- הוסף לסימניות
ככה זה בקרן פנסיה, עד לגיל פנסיה.אבל על כסף שאני הפקדתי לעצמי אני אמורה לשלם מס אם אני מושכת? נשמע לי מאד מוזר.
אבל את יכולה במקום זה לפתוח קופת גמל להשקעה, ואז לא יהיה לך מס על הקרן גם אם תמשכי את הכסף קודם.
ככה זה בקרן פנסיה, עד לגיל פנסיה.אבל על כסף שאני הפקדתי לעצמי אני אמורה לשלם מס אם אני מושכת? נשמע לי מאד מוזר.
יוצא שכן משתלם יותר לשים את הפיצויים בקופת גמל להשקעה, לא?ככה זה בקרן פנסיה, עד לגיל פנסיה.
אבל את יכולה במקום זה לפתוח קופת גמל להשקעה, ואז לא יהיה לך מס על הקרן גם אם תמשכי את הכסף קודם.
זה לא אפשרי.יוצא שכן משתלם יותר לשים את הפיצויים בקופת גמל להשקעה, לא?
אז סתם היה נדמה לי שכתבת באיזשהו מקום שכדאי להפריד בין הפיצויים לפנסיה?זה לא אפשרי.
א. את יכולה להפקיד לקופת גמל רגילה [לגיל פנסיה]
ב. שוב, את החלק בקרן הפנסיה שמוגדר כפיצויים ניתן למשוך תמיד בפיטורין, בדר"כ ללא מס כלל.
וזה לא משנה איפה הכסף מופקד.
כתבתי במאמר שלי בנושא, שזו אופציה טובה למתקדמים.אז סתם היה נדמה לי שכתבת באיזשהו מקום שכדאי להפריד בין הפיצויים לפנסיה?
ומה הכוונה מתקדמים?כתבתי במאמר שלי בנושא, שזו אופציה טובה למתקדמים.
מישהו שמבין היטב את ההבדלים, ומבין את כל המשמעויות של זה, וכו'.ומה הכוונה מתקדמים?
את מתכוונת להבדלים מבחינת רכיב הביטוח?מישהו שמבין היטב את ההבדלים, ומבין את כל המשמעויות של זה, וכו'.
יש לזה יותר השלכותאת מתכוונת להבדלים מבחינת רכיב הביטוח?
קראתי כעת שוב את המאמר
ועל פניו נראה שבמקרה שלי אכן שווה לי יותר לפתוח קופת גמל לפיצויים, הלא כן?
pensuni.com
תודה, חסום לייש לזה יותר השלכות
תתחילי לראות פה
![]()
פיצול הפקדות בין קרן פנסיה לקופת גמל (האפשרות הנוספת)
בשנים האחרונות גוברת הנטיה להעביר הפקדות מקרן הפנסיה אל קופות הגמל. כיצד תשלבו בין שני מוצרי החיסכון הפנסיוני ותשמרו על גובה הכיסוי הביטוחי.pensuni.com
הנה ציטוט משםתודה, חסום לי![]()
כספי הפיצויים נמצאים בקופת הפנסיה שלנו, והם כשליש ממנה, ברור שאם פודים זה משפיע על הקיצבה החודשית בפנסיה.
זה צריך לבוא מהמעסיק, לא? עובד לא מפקיד לעצמו לקופה.זה ממש לא מסובך.
את יכולה לפתוח קופת גמל להשקעה ולהפקיד לשם את הכסף.
או להפקיד בחזרה לקרן הפנסיה אבל לא לחלק הפיצויים אלא לחלק של התגמולים.
יכול גם להפקיד לעצמו.זה צריך לבוא מהמעסיק, לא? עובד לא מפקיד לעצמו לקופה.
בדר"כ אפשר תמיד.קופצת על האשכול..
כמה זמן אפשר לאחר התפטרות אחרי לידה למשוך את כספי הפיצויים בלי לשלם מס?
תודה לעונים!
נכוןא. הבנתי שמבחינת ירושה- קופת גמל כל הכסף הולך לבעל ו/או לילדים
לא נכון.וקרן פנסיה רק 60%, וגם זה רק לבעל, ולא לילדים בגירים.
האם זה נכון?
לא.ב. האם יש תקרה למשיכה מדמי פיצויים?
זה משהו שצריך לעשות עכשיו או בגיל פרישה?ובמקרה מוות של פנסיונר לאחר פרישה, אז כבר יותר מורכב להסבר, אבל בגדול יש אפשרות פשוטה להבטיח שכל הכסף יגיע ליורשים.
בגיל פרישהזה משהו שצריך לעשות עכשיו או בגיל פרישה?
חלק קטן מאד.השאלה היא גם
אני מבינה שבפנסיה חלק מהכסף הולך בעצם לרכיב הביטוחי.
עכשיו הרעיון של ביטוחים הוא גם שלא כלל האנשים שרוכשים את הביטוח מקבלים בסוף את הכסף
(כי אם כולם היו מקבלים, אז זה כבר בדיוק כמו קופת גמל, לא?)
השאלה היא כמה מהכסף של הפנסיה בעצם הולך על ביטוח שלא יחזור אלי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים