד השני שחור, כזכור לי, באופן זה ניתן לשחק עם רמת התאורה וההתפשטות שלה. כמו כן חשוב מאוד לא לעשות תאורה לבנה, מכיון שהינו תאורה "משעממת" ללא חיות, ובדרך כלל אינה מציאותית, למרות שנדמה לנו שהתאורה מסביב לבנה, אינו כן, אלא גוונים של תכלת, אפ' קל ביותר נותן למראה האור השפעה מציאותית יותר (בתאורת ניאון), ובתאורה צהובה או שמש גוונים של צהוב, תלוי בשעה של היום, יתכן אף קצת תכלת, אם השמש בשקיעה והאור הינו השפעת קרני האור מהשמים.
ו. לכל החומרים אני משתדל להוריד את הגלוסי שלהם, מכיון שלכל חומר יש איזה שהוא רמת גלוסיות.
ז. יש להציב את התאורה והמצלמה (מצלמת פיזיקל של ווירי), לפני תחילת העבודה, וזאת משום, שמראה החומרים נקבע גם במציאות על פי החזר האור מהם, לכן יתכן שחומר יראה טוב בזוית אחת, אבל לא בזוית אחרת, מכיוון שהאור לא פוגע בו באופן זהה. וכן תאורה אחת תשפיע באופן אחד על החומר, מאשר בתאורה אחרת.
לגבי עבודה בפוטושופ, בהמשך, בהחלט יש מה להסביר, מכיון שעבודה בווירי, שונה לגבי ממנטל ריי. אך כרגע אני עסוק ואני כותב, בין העבודות.
דבר חשוב מאוד, שראיתי במדריך -
ללמוד גם תלת מימד וגם אומנות הינו קשה מאוד, וכנראה שמשך החיים שלנו (עד מאה ועשרים) לא יספיק כדי להגיע לרמה גבוהה, אז מה הפיתרון?
הפיתרון פשוט - להתבונן, לבחון, להסתכל מסביב, איך המציאות נראת, כיצד האור משפיע על החומרים, כיצד מתפשט הצל, איך החומרים נראים, מה רמת הרפלקסן ורפרקסן הגלוסי וכו' על זה הדרך.
הרי תמונה שתסביר באופן יותר מפורט.ב. קובץ OBJ, עולה למאיה כאשר כל המודלים שלו ללא רפלקסן ורפרקסן, דבר זה תסכל אותי עד שראיתי מדריך שדיבר על זה (אתה מבין שבסצינה כזאת, זה יכול מאוד, מאוד לתסכל).
IP הציע לי לתקן את זה ב - Attribute spread sheet, לאחר שאני בוחר את כל המודלים. דרך קיצור לבחור את השם של הנתון שרוצים לשנות וללחוץ על 1, שהינו ON.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים