כללי עיטורים באילוס'

• פותח הנושא jfnuc
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי אילוס' בעברית. איפה נמצאים שם העיטורים. פשוט זה פעם ראשונה שאני פותחת את התוכנה.

• הוסף לסימניות
וואלה אילוס' בעברית? איך זה? אף פעם לא ראיתי ושמעתי על התוכנה הזו. יש בפוטושופ ובאיינדזיין.
ואיזה גירסא זה? סי אס 3?

• הוסף לסימניות
שני20 בטעות יצא לי תודה במקום תגובה מהירה. יש לי CS2

• הוסף לסימניות
למי שעוד לא פגש
4 התוכנות הגדולות של אדובי לעיצוב גרפי ועימוד. פוטושופ, אינדיזיין, אילוס,' ואקרובט, בגרסה CS3 (אקרובט 9 גם) תורגמו לעברית מלאה ע"י החברה שמוכרת את התוכנות במזרח התיכון WINSOFT
ניתן להוריד גרסת נסיון מהאתר שלהם (מצריך הרשמה)
למעט באגים קטנטנים במערת התוכנה (בעיקר בתצוגה של חלונות מסוימים) התוכנות האלו עובדות מצויין
למי שמעוניין לקנות CS4 ממולץ להמתין עוד מס' חודשים עד שיתרגמו גם אותה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SAPIR0001;155339:
למעט באגים קטנטנים במערת התוכנה (בעיקר בתצוגה של חלונות מסוימים) התוכנות האלו עובדות מצויין

באגים קטנים???!!!
התרגום נוראי, אינו עיקבי וכל תאימות בינו לבין המציאות רחוק מלהיות קיים. המעצבן ביותר הוא שאותה פקודה בדיוק קיבלה 3 תרגומים שונים בתוכנות שונות.
מספר הפקודות/כלים/תכונות שאינן עובדות בגרסה הזו אינו נמדד ביחידות, אלא בעשרות.
מבין הארבע, אילוסטרייטור היא הגרועה ביותר, אחריה אקרובט, אינדיזיין ולבסוף פוטושופ.
אם יעמידו לי בחירה בין התקנת החבילה עם ממשק בעברית או להתקנה מרצון של וירוס קטלני שימרר את חיי ובשלב מסויים ימחק לי את כל המחשב, אני עדיין אשקול לבחור בוירוס.

• הוסף לסימניות
עדי, עד כדי כך? :)

• הוסף לסימניות
למזלי אני בחרתי לבלות את חיי הממוחשבים בחברתם של מקים וחסכתי לעצמי את השיקול...

נראה לי שבחרתי נכון;)

• הוסף לסימניות
מה זה האנטי אילוס' הזה??????????????

אילוס' היא תוכנה נהדרת-אין כמוה(יותר זריזה בהרבה מפוטושופ.נקודה.)
(כנראה מי ששונא אותה-היא מחזירה לו ובגדול.....)

• הוסף לסימניות
מי שונא אותה?
זו תוכנה מדהימה ששום תוכנה אחרת בעולם לא משתווה לה בשום קנה מידה.
עצם העובדה שאני חי עליה וממנה כבר למעלה מ-16 שנים (החל מגרסה 3), הרבה לפני שיושבי ארץ זו גילו את קיומה אומרת משהו, לא?

אז איפה הבעיה?
בגרסה שלה עם ממשק המשתמש בעברית.
לגרסה זו אין כרגע תקנה והיא צולעת, מקרטעת ומלאת באגים שמונעים עבודה תקינה.

אם כבר מחפשים תוכנה "לשנוא" אני הייתי מציע לתפקיד את פריהנד. הנה לכם קטסטרופה מכל כיוון אפשרי.

• הוסף לסימניות
....

נכתב ע"י עדי רביד;156055:
מי שונא אותה?
עצם העובדה שאני חי עליה וממנה כבר למעלה מ-16 שנים (החל מגרסה 3), הרבה לפני שיושבי ארץ זו גילו את קיומה אומרת משהו, לא?

אז איפה הבעיה?

אם כבר מחפשים תוכנה "לשנוא" אני הייתי מציע לתפקיד את פריהנד. הנה לכם קטסטרופה מכל כיוון אפשרי.

נרגעתי............:)
תודה עדי, אני נהנית בכל פעם מתשובותיך הקולעות והברורות.

• הוסף לסימניות
מי שונא אותה?

אז איפה הבעיה?

16 שנה? חשבתי שזו תוכנה של איזה 5/6 שנים אחרונות
באמת חבל לשא גילו אותה קודם, התוכנה הכי שווה!

• הוסף לסימניות
מי שונא אותה?

אז איפה הבעיה?

עדי, אני איתך בעניין הפריהנד, על איזה תוכנה אתה ממליץ כמחליפה לפריהנד?

• הוסף לסימניות
עדי, בזמנו העלו פה את התמונה עם הכתבה, אני מעלה שוב כדי שתהנה:).

צפה בקובץ המצורף 21778

עולם הגרפיקה כמרקחה. נפל דבר בארצנו ומישהו מלמעלה החליט שלא משתמשים יותר בתוכנה האהובה והמיתולוגית - ה- Freehand. הגיע לשכונה בחור חדש ומוכרים אותו באריזה נוצצת הכוללת 3 תוכנות: ה-Illustrator המדוברת, ה- Indesign, פלוס גרסא חדשה של ה- Photoshop הנצחית.

הכתבה הזו אינה מתיימרת ללמד איך לעבוד עם ה- Illustrator. כמו כל תוכנה חדשה אלמנט הזמן קובע, סבלנות המשתמש ופתיחותו לחידושים. הפורומים מלאים טענות של אוהבי האקסית, כעס ואפילו תסכול אל מול החיה החדשה עם השם הבלתי אפשרי לקיצור - אילוסטרטור. הכתבה הזו מנסה למצוא את היפה שבחיה.

לאחר מספר שעות בתוככי האילוסטרטור מוכרחים להודות שיש פעולות שהפריהנד עשתה הרבה יותר טוב ובקלילות שלא ידענו להעריך. החלקות של ה- paste inside אל מול הסרבול של ה- clipping mask וקלות העבודה בתוך האלמנט שנחתך לתוך הצורה החדשה (בפריהנד כמובן), בחירת האלמנטים בדף אחד והבחירה ביניהם (בפריהנד כמובן), העבודה עם מסמך מרובה עמודים (בפריהנד אלא מה) והפקודה שסידרה לנו את החיים בשלב ההפקה - collect for output שאין לה מקבילה באילוסטרטור... יש עוד דוגמאות ליתרון של האקסית המיתולוגית על האילוסטרטור, אבל הקידמה כמו תמיד מנצחת גם כאן.

חבילת התוכנות החדשה, ה- cs

קצת מידע כללי על סביבת העבודה של המעצב, לפני שמישהו כאן פותח את הארנק בנדיבות וקונה (כמו שנהוג אצלנו) את חבילת התוכנות: Indesign - Illustrator - Photoshop המשווקת תחת ההילה של המותג CS.

תהליך העיצוב בכל תחום גרפי כולל שני חלקים עיקריים ולעתים חלק שלישי הקשור בעימוד.

אנחנו נדרשים לטפל בתמונות - בתוכנת עיבוד תמונה, למקם אותן לצד טקסטים מעוצבים ב- layout כזה או אחר, מורכב או פשוט, החל מכרטיס ביקור ועד לשלט חוצות ענק, ואם בעל הסטודיו הרחיב את חוג לקוחותיו אנחנו מתבקשים גם לעצב/לעמד חוברת מהודרת הכוללת כתבות מאויירות בתמונות ואלמנטים עיצוביים - כאן נדרשתIndesign למערכה.

ה- Illustrator תחליף את הפריהנד בתחום העיצוב למרות הטענות הגוברות מכיוון ההמון הזועם. כמעט כל מה שעשתה הפריהנד - ה-Illustrator תעשה טוב יותר. פרטים בהמשך.

הפוטושופ בגירסה החדשה מפתה כמו תמיד אבל יש מעצבים וגרפיקאים שעדיין מייצרים עבודות מדהימות בגירסא 5.5 אז לא מוכרחים לשדרג רק בגלל ש"זה מה שהולך היום". החיים הדיגיטליים יכולים להיות עשירים למדי גם עם גרסאות קודמות של הפוטושופ. אחרי הכל זה לא הפילטר החדש והנוצץ שעושה תמונה טובה יותר אלא ה- "לוק" הסופי שלה - קונטרסט נכון, צבעים ברורים ואפילו איזשהו רעיון ברקע ממש לא יזיק.

תוכנת ה- Indesign היא תוכנת עימוד. אמנם יש לה אופציות עיצוב אלמנטים 'מקומיים' אבל היא נועדה לעיצוב מסמכים מרובי עמודים ואמורה להחליף את ה- Quark או ה-Page Maker למי שעדיין מעמד שם. אין טעם לשרשר טקסטים ב- Illustrator - היא לא תעבוד כמו שהפריהנד עבדה וזו ההזדמנות להודות שכל העימוד שנעשה בעזרת האקסית היה בעצם פשרה אחת גדולה על איכות הטקסט (ריווחים וכאלה) מול הנוחות הבלתי נסבלת בעליל של העימוד בתוכנת עיצוב שלא נועדה בכלל לעמד.

Anything you can do - I can do better

ה-Illustrator היא בת למשפחת Adobe, מה שעושה אותה לאחות של הפוטושופ. למעשה היא היתה כאן תמיד אבל אף אחד לא ממש חקר אותה. ה-Illustrator היתה התוכנה האמריקאית לעיצוב בעוד הפריהנד שימשה את הישראלים בעיקר. שנים עברו, הפריהנד התפתחה והשתפרה ועדיין - אף אחד לא ספר את ה-Illustrator .

עד שהגיעו האוליגרכים. בהתחלה הם קנו קבוצות כדורגל וכשזה נמאס עברו לקבוצות תוכנה. הקרבן הנוכחי - קבוצת Macromedia אשר בבעלותה תוכנות הפריהנד והפלאש. כך שזו לא ממש שאלה האם כדאי לעבוד/לקנות את ה-Illustrator - זה מה שהולך עכשיו וצריך לעשות עת המעבר הזה מהר וחלק ככל האפשר ויפה שעה אחת קודם.

Adobe מציעה פיצוי על טראומת המעבר בדמות חבילת התוכנות החדשה העובדת בתאימות מירבית זו עם זו. האם זה לא מה שתמיד היה חסר? תוכנת-על אחת שיודעת לעשות הכל? לא נמאס לעבור מתוכנה לתוכנה כי זו יודעת רק לעמד והאחרת רק לצרוב תמונות?

האילוסטרטור מתקרבת להגדרה הזו... עדיין יש צורך באחיותיה אבל אין ספק - יש כאן מ-ה-פ-ך, אם לא סתם מחטף.

המעבר לא חייב להיות טראומתי. עקרון העבודה דומה בשתי התוכנות הוקטוריות ומשתמשי הפוטושופ הכבדים ייהנו מאותם קיצורים מוכרים גם ב-Illustrator.

ההבדלים הבולטים בין ה-Illustrator לפריהנד

* הפריהנד מציגה מסמכים מרובי עמודים בעוד של-Illustrator יש רק עמוד אחד לכל מסמך

* הפריהנד מציגה תפריטי עבודה קבועים - Pannels ואילו ה-Illustrator משתמשת ב-Palettes שניתן לערוך ולהתאים לצרכים אישיים

* הפריהנד עובדת עם כלי חץ אחד לסימון ועיבוד צורות - ה-Illustrator משתמשת בשני חצים, אחד לסימון ובחירה והאחר לבחירת אלמנט מתוך קבוצת אלמנטים (מבלי לפרק את הקבוצה)

* בפריהנד נתוני האובייקטים נמצאים תחת תפריט ה-Inspector - ב-Illustrator הם תחת ה-Appearance אבל בנוסף, יש תפריט "רגיש" שמאפשר גישה מהירה לאלמנטים הנבחרים תוך כדי העבודה

* הפריהנד מציגה את תפריטי העבודה בהתאם לבחירת המשתמש ותפריט עליון קבוע. ה-Illustrator עושה שימוש בתפריט העליון בדיוק כמו בפוטושופ, תפריט גמיש המתאים עצמו לאלמנטים הנבחרים

* הפריהנד עובדת עם מספר מודולים של צבע - RGB, CMYK ועוד. ה-Illustrator מאלצת את המשתמש לבחור מודל אחד לפני תחילת העבודה

* הפריהנד מאפשרת הפעלת אפקטים על אלמנטים ואילו ה-Illustrator מאפשרת גם אפקטים וגם פילטרים שנראים כמו פוטושופ. את האפקטים ניתן לערוך ולשנות (יש תצוגה בתפריט ה-Layers ממש כמו בפוטושופ), הפילטרים פחות גמישים

* הפריהנד מציעה הפיכת תמונה לאובייקט וקטורי להמשך עבודה - ה-Illustrator לוקחת את ההמלצה מספר צעדים קדימה ומאפשרת עבודה יצירתית ומגוונת בתחום הזה

* הפריהנד מקבלת תמונות בפורמט Eps ו- Tiff. ה-Illustrator מקבלת את הפורמטים האלו אבל גם - ובזו גדולתה - מכירה בפורמט ה- Psd (כן כן...עם כל השכבות)

* הפריהנד קובעת מספר קיצורי דרך לעבודה נוחה יותר - ה-Illustrator מאפשרת לקבוע קיצורים חדשים, לשנות, לערוך, וכל זאת בנוסף לקיצורי הדרך שכבר מדברים באותה שפה באינדיזיין ובפוטושופ

* הפריהנד מאפשרת היצמדות לגריד או לקווי ההדרכה (Guides) בעוד שה-Illustrator פסחה משום מה על הנוחות הזו אבל מציעה שימוש חכם יותר, ה-Smart Guides

* הפריהנד מציעה שימוש בשקיפות אלמנטים על גבי תמונות - זה נראה טוב על המסך אבל לא תמיד עובד בהדפסה אלא אם כן התמונה בפורמט Tiff שמכביד על תצוגת המסך. ה-Illustrator מאפשרת שקיפות בקלות בלתי נסבלת ממש...

* הפריהנד מייצאת את הקבצים להפקה בקבצי מקור ומאפשרת איסוף כל התמונות והפונטים בפקודת Collect for Output. ה-Illustrator לא תאסוף את התמונות ואת הפונטים מכיוון שקובץ ה-Pdf שהיא מייצרת כולל הכל

* הפריהנד מייצאת ללקוח קובץ jpg באיכות סבירה או פחות. ה-Illustrator משתמשת בפקודת ה-Save for Web של הפוטושופ, מה שמבטיח איכות גבוהה וגמישות מירבית בתהליך העבודה ואישורה ע"י הלקוח

החסרונות

כמו לכל תוכנה, גם ל-Illustrator יש חסרונות. אמנם לא מדובר על חסרונות רבים מדי, ועל רובם אפשר להתגבר לאחר שמקבלים נסיון ומשפרים את הרגלי העבודה, אבל בכל זאת: חסרונות זה חסרונות.

ה-Illustrator היא תוכנה כבדה בשלב ייצוא הקבצים. מכיוון שאין צורך באיסוף תמונות כמו בפריהנד - הכל "נאסף" אל תוך קובץ ה-Pdf מה שמעלה את משקלו. אולי זו בעיה זמנית במשלוח הקובץ דרך אימייל אבל כמה פעמים כבר שולחים קבצים ברזולוציה גבוהה והאם לא בגלל מגבלת הגודל המציאו שליחים חסונים שזופים ומהירים?

ה-Illustrator לא נוחה כמו האקסית המיתולוגית בבחירת אלמנטים. בפריהנד אפשר להגיע לכל אובייקט עם קיצורי מקלדת. ה-Illustrator אמנם מציעה שני חצים לבחירה וסימון ומערך פקודות לבחירת אובייקטים על פי סדר הופעתם - ובנוסף אופציה לבחירה מהירה יותר מתפריט השכבות - אבל... כאן האקסית המיתולוגית היתה הרבה יותר יעילה.

ה-Illustrator עובדת רק עם עמוד אחד למסמך. איפה הימים שבפריהנד היו עשרות עמודים באותו מסמך גדושים בטקסטים, תמונות ועוד שנאספו לחוברת בת 32 עמודים בשלב הפקת הדפוס... טקסטים שורשרו באלגנטיות מעמוד 4 ל- 5 והלאה, תמונות עברו בצורה חלקה מעמוד לעמוד, בנוחות מקסימלית מבלי לחשוב אפילו על שימוש בתוכנת עימוד.

ה-Illustrator ויתרה על הפקודה הנוחה כל כך - snap to guides. אפשר להמשיך ולהתעקש למצוא את המקבילה ולהתרפק על הנוחות הזו שאפיינה את האקסית המיתולוגית אבל אין חיה כזו בתוכנה החדשה. יש צורה אחרת של יישור אובייקטים על פי גריד ותפריט היישור המוכר - רק צריך להתרגל.
עוד חסרון קל אבל זניח - אי אפשר להעתיק צורות כמו עיגולים או מרובעים לתוך טבלת טקסט. ה-Illustrator מאלצת את המשתמש למקם אייקונים מתוך משטח פונטים.

יתרונות בולטים

ה-Illustrator מציעה שתי צורות לטיפול ושיפור אובייקטים: תפריט האפקטים ותפריט הפילטרים. האפקטים בתוכנה הזו הם 'חיים'. אפשר להפעיל אפקט ולהמשיך לערוך אותו עד כדי ביטול מוחלט אם צריך. עם הפעלת האפקט נפתחות אופציות נוספות, בשפת הפוטושופ, של שילובי Mode ושקיפות. ממש כמו אצל האחות הגדולה, ההיא עם התמונות. אפשר להפעיל אפקטים על אובייקטים וקטוריים של התוכנה וגם על התמונות עצמן.

תפריט הפילטרים הוא קשוח יותר ומשנה את צורת האובייקט - לתמיד.
יש לציין שפילטרים ואפקטים מסויימים יעבדו רק על תמונות ב-RGB (פוטושופ כבר אמרנו?) ומכיוון שה-Illustrator דרשה לקבוע מודל של צבע עוד ביצירת המסמך, ומכיוון שבאופן אוטומטי קבענו אותו כ- cmyk ועכשיו המבוכה בעיצומה. אז זהו שגם כאן יש פתרון. יש להמיר את המסמך ל-RGB כדי להנות מטווח רחב יותר של אפקטים ופילטרים ובסיום העבודה להמיר חזרה ל- cmyk. אין פגיעה באופי הצבע - יש לשים לב שפילטרים מסויימים ישנו את אופיים במעבר.

יש אפשרות 'לקבע' את התמונה בתוך המסמך עיי פקודת Embed מה שמבטיח גמישות רבה יותר בטיפול בתמונה ופתח חדש לשינויים וקטוריים. גם הפריהנד המיתולוגית עשתה דבר דומה עד שנתקע המחשב באמצע סריקת התמונה והפיכתה לאלמנט וקטורי.... ה-Illustrator מקבלת תמונות באהבה רבה יותר והופכת אותן לחלק ממנה.

יתרון בולט נוסף לאילוסטרטור הוא יכולת העבודה בשקיפות.

שלא כמו האקסית המיתולוגית, שדרשה להמיר את התמונה למודל Tiff שהיה כבד על המסך בצורה בלתי נסבלת, ה-Illustrator מסוגלת להניח על גבי כל תמונה בכל פורמט כמעט אלמנטים נוספים ולקבוע רמת שקיפות ביניהם לבין התמונה - כמו העבודה עם שכבות בפוטושופ. התוכנה מאפשרת לשנות את השקיפות למלל, לתמונות, לאובייקטים גרפים וכדומה.

ייצוא קבצים - העולם הנאור

בעוד שהפריהנד הסתפקה בייצוא קבצים בפורמט הפריהנד או קבצי Eps 'סגורים', ה-Illustrator מדברת בשפת עולם הדפוס החדש: פורמט ה-Pdf. פורמט זה ניתן למיקום במחשבי Macintosh and Pc. משתמשי המק יוכלו לפתוח את הקובץ בתוכנת פוטושופ או אקרובט. למי שלא מחזיקIllustrator הקובץ ישמש למיקום לאחר המרה לפורמט המתאים ולפי התוכנה הגרפית שברשותו. למי שעבר כבר ל-Illustrator מהווה קובץ ה-Pdf קובץ עבודה לכל דבר.

מיקום תמונה עם כל השכבות - פורמט Psd

היתרון הבולט ביותר אשר משנה גם את צורת העבודה עם התוכנות.
ה-Illustrator מקבלת תמונות פוטושופ בפורמט Psd. ושוב.. האילוסטרטור מקבלת תמונות Psd עם כל השכבות ואפילו ב- Rgb.

כולם מכירים את השלב בו הפוטושופ פתוחה עם קובץ בן 147 שכבות (Layers), פקודת שיטוח השכבות מופעלת כדי לייצר קובץ Eps עבור הפריהנד המפונקת שמסרבת להכיר בפורמט Psd, קובץ התמונה המשוטחת ממוקם בפריהנד ומשתלב עם הטקסטים והעיצוב, פקודת ייצוא ל- jpg מופעלת כדי לשלוח ללקוח קובץ באימייל לאישור.... שעה עוברת ומתקבל תיקון מעצבן שדורש חזרה לקובץ התמונה עם השכבות... עדכון... ושוב שמירה מחדש בפורמט ללא שכבות (מתוך הנחה שלא נשמר בטעות אותו קובץ במקום קובץ המקור עם השכבות ומחק עבודה מאומצת של חודשיים בערך), מיקום ה-Eps בפריהנד פעם נוספת, שוב ייצוא ללקוח ופתאום תמונה אחת לא נקלטת כי נשמרה בנתונים אחרים של Eps.

הסיפור שאינו נגמר...

ה-Illustrator מקצרת את הסיפור ומייעלת את תהליכי העבודה. הדבר משנה גם את התפיסה לגבי צריבת תמונות שהרי אם אפשר למקם תמונת Psd אפשר גם לצרוב בצורה קלה יותר מאשר ה-Path, להשתמש בכלי הצריבה הגמישים יותר של הפוטושופ ולמקם בקלילות את כל הקובץ על משטח העבודה של ה-Illustrator .

כאשר התמונה מוצגת יש אופציה לקפוץ לפוטושופ בקלילות ע"י פקודת Edit Origianl והמיקום מחדש לאחר העדכון בפוטושופ הוא חלק למדי - התוכנה שואלת אותך באדיבות האם אתה רוצה לעדכן את השינויים מבלי שתזיז אצבע... רק קליק אחד לאישור.

סיכום

יכול להיות שכשמדברים על ה-Illustrator אני כמו ילד שמקבל משחק חדש (או במקרה שלנו תוכנה חדשה) ומיד זונח את המשחק הישן והמשומש. יכול להיות.

מצד שני, כאשר המשחק החדש הרבה יותר מתקדם, קל לשימוש ונוח לתפעול מדוע לא להתלהב ממנו?

אף אחד לא אוהב לעזוב משהו מוכר (ולעיתים אהוב) עבור משהו חדש ולא ידוע. רובנו נעדיף להישאר לעבוד במה שאנחנו מכירים, אם בגלל נוסטלגיה, ידע רב שנצבר או סתם עצלנות ללמוד משהו חדש. ולמרות כל זאת, היתרונות של ה-Illustrator גדולים מדי מכדי להתעלם ממנה ולא לנסות אותה.

אז, שלום לאקסית המיתולוגית, יהי זכרך צרוב באחד מהדיסקים. נא לרשום שם ומספר סיריאלי ואולי גם תאריך פטירה.<!-- / message --><!-- attachments -->

קבצים מצורפים

• Illus.jpg
    KB 468.6 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
&#1504;&#1492;&#1504;&#1514;&#1497; &#1502;&#1499;&#1500; &#1502;&#1497;&#1500;&#1492;!
&#1502;&#1497; &#1499;&#1514;&#1489; &#1488;&#1514; &#1494;&#1492; &#1493;&#1489;&#1504;&#1492; &#1488;&#1514; &#1492;&#1512;&#1506;&#1497;&#1493;&#1503; &#1513;&#1500; &#1492;&#1502;&#1510;&#1489;&#1492;?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירב עובדיה;156151:
עדי, אני איתך בעניין הפריהנד, על איזה תוכנה אתה ממליץ כמחליפה לפריהנד?

אני דוקא חושב שוורד היא תוכנה נהדרת.
לצרכי עימוד, וורד
לצרכי גרפיקה וורד

לצרכי עימוד, עט.
לצרכי גרפיקה טוש, מספריים ודבק.

בחייכם, שכל אחד יעבוד עם מה שטוב לו ובמה שהוא רגיל.
אני אישית לא מתקרב לאילוסטרייטור וגם אין לי סיבה מיוחדת.

התוכנות לא יעשו מכם מעצבים, ולמעצבים לא כ"כ משנה באיזה תוכנה הם יעבדו העיקר שהיא תתבצע.

אז נכון, התוכנות החדשות נותנות לכם אפקטים וכל מיני ווירטואזיות למיניהם להגיע לביצועים "מדהימים" בלחיצת כפתור בלבד, (כפתור ופרח, בלחיצת כפתור יוצא לכם פרח) אבל היי, במחשבה שנייה למה בכלל לעבוד בתוכנות אלו, פשוט תורידו מפרוג כל מיני אלמנטים שאחרים הזיעו עליהם ותעשו את זה בוורד, אני מבטיח לכם יצא לכם מדהים.

• הוסף לסימניות
פריד---
קמת עם מצב רוח עוקצני היום..................:cool::)

• הוסף לסימניות
עיטורים באילוס'

מישהו יכול להפנות אותי בצורה מדויקת לעיטורים באילוס'?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה