קופץ על האשכולאני לא יועצת.
ובכל מקרה הכל תלוי בנתונים האישיים.
כנ"ל.קופץ על האשכול
איפה הכי מומלץ לפתוח עכשיו קופ"ג להשקעה עבור ילד שנולד עכשיו
בשביל שיהיה לו לחתונה?
מי שרוצה עזרה פרטנית, שיקרא את מה שכתוב בחתימה שלי.אני לא יועצת.
ובכל מקרה הכל תלוי בנתונים האישיים.
ומה בקשר לכשרות?רק לידיעתכם קופת גמל להשקעה הינו מוצר גרוע.ממש ממש גרוע.
דמי הניהול גבוהים
בהנחה של דמי ניהול של 0.8 שזה די סטנדרט פלוס "הוצאות ניהול השקעות" (כביכול עלות קנייה ומכירה של מניות) שבדרך כלל עומד סביב 0.2
הגענו לאחוז! ד"נ.
על פני 40 שנה זה 40 אחוז מהתיק.
תוסיפו לזה את העובדה שבערך 8 אחוז מהכסף לא מושקעים אלא יושבים במזומן.כי ככה זה בקופת גמל להשקעה
זה אשכרה כסף שממש "משתזף בערסל" במקום לעבוד קשה ולעשות לכם תשואה.
יש אלטרנטיבה פשוטה!
לפתוח חשבון מסחר אפשר לקרוא פה מאמרים נהדרים של @מקצועי בלבד
לקנות קרן סל פשוטה על מדד פופולארי (למשל sp 500שזה 500 חברות הכי גדולות בארה"ב או msci world על כל העולם כולל ארה"ב) וזולה.וזהו.
שגר ושכח לשתים עשרה שנה(אפשר כמובן למשוך מתי שרוצים סתם נתתי דוגמא).הכי פשוט.
גם אני חוסך ככה לילד שלי לחתונה.
ג"נ: מחזיק לא מייעץ ולא ממליץ.
אשמח לסייע אם יש שאלות.
ומה בקשר לכשרות?
כשאני פותחת במיטב דש למשל אני יודעת שיש כשרות
איך זה עובד כשאני פותחת לבד?
אני חולקת מאד על מה שנכתב פה.יש כאלה שמחמירים וחוששים שהבעלים של פייסבוק הם יהודים וחוששים לאחזקה ישירה
למרות שרובו ככולו המוחלט של המדד זה חברות של גויים
מה עושים המחמירים? קונים נייר ערך שנסחר תחת חוזים עתידיים,
יש הרבה קרנות סל ישראליות כאלה.
העניין הוא שזה פחות יעיל מבחינת מיסוי ודמי ניהול אל מול קרנות איריות
שמתבססות על אחזקה ישירה
(עדיין גם חוזים עתידיים עדיף הרבה יותר מגמל להשקעה!)
לא השוותי קרנות סל ישראליות לקופגל"ה!אני חולקת מאד על מה שנכתב פה.
קרנות מחקות ישראליות הם בדר"כ הרבה יותר גרועות מקופת גמל להשקעה הן מבחינת דמי ניהול והן מהרבה בחינות נוספות.
פשוט דוגמא Invesco(עדיין גם חוזים עתידיים עדיף הרבה יותר מגמל להשקעה!)
בדיוק להפך בקופת גמל להשקעה לוקח יותר זמן עד שהכסף אצלך בחשבון בהשוואה לחשבון מסחר עצמאיהמעלה של קופת גמל להשקעה שאפשר למשוך אותו מתי שרוצים!
כי זה מה שהמחקרים מראים לנו):אשמח להסבר למה עדיף לטווח ארוך!
אם תקנה מדד מניות גדולות בחשבון מסחר עצמאי,סביבות 5% לשנה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //