- הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול...
איך מנחילים צניעות?
ע"י דוגמא אישית בעיקר.
סיפורים מחזקים
נושא שצריך חיזוק כל הזמן...
איך מנחילים צניעות?
ע"י דוגמא אישית בעיקר.
סיפורים מחזקים
נושא שצריך חיזוק כל הזמן...
נכתב ע"י גיטי 123;1331414:אחד הערכים החשובים והיסודיים לבת ישראל הוא כידוע הצניעות.
ויחד עם זה זהו אחד הנושאים הטעונים אצל כל תלמידה בהווה ובעבר.
מתוך רצון כנה להגיע אל תלמידותי, ולהביא אותן למראה המתאים להלכה, אשמח לשמוע תובנות מכן-
איך מ(ע)אירים?
איך יוצרים גבולות שפריטי לבוש או צורות לבוש מסוימות לא יופיעו בקרב תלמידותינו?
ואולי תהינה לכן דוגמאות ממורות שהיטיבו לומר / לעשות בענין הזה?
אני יודעת, שיש חלקים בנושא זה שממש יקפיצו פה כמה אנשים... אבל תשתדלו ככל האפשר להסתכל על הדברים במבט בוגר, שיודע עד כמה חשיבות ורגישות יש לנושא הזה מחד, ומאדך עד כמה חשוב שלא לפגוע.
מיליארד אחוז!נכתב ע"י tehia;1331650:ממה שאני זוכרת מגיל ההתבגרות שלי.. מה שבאמת עשה לי חשק לצניעות (בתור מתבגרת, שמה שהיה חשוב לה באמת זה להיראות יפה, נקודה!) היה כשראיתי מורות, או נשים או נערות בגילי ששילבו ביגוד צנוע בלי פשרות, אבל גם יפה ואופנתי. כשראיתי מורות צעירות שהתלבשו בצורה יפה, נעימה ו-צנועה, זה פשוט עשה לי חשק להיראות ככה גם. ואגב, אצל מורות שהתלבשו כנ"ל, אני חושבת שבצורה גורפת היה לנו לב יותר פתוח לקבל מהם, הרגשנו שהן מבינות אותנו, שהן לא מהדור הקודם, ועם זאת, הערצנו אותן על כך שלא התפשרו על צניעות. זה נתן לנו תקווה.
ואני לא בטוחה, אבל אולי זו גם הסיבה שהלב של נשים רבות כל כך פתוח לשמוע את דברי התורה של הרבנית ימימה מזרחי, כי היא תמיד מתלבשת בטוב טעם, מטופחת ונעים להסתכל עליה..
עלי בכל אופן, זה השפיע..
בהצלחה
לא יודעת למה, אבל אצלנו תמיד הצליחו להביא נשים ארכאיות לדבר על התחזקות בצניעות, למה?!נכתב ע"י eden7115;1331919:כשמורה מתלבשת צנוע, אך יפה ואופנתי, הצניעות פתאום מקבלת אצל הבנות משמעות של יופי ומכובדות ולא של "יעכנאיות" - והבנות פתוחות לקבל ממנה.
נכתב ע"י Art Studio;1333365:מילה בסלע, רק כעת נפניתי לקרא את תשובתך על שאלת המליון.
לאחר כל קטע ניגשתי להקליק, אולם לא היה פעמון...
למען האמת - עד הקטע האחרון בטוחה הייתי שאת כבר כ-20 שנים בהוראה...![]()
נכתב ע"י אסתר;1333369:מיליארד אחוז!
לא יודעת למה, אבל אצלנו תמיד הצליחו להביא נשים ארכאיות לדבר על התחזקות בצניעות, למה?!
ומלבד זה נכתבו כאן דברים נהדרים!
נכתב ע"י מילה בסלע;1333380:נשים ארכאיות...
את מזכירה לי מורה בכיתה י"ד שדברה על הסתפקות במועט ובית של תורה, וכל יום (!) היתה מופיעה עם בגד אחר עם שרשרת והנעלה תואמת שנקנו בחנויות פאר מנקרות עיניים במאות מאות שקלים!! 0פשוט נפגשנו שם...)
עקבתי אחריה מתוך יעכנאות אמיתית- היא לא חזרה על אותו בגד פעמיים בחודש אחד!!!!!
אז חאלס, אל תנאמי לי על הסתפקות במועט.
בדיוק.נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1333438:תסכימי איתי שיש משהו באמצע?
בדקת אם יש אפשרות להוריד את השיעור?נכתב ע"י park;1331483:זה השיעור, העלתי אותו לגוגל דרייב.
מומלץ מאוד מאוד! הלוואי וכל המחנכות והאמהות היו שומעות את השיעור הזה!
https://drive.google.com/file/d/0B14UAngDLQxTS3JrZ21aUnc4eU0/edit?usp=sharing
למען ההגינות אני מודיע כי זה מתוך דיסק שקניתי מערכים, ניתן ליצור קשר ולשלם במספר 02-5000220 (אני חושב שהם לוקחים 3 ש"ח לשיעור)
אגב הרב יעקב אסטרייכר יש לו סדנא לחינוך מדהימה, בשני דיסקים MP3! הוא שינה לי את החיים! אני מעריץ שלו.
נכתב ע"י 23;1333444:בדקת אם יש אפשרות להוריד את השיעור?
מה עם התשלום?
תודה מראש.
תקריני להם את הסרטים דמעות של חול ופתאוםצניעות--- איך מנחילים?
נכתב ע"י חנון;1333712:תקריני להם את הסרטים דמעות של חול ופתאום
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1350405:פתאום - לא ראיתי.
דמעות של חול - לי, הוא "לא עשה את זה", להפך הוא רק הרגיז אותי.
חני
נכתב ע"י חנון;1333712:תקריני להם את הסרטים דמעות של חול ופתאום
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים