נכתב ע"י קלסר;1394727:מצטערת לאמר או לדייק. אבל לא כל כך נכון לפעמים אני מרגישה מחלקת כספים בחינם כשיש מעשר כספים מהמשכורת וזה הולך למשפחה הקרובה.
ונדיבים- מחלקים גם כן כסף בחינם- גם סוג של מעשר
כל השאר אמת ונכון.
נכתב ע"י דודיק;1394741:למה?
סיפור אמיתי:נכתב ע"י צצפ;1394860:ראשית מכיון שאין להלוות כסף שלא שלנו, ושנית מדובר בסכומים כאלו שאנו לא יכולים להחזירם, ומכיוון שכיום(ובעצם גם פעם..) אי אפשר לסמוך על אף אחד אזי סכומים כאלו לא מלווים.
ועכשיו למציאות: אברך מהקהילה שלנו (תמים וצדיק) פנה אלינו בבקשה לעזרה: ידיד (נחש), גם הוא מהקהילה, סיפר לו בהתלהבות על מצווה נדירה של חסד אמיתי שאפשר לקיים ללא כל מאמץ ותמורה. מתברר שבנק הפועלים יצאו במיזם חדש ששמו אשראי ברגע שמאפשר הלוואה בקליק, ועוד יותר, ניתן לדחות את התשלומים בשלולשה חודשים ולכן זו ממש עברה לא לקחת מהם 100,000 ש"ח ולתיתם לנחש בתורת הלוואה ועד שלושה חודשים הוא מבטיחחחחח להחזיר את הכסף פלוס הריבית, ובכך זה יעזור לו "לקנות סחורה חדשה לעסק", מצווה אמיתית שלא עולה כסף, מה יותר טוב מזה?
טוב, אז עברו שלושה חודשים, ו"..כן יש לו שיק לעוד כמה ימים, בינתיים קח תשלום לחודש הזה ועד החודש הבא הכסף ייכנס".
הוא מחכה עד עכשיו לכסף..
(סידרנו.. סידרנו..)
נכתב ע"י מלפפון;1395034:סיפור אמיתי:
לצורך קניית רכב היינו זקוקים לסכום גדול. חברה שלי הציעה לי ללוות מפועלים מהאשראי ברגע שלה ולתת לי את הסכום.
הודיתי לה על זה, וסכמנו שכשהיא תצטרך היא פשוט תבקש ממני, במקביל כל חודש אחזיר לה כמה שאני יכולה.
היא לוותה, שלושה חודשים החזרתי לה כל פעם כמה שיכולתי, ואחרי שלושה חודשים הם החליטו בפתאומיות לעבור דירה. היא נזקקה לכסף והודיעה לי שהיא זקוקה לו תוך שבוע.
(הסיכום בינינו היה על התרעה של שבוע).
תוך שבוע הכסף היה אצלה בחשבון.
אני מודה לה מע"ג הפורום, ולעוד אנשים שמסכימים לעשות חסד ולגמול למי שצריך מתוך זהירות וסיכומים ברורים.
וודאי וודאינכתב ע"י נוי;1395135:כלל גדול למדתי מחכמים ממני שנפלו בענק מספיק כדי שלא אחזור על טעויותיהם:
ערבות פרושה: ערבות. כלומר אם רובצ'ה מבקש ממני ערבות על 200,000 דולר, הכוונה היא שאם הוא לא יעמוד בכללי התשלום מכל סיבה שהיא עלי יהיה להחזיר את אותם מאות אלפי דולרים.
ואל תגידו לי יעמוד, יעמוד.
מה אמרנו בראש השנה על האדם? משול כחרס הנשבר, כחציר יבש וכציץ נובל, כצל עובר וכענן כלה, כרוח נושבת, כאבק פורח, וכחלום יעוף"...
אם יש לנו 200,000 דולר מיותרים בצד? למה לא לחתום? זו מצווה נאה!
אבל אם אין? לא חותמים. רק על סכומים שבוודאות נוכל לעמוד בהם במקרה ו...
ערבות בכל סכום אפשר לחתום בכיף אבל רק עם ריבונו של עולם. כל השאר כאמור, לא עשויים מחומר עמיד...
האמת, אכן אתם הרווחתם. אך החברה הסתכנה...נכתב ע"י מלפפון;1395034:סיפור אמיתי:
לצורך קניית רכב היינו זקוקים לסכום גדול. חברה שלי הציעה לי ללוות מפועלים מהאשראי ברגע שלה ולתת לי את הסכום.
הודיתי לה על זה, וסכמנו שכשהיא תצטרך היא פשוט תבקש ממני, במקביל כל חודש אחזיר לה כמה שאני יכולה.
היא לוותה, שלושה חודשים החזרתי לה כל פעם כמה שיכולתי, ואחרי שלושה חודשים הם החליטו בפתאומיות לעבור דירה. היא נזקקה לכסף והודיעה לי שהיא זקוקה לו תוך שבוע.
(הסיכום בינינו היה על התרעה של שבוע).
תוך שבוע הכסף היה אצלה בחשבון.
אני מודה לה מע"ג הפורום, ולעוד אנשים שמסכימים לעשות חסד ולגמול למי שצריך מתוך זהירות וסיכומים ברורים.
נכתב ע"י צבי 554;1395071:כל הכבוד שהבאתם את הצד השני.
מאד מרגיז כל אלו שאומרים 'אבא שלי אמר לי לפני החתונה, לא להלוות לאף אחד ולא לחתום ערבות לאף אחד' או 'אני קיבלתי על עצמי לא לחתום ערבות אף פעם'.
מאד מקומם!
ומה עם דין ערבות ליהודים?
וכי בשביל כמה (הרבה) אנשים שנפלו עם ערבות נבטל את עניין גמ"ח (להזכירכם המילה המקורית היא קיצור של 'גמילות חסדים').
חסד זה רק כשאנחנו לא מקריבים מעצמנו כלום?
לא, אני לא מדבר על כאלו שיש לכם מידע מוקדם עליהם שיש חשש סביר שלא ישלמו.
אני מדבר על אלו שכעיקרון לא חותמים ערבות ולא מלווים.
אתם אוחזים שהצדק עמכם ואסור לחתום ערבות, אז מהיכן יסתדרו כל אלו שזקוקים לכך?????
מותר לחשוב על השני ולעזור גם במקרה שזה דורש ממך קצת סיכון (כמובן כשמדובר בסיכון לא סביר).
כן, אני חתמתי ערבות לחבר וקיבלתי מכתב מעורך דין על החוב שאשלם ואם לא זה ממשיך להוצאה לפועל. בפועל העניין הסתדר והחבר פרס לתשלומים ושילם.
זה אומר שלא אחתום שוב על ערבות? לא!
כמובן לאותו אחד לא אחתום, כי ראיתי שמסוכן איתו בנושאים אלו, אבל לאחרים אחתום ואחתום (לא בסכומים מופרזים), אני יהודי ויש לי חובה מוסרית וערכית לעזור לאח שנקלע למצוקה וזקוק לעזרה.
נ.ב. גילי נאות גם אני נעזר לפעמים בחברים טובים להלוואת, ערבויות ואשראי ברגע (אני לא יכול לקחת אשראי ברגע, כי שלי ממומש כבר בשביל מישהו אחר! כן)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים