התחלתי בכתיבת מאמרים בנושא.שאלה (קצת לא קשור)
אם אני רוצה לפחות בשנים הראשונות להגדיל סיכון. האם יש קרנות מחקות מדד ממונפות פי2 או 3?
ומה בעצם רמת הסיכון? (ואיך אני מחשב את זה אם נגיד אני ישים X% במסלול בסיכון מוגבר, שילך וירד אם הזמן)
תודה מראש למומחים היקרים.
rhon.co.il
אין ודאי במניות אפילו לא בפסיביאלא בזמנים שצפוי וודאי ירידות, למכור ואחרי שירד 3-4 אחוז לקנות חזרה
אף אחד לא חושב שיש וודאי בשוק וזה שככל שיש יותר סיכוי יש יותר סיכון זה ברור.אין ודאי במניות אפילו לא בפסיבי
אתה יכול לנסות יש סיכוי שתרויח ויש סיכוי שתפסיד
ככל שהסיכון גדול יותר כך גם הסיכוי
קראתי בגדול את החומר שיש שםשווה להציץ בפורום 'הסולידית' (גוגל) לגבי שאלות דומות
מינוף לא רק מגדיל רווחים, הוא מגדיל בטירוף את ההפסדים,
מילא לאבד את המכנסיים, אבל כשאלו מכנסיים שלויתם מהבנק בריבית...
אני חולק על הקביעה הזו, היסטורית השוק נמצא כל הזמן בעליה למעט פיקים כמו שנת 2000 2008 ו2022 חוץ מזה הוא כל הזמן בעליה ותמיד הוא מתקן את הירידות לאחר זמן, כך שבהחלט ניתן לקבוע כי באופן נורמלי השוק בעליה.אין 'באופן נורמלי' בשוק. וגם במחקה מדד רגיל מפסידים.
שוב אני מדבר על לתזמן את השוק ולנסות להרוויח מהעליות והירידות הקטנות שיש כל הזמן אלא על ירידות בעקבות סיבות אובייקטיביות, כמו שגילו את הקורונה המלחמה באוקראינה, וכדו שברור שהשוק הולך לירידות, אז אפשר בהחלט להספיק למכור ולקנות אחרי ירידה של כמה אחוזים וכך למזער נזקים.אקטיביות עלולה להעיף מהשוק אחרי ירידה, בלי להשאיר מרווח זמן לחכות לעליה.
ע"ע השוק היפני שלא התאושש עד היום, והיסטוריה לא מנבאת דבר לגבי העתיד.למעט פיקים
כמובן שהדיון כולו נערך על השוק האמריקאי בכלל ומדד S&P בפרט שבעצם בעתיד הנראה לעין ואף מעבר לכך מייצגים את כלכלת העולם כולו, שהוא ניתן לומר בוודאות יצמח בטווח הארוךע"ע השוק היפני שלא התאושש עד היום, והיסטוריה לא מנבאת דבר לגבי העתיד.
תאורטית- אפשר למזער נזקים, מעשית - הרגש/פוזיציה/עלות שקועה, גוברים על ההיגיון במרבית המקרים.
כמובן שהמטרה להרוויח רק כתבתי שאפשר להרוויח עוד יותר אם קצת אקטיביות כך שבזמן הירידות ממזערים את הנזק, נא לקרוא מה שכתבתי פעם הבאה לפני התגובה.ונניח שיצאת בזמן (מיד בהכרזת המלחמה על ידי פוטין) מי אמר שתחזור בזמן? המטרה בשורה התחתונה היא לא למזער נזקים אלא לקצור רווח.
אני נתקל בקושי בהבנת הדבריםתכלס
קראתי את הסדרה המחכימה של R הון והבנתי את הרעיון
מה שלא כתוב שם זה מה קורה למעשה, כיון שבשוק ההון באופן נורמלי אין ירידה רצופה של כמה שנים ויש יותר עליות רצופות, ובממונף חודשי השחיקה היא גם הרבה יותר קטנה.
ונקודה נוספת, שקונים נייר ממונף דרך ברוקר ולא בקופת גמל להשקעה וכדו', הסיכון לדעתי עוד פחות כיון שבאירועים דרמטים, כגון פריצת המלחמה באוקראינה שהורידה את השוק משמעותית לתקופה וכדו' שברור שיהיה ירידות בתקופה הקרובה אפשר למכור את הנייר מייד ואפי' לקנות שורט.
ולכן הסיכום מכל מה שקראתי במאמרים של Rהון וחומר שעברתי באיטרנט, אני מבין שקרנות ממונפות יכולות להיות מאוד שוות וכלל שאני מבין אפי' פסיבי, וודאי וודאי שאם קצת אקטיביות ניתן להרוויח עוד יותר. (קצת אקטיביות אני לא מתכוון לנסות לתזמן את השוק במדיוק, אלא בזמנים שצפוי וודאי ירידות, למכור ואחרי שירד 3-4 אחוז לקנות חזרה, ונכון שירד עוד אבל זה ממעזר מאוד את הנזקים.
הייתי שמח לשמוע אם אני מפספס משהו או טועה בנקודה כל שהיא.
שנים, טווח ארוך מאוד 10-20 שנהאני נתקל בקושי בהבנת הדברים
תבהירו
אתם מסתכלים בפרספקטיבה של שנים, חודשים או ימים?
בנתונים שהעולם בנוי לפיהם היום אם ארצות הברית תקרוס או שזה יהיה תהליך מאוד מאוד ארוך שיהיה ניתן לזהות אותו זמן רב לפני. או בגלל מלחמה גרעינית שתשמיד את הכלכלה העולמית בכלל שאם העולם יתאושש ממנה יקח לו כמה עשרות של שניםמספיק אימפריות נמחקו היסטורית, מכדי להבטיח שארה"ב חסינה לנצח.
אי אפשר להפסיד סכום גדול כזה ב3 שעות ואפי' לא סכום קרוב אליו אם ההשקעה היא במדד וסכום ההשקעה הוא לא כמה מיליארדים, ולו רק משום שיש מנגנון שעוצר את המסחר אחרי ירידה של 20% באופן אוטומטי, וגם לא היה בהיסטוריה ירידה חדה כל כך ביום אחד ככל שבדקתי,אפשר להרוויח מיליון בשלוש שנים, ואז להפסיד מיליון וחצי בשלוש שעות.
יש הבדל עצום בין מינוף במימון למינוף על ההשקעה עצמה, הוי אומר S&P X3, דברים פשוטים.למה בדירות כולם ממנפים ? הרי יתכן שגם זה ירד ?
כתבת על תזמוןשנים, טווח ארוך מאוד 10-20 שנה
מה שנוגע אלי לחסוך לחתונות של הילדים ואני עוד צעיר עכשיו עוד לא 25
אל תבנה על זה.בנתונים שהעולם בנוי לפיהם היום אם ארצות הברית תקרוס או שזה יהיה תהליך מאוד מאוד ארוך שיהיה ניתן לזהות אותו זמן רב לפני. או בגלל מלחמה גרעינית שתשמיד את הכלכלה העולמית בכלל שאם העולם יתאושש ממנה יקח לו כמה עשרות של שנים
היציאה שדברתי עליה היא רק למקרי קיצון שבו יש כמעט וודאות (ואני ודע שבשוק ההון אין וודאות אבל בכל אופן יש דברים שהשכל הישר והנסיון מורים שהם מפילים את השוק לתקופה הקרובה, כמו מלחמה מגפה וכדו) שהמדד יפול הרבה, על זה אמרתי לצאת (ואפשר לקנות שורט לתחביב) ולחזור אחרי שיורד 3-4 אחוזים, או לחזור רק שמחיל לעלות (וכיון שיצאנו מיד אפשר לחזור במחיר נמוך יותר ממה שיצאנו)כתבת על תזמון
יציאה מההשקעה בנפילה
ושורט.
מה לעשות שככה ההגיון אומר, אף אימפריה מעולם לא נפלה בבת אחת מכלום, אפי' למצרים היה 10 מכות.אל תבנה על זה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //