נכתב ע"י תלמידים;1422901:גופן לסידור ספרדי הוא נושא הנתון לשיקול דעתם של המתפללים, וכמוהם יש רבים.
חלק גדול מהם לא יסבול שום גופן שמזכיר משהו "ווילנאי", ולכן רוב ככל הסידורים הספרדים אינם מכילים כלל גופן כזה, גם ש"י הוצאה לאור הוציא סידורים בכל הנוסחאות (כמדומני כולל חב"ד) ואת כל הסידורים של ע"מ הם עשו בגופן פרנק-ריאל. (למעט "יחוה דעת" שעשה בגופן גמרא וילנא).
שמחונים או הומינר, או משהו כזה (אלו שהוציאו סידור עם ריצ'-רץ') הם היחידים שראיתי שהו"ל סידור עם כל הגופנים העסיסיים של וילנא, ממש כמו תפילת כל פה.
אם שואלים אותי, נראה לי כדאי לנסות עם גופנים אחרים קודם לכן, כמו קורן או הדסה-חדש, או אפילו פרנק לנוסחאותיו.
ראיתי לא מזמן בכותל סידור בשם "קול יעקב" שהוציאו הקהילה החלאבית בניו יורק, כולו פרנק-ר.. יפה ביותר, עם מרווחים מתאימים וקיטוע מדהים ביופיו.
נכתב ע"י אברהם;1423116:רוב הסידורים הספרדים שבפרנקריהל - נראים גרוע מאד (כנראה גרסה גרועה של פרנקריהל עם שילוב של עוד בעיות, כי בעיקרון פרנקריהל הוא יפהפה)
עוד מלפני 60 שנה היו סידורים ספרדים שהודפסו בפרנקריהל וכאלה שהודפסו בוילנא.
למשל תפילת ישרים של מנצור הוא פרנקריהלי, לעומת הסידורים של בקאל שהיו בוילנא.
גם כיום יש סידורים מפורסמים רבים עם גופני וילנא, למשל "עוד יוסף חי" של הרב יוסף מזרחי, "קול אליהו" של הגר"מ אליהו, יחוה דעת, בית תפילה של הוצאת מילר, סידור אור השלום, סידור עוד אבינו חי של הרב לוי נחום ועוד ועוד.
הסידורים שאתה מתכוון אליהם זולים במיוחד וניתן בשקלים בודדים לקנותם. הם מודפסים על נייר זול, כרוכים בכריכה זולה, מודבקים בהדבקה זולה ומעומדים בצורה זולה.
נכתב ע"י DMD;1427504:אליהו, אתה לא צריך להעיד... רק להציע וכבר יש אנן סהדי!
בדקתי את הפונט בקטלוג שלך וזה באמת מאוד יפה. זה נראה לי משהו כווילנא עם טיפה של פרנק ריהל - או עדיף להגיד רק "טיפה של ישן"
לגבי קרנינג... אני איתך מאה אחוז - זה סיפור ארווווך
אני עובד בתג והשקעתי המון שעות בקרנינג (ואני לא מגזים אם אגיד מאות שעות)
זה קשה מאוד ובפרט בשילוב טעמי המקרא! - אבל התוצאות פשוט משתלמות
תודה על ההשקעה שלך
אגב, ברוך הבא לפרוג...![]()
נכתב ע"י DMD;1427510:אליהו - הודעה כוללת מושלמת ומצויינת
אני מסכים עם כל דבר
אבל יש דבר אחד להבהיר שאני בעצמי למדתי והרגשתי
כלל הציבור כן מעריכים את השכלול perfection וההשקעה והעיצוב היפה
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, השקעתי המון המון זמן על הקרנינג - ומזה נוכל להבין כמה שהשקעתי על שאר הספרים גם. אבל תמיד התלבטתי אם זה כדאי - מי כבר מכיר ומעריך
למעשה, אחרי שספרים שלי נפוצים כמה שנים (3-4) באים אלי הרבה הרבה אנשים ואומרים לי שזה ממש תענוג לקרוא בספרים שלך (סידורים ומחזורים) - נוח ובהיר
ואז הבנתי, שבאמת עולי עלמא (כמעט) יודעים להעריך עבודה משוכללת ומושלמת - אבל לא יודעים איך להסביר את זה - לא יודעים מה מוצא חן בעיניהם - פשוט רואים דבר יפה ואוהובים להשתמש בה
לכן, אני בעצמי ממשיך להשקיע כל האומץ בענין כי אני רואה בחוש כמה זה מרוצה לציבור וכמה הם באמת נהנים ממנו
אבל, שוב אני כותב שמה שכתבת אמת ונכון מאה אחוז.
הקורים לא יודע להגיד לעשות יותר יפה, ולכן המעמדים אפילו לא חוקרים במה אפשר לעשות יותר יפה. וכמו שכתבת, יש הרבה דברים אחרים חוץ מהקרנינג... דברים מאוד יותר פשוטים... ולא שמים לב.
תודה על ההודעה וההבהרה הארוכה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים