נכתב ע"י איטא;1691601:שלום
למי יש פיתרון לכף רגל שמתנפחת בהריון?
נכתב ע"י yaffab;1691846:גם אני סובלת מכך, המפליא הוא שאצלי רק רגל שמאל צוברת נוזלים ומתנפחת.
הרופא הסביר לי שזה עודף נוזלים וקורה רק בצד השמאלי בעקבות לחץ מסוים.
יכולה לעודד אותך שזה עובר ביום של הלידה... עד אז - נעליים חדשות ורחבות וכמו שכתבו גרבי לחץ מסייעות.
נכתב ע"י קשקוש10;1691944:גם אצלי זה רק ברגל שמאל, גם הורידים, ולא הבנתי למה, חשבתי שרק אצלי זה ככה.
נכתב ע"י yaffab;1691846:גם אני סובלת מכך, המפליא הוא שאצלי רק רגל שמאל צוברת נוזלים ומתנפחת.
הרופא הסביר לי שזה עודף נוזלים וקורה רק בצד השמאלי בעקבות לחץ מסוים.
יכולה לעודד אותך שזה עובר ביום של הלידה... עד אז - נעליים חדשות ורחבות וכמו שכתבו גרבי לחץ מסייעות.
גם אצלי... כבר חשבתי שמשהו לא בסדר והרגל מתעקמת לי כל הזמן...נכתב ע"י איטא;1692372:אצלי זה רק ברגל ימין
שלום וברכה.מים שנאגרים בכפות הרגליים ובקרסוליים יכולים להיגרם ממספר סיבות.
סיבה ראשונה היא בעיה בתפקודי הכליות. אבל היות ואת לפני לידה לא נראה לי שזה הענין. למרות שאם יש רעלת אז זה גם ענין כלייתי.
אם אין רעלת, הלחץ דם תקין ואין עליה ברמת הקריאטנין בדם [תפקודי הכליה] אז הסבירות היא שמדובר בנפיחות בצקתית על רקע אי ספיקה של ורידים בכפות הרגליים- תופעה מאוד נפוצה בהריון.
מה עושים? כאמור למעלה- הימנעות ממזון עתיר מלחים והפחתה במלח בכלל, אכילת ירקות ירוקים, שינה עם רגליים מוגבהות בלילה [מאוד עוזר], התעמלות בכפות הרגליים- לשכב ולסובב את כפות הרגליים בצורה סיבובית וכיפוף שלהם מספר פעמים ביום אפשר גם בישיבה תוך כדי עבודה ובכל הזדמנות שאת יכולה. הבעיה היא שנוזלים לא זורמים בכח חזרה מורידי כפות הרגליים לכיוון מעלה ואז נוצרת בצקת- לכן סיבובים בכפות הרגליים מסייעים לורידים להזרים את הדם בצורה יעילה יותר.
גרביים אלסטיות יעזרו גם הם.
טוב גם להימנע כמה שאפשר מעמידה ממושכת.... ככל שהלחץ על כפות הרגליים גדל- כך גדלה הבעיה.
זו לא אי ספיקת ורידים רגילה אלא על רקע של לחץ. הרחם לוחץ על מערכת כלי הדם וזה מקשה על התפקוד והיות שמורידי הרגליים נדרשת עבודה מאסיבית כי זה החלק התחתון בגוף אז הם סובלות ביותר.
וכמו שכתבו לך- תתעודדי- זה עובר ותשמחי שזה מסיבות טובות! כי אני מכירה את זה ממקום של אי ספיקת כליות וזה כאמור הרבה פחות נחמד...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים