- הוסף לסימניות
חחחשימו לב שבחידה יש כפל
נעלים פלוס איש כפול עיתון. יוצא 60.
לא שמתי לב לכפל...
ועוד חשבתי שאני חכמה שקלטתי את הבודד...
חחחשימו לב שבחידה יש כפל
נעלים פלוס איש כפול עיתון. יוצא 60.
רק אל תגיד שנעל אחת לא שווה כלום![]()
רק אל תגיד שנעל אחת לא שווה כלום
לא הלך...
יש כפתור "הוסף"
לחץ עליו, ובחר "ספוילר"
לחץ המשך, ואז בין הסוגריים תכתוב מה שאתה רוצה...
איפה יש את הXXX שאתם מדברים עליו?דוקא הבנתי מצויין
זה פשוט קישור להסבר איזה פעולה מבצעים קודם + או (x×x)
עכשיו אני רואה שיש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם...איפה יש את הXXX שאתם מדברים עליו?
בכולופן, תשובה סופית שלי:
38
כי נעל אחת (5)
+ איש (5) מחזיק 2 פופקורן (4) ונועל זוג נעליים (10)
X 1 פופקורן (2)
=סה"כ 38
עכשיו אני רואה שיש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם...
בכל אופן, לפי סדר פעולות חשבון - מבצעים קודם את הכפל והחילוק, ואח"כ פלוס ןמינוס
איפה יש את הXXX שאתם מדברים עליו?
בכולופן, תשובה סופית שלי:
48
כי נעל אחת (5)
+ איש (5) מחזיק 2 פופקורן (4) ונועל זוג נעליים (10)
X 1 פופקורן (2)
=סה"כ 48
טוב, החכמתי!עכשיו אני רואה שיש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם...
בכל אופן, לפי סדר פעולות חשבון - מבצעים קודם את הכפל והחילוק, ואח"כ פלוס ןמינוס
לא הבנתי איך יהיה מספר שווה של פלי בשתי הקבוצות, הרי כשהוא הופך את העץ, הכל נהיה פלי.התשובה מועתקת מהרשת והיא עונה על אותה שאלת הסתברות רק ע''י חלוקה לצבעים. אם אתם רוצים לפתור לבד אל תסתכלו!
1. לוקחים 10 מטבעות מקבוצה א' (זאת קבוצה עם 100 מטבעות, שעכשיו אנחנו לוקחים 10 ומשאירים 90)
2. הופכים אותם, ומעבירים אותם לקבוצה ב' (כרגע יש בה את ה10 מטבעות שהעברנו מקבוצה א')
3. למה?
הרי אנחנו לא יודעים אם לקחנו מטבע שחור או מטבע לבן, אבל זה גם לא משנה לנו.
למה זה לא משנה לנו?
כי אנחנו הופכים כל מטבע שאנחנו מעבירים לקבוצה ב', במידה ולקחנו לבן הוא הופך לשחור, ושחור הופך ללבן,
דוגמה א.
אם ניקח 10 לבנים? יהיה לנו בקבוצה ב' 10 שחורים, וזה שווה למספר השחורים בקבוצה א'.
דוגמה ב. אם ניקח 5 לבנים ו5 שחורים אז בקצובה ב' יהיה 5 שחורים (כי הלבנים הופכים להיות שחורים והשחורים ללבנים) ובקצובה א' יהיה לנו עכשיו רק 5 שחורים כי לקחנו 5, ככה שלא משנה כמה שחורים או לבנים אנחנו בוחרים תמיד ישאר אותו מספר.
אבל לא חישבת שהפופקורן כנ"ל בתרגיל הוא רק אחד ולא 2.צפה בקובץ המצורף 556270
ועכשיו לתשובה:
5+5×4=? 5+(5×4=20)=25
כשאין סוגריים כפל קודם, הסוגריים נעשו לנוחות והמחשה!
לא הבנתי איך יהיה מספר שווה של פלי בשתי הקבוצות, הרי כשהוא הופך את העץ, הכל נהיה פלי.
באמת שלא הבנתי.
אשמח להסבר ארוך יותר אם אפשר...
יו איזה פדיחהאבל לא חישבת שהפופקורן כנ"ל בתרגיל הוא רק אחד ולא 2.
וכן שהאיש פתאום הופיע עם נעליים ו2 פופקורן כנ"ל ביד...
נו???ואם כבר נכנסנו לחידות היגיון,
אז קדימה:
על מדף צר שאורכו מטר הולכות מאה נמלים, חלק ימינה וחלק שמאלה.
כשנמלה מגיעה לקצה המדף, היא נופלת מטה.
כששתי נמלים נפגשות, הן מתנגשות (כמו כדורי ביליארד) וכל אחת מסתובבת וחוזרת כלעומת שבאה.
מהירות הנמלים כולן היא אחידה - מטר לדקה.
כמה זמן יחלוף, לכל היותר, עד שכל הנמלים תיפולנה מהמדף?
פשוט מאד!נו???
אולי תענה על זה גם בשעה 22:00
לא לפרסםפשוט מאד!
אין לאפחד תשובה?
אני מקווה שאני לא מפשל (חשבתי ע"ז רק 2 דקות),ואם כבר נכנסנו לחידות היגיון,
אז קדימה:
על מדף צר שאורכו מטר הולכות מאה נמלים, חלק ימינה וחלק שמאלה.
כשנמלה מגיעה לקצה המדף, היא נופלת מטה.
כששתי נמלים נפגשות, הן מתנגשות (כמו כדורי ביליארד) וכל אחת מסתובבת וחוזרת כלעומת שבאה.
מהירות הנמלים כולן היא אחידה - מטר לדקה.
כמה זמן יחלוף, לכל היותר, עד שכל הנמלים תיפולנה מהמדף?
נראה לי שבכל מצב זה רק דקה עד שכולם נופלים,
נכון מאד!דקה אחת
נכון מאד!
נתחיל ככה:
ראשית, במקרה שבו יש נמלה בודדת על השולחן, ברור שהיא תיפול תוך לכל היותר דקה - היא הרי נעה בקו ישר בלי מכשולים עד לנפילה. גם אם נשים אותה בקצה אחד של השולחן והיא תלך עד לקצה השני - מרחק של מטר - תחלוף בדיוק דקה עד שתיפול. בכל מקום אחר שבו נשים אותה, היא תיפול מהר יותר.
ניתוח של מקרים עם יותר מנמלה אחת נראה מסובך יותר, בגלל ההתנגשויות שמשנות את מסלול הנמלים. אבל ניתן לפשט את הפתרון מאוד באמצעות האבחנה הפשוטה, שההתנגשויות אינן רלוונטיות.
אם נעבור לדבר על בעיה אחרת, שבה הנמלים עוקפות זו את זו ואינן מתנגשות, נראה שהסיטואציה בשני המקרים זהה: בשניהם, כאשר שתי נמלים מגיעות לאותו המקום, לפני הפגישה רואים שתי נמלים שהולכות בכיוונים מנוגדים, וגם אחרי הפגישה רואים שתי נמלים שהולכות בכיוונים מנוגדים. כל עוד אנחנו לא מתעניינים בזהותן האינדיבידואלית של הנמלים, אין שום הבדל בין המקרים (היה יכול להיות הבדל אם, למשל, הנמלים לא היו הולכות כולן באותה המהירות).
אם אין התנגשויות אזי הפתרון, שהיה תקף עבור נמלה אחת ללא מכשולים, תקף גם עבור מספר כלשהו של נמלים שהולכות בו זמנית על השולחן: כיוון שלאף אחת אין מכשול, כל נמלה תיפול מהשולחן בתוך דקה לכל היותר. לכן הפתרון הוא שהזמן הקטן ביותר הנדרש להבטיח שכל הנמלים יפלו, בלי תלות במספרן ובמיקומן ההתחלתי, הוא דקה.
אפשר להסתכל על זה קצת אחרת:
אם כל נמלה הייתה נושאת דגל על גבה, ובמקרה של התנגשות הנמלים היו הופכות כיוון (כמו כדורי ביליארד) אולם הדגלים היו מתחלפים בו זמנית - הרי שאם נסתיר את הנמלים, נראה שהדגלים חולפים זה דרך זה בלי התנגשויות כלל. ומכיוון שלכל דגל יש נמלה, ברגע שכל הדגלים נפלו - גם כל הנמלים נפלו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים